| Ubuntu+Firestarter socket issue
salutare, am pus de curand un server Ubuntu, pe care am instalat Firestarter ca sa imi fie mai usor sa configurez iptables.
acum, am urmatoarea problema, aseara firewall serverul pe ubuntu functiona fara nicio problema - era doar un calculator din firma aprins, dar internetul functiona fara nicio problema pe el -. azi de dimineata, cand au venit restul angajatilor la munca, dintr-o data nu le mai merge la niciunul internetul, iar in retea pingurile merg FOARTE haotic. acu merge un ping, poti sa il dai peste 10 secunde si sa nu mai mearga.
toate calculatoarele au ca gateway serverul cu ubuntu. de asemenea, se intampla ca unele calculatoare sa aiba internet uneori. din cauza asta ma gandesc ca serverul meu de ubuntu e suprasolicitat si nu poate sa faca fata la numarul mare de cereri (sunt vreo 30 de calculatoare in retea) , ma gandesc ca nu poate sa deschida atatea socketuri or something. cum as putea sa ii maresc numarul de socketuri pe care le poate face, sau bufferul, sau daca e de la altceva de la ce ar putea fi ?
multumesc
|