![]() |
| | #1 | ||
| Registered User Join Date: Apr 2004 | cum (daca se poate) se prelungeste un cablu UTP? am o nelamurire, poate stupida, dar as avea nevoie de niste solutii. Ideea este k tre' sa imi mut calculatorul, si imi trebuie cablul de retea prelungit cu ~15m. Din switch pana la mine sunt fo 30-40m, deci iese din discutie inlocuirea sa . Daca puteti sa imi spuneti cum se face asta, exista chestii speciale pt asa ceva? La cablul de telefon am vazut k exista, si am si io in casa, si merge perfect, la utp exista asa ceva?Multumesc | ||
|
| | #2 | ||
| Exista o jucarica cu doua mufe RJ45 mama, infigi cablurile in ea si asta e. Ar mai fi o problema de atenuare a semnalului datorita faptului ca ai 4 mufe pana in switch in loc de 2, dar la ~50m cat ai tu, nu cred ca e cazul, decat daca sunt facute mufele extrem de prost ![]() Chestia aia cred ca o gasesti la orice magazin mai rasarit de mufe si electronice, n-are cum sa coste prea mult (daca-i mai mult de 30k eu as prefera sa leg cu scotch firele :P)
__________________ Just your regular bofh. | |||
|
| | #3 | ||
| Cu scoci ca la tzara sau priza UTP.
__________________ It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file. | |||
|
| | #4 | ||
| Registered User Join Date: Apr 2004 | marvin, la conex pe maica domnului ar trebui sa gasesc, nu? merci mult, asta vroiam sa stiu dc exista asa ceva si pt utp, k nu am vazut/auzit pe nicaieri de asa ceva. merci mult | ||
|
| | #5 | ||
| Daca nu gasesti, cum a spus droopy, cu priza UTP. NU cu scotch ca la tara.
__________________ In case you're worried about what's going to become of the younger generation, it's going to grow up and start worrying about the younger generation. | |||
|
| | #6 | ||
| Viitor inginer chitarist Join Date: Jan 2000 Location: Bucureşti | da da se gasesc prize d-astea pe maica domnului. incearca la kadis ca ei sunt specializati pe cabluri si alte prostii d-astea. daca nu gasesti acolo mai ai alte 7-8 magazine prin zona unde sa intrebi. eu am doua cabluri in retea facute asa. unul are cam 30m si altul cam 60. transferul nu este extraordinar (6-7MB/s) dar suspectez switchurile (niste edimaxuri de 8 ) | ||
|
| | #7 | ||
| Edimax-urile sunt mai petarde ca Surecom. Proprie experienta.
__________________ It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file. | |||
|
| | #8 | ||
| L3 Artist Join Date: Nov 1999 | Quote:
Asta nu inseamna ca si altii sunt la fel de norocosi ca mine...
__________________ Geology rocks | ||
|
| | #9 | ||
| am o priza utp care are un capat pt mufa si un capat pentru cablu ... e, problema e ca nu stiu in ce ordine sa bag firele in locurile alea , era o legatura normala intre switchuri si cineva a venit si a taiat cablu ( trebuia una cu loc de mufa la ambele capete dar unii s-au zgarcit ) Cine sa jucat cu o chestiutza dasta stie cum arata in interior... nu stiu pur si simplu in ce ordine sa le pun , le-am pus in ordinea in care stiam si in care mia zis unu care lucrase cu asa ceva dar no working ..... hepl ![]() | |||
|
| | #10 | ||
| Are 1 sau 2 randuri de contacte? Pt un rand e asa: alborange orange albverde verde albastru albalbastru albmaro maro dinspre mufa inspre unde vine cablu in fundu prizei. Acuma zic si eu ca prizele astea au un Dzeu ca altfel.. pui mana pe aparatu de masura.
|
| | #11 | ||
| 2 randuri mama lui | |||
|
| | #12 | ||
| Si nu sunt marcate in nici un fel? Fa-i o poza si pune-o aici.
__________________ In case you're worried about what's going to become of the younger generation, it's going to grow up and start worrying about the younger generation. | |||
|
| | #13 | ||
| din pacate nu am aparat dar vine cam asha : cu slotu de mufa inspre dreapta/mouse/[butonu quote] sunt 2 randuri paralele cu 4 locuri de infipt firele pe randul de "sus" am 2 feluri de marcare (de aici si problema) : A albverde verde albporto porto (citit dinspre mufa ) B albporto porto albverde verde iar randul de "jos" albmaro maro albalbastru albastru ( citit dinspre mufa ) e...CARE E ordinea de mufare ???am incercat si A si B cu randul de jos cum scrie pe culori ... poate a mai facut cineva jucarioara asta sa mearga cheers | |||
|
| | #14 | ||
| Pai depinde cum e mufat cablul. Probabil e mufarea tip B, alb-portocaliu, portocaliu, alb-verde, albastru, alb-albastru, verde, alb-maro, maro, caz in care alegi culorile marcate cu B pe priza.
|
| | #15 | ||
| asa am incercat si eu si no mers.... poate am avut noroc de o jucarie stricata fuck it ata e | |||
|
| | #16 | ||
| da pune frate mana pe un multi-tester si masoara care de unde vine ... la pinul 1 din priza corespunde gaura 2 de sus, la firul 2 corespunde gaura 4 de jos etc .... faci o schema pe hartie daca nu le poti tine minte (desi e recomandabil in orice caz) si nu prea ai ce sa gresesti ... trebuie sa fii atent sa corespunda pinii de pe mufa de la cablu cu cei de pe mufa mama din priza ... Am vazut atatea tipuri de prize aplicate / ingropate, si multe din ele execrabil (aberant) mufate incat e foarte greu sa-ti spuna cineva: ASA se mufeaza priza ta fara sa o vada macar. cat despre cablare, s-a tot vorbit aici ... am pus si poze ... da un search; daca nu gasesti, tipa si caut eu ceva mai tarziu ... Prizele alea de prelungire le gasesti la Kadis, la Elfast (vis-a-vis de Conex Electronics) si la inca unu' (tot pe acolo) sigur. Mai avea la Best intr-o perioada. Sunt ieftine (~15.000 - 20.000) si bune pentru distante scurte sau treburi de moment (un patch cross + plus o priza de-asta m-au scos de multe ori din kkt). TOTUSI, la max 50 m pe care ii ai tu, iti recomad cu MULTA caldura sa iei un cablu nou si intreg (la ~ 5.000 / m nu cred ca e asa o problema). Succes!
__________________ May the best from your past be the worst in your future! g@urika out ! __________________ | |||
|
| | #17 | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 | am si eu a-am aceeasi problema,doar k eu vreau sa punt o mufa dubla, si nu stiu cum sa pun firele inautru,uite pozele mai jos la priza | ||
|
| | #18 | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 | am si eu a-am aceeasi problema,doar k eu vreau sa punt o mufa dubla, si nu stiu cum sa pun firele inautru,uite pozele mai jos la priza | ||
|
| | #19 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2005 | Buna seara, eu am mai montat astfel de prize si la toate am urmat exact ordinea culorilor corespunzatoare fiecarui standard A sau B notate pe priza, si acre il am si eu in retea.Ideea ar fi sa bagi bine firele sa faca contact, in rest merge f bine. ![]() | ||
|
| | #20 | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 | cum ai reusit sa bagi firele intre pini aia,k eu mi-am rupt degetele | ||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|