![]() |
| | #121 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2003 Location: buzau | Quote:
mai trebuie si Rx si Tx.. | ||
|
| | #122 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2006 | Salut
Am o retea de 800 de oameni si ma intereseaza si pe mine solutia aceasta , asa ca te rog sa-mi dai si mie un mail la adresa tt20rif@yahoo.com cu nr tau de tel
| ||
|
| | #123 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2006 | optical wireless
scriu o lucrare despre mentzinerea unui link laser (adica urmarirea tintei de catre laser) si despre realizarea lui automata - adica pui sistemele fata in fata cat de cat si ele sa realizeze singure legatura...nu stiam daca e nevoie de asa ceva pt kestiile astea...in curand si o skema.La cat poate sa se duca distantza daca se rezolva alinierii?deckhodor@yahoo.com
Last edited by dekodor; 17-05-2006 at 11:39.. | ||
|
| | #124 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Software is like sex, is better when is free | |||
|
| | #125 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2006 | Quote:
| ||
|
| | #126 (permalink) | ||
La un laser de cativa miliwatti, cam 2-4Km, cu un sistem de auto beam traking.. | ||
|
| | #127 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2006 | internet wireless
Salut tuturor. Acum am descoperit acest forum si as avea si eu cateva intrebari cu toate ca s-ar putea sa fie aceleasi care au fost inainte. In primul rand as vrea sa stiu daca reteaua realizata in felul acesta este o retea intre calculatoare sau cu acces la internet sau ambele. Daca realizez acest dispozitiv atunci cand ma voi conecta voi plati o taxa lunara sau va fi complet gratuitb accesul la internet? As vrea sa stiu daca acest dispozitiv e legal( sau este legal daca nu te prinde sau cat de legal este)? Eu stau langa un aeroport,mai exact in Baneasa, si as vrea sa stiu daca interfereaza in vreun fel frecventa celor de la aeroport pentru ca nu mi-as dori asa ceva. In al treilea rand la ora actuala cat costa realizarea unui astfel de dispozitiv,de unde pot procura piesele( maia ales acelea mai speciale), cine poate sa ma ajute in construirea acestui dispozitiv( explicatii de la pasul 0 la final, scheme,cablaje si alte componenete, cum se conecteaza la calculator). Astept raspunsurile voastre chiar si pe adresa de e-mail daca se poate: imihai91999@yahoo.com Va multumesc anticipat si sper ca n-am deranjat prea mult. | ||
|
| | #128 (permalink) | ||
|
Internet free gasesti doar pe hot-spoturi daca dai un search pe forum gasesti sigur si asa ceva, solutia de transport prin laser nu este accesibila si la indemana oricui iti trebuie ceva experienta in electronica si retelistica sa realizezi asa ceva, si dupa felul cum pui problema (Daca realizez acest dispozitiv atunci cand ma voi conecta voi plati o taxa lunara sau va fi complet gratuitb accesul la internet?) sigur nu e cazul tau.
|
| | #129 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2005 |
Pe alta parte eu sunt cu siguranta interesant intr-un asemenea experiment. Daca vreunu din voi a gasit o firma care sa produca cablajele electronice pentru proiect la un pret accesibil, poate imi dati si mie un privat. multumesc.
__________________ mda... | ||
|
| | #130 (permalink) | ||
|
CD2000 intra aici si documenteazate http://woptic.3xforum.ro/ | |||
|
| | #131 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #132 (permalink) | ||
|
acuma pun si io o intrebare de outsider. Nu se poate face chestia asta folosind doar un MC modificat si niste optica atasata lui? Eventual un WDM ca sa nu fie nevoie de 2 randuri de optice.
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| | #133 (permalink) | ||
| Quote:
In schimb partea de optica, si cea mecanica oricum trebuie sa le faci si acolo e destul de munca.
|
| | #134 (permalink) | ||
|
Pai in teorie merge doar ca apar 2 probleme: 1) spectru in care emite dioda (trebuie sa fie spectru vizibil ca altfel.... pa pa ochii) 2) partea mecanica (de iesit ... iese lumina dar trebuie focalizata si sa nu se piarda semnal dar si fara perturbari ... gandestete de cite ori "clipeste " o dioda ptr 10X100Mbps ) ![]() Asa ca in teorie(ca si principiu) ai dreptate KillerOPS merge si cu 2 WDM; in practica.... nu este rentabil. | |||
|
| | #135 (permalink) | ||
| ||
|
| | #136 (permalink) | ||
Ideea e buna,dar e aproape imposibila de realizat "homemade",ca noi sau ca acest proiect. 1.WDM-ul implica o singura iesire atat pt. Tx cat si Rx.Punerea unei lentile ca sa "amplifice" semnalul si sa-l trimita prin eter la distanta, in aces caz, este extrem de dificila deoarece atat laserul cat photodioda de receptie nu au aceeasi distanta focala.. Ex.: Daca pentru receptie ai nevoie de 230mm distanta focala, este aproape imposibila sa fie aceeasi distanta focala si pt. emisie- laser ( care de obicei are doar cativa milimetri distanta focala pana la lentila).. IDEEA IESE DIN CALCUL. 2. Lungimea de unda WDM-ului de peste 1300nm (1550nm) este extrem de dificil de lucrat cu ea,avand in vedere lentilele chinezesti obisnuite,alea verzi- care taie din start orice trece de 700-900nm.ASA CA -LENTILE SPECIALE CARE-S SCUMPE RAU. 3.Avand in vedere ca mediul de fibra optica este un media intunecat " dark fiber", nu exista perturbatii,scintilatii,"fete morgane",etc....Electronica trebuie adaptata pentru mediu de eter unde exista "perturbatii",zgomote,lumini parazite de la alte surse de lumina care ar putea interfera cu ea.Cine iti modifica tie raportul semnal zgomot in photodioda,fiindca in fibra asa ceva nu exista,neexistand lumini parazite..FILTRE ELECTRONICE PUTERNICE,BUNE,FIABILE,ADAPTARE LA CONDITII DE MEDIU. 4. Electronica din MC-uri nu este conceputa sa reziste la diferente de temperaturi mai mari,ele fiind proiectate numai pt. interior.(cel putin cele uzuale) 5.Un calcul asa,empiric, cu 2 MC-uri si niste lentile Zeiss (cica ar fi bunicele pentru 1550nm) cred ca ar fi o solutie pe o distanta de maxim cativa zeci de metri,nu mai mult.( nicidecum wdm-uri ci normale cu 2 capete) 6.Cand deja ai gasit cinci probleme care pot fi arate pe degetele unei maini, ma opresc sa o zic pe a sasea.. | ||
|
| | #137 (permalink) | ||
|
hmm, observ ca sunt destule probleme. Ma gandeam ca iese mai usor si mai "profesional" cu un MC, dar din pacate vad ca nu e asa. Vedetzi ca am vazut ceva MC-uri cu dioda laser pe undeva, cred ca la allgemeine-holding.ro . Alea nu or fi mai bune? Ceea ce ash vrea eu sa evit e electronica aia stufoasa, care in MC e gata facuta. Plus ca are direct interfatza de 100Mbps
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| | #138 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2005 |
Cred ca daca ne unim mai multi sa facemo comanda ferma pentru componente si cablaje iesim acceptabil. S-DJ in weekendul asta o sa studiez si eu putin teoria si schemele si daca mai sunt doritori putem sa ne apucam de un proiect.
__________________ mda... | ||
|
| | #139 (permalink) | ||
De acord... Astept propuneri,idei.. | ||
|
| | #140 (permalink) | ||
De acord cu tine, sa zicem ca rezolvi problema cu tx si rx separat si la tx sa fie un laser.Dar, ce te faci cu lentilele? Ca alea chinezesti,verzi,or sa-ti taie tot ce trece de 7-800nm,cel putin la Rx e rau de tot, ca nu amplifica nimic.Cred ca s-ar putea incerca cu lentile Zeiss de 65mm,nu stiu sincer, cred..nu sunt verzi si nu s-ar parea sa taie lungimea de unda,dar distanta ar fi relativ mica, cativa zeci de metri, poate vreo traversare intre blocuri,atat. Apoi,ce te faci ca photodioda va raspunde atat la semnalul laserului primit cat si la lumina de afara,pt. ca ea este conceputa sa lucreze in mediu "intunecat",fara perturbatii luminoase.Sensibilitatea la erori creste enorm,Chipsetul Media Convertorului nemaistiind sa faca diferenta intre bit-ul corect si eroare,avand un comportament haotic,probabil( pinguri variabile,los-uri mari,viteze fluctuante mari) Totusi,se poate folosi chipsetul MC-ului, dar cu o alta electonica de Tx si Rx care cuprinde filtre bune de zgomot ambiental si nivel de semnal incat sa-i fie ok chipsetului.. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |