![]() |
| | #261 (permalink) | ||
|
Eu stau in zona Tricodava,Valea Calugareasca....inainte eram pe bloc 2 useri la Astra(mini retea ) si mergea foarte bine,am fost foarte multumit de el,nu s-a oprit niciodata,poate daca pica 5-10 min o data pe luna(Probabil mai dadeau si ei restart la servere) ...oricum Astral RULZ,gaurika stie de ce Cert este ca dadeam cam 650-700 pe luna si nu prea folosesc tot timpul internetul pt ca nu sunt acasa,si la servici mai aveam internet(de fapt fostul ca am dat quit) si m-am mutat in R3(www.r3.com) care e pe aici de vreo 2 ani,si dau 400 mii acum,deh zgarcenia se plateste ...cica inainte le mergea internetul foarte bine,eu m-am bagat la ei si am renuntat din pacate la AStral pe la 1 oct,cand mi se parea ca se misca f. infect internetul,dar acum de vreo sapt de cand a schimbat providerul(inainte era pcnet,acum e ceva de genul blue communications) se misca infect,nici macar metro nu mai merge bine .....si da dc++ merge bine pe evolva ce sa zic,vorba lui mishu si a altora nu toata lumea sta obsedat pe dc++ sa downloadeze....pe mine ma intereseaza mai mult navigarea,un ym acolo si rareori un dw ocazional,mai mult cand ma arde sa vad un film rpd acum il iau daca il gasesc din retea la 1-2 mb (da nu la toti userii) ....macar reteaua locala se misca bine nu am ce injuraturi sa pun aici.....Ce pot sa zic la ora actuala intr-un fel mi-am cam luat tzeapa ca am renuntat la Astral ca s-a marit si banda la 256,dar probabil ca o sa ma bag inapoi la ei si o sa raman doar pe retea sa mai iau un film etc.... Dar o intrebare,pe aici mai este si Decknet ....cum se misca la astia ?Si nu ma intereseaza kkt de intern/metro si exteriorul pt ca vreau sa pot sa-mi verific si eu mailul ca lumea nu sa stau sa uploadez 1 mb pe yahoo jumatate de ora | |||
|
| | #262 (permalink) | ||
|
Cind a aparut Gmail-ul si a dat la fiecare 1GB de mail, inseamna ca avea cimpuri intregi de HDD pt viitorii utilizatori? NU... .Yahoo a luat imediat initiativa si hop 100MB pt fiecare cont de mail. Inseama ca a luat toata productia pe citeva luni de medii de stocare de la toti producatorii? NU... .Hotmail la fel (ridica stacheta). Si toate astea pentru ca, concurenta are cuvintul. La noi nu, creste numarul de useri dint-o retea, lasa, garantam 256kbps metro si restul de banda il dam la aia noi veniti, de ce sa se investeasca? si daca se poate sa plateasca o teava mai mica, pentru ca in felul asta SIGUR creste profitul. Si inca ceva: in acest moment cred ca orice masina (automobil) care iese pe piata poate sa atinga usor viteze de 160-200Km/h CHIAR daca numai in germania nu exista limitari de viteza pe autostrada. Asta sa insemne ca toate aceste masini sunt facute doar pt germani sau pt utilizare pe pistele special amenajate? sunt faute pt ca utilizatorul de rind sa le foloseasca la acele viteze cind are nevoie si cit ii doreste inima. Pt ca exista masini atit de puternice, nu inseamna ca prin orase se merge cu 180Km/h sau pe autostrazi se alearga cu 250Km/h...DECI: limitarea pe care o fac unele retele, dupa ce atita timp au functionat foarte bine la viteze net superioare celor 128-256kbps oferiti in prezent, se face pentru a tine piept numarului mare de utilizatori nou intrati in respectivele retele. Explicatiile de genul: numar de utilizatori x teava= banda pe care ar trebui sa o aiba un provider sunt gargare. La fel si explicatiile legate de aia care nu fac decit sa coboare giga intregi si vezi domne eu o sa ramin pe dinafara. Cu putin inainte de limitari de ce nu se intimpla asta? Domnii administratori ar trebui sa recunoasteti ca termenul "concurenta" inca nu va sperie suficient de recurgeti la astfel de jocuri din care noi useri avem de suferit (aceiasi bani - servicii mult limitate), acelasi lucru nepunidu-se spune despre profiturile voastre...
__________________ It's not enough to focus on Time, Costs and Quality... | |||
|
| | #263 (permalink) | ||
| Nick anterior: Andrei Cioaca Join Date: Nov 2003 |
--- Ca tot vorbim vorbe. --- Am studiat ofertele vezi ca sunt conditii pe care nu le-ai amintit, obligatii de minim 2 ani sau 3 ani si altele... sa citesti cu atentie ![]() Aia 15Mbps sunt numai pt TV digital (scrie jos min in PDF)... la care evident platesti taxe in plus. Vezi cat costa la Francetelecom si pe cati ani e obligativitate contract si mai vorbim... ca majoritatea celor mentionati de tine nu au acoperire decat punctiforma. Deci nu mai vorbiti de ursul din padure si reclame ca sunt facute sa atraga de fapt se ascund niste lucruri. http://www.agence.francetelecom.com/...edia/index.htm www.telia.com Evident, asta nu inseamna ca la noi e internet super-ieftin sau altele... exista costuri mari la noi. Totusi majoritatea cunostintelor mele din diverse tari europene nu-si permit mai mult de 512/1024 mai rar... iar isp-urile minune nu sunt in zona lor... suna interesant 30 euro & stuff, reclama e buna dar nu e un serviciu disponibil peste tot si nu ai garantie ca asa merge, cum zice reclama. Last edited by Andrei Cioaca; 26-10-2004 at 18:26.. | ||
|
| | #265 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ May the best from your past be the worst in your future! g@urika out ! __________________ | |||
|
| | #266 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 1999 Location: Bucuresti |
Ma bucur ca de la NU EXISTA am ajuns sa le acceptam si sa discutam pe marginea acestor oferte concrete Motivele pentru care netul e mai ieftin la ei sunt multe si variate, dar ISP-istii de la noi ar trebui sa fie in primul rind interesati de aceste oferte si de cum se face la ei. Pentru ca altfel, peste 20 de ani o sa ne trezim iar ca noi nu avem decit drumuri cu gropi in timp ce ei au impinzit tara cu autostrazi virtuale. Ca tot vorbea cineva de masini mai sus. Si iar o sa ne plingem de mila cind nimic nu se mai poate face. Dar asta e o alta discutie. Tocmai pentru ca netul e scump ziceam ca e mult mai fezabil sa investesti in peering, infrastructura a retelei si optimizare decit in tevi noi de net. Dar asculta cineva pe aici? Mishu, nice try. Dar daca tot zici ca doar 10-20% din membrii retelei sunt interesati de file-sharing de ce imparti fibra ca si cum TOTI ar transfera in draci???!! Pai cum e de fapt? Deocamdata demonstratia sufera. Poate o refaci, sunt curios! Si nimeni n-a zis sa nu limitezi, dar una e 8mbps si alta e 256kbps, cred ca suntem toti de acord aici. Limita pusa la bun simt Cred ca 1MB/s limita intr-o retea metro formata din WDC+U-Nite+Estel si care or mai fi prin Dr. Taberei n-ar fi rau deloc, nu? Si nici prea scump. Pe restul metropolitanei romanesti se poate pune o alta limitare, de exemplu 512kbps. Dar doar cu conditia sa faceti peering intre voi! Altfel, ne intoarcem de unde am plecat. Si cineva a zis o chestie super-adevarata, dar nu prea s-au prins oamenii: aveti tot interesul sa-i tineti pe downloaderi in granitele retelei Pentru ca daca ati avea pe hub-ul propriu de dc noutati nu prea s-ar mai avinta nimeni pe alte hub-uri sa-si caute junk-ul zilnic. Sau, ma rog, traficul ar fi mult redus. Ginditi-va ca va aflati in ziua lansarii lui Doom3. PAi a gemut netul de Doom!! Si ginditi-va ca l-ati fi avut pe hub... cine s-ar mai fi aventurat pe metro sau pe net dupa Doom??!! Vedeti ca vine Half-Life in curind ![]() Sau daca nu-l aveti pe hub, ca nu e responsabilitatea voastra asta, pina la urma (desi interesul ar fi), totusi o retea mai mare pe care sa mearga dc-ul bine si ieftin si mai multe hub-uri n-ar strica. Ca nici userii nu tipa ca cei 128 sau 256kbps oferiti pentru net sunt de fapt maxim 64. Ar fi frumos sa oferiti si voi ceva in compensatie daca vreti, ca toata lumea sa fie multumita. Si cei care vor filme si jocuri din retea, si cei care vor surfing si messenger. Altfel s-ar putea interpreta ca nu sunteti prea customer-oriented ori chiar mai rau, ca nu prea va pricepeti. PS: revenind la neincrederea in ofertele de net din Franta, repet: am vazut la lucru, am vazut facturi, le-am folosit si am vazut cum sunt folosite. Pai stiu pe cineva care-si cumpara harduri ca sa stocheze informatie... deci sa nu va imaginati ca la ei e altfel. Si ei au maniacii lor, doar ca fiecare are libertatea sa faca ce vrea, fiindca SE POATE! Iar acele oferte le-am luat in 2 minute de pe net, din ce-mi aduceam aminte din reclamele de acolo, in fiecare statie de metrou erau reclame la net, asta primavara. Fenomenul are o cu totul alta amploare, asta e tot. Plus ce a zis Redman: internetul sunt ei ...dar putem sa fim si noi acolo. Totul e sa VREM si sa nu facem ca Romtelecomul care in loc sa sustina xDSL-ul si sa-l implementeze, au frecat morcovul si peste citiva ani o sa se odihneasca in pace. Imaginati-va ca s-ar fi oferit ADSL in Romania la scara larga... Ginditi-va ca numarul telefoanelor mobile a depasit cu mult 10 milioane in RO. Daca ar fi fost dupa Rometelecom acum ar fi trebuit sa descoperim cordless-ul... Nu faceti aceeasi greseala, dragi ISP-isti! Lumea se schimba si viitorul ne rezerva mereu surprize! Daca nu ar fi aparut retelele de cartier ar fi oferit Astralul si RDS-ul 256kbps?? | ||
|
| | #267 (permalink) | ||
| Quote:
Providerii din RO sunt prea mici sa-si permita asta. Din ce sa amortizezi cheltuielile ? Din cei 7000 de useri cablelink de 29 de USD de la RDS ? Sau aia 8000 de AIPA ? Nu prea merge... Iti mor copiii de foame asa... Cand numarul utilizatorilor va fi de 100 de ori mai mare, iti vei permite.
__________________ balanced for lean | |||
|
| | #268 (permalink) | ||
|
Are cineva o imagine de ansamblu cam cat are Romania bandwidth cumulat in Internet? Sunt 3 x 155mbps de la Astral parca.. restul sper sa le stiti voi.
__________________ It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file. Romania, the land of "sunt obisnuit cu 10-11MB si imi vine greu cu 5,7M" | |||
|
| | #269 (permalink) | ||
Exact la asta ma refeream si eu Redman. Cind vom avea trafic, vom fi acolo. Dar trebuie ca ISP-istii sa vina in intimpinarea si sa ajute acest lucru, asa cum Connex si Orange au oferit GSM. Daca stai si astepti sa vina omu' si sa te traga de mineca sa-i dai net sau banda, sa-i iei banii si sa-ti faci suma pe motiv de "saracie" si incultura in domeniu si lipsa de alternativa a clientilor... atunci n-o sa ajungem niciodata acolo. Oricum nu neaparat de banda pe net e vorba aici ci de optimizarea lucrurilor si a ofertelor. Unii au ajuns mari admini si acum se cred Astral sau RDS... | ||
|
| | #270 (permalink) | ||
Uitati aici este probabil un miting al unor clienti de retea de cartier care au viteza limitata si care vor viteza mai mare la internet (extern) E un pusti acolo cu a doua pancarta, zice ca nu-i merge bine CS-ul si sta prea mult sa ia un film... protesteaza. Mai e una in randul intii aia cu sapca de pirat... zice ca nu are viteza suficienta sa faca flood... ![]() Hai sa facem miting la isp-urile noastre...... | ||
|
| | #271 (permalink) | ||
|
"Mishu, nice try. Dar daca tot zici ca doar 10-20% din membrii retelei sunt interesati de file-sharing de ce imparti fibra ca si cum TOTI ar transfera in draci???!! Pai cum e de fapt? Deocamdata demonstratia sufera. Poate o refaci, sunt curios!" Explica-mi mai clar, ce nu ai inteles? Mai citeste odata postul meu si mai vorbim. Ii dati inainte cu "negarantat" . Pai EVIDENT ca e negerantat, motivele s-au expus mai sus..Vreti "negarantat" in sensul ca poate noaptea cand aia fraieri care nu prea stau pe net s-au culcat de mult o mana de oameni sa ii dea la maxim pe DC. Pai nene..ai dat tu bani pe reteaua metropolitana rds si astral ca sa faci scandal ca nu poti transfera intre cartiere la 100mbps? Eu sunt perfect de acord cu tine ca ar trebui ca cei din Dr Taberei sa isi faca niste legaturi intre ei insa calculate, preferabil pe niste fibre direct intre nodurile principale insa asta ar presupune mai mult decat 2-3 fibre trase, un backbone lung..ar trebui un inel de fibra care sa asigure reduntanta , rute alternative pentru ca daca va uniti voi acolo ( apropo, cati sunteti, sunteti 1500-2000 in total in bucla?)
__________________ At my signal, unleash hell ! Vand miere naturala produsa de albinele mele: http://forum.computergames.ro/45-div...-naturala.html Livrare gratuita in Bucuresti. | |||
|
| | #272 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 |
Salutare all si bine v-am regasit. Am citit posturile voatre si mi-am pus multe semne de intrebare.Voi cereti 1 Mb metro pt download poate chiar ati vazut la u-nite cum dau 203 megi Metro si chiar cryonetul 5 megi la fel...metro...dar v-ati gandit dc se pun limitarile acestea pe la 256 sau mai sus 512 si 1 mb si nu mai sus.? prima data sa luam cazul cryonetului care ofera 5 mb...ei au o banda de 10 mb extern care o iau de la decknet si o impart la 120 de utilizatori cat au ei...dar oaer dc reteaua pika mai tot timpul?..pentru ca ei nu au auzit de limitari pt utilizatori sau cum sa-ti aloci banda care o ai ..si pt download..si pt dc..si pt mail..si pt browsing ...ca si alea cer niste mb de internet...numai pt serverul de couter care acopera 18 utilizatori iti trebuiesc 5 mb metro...si sa mai si dai drumul la banda...atunci incep sa-ti sfaraie switch-urile de le iau dracii si costel din blocul tdx o sa mai intre poimarti pe un site strain poata sa vada si el o stire de ultima ora. La urma urmei am ajuns is la undernet..care la fel..ofera x megi pe metro si si x Kb pe extern ..dar la fel...o parte din cei 700 de useri..sa spunem 50 forjeaza banda aia de internet mai non stop de o iau dracii..si te mai intalnesti cu cate un cablagist de la undernet si sati spuan ca azi iar nui merge reteaua ..iar internetul nici s anu mai zica..ca adminul x al undernet il doar-n fund de banda care o are si da utilizatorului n megi casa se bucure..dar restul de 50 % din retea se mai bucura de interbet chiar daca au banda mare?..ca nu mai merge reteaua...! Estelul fiind prietenii nostrii ..nu fac nimanui reclama negativa..dar si la ei...merge internetul foarte prost...din cauza ca userul sa nascut cu mot in frunte si are 2 mega metro cu 10-15 para pe luna (exemplu) si reteaua caraie..la fel si internetul. Voi vorbiti de internetul din afara...si faceti comparatie...pai aia sunt de n ori mai tehnologizati ca noi..si stiu ce inseamna internet....ca sa aduci in tara un internet te costa mii de euro.....si asa..daca iei o fibra de la un provider..aia mai trece prin 3 provideri pana sa iasa afara..si stai si te gandesti am eu banii aia ca sa-mia iau si eu fibra din afara?..desigur ca nui avem pt ca suntem roamnia iar directorii mai mari de peste tot sunt straini si au banu,,nu noi romanul saracul...o idee mai buna la care m-am gandit ar fii sa nu se mai duca lupte intre retelele de cartier ....sa se inceapa sa se faca peeringuri intre ele si la un moment dat sa puna toti mana de la mana..si atunci vom avea bani sa aducem propria noastra fibra din strainatate l aun pret mul mai redus decat al rpoviderilor din romania ..si in momentul acela vom mutumi si utilizatorul....apropos duminica are loc inatlnirea administratorilor retelelor de cartier ...unde se vor discuta multe probleme....era si timpul..ca pana al urma daca nu ne organizam noi..vo ajunge sa fim mancati umpic cate umpic de catre rds/astral sau altii deoarece nu noi suntem cu resursele mari..ei sunt ...Eu v-am lasat...si ne revedem cat de curand.... | ||
|
| | #273 (permalink) | ||
| Quote:
Asta se cheama ..."Libera Alegere"... Si alta faza,deocamdata n-am auzit de sabotari intentionate a infrascructurii vreuneia din retele de catre cealalta....asta inseamna c-au inteles toate 4 ce-i aia "civilizatie"....sper in continuare sa fie la fel ....FARA RAZBOAIE la cabluri .....ci un razboi al ofertelor cele mai bune....de aici cred ca va cistiga user-ul individual de retea(internet),care va avea cea mai buna oferta.... Va doresc la toti, numai bine... | |||
|
| | #274 (permalink) | ||
@Mishu si Diavolos… voi presupuneti mai intii ca doar o mica parte din useri fac trafic in draci de dc si, prin urmare, nu merita sa omori marea majoritate din cauza acestei mici minoritati. Corect? Dar apoi cind caculati necesarul de reseurse faceti socoteala ca si cum toata lumea ar da blana la dc full speed, citez dintr-un post al lui Mishu: Quote:
Sustin in continuare ca cea mai buna solutie este menitnerea traficului de download intens in limitele retelei proprii sau ale retelelor alaturate prin peering de viteza. Degeaba ai acces la jdemii de huburi daca nu poti sa tragi nimic de la ei. Mai bine o comunitate de 1-2000 de useri la care accesul e full. In plus fiecare mai poate oferi conectare la viteza (8-16mbps) cu hub-ul providerului (cu care se presupune ca are teava groasa) si mai putin cu restul metropolitanei… Daca reusiti asta atunci se poate limita accesul la restul metropolitanei, mai ales daca aveti grija ca pe hub-uri sa fie disponibile chestiile de interes! O alta chestie nashpa de care nu s-a legat mai nimeni, tocmai pentru ca nimeni nu vrea viteza pe net, deci nici downloaduri in draci de pe net este ca voi oferiti 128kbps negarantati, dar de fapt asta insemana 64 medie si cred ca nici in visele cele mai frumoase nu se atinge viteza de 128 pe care o tot pomeniti in oferte. Si asta e o problema, nu? Si nu cred ca userii sunt vinovati de asta. OK, una peste alta eu zic ca sunt si clienti care va inteleg punctele de vedere si care nu vor sa li se mareasca pretul la abonament in schimb printr-o mai buna organizare, intelegere si optimizare, dar si cu ceva banuti s-ar putea face ceva frumos, din care toata lumea sa cistige. Eu cred ca am prezentat un punct de vedere normal si bine argumentat. Si sper sa mi se raspunda la fel. Nu pe forum, aici nu conteaza. Dar spuneti ca aveti sedinta duminica. Sper sa fie una de bun augur si sa reusiti sa va depasiti propriile orgolii si sa ginditi o modalitate prin care toata lumea sa cistige, fiecare lasind un pic de la el… Cit despre meetinguri, daca la ei se fac meetinguri pentru 100mbps, sper ca la noi macar pentru asta sa nu se ajunga la meetinguri | ||
|
| | #275 (permalink) | ||
|
salut fac parte din reteaua R2Net, de fapt eu am fondat-o.. aceasta retea ESTE non profit, asta fiind o completare la ce se scrie pe aici.. nu numa tricodava network este non profit. cautam sa ne extindem, sa ne legam cu alte retele, sa fim cat mai multi. conditia esentiala este ca netul meu sa nu ajunga la userii celeilalte retele, iar net-ul lor sa nu ajunga la userii mei. adica, ne legam ca retele, ca useri, nu vinde nimeni net in partea cealalta. doritorii pot sa dea mail la: kernel AT wdu DOT ro DOT eu DOT org p.s. dot = puncte (.), AT = @ (coada de maimuta). si eliminati spatiile | |||
|
| | #276 (permalink) | ||
|
iar pentru merlinboy, aici admiti ca R3 merge naspa, da intrasei pe YM! si incercai sa ma convingi sa ma bag cu ei, ha ? revino-ti. si daca ai uitat, remember:: http://r2net.ro.eu.org/merlin.txt www.r2net.ro.eu.org/portal/ -- RETEA NON PROFIT | |||
|
| | #277 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #278 (permalink) | ||
|
revinoti tu mai bine si nu mai face pe nebunu obsedate de internet ca mie mi se rupe de toate kkturile astea de retele,mie doar navigarea sa-mi mearga nu ma intereseaza asa de mult downloadu...iar in seara aia eram beat si faceam kterinca in caz ca nu ai observat,ca am auzit ca erai tare panicat cu retelele astea,dupa cum bine vezi si tu limbajul ....eu nu fac reclama la nimeni,mi se rupe de toti cu toate retelele lor,pp ca in curand o sa ma intorc la astral si asta e,pt ceea ce am eu nevoie este ok... si ca faza chiar stiu ca pe tine te-au marginalizat si ca te ataci tare mult la faza asta asa ca mai bine ai inceta sa visezi daca crezi ca apar pe careva .... toate cele bune! P.S. ma uimesti la faza cu logul,a fost cred ca acum o luna faza asta si tu inca ti-ai pastrat-o hahaha | |||
|
| | #279 (permalink) | ||
--- iar in seara aia eram beat si faceam kterinca in caz ca nu ai observat --- Este interzis scrisul pe forum in stare de ebrietate ![]() --- curand o sa ma intorc la astral si asta e,pt ceea ce am eu nevoie este ok... --- http://www.as.ro/forum/viewtopic.php?t=2951 LOL | ||
|
| | #280 (permalink) | ||
|
@ arhanghelul: chiar maine ma intalnesc cu cineva de la voi. reguli trebuie sa fie, asta o stii si tu. @ merlin: marginalizat ? pardon, afla mai bine ca nu am vrut de la inceput sa aud de maximnet / undernet si ca nu m-a interesat sa ma bag cu ei, si nici nu ma intereseaza. iar r3.. cu r3 am vrut sa ma leg acu haat` demult. si a mai fost o incercare acu cateva luni, cand m-am intalnit cu horia si a zis ca vorbeste cu portos. a vorbit, si m-a sunat portos, ca accepta sa ne legam daca iau internet de la el, eg 128KBPS CIR = 400$, si 10MBPS metro.. sa nu vorbim de marginalizari.. fiti voi impreuna, toti aia 700, si noi separat. mai bine singur decat la gramada, sau mai bine putini, da oarecum aleshi. mi se pare mie sau chiar tie iti pare rau ca te-ai bagat la r3 ? mi se pare mie ca regreti astralu ? c y around. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |