Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 24-07-2005, 19:38   #61 (permalink)
Registered User

deranjez iar cu o problema ca si ceilalti de pe forum vreau sa mai dau internet la un calc. Am incercat cu netsh dar interfata prin care primesc internet este una virtuala broadband WAN miniport si nu pot sa o folosesc iar prin ICS nu merge pt ca ISP care imi da net a facut niste configurari care nu permite acest lucru.Pot face o conexiune ICS dar nu am net la celalalt calc. Daca stie cineva un program cu care pot da net la celalalt calc rog sa posteze pe forum ( daca stie si ce configurari trebuie facute la ambele calc)

MariusD is offline    Reply With Quote
Old 04-08-2005, 09:45   #62 (permalink)
Registered User

cptJUSTICE's Avatar

Salut!

Din topicul asta am aflat cum se face ICS sa mearga. Acum a aparut o problema noua. Mentinonez ca am net dintr-o retea de cartier.

Sa facem un sumar:
CALC A cu NET, 2 placi retea, LOCAL = 192.168.0.1, etc...
INTERNET(retea cartier) = 192.168.xx.xx
DNS = 192.168.yy.yy

ICS nu mai merge. Presupun ca se creaza un conflict intre cele 2 retele sau nu stie calc 2 cine e 192.168.yy.yy (nu stie de unde sa il ia).

Deci la mine TOATE ip-urile pe care le bag pestetot (ip, gateway, dns) incep cu 192.168.xx.xx, iar gateway = dns pe conexiunea la net (din reteaua de cartier)

Puteti sa imi spuneti ce as putea sa fac ca sa sherez in continuare cu calc nr 2 netul?
Merci mult.

later edit: conteaza si Workgroup-ul in care sunt cele 2 calc?

cptJUSTICE is offline    Reply With Quote
Old 04-08-2005, 09:58   #63 (permalink)
Dungeon Keeper

gaurika's Avatar

am mai explicat o data, din cate tin minte.

ICS iti pune AUTOMAT 192.168.0.1 pe placa interna. Dar asta nu inseamna ca si trebuie sa mergi cu el asa.

Dupa ce activezi ICS, pui IPuri din alta clasa (de ex: 10.0.0.1 / 255.255.255.0) pe placa interna. O sa urle el ca nu-i convine, da' tu nu-l bagi in seama.

Apoi pe al doilea computer pui asa:

IP: 10.0.0.2
NetMask: 255.255.255.0
GW: 10.0.0.1

DNS: 10.0.0.1 / DNS provider.

NU pui GW pe placa INTERNA de pe router (aia cu 10.0.0.1).

Si cam asta e.

PS: de ce nu folosesti netsh sa faci un NAT ?

g@urika out !

gaurika is offline    Reply With Quote
Old 04-08-2005, 10:32   #64 (permalink)
Registered User

cptJUSTICE's Avatar

merci mult. o sa incerc deseara, ca acum sunt la munca...

mai, eu nu prea stiu cum merg retelele. de aia nici nu am stiut ca se pot pune si alte ip-uri in afara de 192.168.xx.xx. tot ce stiu e asa, pe dinafara invatat de pe aici de pe forum...

eu nu mai am DNS de la provider. DNS e alt calc din reteaua de cartier (adica ceva cu 192.168.yy.yy care e la fel cu gateway-ul).

nu stiu ce e aia NAT si la ce imi trebuie netsh in schimb stiu de el ca il folosesc ca sa schimb intre 2 profile de net.

eu mi-am cumparat un switch, cablu, si credeam ca e simplu. mai e inca o chestie: cineva mi-a spus sa nu bag nici un cablu pe portul 1 al switchului ca ala e rezervat la ceva... e adevarat?

cptJUSTICE is offline    Reply With Quote
Old 04-08-2005, 11:45   #65 (permalink)
Dungeon Keeper

gaurika's Avatar

NAT = Ntwork Adress Tanslation

Nu, nu e adevarat. Sunt switch-uri care au port(uri) de uplink - in special cel(e) din capat. Dar nu cred sa fie cazul tau ... mai toate switchurile noi stiu de auto-sensing.

g@urika out !

Old 05-08-2005, 00:15   #66 (permalink)
Registered User

sal din nou am incercat o gramada de programe de sharuit net dar sigur am gresit pe undeva ori erau programe care cereau 2 placi de retea in calc. In sfarsit am gasit un program care nu cere asa ceva .Acest program face nat , programul se cheama NAT32. Daca stie cineva daca pot da net cu el si ce satari ar trebui sa ii fac pt cael isi face setari automate dupa ce verifica calc meu si imi spune ce ip sa folosesc pe calc client (gateway si DNs)
Gaurika programul asta face faza aia cu netsh de care vorbeai tu, si acum imi vede si interfata virtuala prin care am net
Sper sa raspunda cineva >-0

MariusD is offline    Reply With Quote
Old 22-08-2005, 22:22   #67 (permalink)
Registered User

Probleme la servere de jocuri pe LAN cu Router Broadband

Cine imi poate da o solutie la urmatoarea problema:
Am configurat un Router Broadband astfel incat sa impart teava de net la 2 persoane. Totul merge ok. Pot juca CS prin internet cu vecinii mei din bloc (nu cel cu care impart netul) care au net de la acelasi ISP provider (deci aceeasi clasa de IP-uri).
Problema apare cand vrem sa ne jucam FIFA sau CS pe LAN. Daca fac ei serverele pe Lan eu nu ii vad, iar daca fac eu, nu ma vad nici ei pe mine.
Eu stiu ca PC-ul meu are Ip-ul 192.168.2.1, iar IP-ul meu de la ISP este la Router, dar nu inteleg cum de routerul nu stie sa considere ca eu am, de fapt, IP-ul de la ISP astfel incat prietenii mei sa poata vedea serverul de LAN facut de mine sau, eu pe al lor.
Exista vreo solutie la aceasta problema? Eu am mai citit de PortForwarding dar nu stiu daca merge si nici cum se configureaza Routerul cu aceasta optiune.
Mentionez ca mai am si Sygate Firewall pe calc, dar nici cu el dezactivat nu merge, iar Firewall-ul Windows-ului este dezactivat.
Sper sa fie o solutie! Multumesc anticipat!

gealatu is offline    Reply With Quote
Old 22-08-2005, 23:26   #68 (permalink)
Dungeon Keeper

gaurika's Avatar

Citeste in manualul routerului despre PortForwarding / Virtual Server / Special Applications

g@urika out !

Old 23-08-2005, 09:16   #69 (permalink)
Registered User

Eu, dupa cum am spus, am citit pe internet despre PortForwarding si nu prea am inteles. Daca citesc in manualul routerului nu imi spune cum sa imi configurez routerul pt a juca fifa sau cs in LAN (nu cu clasa 192.168.2.100....102 ci cu clasa IP-ului de la ISP).
Speram sa ma ajuti cu o explicatie ca sa inteleg mai bine daca se poate sau nu, precum si o solutie concreta, un exemplu... Ma gandessc ca poate s-a mai lovit cineva de problema asta si poate a rezolvat-o.

Old 25-08-2005, 17:52   #70 (permalink)
Registered User

Ei bine, am citit am facut asa si tot nu merge.
Ce as putea sa fac?

Old 28-08-2005, 22:21   #71 (permalink)
Registered User

Question Problema retea !?

salut am si eu o problema ... sunt bagat la o retea de cartier (din constanta) si mi`am luat un rooter (US robotics) pt ca in casa am 3 pc`uri ... si ma intrebam cum fac acum sa vad calculatoarele din reteaua mare ? iar niki la dc++ numai imi merge ... doar daca pun ip`ul de la reteaua mare, iar daca fac asta pot sa
trag doar de la useri din reteau mare .. ... daca nu nu`mi merge de loc ? ce ash putea sa fac !? e ceva gen lan in lan ...

inca ceva
eu imi iau netu prin ip`ul 192.168.1.99(subnet 255.255.0.0) si gw 192.168.0.10 ... astea sunt bagate in rooter ... ce ip`uri ar trebui sa pun la reteau din casa ?

momentan am 192.168.123.254(ip rooter, gw pt pc`uri) si la pc`uri am 192.168.123.101, 102 si 103 ...

si cam atat ... in rest nu shtiu cum sa fac sa imi mearga tot dc++ si sa vad pc`urile din reteaua mare
INTEL Pentium 4 - 3400 Mhz/BUS - 800Mhz/LGA - 775 .::. 512mb DDR - 400 Mhz .::. GeForce 6600 GT - PCI-Ex .::. Samsung SATA - 120gb .::. DVD-RW Lite-ON .::. CD-DVD LG .::. Sound - 8 Channels .::. Cable Modem .::. Microsoft wireless Optical Mouse & Multimedia Keyboard .::. WinXP 2005 Media Center

Last edited by mindful; 29-08-2005 at 01:26..

mindful is offline    Reply With Quote
Old 29-08-2005, 03:33   #72 (permalink)
Dungeon Keeper

gaurika's Avatar

@ mindfull: ti-am raspuns dincolo

@ gealatu: cauta pe google care sunt porturile (TOATE) ce trebuie forwardate prin router pentru aplicatiile respective. Revino cu info, te rog.

g@urika out !

Old 30-08-2005, 16:48   #73 (permalink)
Registered User

Asta am gasit despre port forwarding la Counterstrike:
"This is what worked for me behind any router I've used as par: disable dhcp and just specify an internal ip address (for the server computer your using)

forward the following ports (IN, UDP):
6003
7002
27005
27010
27015
27025"

Old 23-11-2005, 03:57   #74 (permalink)
Registered User

Cosmin_M's Avatar

Salut !
De la inceput imi cer scuze daca intreb ceva care s-a mai discutat (de o ora ma uit prin forum si n-am gasit ceva sa-mi raspunda).

Ok, hai sa prezint situatia:
Am un calculator pe post de gateway care distribuie netul (de la RDShit) la alte 3 calculatoare. Reteaua este configurata astfel:
de la gateway - un calculator este legat prin pl. de retea onboard (GigaLAN)
................... - iar celelalte 2, printr-un swich 10/100
deci am 2 retele intre care am facut bridge si am share-uit conexiunea RDS (care vine prin portul USB de la modemul de cablu). Pe gateway am WinXP Pro SP2 si pt share am folosit ICS-ul. Din pacate pe el ruleaza server de Halo iar asta nu merge pe Linux asa ca n-am cum sa schimb SO.
Bun, pana aici totul merge ok si pt asta va multumesc pt ca o mare parte din informatiile necesare le-am luat de aici, de pe forum.

Acum problema mea este ca am intrat si intr-o retea de cartier si as vrea sa configurez gateway sa foloseasca simultan ambele conexiuni fara sa le lase sa se "incalece". Pe langa adaugarea unei placi de retea (la asta m-am gandit singur ) cam ce ar mai trebui sa fac ? Ideal ar fi sa poata alege singur conexiunea potrivita in functie de destinatia dorita (metro sau extern).
Multumesc anticipat pt. orice sfat care ma poate ajuta.

Cosmin_M is offline    Reply With Quote
Old 23-11-2005, 05:06   #75 (permalink)
Dungeon Keeper

gaurika's Avatar

sorry, nu mai pot nici sa citesc la ora asta ... mai da un reply aici, sa nu uit, te rog

g@urika out !

Old 23-11-2005, 11:22   #76 (permalink)
Registered User

Cosmin_M's Avatar

k, np cand ai tu timp

Old 23-11-2005, 23:05   #77 (permalink)
Registered User

Cosmin_M's Avatar

k, revin cu lamuriri. azi am vorbit cu cei care mi-au instalat cablul si mi-au explicat ca n-am voie sa share-uiesc conexiunea lor la celelalte calculatoare din casa ca in felul asta as fura de la ei
n-am inteles prea bine cum e chestia asta. pe mine ma interesa sa doar sa dau acces celorlalte calculatoare cu maxim 100 (cat ofera ei pe metro) nu sa iau ceva in plus (nici nu stiu cum as putea). si-au notat mac-ul placii de retea in care intra cablul de la ei si m-au "asigurat" ca daca incerc sa bag si alte calculatoare, serverul o sa-mi taie automat conexiunea. pot sa fac in vreun fel sa si share-uiesc conexiunea si nici sa nu sara ei ca fur ceva ?

Old 25-11-2005, 23:37   #78 (permalink)
Dungeon Keeper

gaurika's Avatar

nu, sorry, nu te putem ajuta la subiectul asta.

Vezi tu, nu e acelasi lucru pentru el daca stai singur pe toata banda sau o imparti la alti 5. In mod sigur, gradul de ocupare al resurselor (la ACEEASI latime de banda!) in cazul in care vor fi 5 va fi simtitor mai mare, ceea ce inseamna necesitatea unei investitii a ISP-ului in infrastructura / banda. Ceea ce inseamna COSTURI. Pe care tu/voi NU le platesti/platiti. Adica tot furt inseamna, oricat de urat si nedrept ti se pare ca suna acest lucru, mai ales ca e vorba de doar 2 computere in contextul de fata. Dar noi furtul NU il incurajam.

Oricum, ca sa te consolez, teoretic NU ai cum sa scapi, daca ala e al dracului si stie, te prinde. Practic, nu intotdeauna e asa. Mai scapa cate unu' - doi.

g@urika out !

Old 25-11-2005, 23:51   #79 (permalink)
Nick anterior: esso

F1SpecialFX's Avatar

daca am doua pc-uri si o teava de net de la astral (amandoua fiind dotate cu cate 1 placa de retea) care este cea mai avantajoasa metoda sa am net la amandoua calculatoarele fara ca unul sa depinda ca celalalt este on/offline,si sa pot naviga pe amandoua in acelasi timp?si ce setari trebui sa fac?
thx

F1SpecialFX is offline    Reply With Quote
Old 25-11-2005, 23:52   #80 (permalink)
Registered User

cizin's Avatar

ca utilizator mi se pare o aberatie ce spui gaurika ... ca detinator de retea inteleg ... sa furi inseamna sa iei ceva ce nu iti apartine.. el plateste pentru banda aia iar in contract nu scrie ca trebuie s-o foloseasca x ore pe zi sau un maxim de trafic. ca administrator poti sa faci multe smecherii dar si ca utilizator poti si e dreptul tau sa inveti sa le ocolesti.
cosmin.. router linux si cateva beri la un prieten. distractie placuta.

cizin is offline    Send Message via Google Talk to cizin Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules