Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

View Poll Results: Care e cea mai mare problema in firma dvs. cand vine vorba de remote support?
Clientii au IP dinamic 0 0%
Firwall-ul blocheaza porturile 0 0%
Inregistrarea sesiunilor 1 50.00%
Sisteme de operare diferite 1 50.00%
Transfer de fisiere 0 0%
Chat 0 0%
Securitatea informatiilor 0 0%
Voters: 2. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-08-2008, 21:18   #1 (permalink)
Registered User

remote support

Am nevoie de un program dedicat de remote support care sa stie cel putin:
- sa suporte ip dinamic (am peste 20 de clienti si majoritatea au ip dinamic)
- chat (ceva gen messenger)
- control mouse/tastatura
- fara porturi ciudate
- file transfer
- sa mearga cel putin pe Windows si Linux (in momentul de fata am doar un client pe Mac, ar fii OK si asta dar nu e chiar asa important)
- cel mai important lucru ar fii sa inregistreze ce se intampla, daca apar probleme (si nu sunt din cauza mea ) sa nu pice vina pe mine.

Am gasit diferite tool-uri, unele gratuite, altele care costa putin, altele care costa ceva mai mult dar nu m-a impresionat nimic. Unele nu aveau chat si trebuia sa folosesc notepad-ul sau alt program de gen messenger dar nu la toate se inregistreaza discutiile. Unele nu suporta transfer de fisiere. Unele sunt specifice pt Windows. Majoritatea nu suporta ip dinamic si trebuie sa recurg la tot felul de work-around-uri neprofesioniste de genul dyndns insa nu toti clientii sunt de acord cu asta si atunci de fiecare data le cer sa intre pe whatismyip.com si sa ma sune ca sa ma conectez la ei. Probleme cu conexiunile, porturi blocate de firewall-uri... As putea sa o tin asa mult si bine. You get the picture, sunt o gramada de probleme care ma incurca si din cauza carora pierd foarte mult timp aiurea si intr-o firma "timp=bani" e mai adevarat decat oriunde altundeva. Trebuie sa fac la tot felul hack-uri si smecherii, la fiecare client trebuie sa am grija la altceva...

Pe scurt, nu am gasit niciun program serios pentru remote support si nu vreau sa mai folosesc combinatii de doua-trei-patru programe care difera de la un client la altul.
Recomandari?

PS: Sunt curios care sunt problemele de care se lovesc altii cel mai des (la mine fiind ip-ul dinamic si inregistrarea ecranului) asa ca am decis sa fac si un poll.

psychoid is offline    Reply With Quote
Old 23-08-2008, 00:45   #2 (permalink)
Registered User

Uita-te un pic aici http://www.mremote.org/wiki/ mie imi place programul. Stie sa faca o organizare a conexiunilor, te poti conecta RDP, VNC, etc., stie file transfer, face screenshots. Cred ca se apropie cel mai mult de ce vrei tu.

In alta ordine de idei:
-IP dinamic - se rezolva cu dynDNS sau cu un telefon;
-Firewall-ul - odata setat corespunzator nu mai sunt probleme;
-Chat - prefer comunicatia prin telefon, eventual messenger;
-Control mouse/tastatura - toate programele de remote stiu asa ceva;
-Porturi ciudate - sunt porturi default sau pe care le alegi tu - odata setate nu mai sunt probleme;
-File transfer - daca programul de remote nu stie asa ceva (VNC) eu personal am un server FTP si apelez la el;
-mremote, de exemplu, parca am citit prin help-uri ca merge si pe Linux, pe Mac nu stiu;
-treaba cu inregistratul mi se pare trasa de par - daca nu au incredere sa apeleze la altcineva; daca ti neaparat poti sa instalezi la tine un program care stie sa faca capturi de ecran.

Last edited by cuculean; 23-08-2008 at 00:56.. Reason: PS

cuculean is offline    Reply With Quote
Old 23-08-2008, 01:46   #3 (permalink)
Registered User

-IP dinamic - se rezolva cu dynDNS sau cu un telefon;
** incurcatura. neprofesionist, am 20 de clienti, nu toti accepta dyndns sau afraid.org sau alte chestii de genul asta (pur si simplu nu vor sa le instalez "prostii" pe calculatoare)

-Firewall-ul - odata setat corespunzator nu mai sunt probleme;
** incurcatura. nu intotdeauna am acces la setari si nu vor sa si le modifice, uneori lucrez one-time cu o persoane si nu pot sa ma bag la fiecare in firewall.

-Chat - prefer comunicatia prin telefon, eventual messenger;
** incurcatura. i agree, telefonul e mai bun dar uneori e mai bine sa fie scris, e mai clar mai ales cand e vorba de ceva tehnic insa fiecare vrea alt messenger si am 10.000 de conturi. "a, tu erai ala cu google talk, a, tu erai ala cu skype, a, tu erai ala cu aplicatia facuta de vecinul tau"

-File transfer - daca programul de remote nu stie asa ceva (VNC) eu personal am un server FTP si apelez la el;
** incurcatura. securitate, parole, etc.

-treaba cu inregistratul mi se pare trasa de par - daca nu au incredere sa apeleze la altcineva; daca ti neaparat poti sa instalezi la tine un program care stie sa faca capturi de ecran.
** incurcatura.

Tu chiar imi ceri sa renunt la client pentru ca el vrea ceva de la mine? Excelent mod de a gandi, tine-o tot asa si o sa ajungi departe. Pe langa asta, nu realizezi cum stau cu frica sa nu se trezeasca vreunul din cei 20 ca i-am facut prostii pe vreo statie si sa ma puna sa-i explic pas cu pas tot ce am facut in ultimele luni. Vorbesc de 20 de clienti, nu de 1 cu care ma intalnesc in week-end la bere iar unii sunt renumiti la nivel mondial. Oricum si daca era vecinul meu tot nu pot sa inteleg asta "daca nu au incredere sa apeleze la altcineva..." Sper ca nu esti manager pe undeva!

In afara de asta practic, din ce spui tu, trebuie sa fac 5 work-around-uri. Si fiecare client vrea altceva... unul nu vrea ftp, altul nu vrea yahoo, altul vrea google talk, altul vrea pe m*-sa!

Solutiile pe care mi le-ai oferit le am deja. Eu caut o solutie la toate. UNA SI BUNA. Asta incercam sa explic si in primul post dar vad ca e greu de inteles. Suntem romani si la noi intotdeauna "merge si asa."

Alte propuneri?

psychoid is offline    Reply With Quote
Old 23-08-2008, 04:58   #4 (permalink)
Registered User

Barbaru's Avatar

te inteleg foarte bine din pacate .... nu am gasit nimic din ce iti doresti tu (implicit si eu la un moment dat).
Solutii:
1) romaneste .... un soft remote care se muleaza mai bine pe cerintele tale(chiar daca nu face tot ce iti doresti) si restul se rezolva .... cu alte programe.
exemplu la mine real vnc avea majoritatea din cerinte dar uni clienti nu vroiau ... sa foloseasca chatul programului .... solutie ... trilian instalat la mine ..... altu nu vroia sa umblu in firewall... ok setat pe port 80 aplicatia .... la ip dinamic .... nu am gasit nimic decit dynamic DNS, captura RVNC face nativ ... transfer de fisier .... suporta, criptarea conexiuni ...suporta, stie sa marcheze pachetele chiar daca esti in spatele unui router si ai clasa privata....(nu zic ca e cel mai bun dar la mine a indeplinit cam tot ce ai cerut, mai putin ip dinamic unde nu stiu cum ai putea face altfel decit DyDNS)
2) Comanda un soft la o firma de specialitate (stiu ca suna aiurea si mai ales costisitor dar cind nu ai cum sa le ai altfel pe toate ... in final e mai rentabil un soft creat pe nevoile tale) aici intra si modificarea unui soft existent, special pe ce ai nevoie(poate ai un soft mai ok ptr tine, scri la cei ce il produc si il modifica .... corect pretul dicteaza dar aici tu ai decizia)

P.S. RVNC e multi platform (win, linux, mac) nativ

Barbaru is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules