Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 29-08-2008, 21:14   #1 (permalink)
Registered User

Conectare 2 pc la un server

Buna ziua,

In primul rand, rog un admin sa mute topicul daca nu e postat unde trebuie.

Problema sta cam asa:
Am un router linksys wrt54gc, prin intermediul caruia sunt conectate 2 laptopuri si 1 PC -> problema vizeaza doar 2 dintre ele , si anume laptopurile.
Am instalat un joc pe ele (unreal tournament 2004) si nu merge sa ma conectez la acelasi server, in acelasi timp, cu ambele laptopuri (din cauza porturilor cred)
Am incercat sa deschid porturile respective prin intermediul routerului, dar nu merge.

Ce trebuie sa fac, sa pot juca in acelasi timp de pe ambele laptopuri, pe acelasi server? De precizat, ca ma pot conecta individual cu fiecare dintre ele pe orice server.

Multumesc anticipat

0Minime0 is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2008, 01:33   #2 (permalink)
Registered User

posibil ca serverul sa nu accepte decat o singura conexiune per IP
ce mesaj iti da jocul cand incerci sa te conectezi cu al 2-lea la server?

mhanor is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2008, 13:37   #3 (permalink)
Registered User

nu imi da niciun mesaj, pur si simplu nu se conecteaza, zice : connecting to server ... si atat

Old 30-08-2008, 15:10   #4 (permalink)
mih
dev/null

mih's Avatar

iote` ce zice guule

You need to enable port forwarding on the following ports only IF you are using a router/NAT gateway
ports UT2003
tcp 7777, 7778,7779-7783,27900udp,8080 admin
Unreal Tournament 2004
ports 28902 7777-7778,7787
being happy is being at the right end of the redeemer

De unde rezulta ca tu , poti face port forward doar catre un anumit ip din spatele nat-ului tau .

mih is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2008, 18:25   #5 (permalink)
Registered User

Dacă nu făcea forward corect nu s-ar fi putut conecta cu niciunul. Dacă era problemă că e forward doar spre un IP, i-ar fi mers doar unul. Dar din moment ce se poate conecta cu oricare individual dar nu simultan, problema e ce-a zis mhanor: serverul nu accepta mai mult de o conexiune de la acelaşi IP. Evident, ai un singur IP public şi serverul vede practic 2 conexiuni de la el şi-o refuză pe-a doua.

Soluţii: ori faci rost de încă un IP public (prea complicat pt. atîta lucru) ori vorbeşti cu adminii acelui server şi ceri voie să te poţi conecta de 2 ori simultan de la IP-ul tău. După care speri că nu ţi se schimbă (că presupun că e alocat de ISP).

wirespot is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2008, 20:53   #6 (permalink)
Registered User

Porturile sunt deschise pe router.
Da, am 1 ip alocat de ISP.
Precizez ca serverul respectiv este un server ... nou in fiecare seara, adica il face un prieten, nu este server dedicat. Si cum poate sa faca sa dea voie aceluiasi ip sa se conecteze de 2 ori? Este comanda din consola, sau inainte in options?

Old 30-08-2008, 21:24   #7 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Ai putea ca sa forwardezi porturile alea catre unul din calculatoarele tale si apoi toti ceilalti sa se conecteze la tine. Adica tu sa faci serverul la tine local si asa vei putea intra sigur si cu calculatoarele din reteaua ta interna.

aurasdoom is offline    Reply With Quote
Old 31-08-2008, 20:26   #8 (permalink)
Registered User

Am incercat prima oara asta.
Adica am facut un server pe unul dintre calculatoare din reteaua interna si am incercat sa ma conectez cu altul din retea, dar nu am reusit. Stadiul ramane in proces de "Connecting...".

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules