![]() |
| | #41 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2004 |
pai mai taica inseman ca ii stii pe baeitii de pe acolo. bobi, rockeru', badode iti zic ceva numele astea? reteaua pt moment o sa se opreasca la bobi. s-ar putea sa ne si cunoastem si noi. mie mi se spune savantul pe acolo prin zona. hai sa ne intalnim diseara. adica pe la 7 si sa discutam da-mi un msg cu nr tau de tel si vorbim. Alex | ||
|
| | #45 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2003 Location: Bucuresti |
hop si eu. Noi avem o retea in spate la sediul romtelecom de pe magura. imi dau seama ca deocamdata nu sunt sanse sa ne legam cu voi dar poate mai vede cineva mesajul asta din zona si poate in viitor. daca am reusi, reteaua noastra ar fii bridge pt o alta retea de peste 100 calc care vine din muncii de la flamingo. kool nu? Strada exacta este sorescu stefan, si are legatura cu vatra luminoasa
__________________ Si ce o sa zica baietii? Does IT matters? CUMPAR LEVA + Pager Philips + Vand brichete + Vand materiale de constructii + Vand reviste + Vand Modem | ||
|
| | #47 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2004 Location: Bucuresti |
Iuzar...Pe unde aveti voi reteua?Eu deja am vb cu Am@deus.Se intind de la Ferfelis,pana la Iancului.In rest ce pot spune.Postati si voi hartile retelelor pe site. In rest...exista o problmea.Nu cred ca va fi fuctionala o retea de asa avergura (la parametri care se dureste).In primul rand este problema legata de cascadarea sw-urie.Multi au impresia ca daca leaga un fir de un sw aruncat undeva aiurea ij ncadrul retelei,de sw-ul unei altei retele si el aruncat tot aiurea...gata fartilor!Avem retea!...Sa vezi ce CS si ce filme tragem acuma...Lool.In practica treburile stau altfel.Incerca sa tragi un film de la un capat la celalat al retelei..sa ajungi sa treci prin vreo 20 de sw-uri cascadate (la un moment dat va trebui sa treaca chiar 100 de insi printr-un port de 100Mbs..socotind sw-urile din spatele "sw-ul central" dintr-o retea.Si va exista posibilitatea sa vezi cumiti merge cu doar 100-sau chair 50KB...ca mai bine prefer sa intri pe net decat sa iei ceva din retea.Sper sa ma insel,daca siti ca nu e asa veniti cu argumente tehnice.Nu cu "bah frate...merge,aberezi".Eu zic ca daca se apuca sa traga sa zicem 20 de insi din aia 100 cati ar urma sa fie pe un port de 100Mbs...nu cred ca mai merge asa bine. Acum am alta dilema...Adika...s-ar putea sa mearga si asa perfect...doar daca se aloca 100Mbs pe adresa de MAC,nu pe port.Cred ca in felul asta s-ar putea lega si 1000 de calcuatoare pe un port fara nici o problema.Desi nu cred ca pe principiul acesta functioneaza.Cine are idee sa spuna aicea. Deci eu raman la ideea cu cascadarea...cu cat faci mai multa cu atat merge mai prost.Singura solutie ar fi creare unor Sw-uri centrala Gigabite cu porturi de fibra..un fel de celula,la care sa le lege sw-urile banale de 8-16 porturi..preferabil de 16. Apoi aceste sw-uri legate mai departe la un media covertrr si de acolo mers pe fibra optika pana la un alt nod din retea (cu sw Gigabite). Acum mult zic...fibra optika...e scumpa!Nu mai e asa scumpa.De exemplu fibra multimod,e perfecta ptr asa ceva.Bate 2-3 Km lejer.Pretul ei e de cam 0.50 centi pe metru,fara TVA evident.Deci calcualnd in lei nu e decat de 2 ori mai scumpa decat cablul FTP.2 media convertoare 2x80$ sau 100 dupa caz,lipiturile am auzit ca costa cam 30$ la tornado de capat ( www.tornado.ro ).Nus tiu daca e asa trebuie verificat cu lipiturile.Ptr Fibra exista imoortatorul direct Belden ptr Romania. www.cables.ro. Acum referitor la bani.Cred ca o retea de 200 de insi si-ar permite sa traga niste tronsoane de 500-1000 de m.Costul ar fi intre 75 00 si 150 000 in fucntie de distanta.Nu mi se pare o suma enorma.Totul e sa existe vointa. Numai asa cred ca s-ar putea ajunge la retele de 1000 de calculatoare functionale,sau chiar sa se incerce o interconectare a tuturor Retelelor mari din Bucuresti. Deocamndata e debandada.Daca lui Gicu ii merge CS-ul cu Bula de la 2, nu-l mai intereseaza de extindere si de evetualale benificii...chiar sa dea numai 50 000 lei.Asa-i romanul. | ||
|
| | #48 (permalink) | ||
|
1. Am@deus mi-a spus ca ei sunt la Ferfelis si nu au trecut de cimitirul Armenesc... god knows 2. Eu nu sunt in nici o retea, am deschis thread-ul asta sa vad poate ma lipesc si eu de vreuna si uite ca sunt destul de multe in zona... 3. Cat despre Networking eu sunt cam afon deci ii las pe cei mai priceputi sa raspunda
__________________ ... | |||
|
| | #51 (permalink) | ||
|
O sa tragem si noi cablu tot saptamina asta...macar de proba 1 saptamina sa vedem... Ne-am gindit asa: sa facem un bridge intre reteaua noastra si ei ' e singura sansa avind in vedere ca de pus bani nu prea poate fi vorba in cazu de fata
__________________ *** Am@DEUS *** - 0745-150-855 - Ymessenger: protermal81 sau ighepe Temperatura mai mica pentru procesor? | |||
|
| | #52 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2004 |
Salut! Exista cineva cu retea care poate furniza pana in Iancului 39 Bloc 103A sc C, sau mai bine zis la scoala 46 blocul care da in Iancului din spatele terenului de sport astept raspunsuri sau pm merci!!!
__________________ The present is the ever moving shadow that divides yesterday from tomorrow. | ||
|
| | #54 (permalink) | ||
|
Reteaua noastra s-a mai marit cu inca 11 insi de la blocu cu sifoane de pe Iancului .Blocu asta aproximativ in spatele terenului de fotbal de la sc 46. Suntem in jur de 50 de insi acum.
__________________ *** Am@DEUS *** - 0745-150-855 - Ymessenger: protermal81 sau ighepe Temperatura mai mica pentru procesor? | |||
|
| | #55 (permalink) | ||
|
da pe vatra luminoasa nu e nici o retea? stau vis-a-vis de cimitir, in blocul de garsoniere din spatele blocului care da la strada. thanks
__________________ I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think | |||
|
| | #56 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2004 | retea mihai bravu iancului avrig
asa arata acum noua schema a retelei cu rosu este reteaua care exita in clipa asta. cabluri swithcuri etc. cu albastru este o legatura radio care furnizeaza internet in piata iancului la 108 Mb/s (54 Mb/s *2 - posibili cu echipamente surecom) cu galben este figurata zona care va urma probabil saptamana viitoare iar cu portocaliu e o zona in care nu am pe nimeni. asa ca daca se stie careva in zona portocalie sa tipe si vedem cum il rezolvam. | ||
|
| | #58 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 Location: Bucuresti |
Pana la urma mi-am gasit retea, am inregistrat-o si pe golannet.ro. Suntem 15 acum, zilele astea s-ar putea sa ne mai legam cu inca vreo 7-8 oameni. Am fi cam 12 pt net prin fibra la Evolva si ar costa putin peste 1 milion / persoana (conectare la net + server), conectarea doar la retea e gratuita. Doritorii pot trimite mail la vlad_fagarasanu@hotmail.com. Iata si harta - reteaua noastra e cea colorata in rosu deschis. | ||
|
| | #59 (permalink) | ||
| Quote:
Asta daca mai ai telefonul meu ![]() Inoxi... daca nu ti a raspuns nimeni nu e nevoie sa mai adaugi un post nou.... mai ales la o distanta de doar 5 zile de fostul..
__________________ A Jedi's strength flows from the force | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|