Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 07-01-2004, 08:37   #21 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

WEP mi se pare mai mult decat obligatoriu, si nu ma bazez dupa aia doar pe WEP, mai pun si alte protectii din soft, la capete
E drept, depinde si ce date trec prin reteaua aia...

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2004, 12:32   #22 (permalink)
RMA
Registered User

well .. 11b ,unul langa altul 8-9 mbps

RMA is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2004, 12:32   #23 (permalink)
RMA
Registered User

a, si 11g 21-22 mbps in acelasi birou

teste personale,nu "din auzite"

Old 07-01-2004, 12:40   #24 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by KillerOPS
Ce parere aveti de smc2402? Eu am o parere cam proasta din cauza ca nu prea are semnal cand cu un Ralink este semnal (RaLink-ul costa 1.250.000 si SMC-ul in jur de 2.500.000 sau mai mult). Care-i faza?
SMC la 26% semnal nu face fata, pica linkul, ii trebuie cam 33-40% putere semnal ca sa miste ok.
Oricum tu ai antene destul de slabe pentru distanta aia. De ce ai pus pe AP omni? De ce nu ai mers pe legatura punct la punct? Macar antena de la ap indrepta tot semnalul spre tine, asa omni imprastie semnalul circular. La ral au antene de 18dBi la 35$, ceea ce mi se par un best buy.

Morphy^ is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2004, 12:44   #25 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by RMA
well .. 11b ,unul langa altul 8-9 mbps
Pai zi-ne si ce scule sunt.
SMC-urile mele in g, in camere diferite si semnal 73% duc aproape 4 megabytes/s cam 32mbps cu antenele din dotare, dar afara pe 5km .... lasa de dorit.

Old 07-01-2004, 13:57   #26 (permalink)
RMA
Registered User

scuze,am uiat sa mentionez : in testele de mai sus s-au folosit echip. planet

Old 07-01-2004, 15:09   #27 (permalink)
AlienStation

UNCONNECT3D's Avatar

Din pacate firewall-ul de pe smc 2804 WBR (statefull packet inspection) induce o latenta foarte mare. Mai ales pe o fibra optica, la un transfer de 6-8MBytes/sec, e imposibil de folosit. La wireless, ca si la altii, e preferabil modul b (long mixed range de obicei) si canalul 6, care are cea mai mare putere. Iar antenele stadard sunt prea slabe pentru a putea face fata chiar si unui copac desfrunzit pe o distanta scurta.

UNCONNECT3D is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2004, 16:25   #28 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Antenele standard sunt de 1..3 dBi - pentru mine egale cu 0.
Eu avea o antena de 24dBi in balcon in spatele frunzelor vitei de vie si bateam la un omni aflat la 2...3 km cu semnal 100%
Acum mi-a facut suport

Old 07-01-2004, 17:54   #29 (permalink)
AlienStation

UNCONNECT3D's Avatar

oho, marfa, in curand o sa fac cu snorlex un link pe o distanta asemanatoare si va vom da detalii. Intre noi nu vor exista obstacole, ap-urile vor fi puse pe cladiri inalte, dar distanta va fi destul de mare. Vom folosi routerul meu, 2804WBR cu o antena omni de putere si un AP cu o antena directionala. Sa vedem ce-o sa iasa

Old 07-01-2004, 18:24   #30 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by UNCONNECT3D
La wireless, ca si la altii, e preferabil modul b (long mixed range de obicei) si canalul 6, care are cea mai mare putere.
Acelasi router, long mixed range nu il pot folosi ca merge tot in 802.11g, just b ca sa mearga cum trebuie.
Pe canalul 6 am 53% semnal, pe canalul 11 si 12 am 60% semnal deci...

Eu vreau sa va mai zic ca pe Casa Presei Libere unde se afla si routeru meu wireless cu o antena de 18dBi mai sunt circa 10-12 antene care bat numai in directia mea, din care cel putin 8 sunt in 2,4Ghz.
Sunt chiar foarte multumit cum imi merge, avand in vedere zgomotul care poate exista in 2,4Ghz in jurul cladirii respective. Deci nu ma mir ca in 802.11g merge asa de prost.

Old 07-01-2004, 18:27   #31 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by djlyon
Antenele standard sunt de 1..3 dBi - pentru mine egale cu 0.
Eu avea o antena de 24dBi in balcon in spatele frunzelor vitei de vie si bateam la un omni aflat la 2...3 km cu semnal 100%
Acum mi-a facut suport
Nice, presupun ca ai spectrul de 2,4Ghz destul de curat acolo. Cum am zis si mai sus, au cu o antena profesional de 24dBi si una de 18dBi am 60% semnal pe 5 km cu smc-urile respective.

Old 07-01-2004, 22:27   #32 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

Quote:
De ce ai pus pe AP omni? De ce nu ai mers pe legatura punct la punct? Macar antena de la ap indrepta tot semnalul spre tine, asa omni imprastie semnalul circular.
Pentru ca omni-ul este la un ISP =)

KillerOPS is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2004, 22:52   #33 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

Quote:
o antena omni de putere si un AP cu o antena directionala
De putere inseamna cu gain mai mare? Presupun ca da. Tin sa precizez ceva in legatura cu antenele omni: daca au gain mare, se poate receptiona de la distanta mai mare, in schimb daca este cineva "sub antena" (poate fi si la o distanta mai maricica dc. omni-ul are gain f.mare) va avea semnal foarte slab, poate chiar deloc. Antenele omni cu gain mare transmite semnalul sub un unghi mai mic fata de perpendiculara pe antena, in timp ce daca are gain mai mic acest unghi este mai mare. Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun, daca nu intrebatzi shi incerc sa va lamuresc cu desene =)

KillerOPS is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2004, 23:16   #34 (permalink)
Registered User

dj lyon ziceai ca tia picat ANTENA de 35 parai (18 dbi) de la RAL. Cum adik? Nu mai mergea deloc? Eu vreau so folosesc pe 400 m ,dar vreau sa fac un test cu UNCONECTED la 2-3 KM sa vad cum se comporta (daca nu merge calumea inseamna ca tre sa iau un CAL AMP-sper cu asta sa mearga calumea)

snorlex is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2004, 07:58   #35 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Era antena romaneasca, dupa prima ploaie toate aveau semnal foarte mic fata de "normalul" dinaintea ploii.
Daca ai cumparat asa ceva, foarte rau. Oricum, un test poti sa faci pe 400 de metri. Cu prima ploaie o sa mai dureze, dar asteapta primul dezghez ca sa vezi ce si cum

Old 08-01-2004, 08:01   #36 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Morphy^
Nice, presupun ca ai spectrul de 2,4Ghz destul de curat acolo.
Da, sunt in provincie
Quote:
Cum am zis si mai sus, au cu o antena profesional de 24dBi si una de 18dBi am 60% semnal pe 5 km cu smc-urile respective.
Aici cu 24dBi in ambele capete si Breeze-uri la echipamente, dar puse exact langa antena, este link de 14.5km. Nu stiu exact la cat se leagasi ce semnale au, dar am vazut MRTG de 100 si ceva de KBytes.

Old 08-01-2004, 10:31   #37 (permalink)
Registered User

Breeze-urile sunt alta mancare de peste, folosesc alta modulatie, FHSS si nu "se vad" cu cele care le avem noi, care folosesc DSSS.
Oricum, calitativ se vad ca merg mai bine, dar sunt foarte scumpe. Am si eu un SU-I, care cred ca o sa-l vand ca numai am ce sa fac cu el. De ce l-am schimbat, e poveste lunga.

Old 08-01-2004, 10:44   #38 (permalink)
AlienStation

UNCONNECT3D's Avatar

Daca as avea bani de echipamente de 3,5Ghz, cum le-as putea folosi, avand in vedere ca frecventa de 3,5 este licentiata? Unde ar trebui sa platesc... sau, daca nu as plati nimic, m-ar putea prinde cineva?

Old 08-01-2004, 10:58   #39 (permalink)
Registered User

Morphy antena directionala de 18dBi ai luato de la RAL (aia de 35 doalri?).Daca da tia picat vreoadata dupa ploaie dupa cum spune DJLYON

snorlex is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2004, 11:16   #40 (permalink)
Registered User

Nu stiu ce hram poarta antena de 18 dBi ca nu este a mea, eu am luat una de 24 de la ral, dar inca nu a fost schimbata cu cea de 18. Cea de 18 e a rds-ului, tre sa mai faca niste lucrari la mine sa mai inalte antena care o am aici , unde stau, si au zis ca o schimba atunci si pe aceea.
Oricum cred ca cea de 18dBi e de la un echipament BreezCom, deci nu jucarie de la ral cu grid din sarme otelite vopsite.

Probleme din cauza vremii nu am avut niciodata pe nici un fel de conditii vitrege. Mereu a mers bine linkul, si pe smc si pe breezcom-ul vechi.

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules