![]() |
| | #64 (permalink) | ||
|
Tare as fi curios cand o sa recunoasca Sorin.... asta: Este adevarat ca daca ai o ploaie de vara s-a dus dracu linkul tau? adica signal 0% si acelasi lucru este valabil si cand ai ceata! Ah si astept de la tine Sorine (s-dj ) sa vad cand ai sa faci link pe laser pe o distanta de 20 - 25 Km si cu rata de transfer de 1 Mbs! PS: Oare daca tot este asa cum zici tu de ce providerii nu folosesc tehnologia laser ) (binenteles pe distante scurte )
__________________ PCNET a fost cumparat de RDS | |||
|
| | #65 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2003 Location: buzau | Quote:
Dar, pe distanta de stabilitate a link-ului optic, nici 1 radio nu o poate intrece. Sa stii ca am incercat si eu miraculoasele solutii radio de 11mbit,22,54 chiar si 108.In ciuda transferului mult mai mare,daca tragem o linie dupa niste teste,s-ar putea sa iesi in minus cu radio si nu asa, ci minus rau de tot. Am backup radio la optice de curand,si sa stii ca am linksys 54g,si cand trece pe radio se simte al naibii de rau.(nu ca viteza,ci ca ping,cstrike..etc...).. Momentan link-ul meu optic tine ceva zeci de pc-uri in cstrike,si atunci cand nu mere si se trece pe radio,se simte... ...Dar eu nu vad asa problema... am vrut sa incerc, sa testez solutii noi. In ceea ce priveste acest tip de solutie, marii furnizori de internet folosesc optical wireless pt. disntante relativ scurte si de viteza. transmisiile premiilor MTV de anul trecut au fost realizate 100% optic.Multi ISP se indrepata catre asa ceva. Preturile sunt relativ mari, iar pt. tara noastra, sunt exagerat de scumpe.( 1 link de 10mbit pe 1Km costa in jur de 4-6.000$,iar unul de 100mbit pe 1Km este cam 15-20.000$). Exista cativa ISP,chiar aici in ro, care folosesc solutia ronja si sunt foarte multumiti.(au backup radio). Chiar vreau sa-ti spun ca nici nu mai pot concepe acele legaturi in afara opticelor. Sincer, te-as invita sa vii la mine in oras sa testezi cu mana ta un link optic,sa vezi pe viu care-i sunt avantajele si dezavantajele. Sa nu mi-o iei in nume de rau,dar eu vorbesc de pe pozitia unuia care a incercat ambele solutii. | ||
|
| | #66 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2003 Location: buzau |
dupa 1 an, daca nu mai merge ceva, pot face reparatii la nivel de ora,si totul reintra in normal.La radio, daca pica ceva, gunoiul scrie pe el.Faptul ca este perfect adaptabil la nevoile si posibilitatile noastre,il face imbatabil. ....si ca pret si ca performanta..
| ||
|
| | #71 (permalink) | ||
|
S-dj am sa vin la tine in buzau( eu sunt din ploiesti) sa vad cum merge treaba. daca sunt multumit, poate imi fac si eu vreo 10, ca sa leg aproape tor orasul in retea. P.S: oare merge? cel mai bine vin, vad, stam o zi sa vorbim si plec multumit sau trist aksa
__________________ Boo RIDERS ![]() ![]() | |||
|
| | #72 (permalink) | ||
|
de ce n-am aflat de threadul acesta acum vreun an cand aveam timp liber la discretie, ca poate ma apucam si eu de asa ceva? ca acum nu mai am timp nici sa dorm (ca idee e ok, oricum nu cred ca o sa inlocuiasca wireless-ul, ci mai degraba il completeaza. imaginati-va cum ar fi sa iti tragi un wireless cu un punct de transformare Renel prin apropiere, caz in care laser-ul ar merge excelent. pe de alta parte imaginati-va cum ar fi sa legi prin laser 2 puncte care au un obstacol mare intre ele (bloc, deal). eu zic ca nu are rost sa se faca polemica pe aceasta tema, ci e bine ca asemenea proiecte sunt free si pot fi realizate acasa. ganditi-va doar ca marile firme producatoare de calculatoare au inceput dintr-un garaj. cine stie, poate peste cativa ani o sa avem conexiune laser cu satelitul, daca e intr-o regiune cu mult soare si putini nori )
| |||
|
| | #73 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2003 Location: buzau |
rex, ca tot veni vorba de legatura cu satelitu' ... aveam un link dat de niste tipi de la facultatea de telecomunicatii din Cehia(mda..se pare ca cehii-s tari la astea..) care arata o legatura de 1Mbit pana in satelit cu un dispozitiv cu 8 lasere de 1.2W.Era controlat cu camere si micromotoare+ceva oglinzi care isi miscau forma pt. aliniament,intr-un cuvant, tot. Dar era experimental,nu stiu daca era comercial.O sa incerc sa mai caut poza printre sutele de mail-uri,de cand cu 100 asta de megi de la yahoo .... am fost foarte mirat si eu..Daca cu un banal laserpointer de 1mw mergi 2.5Km,dar de teste,ca aliniamentul nu-ti reuseste sa-l mentii nici macar 2 zile;ce mai zici de 1.2W ![]() la o putere de 50mw,la 1Km, iti arzi retina,daca faci un spot de 1m,maxim. ..Io nu stiu, sincer,cum naiba dau astia care fac optice performante cu puteri de 2-300mW in lasere...Stiu insa ca multi folosesc lungimea de 1550nm,care cica ii absorbita de cornee si nu ajunge sa se focalizeze pe retina. in privinta led-ului laser,nu-i asa problema, pt. ca nu emite lumina coerenta,si nu-ti arde retina.Daca insa se folosesc VCsel-uri,e cam naspa.. alea tot lasere sunt,chiar daca au aspect de led-uri. Faza e ca pot fi modulate si pana la 10GHz(alias 10Gbit) . si nu-s asa de scumpe.. doar 15-20$/buc ..insa partea electronica te omoara.. ..Eu sper sa ne strangem 1 grup de amatori care n-au ce face in iarna asta, si scoatem schema de 100mbit.. ... in practica.. sper..
| ||
|
| | #75 (permalink) | ||
Nu inteleg la ce te referi.La cea de 100mbit? Ideea e ca nu stiu daca mai pot face rost de IC'urile alea din schema,eu am deja doar o pereche,care inca nu le-am testat.Trebuie sa gasesc o firma care poate face un cablaj bun,performant,altfel nu ma complic.Dupa care imi trebuiesc 2 MC-uri,si pe urma mai vorbim. Schema de 100mbit este incercata si cu laser de 20mW au mers cehii cam 1.8Km chiar la 100mbit (8-9000KB/sec).It pot spune sigura asta... ....Si pe mine ma tenteaza.... .. dar mai astept.. sunt in discutii cu unul dintre ''ei'' pt. mai multe detalii..--in special laserul si fotodioda.(au folosit APD Photodiode care-i numa 50euro fara tva si transport--au folosit Hamamatsu S2381 care tine 1Gbit/s fara probleme. .APD Photodiode S2381: http://sales.hamamatsu.com/en/produc...1.php?&group=1 Pana la 1Km pe 100mbit au folosit laserul asta: http://www.lasermate.com/C980-10F.htm Iar la receptie ca lentile au folosit fresnel lens de la 3dlens.com Astia iti trimit acasa.E ceva mai bine,dar te pun sa cumperi mai multe. Sper sa mai vorbim... Aprop, daca incearca cineva sa faca rost de componente, poate da si un msg aici...sa stim si noi... ..
| ||
|
| | #76 (permalink) | ||
|
nu omule, eu ma refeream la altceva, dar e super interesant ce ai zis tu cu 1Gbit/s. eu doar vreau sa imi fac retea cu un vecin, care este la circa 500-600metri de mine, in linie dreapta, fara obstacole. ma intereseaza cat ma costa in total. am calculat la ce ai scris tu pe primele pagini si am ajuns la suma de vreo 6.600.000lei. acum vreau sa stiu daca din piesele care le-am cumparat pot construi cele 2 statii emisie-receptie laser si daca astia sunt toti banii ca sa pot sa fac reteaua si sa pot juca counterstrike. got it? sau trebuie sa desenez?
__________________ Boo RIDERS ![]() ![]() | |||
|
| | #77 (permalink) | ||
Uite cum vine treaba pt. tine.. Scoate din schema de interpretor utp piesele de care ai nevoie,apoi pe site-ul ronja gasesti lista de piese pt. rx si tx,actualizata,cu ceva modificari..cred ca in bine..apoi mergi la un magazin de piese electronice,iti comanzi piesele,apoi la un atelier care face cablaj imprimat bun,asta in cazul in care nu-ti iei tu un press'n'peel albastru si iti scoti cablajul ala in format cdr pe care l-am pus.Eu sper ca i luat piesele pt. varianta utp si nu aui.Oricum, multe din ele se potrivesc si la utp. Daca ai piesele pt. Rx,Tx si Interpretorul utp,iti mai trebuie o sursa de alimentare(pune una de pc-sh) si ,bineinteles,mecanica. Cauta lentile cu focala mai mare,de 240-300mm.Lupele alea chinezesti de 100m dia., ar trebui sa faca fata pe 5-600m,dar cam la limita de semnal.sincer, nu mai stiu cam cat mai sunt piesele,nu am mai luat de mult,ca am luat atunci destule. Acuma mai conteaza mecanica ta.Ar fi bine sa te duci la un atelier mecanic care sa te rezolve,pt.ca o sa ai nevoie de strung,ceva freza pt. a avea un sistem mecanic fiabil si stabil la incarcarea la vant.Trebuie sa faci si un sistem de aliniament bun,ca sa-ti faci viata mai usoara . la reglat.Vreau sa-ti spun ca mecanica si cablurile de interconectare m-au costat mult mai mult decat partea electronica. ...
| ||
|
| | #79 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Dec 2003 |
Chestia asta cere trei conditii care sa fie indeplinite concomitent: 1. cunostinte aprofundate de electronica 2. rabdare multa pt experimentari si citit documentatii 3. timp mult la dispozitie pt realizarea punctului 2. Multi s-ar putea sa nu indeplineasca cel putin o conditie, si atunci proiectul e abandonat pentru ei. N-ar fi rau sa te gandesti la o varianta in care sa realizezi dispozitivele, si sa i le montezi clientului interesat, fireste la o suma care sa-ti acopere cheltuielile si sa ai si un profit care sa te multumeasca. | ||
|
| | #80 (permalink) | ||
|
toate astea s-ar putea rezolva la o adica.... problema este ca dureaza... ideea este ca totusi pentru a putea fi utilizate la scara larga trebuie sa prinda macar 100mbps si sa se poata face relativ usor rost de piese... chestia asta are destul potential, fiind o alternativa destul de viabila cablurilor peste strazi amenintate sa cada cu fiecare privire a oficialitatilor catre cerurile patriei noastre.... prevad sfarsitul multor retele pe tema cablurilor intinse peste strazi.... si eu unul nu intentionez sa mi-o numar printre ele | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |