![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Problema conexiune PPPoE sau router?Help
Salut. Vin si eu cu cateva intrebari ptr niste profesionisti.Am abonament la o retea de cartier prin protocol pppoe. Am avut un router Trendnet,care uneori se mai bloca-destul de des.Sunt 2 unitati la mine in casa.Pe una e fiul meu care joaca "Counter S" si pe cealalta sunt eu.Deoarece mi s-a spus ca Trendnetul nu functioneaza cum ar trebui pe pppoe m-am indreptat catre un D-Link DIR-100.Cum l-am pus a mers struna o vreme,i-am innoit firmware-ul,a continuat sa functioneze fara probleme pana cand patronul retelei a schimbat providerul.De atunci(o luna de zile) functioneaza cu intreruperi dese,trebuie sa restartez routerul.Are IP dar nu da net.Iau mufa si o conectez la una din unitati , ma conectez ,dar gaseste greu ip-ul privat. Deci,mie imi da serverul ip public,dar pana nu se conecteaza si in LAN ,nu primesc net.Cand functioneaza se blocheaza mai ales cand fiul meu joaca "counter". Daca cineva se pricepe bine sa-mi explice cum sa demonstrez eu ca problema e de la retea,ptr ca nu are de unde sa fie,ptr ca a functionat ireprosabil.Stiu ca am un cablu lung,FTP-peste 200m,sa fie si de la asta? Cablul a aparut cand cineva mai de aproape,cu switch in casa,a plecat si a scos din priza.
__________________ ==================== GSM - 0728338107 | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Nu am idee cat din banda poate ocupa juniorul in asa fel incat la el continua sa functioneze "counter",insa daca incearca sa deschida o pagina in browser nu se mai poate si nici de pe unitatea mea nu reusesc.Daca dau reboot merge iarasi o vreme. Acum a venit persoana care scosese sw din priza si se pare ca e-n regula. Am dat ping -t in gw (care banuiesc ca este Ip-ul meu cu "1" in coada-mie routerul imi afiseaza ca gw chiar ip-ul meu-reamintesc ca conexiunea este pppoe). Raspunsul este de 2 ms,in general,arareori 5 ms. Daca mai aveti solutii,sau daca puteti sa-mi spuneti foarte pe scurt,cum se face ca eu primesc prin DHCP un ip privat si prin pppoe alt ip-public.Cum interactioneaza aceste 2 conexiuni? Mentionez ca de cele mai multe ori ma conectez prin pppoe si primesc ip public,dns-uri,dar pana ce nu primesc ip prin dhcp in LAN nu am net.Si chiar aici se pare ca e problema. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 1999 Location: Bucuresti |
Salut Lucian, Problema ta se datoreaza lungimii cablului. Ethernet-ul merge pana la 100m fara regenerare de semnal. In ceea ce priveste DHCP-ul si PPPoE-ul, sunt 2 chestii total diferite. DHCP-ul este protocolul prin care PC-ul tau primeste un IP (privat) de la ruter-ul aflat in casa ta, deci in cazul acesta ruleaza in LAN-ul din casa ta. PPPoE-ul e protocolul prin care ruterul tau se conecteaza la ruterul (serverul) retelei. Ruterul tau are un IP public iar calculatoarele din LAN IP-uri private. Prin interemediul unui procedeu care se cheama NAT (Network Address Translation) translateaza aceste IP-uri private in IP-ul public. Deci IP-urile private sunt folosite numai in LAN, daca deschizi pagina www.whatismyip.com o sa vezi nu IP-ul privat alocat de DHCP ci IP-ul public, al ruterului. Pentru restul lumii, reteaua ta LAN apare ca acel IP public. Referitor la banda, jocurile online nu sunt foarte demanding, dar deoarece limita fizica a retelei ethernet e cu mult depasita, e posibil ca foarte multe frame-uri sa nu mai fi ajuns la destinatie. | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
daca intr-adevar problema ii lungimea cablului, ia-ti un switch tp-link de 5 sau 8 porturi si ar trebui sa iti rezolve problema.
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
sradu,cand am spus :-"Mentionez ca de cele mai multe ori ma conectez prin pppoe si primesc ip public,dns-uri,dar pana ce nu primesc ip prin dhcp in LAN nu am net.Si chiar aici se pare ca e problema." am vrut sa zic ca atunci eu sunt cu cablul decat in una din unitati-direct,clasic,fara router.Ce nu inteleg eu in functionarea pppoe-ului este ca : ---Avand in system tray cele 2 grupuri de iconite care simbolizeaza 2 conexiuni,una din ele este cea "PPPOE" iar cealalta "LAN".PPPOE-ul da IP public si LAN primeste automatic(de undeee???!!!!)IP privat.Chestia e ca niciuna nu functioneaza fara cealalta,adica pot primi de la server IP public,dar pana nu primesc(nu stiu de unde???!!!) si IP privat nu am net. Sper ca am reusit sa ma fac inteles.Ce am scris mai sus,am facut abstractie de ROUTER,M-AM CONECTAT DIRECT si eu asta ziceam,ca se tot plimba biluta aceea intre cele doua monitore pe LAN si dureaza mult pana se conecteaza si iar se intrerupe si tot asa.......si merge prost.... si viceversa. Multumesc mult ptr ajutor,acum sper ca m-am facut inteles... KillerOPS,se pare ca baietii deja folosesc acest tip de sw.Multumesc. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 1999 Location: Bucuresti |
N-am avut ppp acasa, doar conexiunea la retea fara dhcp & stuff. Nu stiu exact cum vede Windowsul toata afacerea asta cu ppp-ul, dar cred ca e cam asa: LAN-ul e conexiunea ta fizica intre PC si ruter. Ruterul, prin DHCP iti da acel IP privat. Sesiunea ppp poti s-o privesti ca un tunel intre cele 2 end-point-uri, unul fiind ruterul/serverul providerului iar celalalt fiind ruterul tau (asa cum credeam eu) sau chiar PC-ul tau, daca rulezi un client PPP la conectare. Daca PC-ul este end-point-ul, mi-e neclar cum poti accesa net-ul de pe ambele calculatoare simultan, daca ambele folosesc acelasi username. Intrebare: ai un client ppp (o mica aplicatie) instalat pe PC? | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
PPP e layer2, il doar in fund ca ai tu sau n-ai IP pe interfata. Nu e de la nici un DHCP, ip-ul in sesiunea PPP il primesti prin IPCP. Roaga-i pe baietasii aia sa se uite prin loguri sa vaza despre ce e vorba.
__________________ It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file. | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|