Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 24-04-2004, 14:41   #101 (permalink)
Registered User

pai eu mam conectat de la 1km cu un client B420 cu antenutele lui la o antena omni de 8 dBi.

snorlex is offline    Reply With Quote
Old 25-04-2004, 00:15   #102 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

Am si io o mica problema: sa zicem ca sunt 2 retzele: R1 si R2. R1 are vizibilitate cu AP1. R2 are vizibilitate cu AP2. AP1 cu AP2 are vizibilitate. R2 cu AP1 nu au si nici R1 cu AP2. Pot sa fac cumva sa fie unite retzelele alea, stiind ca doar AP-urile se vad? Daca da, trebuie un fel anume de AP? Merge cumva cu HostAP?

KillerOPS is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2004, 13:07   #103 (permalink)
Registered User

Solutia ar fi sa pui cablu intre AP1 si AP2 . Daca nu vrei sau nu ai cum sa pui cablu considri AP1 ca facind parte din R1 => APR1 si AP2 ca facind parte din R2 => APR2 si gindete-te cum le unesti pe astea ( Cablu sau Radio ). 2 AP -uri independente setate in mod AP nu ai cum sa le faci sa se vada intre ele. Mai poti pune in loc de AP2 ( AP1 ) un REPETOR Wireless al lui AP1 ( AP2 ) .

radukong is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2004, 22:36   #104 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

aha. Merci. In orice caz cred ca s-a rezolvat problema, ca totushi se vad totzi cu AP1.

KillerOPS is offline    Reply With Quote
Old 29-04-2004, 00:20   #105 (permalink)
infoshaman

disorder's Avatar

Question RF mai lung de 10m

stie cineva ceva concret (date comparative) despre pierderile care intervin daca se folosesc mai mult de 10 metri de RF?

time wounds all heels

disorder is offline    Reply With Quote
Old 29-04-2004, 06:15   #106 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Depinde ce atenuare are cablul ala RF.
Personal am folosit cablu RF H1000 si de 35 de metri, cu antena de 18dBi, la 4-500 metri distanta de AP, si a mers perfect. Link Quality 100%. RSSI 30-40.

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 29-04-2004, 21:48   #107 (permalink)
infoshaman

disorder's Avatar

H1000...1,3$/m, superlowloss ( cel putin in reclama
Pai nici macar nu e scump. Eu ar trebui sa-l folosesc in situatia in care nu gasesc client extern (adica nu pci, pcmcia) 802.11g. De la dedicat oudoor mi-am luat gindul in momentul in care beneficiarului i s-au bulbucat ochii la auzul costurilor/echipament/locatie.
Situatia concreta este urmatoarea: *trebuie* asigurati 3Mbps pe o distanta de 1.5km, vizibilitate impecabila. Singurul lucru asupra caruia nu am dubii sint antenele, adica directionalele de 24db care s-au ieftinit nitel zilele trecute

---
Inca o chestie: cum e cu unghiul de deschidere foarte mic in plan vertical, la antenele omni? In teorie am inteles, cica n-ai cum sa dai semnal de pe o terasa a unui imobil de 10 et. la o antena situata cu 15 metri mai jos, dar in practica e la fel de strict?

Quote:
Originally Posted by djlyon
Depinde ce atenuare are cablul ala RF.
Personal am folosit cablu RF H1000 si de 35 de metri, cu antena de 18dBi, la 4-500 metri distanta de AP, si a mers perfect. Link Quality 100%. RSSI 30-40.

time wounds all heels

Old 30-04-2004, 06:29   #108 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Quote:
Originally Posted by disorder
Inca o chestie: cum e cu unghiul de deschidere foarte mic in plan vertical, la antenele omni? In teorie am inteles, cica n-ai cum sa dai semnal de pe o terasa a unui imobil de 10 et. la o antena situata cu 15 metri mai jos, dar in practica e la fel de strict?
A, pai depinde de antena, evident.
Alea de la RAL, de exemplu, de 11dBi au doar 3 grade. Alea d e8 dBi au 15 grade.
Iar chestia cu semnalul trebuie vazuta in practica.
Eu aveam semnal si la 3 metri sub o antena (omni sau uni? nu mai stiu), montata pe acelasi stalp.

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 30-04-2004, 07:19   #109 (permalink)
Registered User

nu te chinui cu 802.11G. In outdoor e muult mai slab decat Bul. Si cu B o sa ai cam 5 mbps (5 megabits/s - sa nu exista confuzii). Si antele alea de 24 dBi sunt cele mai bune ca raport pret/calitate. De fapt si la echipamentele outdoor (profesionale) se folosesc de alea.

Old 30-04-2004, 07:25   #110 (permalink)
Registered User

si DIOSORDER ca sa pui echipamentul afara, nu tre neapart sa fie outdoor. Iei o cutie hidrotermoizolanta (e vreo 500 mii) o pui langa antena si acolo pui APu(eu am o astfel de cutie plasata pe undeva prin oras; si am vazut inca cateva plasate in alt oras care iarna aveau un strat de cativa mm grosime de gheata si mergeau perfect apurile).

Old 30-04-2004, 19:33   #111 (permalink)
Registered User

sau poti sa cumperi de la selgros cutii de plastic pt alimente. e 114.000 una. am eu 3 buc si n-au nici o treaba cand ploua.

bruno is offline    Reply With Quote
Old 30-04-2004, 19:39   #112 (permalink)
infoshaman

disorder's Avatar

Probabil ca nu ai inteles. Eu am spus ca nu am gasit client *extern*, deci care sa functioneze afara din computer...deci nu am gasit *decit* PCMCIA si PCI. Daca infigi tu un PCI in catarg si mai si functioneaza...eu imi scot palaria

In faza cu 5Mbps la 1,5km, cind echipamentele sint de 11Mbps...well, nu prea cred. Am obtinut cam 5,6Mbps (650-700ko) cu echipamentele la o distanta de 2 metri unul de altul. Mai exact B1000+B420. Erau bune Enterprise04, alea de 22, dar au disparut de pe piata. Alea mi-au dat 11 Mbps pe 300 de metri, cu directionale ieftine si orientate dupa ureche.

Quote:
Originally Posted by snorlex
si DIOSORDER ca sa pui echipamentul afara, nu tre neapart sa fie outdoor. Iei o cutie hidrotermoizolanta (e vreo 500 mii) o pui langa antena si acolo pui APu(eu am o astfel de cutie plasata pe undeva prin oras; si am vazut inca cateva plasate in alt oras care iarna aveau un strat de cativa mm grosime de gheata si mergeau perfect apurile).

time wounds all heels

Old 30-04-2004, 20:00   #113 (permalink)
infoshaman

disorder's Avatar

Da, stiu, totul e ok. Cutii de conserve, de alimente, poate merge si cu UTP in loc de RF iar pe post de AP o sa folosesc o placa de sunet, cum sugerau odinioara si chiar dovedeau ca e posibil tipii de la lopht pe fostul lor site de hackeri boemi
Dar cind esti sub contract nu prea merita sa improvizezi...

legenda - l0pht.com -> atstake.com

Quote:
Originally Posted by bruno
sau poti sa cumperi de la selgros cutii de plastic pt alimente. e 114.000 una. am eu 3 buc si n-au nici o treaba cand ploua.

time wounds all heels

Old 30-04-2004, 20:15   #114 (permalink)
Registered User

nu e cazul sa fii sarcastic pt ca eu am dat o idee probata.
si eu sint sub contract si nu s-a plans nimeni pana acum.

bruno is offline    Reply With Quote
Old 30-04-2004, 20:38   #115 (permalink)
infoshaman

disorder's Avatar

Nu am intentionat sa fiu sarcastic in ceea ce te priveste, ci in ceea ce priveste situatia. Cunosc multe cazuri concrete de link'uri impecabile facute cu investitii minime si in acelasi timp stiu si echipamente profesionale folosite prosteste de catre "profesionisti" imbecili... Dar implicatiile clauzelor dintr-un contract nu sint intotdeauna aceleasi, si nici clientul nu este mereu la fel de scortzos. In situatia de fata daca as fi "prins" de client ca folosesc tin can si AP-uri puse in cutii de plastic...si ca pentru treaba asta el plateste...cit plateste, s-ar duce dracului si contract si tot. Astia sint oamenii. But i guess you know that...

Quote:
Originally Posted by bruno
nu e cazul sa fii sarcastic pt ca eu am dat o idee probata.
si eu sint sub contract si nu s-a plans nimeni pana acum.

time wounds all heels

Old 30-04-2004, 20:46   #116 (permalink)
Registered User

deci diosorder la faza cu 5 mbps..........la ATAT MERG MAXIM ECHIPAMENTELE (ca ele merg in half duplex). E NORMAL SA AI tot aia 5 mbps si la 1,5 kim DACA SEMNALUUL E FULL.

CUM NAI GASIT CLIENTI WIRELESS????? de la ral: B420; de la mondoplasst: PLANET WAp1966, WAP1963. O gramada sunt
Si credema Gul e foarte slab outside. Deci aveam 300 KB/s in mod G, iar cand le tereceam in B aveam 700 KB/s. (Gul e mult mai sensibil la interferente.......)

Old 30-04-2004, 23:29   #117 (permalink)
infoshaman

disorder's Avatar

corect, daca semnalul e full.
in rest iar ne intelegem separat. eu am spus ca nu am gasit extern 802.11g...stiu ca 802.11b (like B420) gasesc, dar nu am incredere in faptul ca s-ar intelege atit de bine cu un surecom 802.11g si nu prea imi vine a crede nici ca o sa am semnal full. oricum, saptamina viitoare e dedicata testelor...intr-un fel sau altul o sa iasa ceva...

Quote:
deci diosorder la faza cu 5 mbps..........la ATAT MERG MAXIM ECHIPAMENTELE (ca ele merg in half duplex). E NORMAL SA AI tot aia 5 mbps si la 1,5 kim DACA SEMNALUUL E FULL.

CUM NAI GASIT CLIENTI WIRELESS????? de la ral: B420; de la mondoplasst: PLANET WAp1966, WAP1963. O gramada sunt
Si credema Gul e foarte slab outside. Deci aveam 300 KB/s in mod G, iar cand le tereceam in B aveam 700 KB/s. (Gul e mult mai sensibil la interferente.......)

time wounds all heels

Old 01-05-2004, 07:26   #118 (permalink)
Registered User

deci la MONDOPLAST sunt Apuri PLANET WAP4000 care au si functie de client (eu de astea folosesc acum dar sunt trecute in B....)

Old 02-05-2004, 07:52   #119 (permalink)
infoshaman

disorder's Avatar

aici e o chestie. prima oara cind am folosit enterprise04 le-am lasat cu setarea default, la 22mbps. se miscau ingrozitor. incercau sa mearga in 22mbps...
dupa care le-am limitat la 1-2mbps si a fost totul ok. poate ca asta e si cazul tau de mai jos. acum depinde si daca softul de la AP-urile 802.11g pe care le-ai folosit au optiunea asta de limirtare...

Quote:

time wounds all heels

Old 02-05-2004, 07:57   #120 (permalink)
Registered User

deci leam pus pe AUTO......si am incercat sa le pun intro viteza mai mica dar singura care a mers calumea a fost aia minima de 6 mbps.......

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules