Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 08-01-2004, 13:13   #41 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Quote:
Originally Posted by UNCONNECT3D
Daca as avea bani de echipamente de 3,5Ghz, cum le-as putea folosi, avand in vedere ca frecventa de 3,5 este licentiata? Unde ar trebui sa platesc... sau, daca nu as plati nimic, m-ar putea prinde cineva?
Iei licenta de la MCTI sau vorbesti cu o firma care are licenta in 3.5Ghz, poate-poate te lipesti cumva de ei, desi sincer nu prea cred.
In 3.5 canalele sunt alocate in mod clar, tu ai canalul ala, tu pe urmatorul, nu e ca in 2.4 un e un talmes-balmes.

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2004, 14:07   #42 (permalink)
Registered User

Am obtinut la 20Km legatura, vizibilitate directa, antene uni de 24dBi, eq Orinoco, carduri Silver Orinoco, 30-35% in orice conditii, pierderi 0%, 11b, pina acum rata de 512 kbps.

btw, in 3.5 am obtinut link la maxim 15Km, eq Alvarion. (of course cu licentza).

florian is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2004, 15:10   #43 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Quote:
Originally Posted by florian
Am obtinut la 20Km legatura, vizibilitate directa, antene uni de 24dBi, eq Orinoco, carduri Silver Orinoco, 30-35% in orice conditii, pierderi 0%, 11b, pina acum rata de 512 kbps.
Cati mW scot Orinoco-urile alea? 13, 17 sau mai mult?

Quote:
btw, in 3.5 am obtinut link la maxim 15Km, eq Alvarion. (of course cu licentza).
Da, confirm Aceeasi distanta, si viteza de 1Mbps.

Old 08-01-2004, 15:25   #44 (permalink)
Registered User

Orinoco scoate teoretic 50mW, practic undeva la 35-40mW. Conteaza multe si cum se fac mufarile, tipul de cablu folosit, antenele folosite (vb din experienta, de vreo 2 ani instalez eq radio...).

florian is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2004, 23:09   #45 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

Quote:
Originally Posted by snorlex
Eu vreau so folosesc pe 400 m ,dar vreau sa fac un test cu UNCONECTED la 2-3 KM sa vad cum se comporta (daca nu merge calumea inseamna ca tre sa iau un CAL AMP-sper cu asta sa mearga calumea)
La distanta asta ar trbui sa mearga si tin-can-urile foarte bine, dupa parerea mea, pe orice vreme. Alea-s si ieftine, si nu se prea duc de la ploaie. O punga peste ele si gata =)
In caz ca se duc, fuga la magazin dupa alta cutie si in 10 minute ai alta antena, nou-noutza

KillerOPS is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2004, 23:11   #46 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

Mai am o intrebare: a incercat cineva sa puna un tin-can in varf la o parabolica? Daca da, ce rezultate?

Old 08-01-2004, 23:21   #47 (permalink)
Registered User

PAi acu am linkul pe 400 m cu unBIQUAD dar e link principal si trebuie sa fie stabil si pe furtuna.

snorlex is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2004, 23:29   #48 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

Am facut si eu un biquad da nu merge ca si tin-can-urile. biQUAD-u are unghiul mai larg decat tin-can-urile, deci teoretic alea ar trebui sa mearga mai bine. Si teoretic daca le pui si in varful parabolicelor, poa-sa si trazneasca, ca tot o sa mearga. Depinde aici si de tzeava pe care le pui, sa nu o ia vantu cu parabolica in caz de tornada =) dar cu tin-can-uri nu prea cred ca o sa ai probleme ca sunt destul de mici. Eu am scris mai sus cat am obtinut cu tin-can si omni, un 28% pe 2 km. Asta o fost si pe vreme frumoasa, si pe ceatza (ceatza de-aia de o tai cu cutzitu, ca nu vezi la 2m in fatza). Is tare curios de faza cu parabolicele.

Old 19-01-2004, 01:44   #49 (permalink)
Registered User

Bai ce ziceti de astea ?

http://www.repotec.com/RP-WR1201.htm

Aduce in Romania produsele lor tape.

www.tape.ro

Stie cineva de ele ?

rama is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2004, 12:06   #50 (permalink)
Nick anterior: BMW

salut!

am si eu nevoie de putin ajutor (sau mai mult )

as vrea sa fac o retea cu un prieten care se afla cam la 1km distanta de mine. M-am gandit la Wireless, dar recunosc, ma cam depaseste situatia.
Eu m-am gandit in felul urmator:
- 2 placi wireless de genul asta: http://www.trendware.com/products/TEW-403PI.htm

toate bune si frumoase. dar astea bat maxim 300 metri (afara)
cum ma lungesc eu pana la 1km (SAU CHIAR MAI MULT 2-3) ? trebuie cumva o antena exterioara? sau ... amplificator?
NU STIU, HABAR NU AM.

SI, SA NU UITATI, COSTURILE CAT MAI MICI.

cei care au mai facut vreo retea de genul asta, poate sa imi spuna si mie EXACT ce imi trebuie?
cel mai bine ar fi sa imi dati mura-n gura, ca is habarnist rau de tot in chestia asta, si chiar vreau sa fac legatura asta.

GIUSELA is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2004, 12:28   #51 (permalink)
Registered User

Para's Avatar

Uita de TEW-403 PI. Ie varrza, iti spune subsemnatu'. Cu antenele lor de 2 dBi am semnal 60% la 8 metri de 410 APB. Si nici nu vor cu driverele Trendnet, a trebuit sa caut mult si bine, pina am gasit driverele LinkSys cu care merg mai bine.

Stiu ca iese ceva mai scump, dar iti recomand o pereche de APuri 210 puse in bridging si niste antene directionale de 17 dB.

Ce este cel mai important, ai vizibilitate directa intre puncte ? Sau tre' sa te gindesti si la stilpi de antena, ancore, power-over-ethernet si alte alea...

Para is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2004, 12:52   #52 (permalink)
Oaia neagra

Gizăs's Avatar

For the record: 4 km, 2 antene 24dbi California Amplifier, AP-uri D-Link DWL900AP+, 5Mbps prin zona cu interferente (Deck&co).

Gizăs is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2004, 12:54   #53 (permalink)

sa inteleg ca mi-as rezolva problema cu 2 AP210 din astea (cate una pentru fiecare calc, logic) si tot asa, la fiecare AP210 cate o antena de 17db.

vizibilitate intre cele 2 puncte ar cam fi (daca instalez antenele pe bloc - sper ca se poate). e nasol ca eu stau la et. 1.

niste linkuri, preturi, distribuitori in .ro?
alte idei... mai astept si parerea celorlalti.

thx.

Old 23-01-2004, 19:50   #54 (permalink)
Registered User

Pt GIUSELA: daca stai la etajul 1 pui Apul la ultimul etaj intro cutie metalica incisa cu un lacat (sa nuti fure Apul) si de la AP pleci cu un Cablu LOW LOSS (H1000-1 euro/m sau LMR400-3euro/m).pana la antena (bine sa stii ca iti trebuie mufe N, pigtailuri care pt o legatura ca a ta numai pe astea dai 1,2 mil). Si de la AP mai pleci la tine in casa cu un cablu UTP si cu un 220 (sau daca vrei sa alimentezi APul prin cablul UTp prin firele ramase nefolosite......).
Pt Caligula : ce ala e record? sai ai vrut tu sa marchezi chestia asta ......?

snorlex is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2004, 10:39   #55 (permalink)

m-am gandit si la varianta asta, sa plec cu utp de la placa de retea catre AP si sa folosesc 2 fire din utp pentru alimentarea AP-ului. ar fi varianta cea mai ieftina, pierderi putine. mai ramane temperatura de functionare a AP-ului, care tre` sa fie peste 0 grade.

eu am in firma internet prin radio- un AP BREEZE. de la AP pleaca cu un cablu RG213 (si vreau sa spun ca lungimea lui e de aproximativ de 20m) pana la antena BREEZE.

acum, a mai aparut o problema.
INTRE MINE SI PERSOANA CU CARE VREAU SA FAC RETEAUA E APROXIMATIV 500metri. dar avem un obstacol, cupola unei biserici care e pe aceeasi linie cu noi. cu 2 antene (confectionate de noi) as putea sa trec peste acest obstacol?
parerea voastra?????????

thx.

Old 24-01-2004, 16:25   #56 (permalink)
Registered User

Mishu05's Avatar

Quote:
Originally Posted by GIUSELA
m-am gandit si la varianta asta, sa plec cu utp de la placa de retea catre AP si sa folosesc 2 fire din utp pentru alimentarea AP-ului. ar fi varianta cea mai ieftina, pierderi putine. mai ramane temperatura de functionare a AP-ului, care tre` sa fie peste 0 grade.

eu am in firma internet prin radio- un AP BREEZE. de la AP pleaca cu un cablu RG213 (si vreau sa spun ca lungimea lui e de aproximativ de 20m) pana la antena BREEZE.

acum, a mai aparut o problema.
INTRE MINE SI PERSOANA CU CARE VREAU SA FAC RETEAUA E APROXIMATIV 500metri. dar avem un obstacol, cupola unei biserici care e pe aceeasi linie cu noi. cu 2 antene (confectionate de noi) as putea sa trec peste acest obstacol?
parerea voastra?????????

thx.

E FIX intre voi? La ce inaltime maxima poti ridica antenele? Cat de aproape e una din locatii de biserica ?

Vand miere naturala produsa de albinele mele:
http://forum.computergames.ro/45-div...-naturala.html
Livrare gratuita in Bucuresti.

Mishu05 is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2004, 16:46   #57 (permalink)
Dungeon Keeper

gaurika's Avatar

hmmm ... mai bine pleci cu toate 4 firele ramase la alimentarea APului ...

g@urika out !

gaurika is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2004, 18:37   #58 (permalink)

/me happy

m-am urcat azi pe bloc, si am analizat situatia de la inaltime.
am contact vizual cu celalalt punct, numai ca e la limita. sper sa nu fie o problema asta.

cred ca o sa ma apuc de treaba. intai o sa facem antenele. ne-am gandit la ceva de genul asta: http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html
nu cred ca e mare lucru in a confectiona asa ceva si avand in vedere distanta cam de 500metri, sper sa duca.

gasesc AP in jur de 100 USD/buc.? am inteles de aici ca d-link ar fi ceva mai bune. sau sa merg pe PCI Wireless?

niste link-uri pentru AP-uri ... furnizori ceva?

atasez un bmp cu situatia.

thx.
Attached Images
File Type: bmp untitled.bmp (3.2 KB, 477 views)

Old 24-01-2004, 23:50   #59 (permalink)
Registered User

Cauta pe net ce inseamna zona frenzel, situatia ta nu e chiar grozava, dar avand in vedere ca distanta e de numai 500m....

vezi la ral ap-uri, sunt sub 100$ cu tot cu tva

Morphy^ is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2004, 10:10   #60 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Mai pui o teava si te duci mai sus... fantastic!

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules