Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 27-08-2008, 02:29   #1 (permalink)
Registered User

ISP in bloc nou

Din tomana ma mut intr-un bloc nou din Cluj (cartierul Buna Ziua - acolo sunt cam numai blocuri noi) unde voi sta doar 3 luni. Desi am un contract cu UPC pe cand am stat in alta parte a orasului, presupun ca instalarea oricarui sistem prin cabluri ar dura prea mult (cred eu) sa merite pentru cele 3 luni in care voi sta acolo. Sa inteleg ca singura mea optiune ar fi un internet mobil gen Zapp sau Orange, care dupa cate am studiat au un trafic lunar foarte mic gen 1.5-6GB/luna dupa care limiteaza drastic.
Sunt nevoit sa imi fac un abonament pe un an cu unul dintre cei doi furnizori doar pentru atat? (am abonament la telefon orange, nu stiu daca are vreo relevanta)
Ce imi recomandati?
Multumesc.

illusionx is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 02:34   #2 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

de ce nu incerci atlas telecom?

KillerOPS is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 03:09   #3 (permalink)
Registered User

Am un prieten care are atlas telecom in cartierul marasti si e tare nemultumit.
Are semnal foarte slab in apartament si ii cade conexiunea o data la 15 minute.

Old 27-08-2008, 08:57   #4 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Err... parca zapp-ul a bagat mai nou net nelimitat la vreo 10 coco.

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 09:18   #5 (permalink)
Registered User

calin_banc's Avatar

Quote:
Originally Posted by illusionx View Post
Din tomana ma mut intr-un bloc nou din Cluj (cartierul Buna Ziua - acolo sunt cam numai blocuri noi) unde voi sta doar 3 luni. Desi am un contract cu UPC pe cand am stat in alta parte a orasului, presupun ca instalarea oricarui sistem prin cabluri ar dura prea mult (cred eu) sa merite pentru cele 3 luni in care voi sta acolo. Sa inteleg ca singura mea optiune ar fi un internet mobil gen Zapp sau Orange, care dupa cate am studiat au un trafic lunar foarte mic gen 1.5-6GB/luna dupa care limiteaza drastic.
Sunt nevoit sa imi fac un abonament pe un an cu unul dintre cei doi furnizori doar pentru atat? (am abonament la telefon orange, nu stiu daca are vreo relevanta)
Ce imi recomandati?
Multumesc.
Blocurile noi au de obicei cablurile gata trase prin pereţi, ISP-istul doar vine şi-l prelungeşte de la priză unde vrei tu. Problema este să existe aşa ceva pe acolo (UPC sau RDS sau reţea de cartier). Durata până ce-ţi vine o echipă poate varia, la mine a fost vreo 3 zile peste data zisă de ei (acm o săptămână în total la UPC, după insistenţele mele). Chestia e că ăştia zic de contracte pe un an, iar dacă reziliezi trebuie să plăteşti ceva în plus - mult discutate pe aici.

calin_banc is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 09:53   #6 (permalink)
Registered User

Durata de instalare la RDS/UPC poate fi şi de o lună, sau mai mult. Cum ţi-o fi norocul. Cu contractul se rezolvă foarte simplu (sau ar trebui): le spui că nu vrei reduceri şi atunci n-au niciun motiv să-ţi ceară să faci pe un an. Dacă refuză să-ţi ofere serviciul fără reducere e altă mîncare de peşte (e ilegal, OPC etc.) Dar avînd în vedere că te interesează o soluţie practică nu cred că are rost să discutăm despre asta. Dacă-s atît de idioţi încît preferă nimic în loc de banii pe trei luni, e problema lor şi o să trebuiască să cauţi altceva.

wirespot is offline    Reply With Quote
Old 12-09-2008, 14:58   #7 (permalink)
Registered User

Am încercat si la romtelecom și la upc, primii mi-au spus că nu pot instala pe acea stradă, iar la upc am facut un drum până la cj ieri și mi-au spus că ma sună luni ca să imi spună cand să ma întâlnesc cu tehnicienii la începutul străzii să le arat exact blocul și doar apoi să îmi spună dacă se poate instala. Deci probabil să fac 2 drumuri de cj degeabă pentru cei de la upc în cazul în care (cel mai probabil de altfel) nu vor putea instala.

Acum eu m-am gândit până la urmă că neavând de ales o să îmi fac la orange. Ce vreau să vă întreb e dacă știți careva cum le merge internetul și dacă pot juca online cu pinguri mici (ex. WoW, CS etc) ? De asemenea dacă e stabil și daca o să îmi ajungă cei 6 GB inclusi (in abon de 20 EUR) in condițiile în care bine înțeles nu o să downloadez nimic. Si iara daca știți că ar fi vreo problema dacă am doar 3-4 linii din 5 de semnal (doar pe balcon am full).

Mulțumesc.

Old 12-09-2008, 19:33   #8 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by illusionx View Post
Am încercat si la romtelecom și la upc, primii mi-au spus că nu pot instala pe acea stradă, iar la upc am facut un drum până la cj ieri și mi-au spus că ma sună luni ca să imi spună cand să ma întâlnesc cu tehnicienii la începutul străzii să le arat exact blocul și doar apoi să îmi spună dacă se poate instala. Deci probabil să fac 2 drumuri de cj degeabă pentru cei de la upc în cazul în care (cel mai probabil de altfel) nu vor putea instala.

Acum eu m-am gândit până la urmă că neavând de ales o să îmi fac la orange. Ce vreau să vă întreb e dacă știți careva cum le merge internetul și dacă pot juca online cu pinguri mici (ex. WoW, CS etc) ? De asemenea dacă e stabil și daca o să îmi ajungă cei 6 GB inclusi (in abon de 20 EUR) in condițiile în care bine înțeles nu o să downloadez nimic. Si iara daca știți că ar fi vreo problema dacă am doar 3-4 linii din 5 de semnal (doar pe balcon am full).

Mulțumesc.
legat de jocuri online si eu am intrebat asta si mi s a raspuns ca nu exista internet mobil cu pinguri mici, cauta pe forum si ai sa gasesti raspunsul pe care l am primit eu
vodafone internet

sebit is offline    Reply With Quote
Old 13-09-2008, 20:17   #9 (permalink)
Registered User

M-am gandit la alta treaba. Sa incerc sa imi trag o antena pe balcon, care unde prinde laptopu meu(tot pe balcon) la atlas telecom 1/5 semnal ea sa prinda 4/5 si sa o prelungesc prin cablu in apartament si in laptop.
Am auzit ca exista antene YAGI [ http://www.wifimarket.ro/detalii-pro..._H155_03m.html ].
Acuma ce nu stiu eu este ce trebuie sa imi mai cumpar ca sa am unde baga aceasta antena? Am inteles ca antena ar fi avand mufa RP-SMA. Nu prea stiu ce e asta doar poate stiti voi. Trebuie sa imi cumpar un adaptor wireless special la care sa se poata conecta antena sau cum e?

Old 13-09-2008, 23:05   #10 (permalink)
Registered User

Ai nevoie de o antena directionala (de ex. California Amplifier de 24 db) si un acces point.
Acces point-ul il plasezi intr-o cutie ermetica langa antena si de acolo cobori cu cablu de retea- UTP/FTP pana la calculator. si mai ai nevoie de un cablu pigtail care face legatura dintre antena si AP.

cuculean is offline    Reply With Quote
Old 18-09-2008, 17:42   #11 (permalink)
Registered User

Mi-am făcut aseară abonament la Zapp, 3G cu 7,2MBPS maxim si 5,5 GB/luna trafic.
Mi l-au activat în dimineața asta dar sunt în Bistrița și aici nu merge pentru că nu au încă 3G. Așadar am să-l încerc cu urmatorul drum la Cluj.
Sper că am făcut o alegere bună și că nu am greșit nealegând EVDO-ul.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules