![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2005 | Wired vs. wireless network...
Salutare... Treaba sta in urmatorul fel... Momentan in casa am un switch, prin care conectez calculatoarele, imprimanta si am internet... de la ISP... bun.. mai nou o sa trec la Clicknet, mi-am cumparat router-ul si o antena directionala pe care l-am testat deja, si am semnal bun prin casa si curte... intrebarea este... ce ar fi daca pentru fiecare calculator, care sunt in multe puncte din casa, le-as cumpara cate o placa de retea wireless pe usb si eventual pentru imprimante un print server wireless si cu asta am rezolvat toata treaba.... (ups, acum vad ca imprimantele au port LPT si aceste au doar USB) nu ma mai complic cu cabluri utp, switch, cu conectoare.. etc etc.. oricand pot sa extind reteaua, oricand pot conecta inca un calculator ce ziceti? odata am patit intr-o vreme furtunoasa si cu tunete, si din cauza retelei mi-au murit mai multe placi de baza si/sau placi de retea.. asa probleme cu reteaua wireless nu o sa am... astept pareri pro si contra nu o sa am transfer de date mari... nu ma apuc sa copy dintr-un calculator in altul filme sau date de 10gb | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 |
Daca nu ai nevoie de viteze mari si esti dispus sa investesti ceva mai multi bani se preteaza wireless-ul. Cablu pt. imprimanta: http://www.conectica.ro/display/1-1-...an_336581.html | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Da, dar totusi vezi ca print serverul suporta imprimanta ta totusi.
__________________ Dau la schimb invitatie de xtremezone.ro,torrents. opennetwork.ro si torrentbits.ro pentru una de iplay sau czone. P.S. Daca semnatura este luata drept neregulamentara, admini va rog contactati-ma si o sterg. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Misa are dreptate, presupun ca o sa tii rotuerul pe langa pc nu? deci ar fi vorba de 1 m de cablu care nu e asa deranjant. Din experienta proprie iti spun ca acasa am un wireless si daca imi duc laptopul in ultima camera ( cativa metrii distanta de router) deja am semnal slab si latente mari, iar pe pc merge netul ok. Is more safe this way
| |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Da, intr-adevar asa e. Routerul il am la 1 m de pc la fel si cablul si cu toate astea parca e mai bine cu cablul in pc. Prin casa mai am laptop, ps3, apple tv, iphone si merg toate super ok prin wireless.
__________________ I`m just a very enthusiastic amateur with a Canon. | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|