Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 26-08-2008, 12:36   #1 (permalink)
Registered User

masuri de bun-simt pt trafic p2p

salut
as vrea sa ma asiigur ca nu sunt urmatoare victima in vreo noua actiune gramofonul si as avea nevoie de cateva sfaturi

1. la ora actuala in romania downloadul p2p este ilegal sau numai distribuirea de materiale cu drept de autor deci doar uploadul? sau daca trag un fisier cu drepturi de autor sunt obligat sa il sterg intr-o anumita perioada de timp?

2. pe sdc m-am gandit sa dau share la diverse distributii de linux. acestea implica vreo eventuala problema sau din punct de vedere al drepturilor de autor pot sta linistit? in afara de distributii de linux ce alte fisiere mai consistente ca marime imi puteti sugera sa pun la share?

3. in cazul in care totusi mi-ar face perchezitie si mi-ar confisca hdd pe motiv ca am dat share pe sdc dar pana as lamuri in instanta ca sunt fisiere fara drepturi de autor si politistii imi gasesc intre timp programe piratate si jocuri inclusiv windowsul sunt pasibil de altceva sau obiectul perchezitiei informatice ar viza doar daca am dat sau nu share la fisiere cu drept de autor?

multumesc

komaa08 is offline    Reply With Quote
Old 26-08-2008, 12:52   #2 (permalink)
Registered User

Politia are mai mult treaba cu cei care vor sa faca bani din asa ceva. Mai bine folosesti trackerele de torrente decat DC++.

royo is offline    Reply With Quote
Old 26-08-2008, 12:54   #3 (permalink)
Registered User

ok dar as vrea niste raspunsuri mai concrete la intrebarile mele

komaa08 is offline    Reply With Quote
Old 26-08-2008, 12:57   #4 (permalink)
Moderator

droopy's Avatar

Nu prea stim, mai era un tip pe aici pe care l-au saltat. Sa ne zici si noua ce-ti fac cand te-or prinde.
It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file.

droopy is offline    Reply With Quote
Old 26-08-2008, 16:25   #5 (permalink)
Registered User

1. Doar distribuţia, deci upload-ul în cazul la care te referi, sînt ilegale în România.

2. Nu există nicio problemă în oferirea la download de anumite distribuţii Linux. Dar fii atent ce distribuţii alegi. Unele dintre ele nu pot fi distribuite de oricine. Ca regulă simplă: dacă poţi descărca un ISO de pe un mirror oficial atunci îl poţi distribui şi tu.

3. În momentul în care un poliţist dă peste o încălcare a legii nu o poate trece cu vederea. O excepţie face uneori cazul în care descoperirea ilegalităţii s-a făcut printr-o verificare care n-avea un motiv valabil dar nu ştiu dacă se aplică în jurisprudenţa românească, ca la americani.

Astea-s teorie. Treaba cu Gramofonul a fost un fîs, de ochii UE, ştii că era treaba aia cu steguleţele lu' peşte roşii şi verzi imediat după aderare. A fost o cîrpăceală şi nimeni cred că nu ştia ce face aşa că nu te poţi lua după ce s-a întîmplat atunci.

În mod normal n-ar trebui nimeni să te frece la cap ca simplu utilizator pentru ce descarci, nici dpdv legal nici practic. Încă n-au ajuns la noi tîmpeniile din Vest, deşi cred că nu mai au mult. Ar trebui să se orienteze spre piraţi, adică cei care fac falsuri en-gros şi le vînd, nu spre utilizatori casnici.

Dar dacă prin absurd te trezeşti cu poliţia la uşă nu cred că are mare importanţă ce găsesc. La noi tot sistemul juridic e corupt şi incompetent deci poţi fi tu un sfînt că probabil tot ţi-ar confisca PC-ul şi ţi l-ar ţine vreo 2 ani, aşa de kiki. Sigur, poţi folosi ceva gen TrueCrypt ca să criptezi tot hardul şi poţi folosi criptare pe BT sau DC ca să nu poată dovedi că ai descărcat ceva. Probabil că pe undeva ar avea vreo importanţă în sensul că nu vei primi nişte amenzi suplimentare. Dar ar trebui să te lupţi cu ei ani întregi, să faci recursuri, să ajungi pe la instanţe superioare şi naiba ştie. Dacă li se pune pata pe tine tot te fac, îţi dai seama. De la imbecili ca ăia care au trimis mascaţii să ridice oameni pentru că făceau DVD-uri pirat mă aştept la orice.

wirespot is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules