![]() |
| | #102 (permalink) | ||
| http://opticlan.nanotel.ro/preturi.htm trebuie sa sti insa ca aceste sisteme FSO precum cele din linkul de mai sus sunt ieftine dar au un incovninet destul de mare; la ninsoare ; ceatza sau ploaie torentiala..... ai pierderi sau chiar lipsa conexiuni. exista si sisteme FSO la care indiferent de vreme ai o conexiune constanta insa pretul lor este undeva la 4000Euro deci..... incearca WRF ca e ,mai ieftin!! (momentan) Exemplificare http://www.lightpointe.com/products/enterprise.cfm | |||
|
| | #103 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2003 Location: buzau | Quote:
Acuma, depinde distanta de lucru, ca daca este 100-200metri, cu un laser de 10-20mW va merge pe o ceata,dar nu din aceea in care ai pierderi de 200 dBi/km. Ce am ramas uimit este ca am testat acum 2 ani un sistem ronja cu capete laser (laserpointere de 1-5mW) pe o distanta de 900m si la o ploaie de vara torentiala in care nu semai vedea cealalta parte,blocul unde era pozitionat celalat device,totusi, din acea locatie se vedea doar raza laser care strapungea ploaia ,iar conexiunea nu era pierduta, era cam 1-3% loss.Dar problema a fost la mentinerea stabilitatii mecanice, care s-a dovedit un dezastru, dupa 2-3 zile echipamentele se dezaliniau.. . Si, de atunci am cam renuntat la laserpointere pe distante asa de mari.Dar, cum am mai spus si in posturile precedente,pe o distanta de pana la 3-500metri cred, un laserpointer isi va face treaba mult mai usor.Asta in cazul in care nu puteti face rost de un emitator in infrarosu sau un led de tip HPWTxxx series.Mai e o varianta, dar deocamdata o experimentez si o sa pun info/detalii pe site.. E posibil ca ceea ce experimentez sa mearga stabilla 10mbit pana la 2.5Km.Dar, deocamdata nu ma exprim, ci doar am facut niste calcule teoretice. Daca cineva isi doreste sa ma ajute cu site-ul pt. a realiza un info solid despre retele wireless optic, ar fi o treaba buna.Am foarte multa documentatie si poze despre cum se poate face atat partea mecanica cat si cea electronica, de unde se poate cumpara piesele,unde se pot face cablaje profesionale la modulele optice,etc... | ||
|
| | #104 (permalink) | ||
Treburile stau in felul urmator. Daca vrei sa-ti construiesti sistemul singur,cu ajutorul unui electronist care sa-si faca timp pt. tine si trebuie sa-si faca,intr-adevar, daca vrei sa-ti iasa,costurile se reduc substantial. Insa, daca vrei sa-l achizitionezi, trebuie sa stii ca munca si efortul celor care-l realizeaza trebuiesc recompensate financiar,de aici ducand la un pret mai mare pe echipament. Nu pot sa-ti dau un pret exact, pt. ca fiecare isi poate procura partile electronice sau mecanice in diferite moduri, unii mai pe moca altii cu bani mai multi. Insa, odata ce ai inteles pasii pe care trebuie sa-i urmezi, atunci treburile stau mult mai usor,chibzuindu-ti fiecare banut pe componente. Un alt avantaj este ca , cei de pe forumul ronja au dezvoltat in paralel si alte interfete optice de 10mbit, care se pare ca sunt mult mai stabile decat cele originale.Poate, cu acordul lor am sa pot sa le postez pe site.Iar un mare alt avantaj este ca am putea sa procuram anumite parti chiar interfete intregi gata facute din "afara" de la acesti tipi, la un pret relativ mic, dar care ne scapa uneori de multa bataie de cap.Asta ramane de vazut,insa. Sper ca in cateva sapt. sa pot pune multe detalii pe site, e si un forum unde se vor pune scheme si multe altele..de inceput.. | ||
|
| | #105 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2003 Location: buzau |
Am terminat un mic ghid mecanic ajutator pt. cei care sunt interesati de acest proiect. gasiti info la www.opticlan.3x.ro | ||
|
| | #107 (permalink) | ||
...Vezi ca acolo in pagina gasesti si ceva info despre 100Mbit,dar e firav de tot, pt. ca lucrurle se complica mult de tot,piesele sunt relativ scumpe si foarte greu de gasit. Asa daca am face o "linie" de cumparare a unui mic inventar de piese "dedicate" celor 100mbiti ar fi extraordinar,mai mult ca sigur ca va iesi si viteza asta nebuneasca .EU am sa pun si niste link-uri acolo,catre unii tipi din Cehia si Slovacia care au materializat visul tau.. Daca ne-am uni si ne-am ajuta reciproc prin impresii,schimburi de idei cu tenta electronica,bineinteles, poate o sa reusim ..Pana atunci,insa, speram, speram, speram ... | ||
|
| | #108 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2005 | laser pe gaz
Buna! Ma gandeam sa incerc cu niste lasere pe gaz care au in mod normal latenta cea mai mica. Bineinteles, tensiunea de alimentare fiind cam 1300v, se va proteja totul f. bine de apa. Ar trebui sa mearga bine, zic eu. | ||
|
| | #109 (permalink) | ||
O sa pun aici o modificare a tx-ului de la ronja pt. cei care vor sa faca cu dioda laser ( de 10mw-a se vedea capodimonte.ro). Eu am reusit sa scot o varianta de pcb de firma aproape la toate interfetele, daca cineva vrea un cablaj profesional,sa ma caute sau sa-mi lase un msg.. | ||
|
| | #112 (permalink) | ||
|
rangeul la optice e pana in ~500metri din cauza mecanicii ... e substantial superior wirelessului pe vreme buna dar inferior pe vreme de ceata/ploaie/ninsoare (daca vremea e urata tare, linkul e inutil). pe distante de 1+ km inca nu s-a facut link stabil home made. se vede ca nu ai citit threadul ... degeaba zici ca l-ai citit. si aici ma refer la postul tau pe forumul "oficial" al sistemului. | |||
|
| | #113 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 |
am citit,dar ma refeream la pret!!! am inteles ca are viteza superioara de wirel am vazut ca nu este ceva sigur ptr peste 1km....dar pe nu am vazut pretul unui asemenea echipament......am postat barbarul ceva cu preturi dar nu merge siteul.. deci cat ajunge un kit complet ptr 2 utilizatori..pe o distanta de 500m?? intrebare?noapte se vede laserul???? | ||
|
| | #114 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Software is like sex, is better when is free | |||
|
| | #116 (permalink) | ||
Sincer, nu cred ca te-ar ajuta prea mult,avand in vedere faptul ca daca le vei scoate la o firma specializata, iti vor lua costuri pe filme..eu deja le am,in arhiva lor si daca vrei, imi spui mie, eu vorbesc cu ei si vedem ce pot face sa-ti trimit placile.. | ||
|
| | #117 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2003 Location: buzau |
Uite, ti-am pus ceea ce te intereseaza..sper sa te ajute..dar nu e finalul complet, acela fiind doar la firma unde mi-am facut eu cablajele profi, ei refacand multe lucruri pt. a-i da o forma estetica si crec ca si putin mai stabila in functionare.
| ||
|
| | #118 (permalink) | ||
|
daca ala ii cablajul pentru toata instalatzia atunci arata...excelent... fatza de versiunile anterioare cu nush cate cablaje... mai partea optica good work guys
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| | #120 (permalink) | ||
Sau cu LED-uri superflux? incearca la www.zexstar.ro,parca..iar pt. diode laser la capodimonte...dar..nu cred ca-s de calitate si.. decat sa stai sa schimbi diode la 2-3 luni mereu, mai degraba ramai la superfluxuri.. Vezi ca acolo mai au si LXHL-uri..dar au 1W . ..si nu prea stiu eu cu ce ai putea sa-l ataci..de la 70mw cat are HPWT la 1W..mult prea mult..(doar nu te-oi inhama acuma la 30 de HC-uri ). In teorie,LXHL-urile ar trebui sa atinga distanta maxima de 2.5Km. Dar, testeaza si ne zici si noua ..Tentant suna VcSEL-urile..dar, sunt cam scumpe momentan.. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |