![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 | 2 routere - ajutor configurare
Salutare. Am nevoie de ajutor pentru configurarea lor intr-o retea. Deci sa incepem cu inceputul. Cele doua routere sunt exact acelasi model, respectiv Asus 500 Deluxe, cu firmware modificat de la DD-WRT v23 SP2. Unul dintre ele este conectat la RDS si furnizeaza net wireless in interiorul casei pentru laptopuri, mai exact in circa 2/3 din casa. Acum vreau sa il conectez pe al doilea router la cel de al doilea ca sa imi dea net pe fir (2 calculatoare desktop) si wireless in restul de 1/3 din casa. Topologia ar fi ceva de genul acesta: .............WIRELESS 1..........................WIRELESS 2 .....................II.............................................II RDS<--->ROUTER (A) <----cablu utp---->ROUTER (B) <----cablu utp----> 2 calculatoare desktop. .....................II.............................................II .............WIRELESS 1..........................WIRELESS 2 Am tot incercat sa le conectez intre ele dar cred ca ceva imi scapa si nu reusesc pe deplin. Adica pot sa ma conectez wireless la net prin routerul B, raspunde si routerul A la ping prin wireless, in schimb nu pot sa ma conectez la net de pe calculatorul desktop si nici nu raspunde la ping routerul A. Am incercat diverse combinatii dar nu imi iese. Poate ma poate ajuta cineva sa imi explice unde gresesc. Multumesc anticipat | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
routeru a trebuie sa fie router default, cu dhcp dns si alte balarii. Routeru b trebuie sa aiba disabled dns, dhcp and so on, si sa il servesti cu net din router1 printr-un port normal de lan, nu wan. That's it. Daca nu iti iese din prima da restore factory settings la amandoua si ia-le pe rand. Vezi sa nu le setezi la amandoua acelasi ip de lan. Daca nu iese mai da detalii. ps: apreciez ca nu folosesti imbecilitatea "rooter" cum o folosesc alti oameni documentati p-aici.
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2005 Location: Timisoara |
omul a zis ca router B isi face treaba pe interfata wireless (presupunand ca nu se conecteaza clientii wireless la router A)... asa ca e cat de cat bine configurat...(trecand peste faptul ca a optat pt router B in loc de ap)...ceva nu e bine la rutarile pe interfetele cu fir...
__________________ ZBOARA puiule ! ZBOARA! | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 |
O sa mai incerc dar nu in seara asta pentru ca sunt prea obosit ca ma ma mai apuc sa mai mesteresc ceva la ele. Plus ca mai am vreo doua idei pe care trebuie sa le verific. Promit sa va tin la curent cu evolutia situatiei. Multumesc mult pentru sfaturi si bunavointa.
| ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
io cred ca ai facut ceva minuni acolo cu dhcp forwarder si rip ospf and so on. Acolo ai nevoie de setari standard pe router a si pe router b dezactivate toate serviciile care le ofera, el trebuie sa fie ca un AP. Cred iarasi ca gresesti folosind portu de wan de la routerul B, si dhcp forwarder. Tu nu ai nevoie de 2 subneturi acolo => nu ai de ce sa folosesti portu de wan.
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
router'ul A se conecteaza la pppoe via rds , face nat pentru clasa 192.168.2.0/24 sa zicem . pe interfata LAN a routerului A presupunem ca ai ip-ul 192.168.2.1/24 . Cele 2 wireless-uri care ii apartin routerului a se conecteaza cu setarile de mai sus . Router-ul B , in wan ii intra un cablu utp care vine din unul din porturile lan ale lui router a. ip wan : 192.168.2.x/24 cu gw 192.168.2.1 ip lan 192.168.3.1/24 calculatoarele care se conecteaza la wireless /fir via router b vor avea 192.168.3.x/24 mai exact tu vei face nat in nat. sper ca m-am facut inteles
__________________ ',';; Last edited by mih; 27-08-2008 at 09:58.. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 | Quote:
| ||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2002 |
aoleu... cata bataie de cap! e mult mai simplu dhcp off pe routeru 2 si sa-l foloseasca pe post de switch si AP, asa cum a zis si KillerOPS; asta implica nefolosirea portului WAN si folosirea porturilor 1-4, inclusiv pt conectarea routerului 2 la routerul 1 | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
Am facut asta si nu a mers. Asa cum am spus ma pot conecta wireless foarte bine dar routerul A nu aloca IP la calculatoarele desktop. De asemenea, routerul A nici nu raspunde la ping-ul transmis de pe calculatoarele desktop. De pe wireless raspunde dar de pe desktopuri nu. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Nu merge nimic din ceea ce incerc. Nu imi dau seama unde gresesc. Am urmatoarele setari Setari Routerul A (PRINCIPAL asigura legatura cu RDS prin PPPOE) Sectiunea Internet Connection Type Conection type:PPPOE user:xxxxxxxxxxxx password:xxxxxxxxxxxx Connection Strategy:Keep Alive Sectiunea Network setup Subsectiunea Router IP Local IP Address: 192.168.1.1 Subnet Mask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 Local DNS: 0.0.0.0 Subsectiunea Network Address Server Settings (DHCP) DHCP Type: DHCP Server DHCP Server: Enable Start IP Address: 192.168.1.1 Maximum DHCP Users: 15 Static DNS1,DNS2,DNS3: cele ale RDS-ului WINS: 0.0.0.0 Use DNSMasq for DHCP: enable Use DNSMasq for DNS: enable DHCP-Authoritative: enable Sectiunea Advance Routing Operating mode: Gateway Stating routing: nu am nimic bifat aici Firewall: Disable Setari Routerul B (legat prin cablu la unul din porturile de lan ale Routerului A) Sectiunea Internet Connection Type de mentionat ca cele de mai jos le-am incercat si pe portul WAN si pe portul LAN al routerului B Conection type:am incercat cu Disable, cu Automatic IP si cu Static IP=192.168.1.2 cu SM=255.255.255.0 si cu GW=192.168.1.1 Sectiunea Network setup Subsectiunea Router IP Local IP Address: am incercat cu 192.168.1.1 si cu 192.168.2.1 Subnet Mask: 255.255.255.0 Gateway: am incercat cu 192.168.1.1 si cu 192.168.2.1 Local DNS: 0.0.0.0 Subsectiunea Network Address Server Settings (DHCP) DHCP Type: am incercat si cu DHCP Server si cu DHCP Forwarder DHCP Server: Enable in primul caz optiunea disparand cand selectez DHCP Forwarder Start IP Address: am incercat cu 192.168.2.1 Maximum DHCP Users: 5 in situatia in care selectez DHCP server optiunea disparand cand selectez DHCP Forwarder Static DNS1,DNS2,DNS3: cele ale RDS-ului sau de tipul 0.0.0.0 optiunea disparand cand selectez DHCP Forwarder WINS: 0.0.0.0 optiunea disparand cand selectez DHCP Forwarder Use DNSMasq for DHCP: enable optiunea disparand cand selectez DHCP Forwarder Use DNSMasq for DNS: enable optiunea disparand cand selectez DHCP Forwarder DHCP-Authoritative: enable optiunea disparand cand selectez DHCP Forwarder Sectiunea Advance Routing Operating mode: Gateway/BGP/RIP2 Router/OSPF Router Stating routing: nu am nimic bifat aici Firewall: Disable La routerul B sunt legate prin cablu calculatoarele desktop. Adresa 192.168.1.1 nu raspunde la ping de pe calculatoarele desktop. Wireless 2 merge in schimb foarte bine de pe laptopuri. Nu reusesc cele doua routere sa le fac sa mearga pe cablu pana la cele doua desktopuri. DACA MA POATE AJUTA CINEVA CU SETARILE EXPLICITE PENTRU CELE DOUA ROUTERE. MULTUMESC MULT. Last edited by altfel; 27-08-2008 at 21:19.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
fa asa: Setari Routerul A (PRINCIPAL asigura legatura cu RDS prin PPPOE) Sectiunea Internet Connection Type Conection type:PPPOE user:xxxxxxxxxxxx password:xxxxxxxxxxxx Connection Strategy:Keep Alive Sectiunea Network setup Subsectiunea Router IP Local IP Address: 192.168.1.1 Subnet Mask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 Local DNS: 0.0.0.0 Subsectiunea Network Address Server Settings (DHCP) DHCP Type: DHCP Server DHCP Server: Enable Start IP Address: 192.168.1.10 Maximum DHCP Users: 15 Static DNS1,DNS2,DNS3: cele ale RDS-ului WINS: 0.0.0.0 Use DNSMasq for DHCP: enable Use DNSMasq for DNS: enable DHCP-Authoritative: enable Firewall: Disable Setari Routerul B (legat folosind un port de lan prin cablu la unul din porturile de lan ale Routerului A) Sectiunea Internet Connection Type: Disable, Sectiunea Network setup Subsectiunea Router IP Local IP Address: am incercat cu 192.168.1.2 Subnet Mask: 255.255.255.0 Gateway: am incercat cu 192.168.1.1 Local DNS: 192.168.1.1 Subsectiunea Network Address Server Settings (DHCP) DHCP Type: DHCP Server DHCP Server: disable Sectiunea Advance Routing Operating mode: Gateway/BGP/RIP2 Router/OSPF Router - alegi care ii default Stating routing: nu am nimic bifat aici Firewall: Disable ar trebui sa iti mearga. Grija mare sa unesti ambele routere folosind porturile de LAN. La routeru b lasi portu de wan unused. Dupa ce faci fiecare setare da apply si la urma reboot la routere.
|
| | #12 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 |
Nu merge fratilor. Am incercat sa schimb si routerele intre ele. Routerul A a devenit B si invers. Resetate amandoua la Factory Defaults si reconfigurate. Primul router desi are DHCP enable nu ii aloca IP celui de al doilea sau cel de al doilea nu isi ia IP de la primul . Dracu sa le ia ca nu stiu ce sa le mai fac. O sa mai incerc maine cu mintea mai odihnita. O sa adaug si al treilea router sa vad care o fi treaba si cu el. Asta este tot ASUS 500 Deluxe dar are inca firmware-ul original pe el. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Hai ca i-am dat de cap. Am sesizat ca atunci cand bagam cablul din portul LAN routerului A in portul WAN routerul B (acest fiind setat pe Automatic IP) nu isi lua IP de pe DCHP routerului A. Am bagat cablul direct intr-un portul de retea al unui laptop si primeam IP. Totusi faptul ca routerul B nu isi lua IP mi-a dat de gandit si am incercat cu un alt cablu intre cele doua si a mers din prima. La cablul initial care trece prin tevelie de PVC ingropate prin pereti am inlocuit ambele mufe si merge totul OK acum. Nu imi dau seama de ce facea figuri doar pe routere si nu si pe calculatoare. Reteaua este astfel construita RDS --> Router A (internet prin WAN, DHCP enable, asigura Wireless 1, IP intern 192.168.1.1)------>legatura prin cablu din portul LAN al routerului A in portul WAN al Routerului B (asigura Wireless 2, DHCP enable, IP intern 192.168.2.1--------> calculatoare desktop(192.168.2.xxx). MULTUMESC MULT TUTUROR CELOR CARE AU AVUT BUNAVOINTA SA IMI SARA IN AJUTOR. Sanatate domnilor colegi de forum. Last edited by altfel; 30-08-2008 at 14:19.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
daca elimini nat-ul din al doilea router poti castiga si umpicutzel de performantza in plus.
|
| | #15 (permalink) | ||
Dca te referi la ledurile de pe router ei bine se aprindeau/aprind de fiecare data cand la capatul cablului este conectat un calculator. La fel si la placile de retea de pe calculatoare.Nu stiu daca asta te interesa dar, sincer, nu am inteles intrebarea. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Nu stiu cat de mare ar fi castigul. Nu cred ca ar fi substantial sau vizibil. Mai ales ca sunt doua routere de acelasi fel intr-o tipologie "cascada". Si sa nu uit ca pe ambele routere am activat firewall-ul (SPI). Last edited by altfel; 09-09-2008 at 13:31.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2004 |
vezi ca un router trebuie sa-l faci AP ( doua optiune dupa home gateway) si sa ii dai tu singur ip, disable dhcp. si restul e ce s-a mai zis. mai incearca! -------------------- Editare ulterioară -------------------- offtopic: pt ce ai modificat firmwareul? poate as avea si eu nevoie de el! Last edited by chip_cristian; 14-09-2008 at 00:33.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|