Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 29-12-2004, 21:45   #941 (permalink)
Registered User

flafi's Avatar

Quote:
Originally Posted by salrom
Well... yeah. Take a look.

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td class="normal2" align="left">Data</td> <td class="normal2" align="center">Ora</td> <td class="normal2" align="center">Sursa</td> <td class="normal2" align="center">Destinatie</td> <td class="normal2" align="center">Trafic</td> </tr> <tr> <td class="normal2" align="left">2004-12-28</td> <td class="normal2" align="center">02</td> <td class="normal2" align="left"> 194.102.62.*
</td> <td class="normal2" align="left"> 82.77.147.*
</td> <td class="normal2" align="right">840,892</td></tr></tbody> </table>

Mentionez ca pana acum 2 zile nu se contoriza si ca viteza era metropolitan like, nu max 16 KB/s ziua & 28 KB/s noaptea cum am acum.

P.s. : Exemplul de mai sus nu este unic, a fost primul pe care l-am gasit si nu am vrut sa umplu pagina
indeed, din pacate peeringul cu roedu este un privilegiu. in lista ip-urilor cu care nu se contorizeaza traficul nu include si clasele roedu... deasemni este posibil ca uneiori sa functioneze alteori nu, problemele pot fi multe si din partea RDS si din parte RoEDU, acuma ii up and running...

flafi is offline    Reply With Quote
Old 29-12-2004, 21:47   #942 (permalink)
Registered User

flafi's Avatar

Quote:
Originally Posted by kernelro
RoEDU categoric se contorizeaza ) sau cel putin la unii da la unii nu ... eu sunt pe o retea 81.196.65.128 si mi s-a contorizat TOT timpul de cand au bagat peering cu RoEDU deci e un fapt pe care baietii de la tehnic tot incearca sa o dea in stanga si in dreapta ... dar nu prea tine cu o persoana care are ceva cunostinte de retelistica (sa nu mai zic ca unii din cei de la tehnic HABA nu au ce e ala traceroute si ce protocoale foloseste, daca citeste pe aici poate se si simte si mai ia manualul si citeste).
Acuma cand postez doar ce am vorbit cu ei si au zis ca s-a rezolvat ... astept refresh-ul pe pagina admin.rdslink.ro sa vad ... dar oricum daca nu mi se contorizeaza clar nu e metro ca tot 14-15KB/s maxim am transferul desi de pe un ftp de RDS am intre 29-32KB/s ...

desi RDS din punct de vedere al relatiilor cu clientii (pe care ii baga undeva mai ales pe cei vechi ... ei, prin persoana legendarei "GABI" au spus-o ... ) sunt la pamant ...
practic acuma ar trebui sa nu se mai contorizeze nici pt 81.196.65...

Old 29-12-2004, 21:53   #943 (permalink)
Registered User

flafi's Avatar

@magnum & mns: stiu eu pe cineva care le poate decoda

Old 29-12-2004, 22:50   #944 (permalink)
Registered User

Mustafa's Avatar

[Off Topik] Sa vedeti ce chestie amuzanta am auzit recent: ca modemurile de RDS pot fi arse remote (printr-un fel de flood)

Mustafa is offline    Reply With Quote
Old 29-12-2004, 23:02   #945 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Ma indoiesc sincer ca poti arde un echpament asa. Teoretic ar exista o vaga posibilitate daca un chip din el ar avea probleme de design, mai precis probleme cu racirea, iar procesarea pacheteler la viteza mare si timp indelungat l-ar face sa se arda. Dar e atat de improbabil ca pica in grupa "aberatii vartoase"

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 29-12-2004, 23:19   #946 (permalink)
Nick anterior: salrom

M1nDH4cK's Avatar

I'm no expert (si nu vreau sa supar pe nimeni) dar eu vad problema asa. Traficul catre ip-urile RoEdu timisoara este rutat pe o cale care nu se "intersecteaza" cu (nu trece prin) routerele de national / extern. De aceea mi se pare normal ca atunci cand peering-ul rds-roedu timisoara este down, iar traficul o ia prin bucuresti, ca acesta sa fie contorizat.

Faptul ca traficul a fost contorizat chiar daca peering-ul era up am impresia ca este pur vina garantarilor de la voi (RDS).

Dupa cum am mai spus, eu asa vad problema, correct me if i'm wrong si sper ca "necontorizarea" sa tina cat mai mult.

P.s. : Multumim ca ne oferiti acest privilegiu.

M1nDH4cK is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2004, 09:55   #947 (permalink)
Registered User

flafi's Avatar

Quote:
Originally Posted by salrom
I'm no expert (si nu vreau sa supar pe nimeni) dar eu vad problema asa. Traficul catre ip-urile RoEdu timisoara este rutat pe o cale care nu se "intersecteaza" cu (nu trece prin) routerele de national / extern. De aceea mi se pare normal ca atunci cand peering-ul rds-roedu timisoara este down, iar traficul o ia prin bucuresti, ca acesta sa fie contorizat.

Faptul ca traficul a fost contorizat chiar daca peering-ul era up am impresia ca este pur vina garantarilor de la voi (RDS).

P.s. : Multumim ca ne oferiti acest privilegiu.
am sa te contrazic :P in primul rand te indrept sa citesti si sa intelegi
BGP, iar acuma sa iti explic (pe scurt) cum ii cu peer-ingul noi anuntam la roedu (in timisoara) prefixele noastre iar ei anunta prefixele lor (poti sa anunti ce prefixe vrei) in acest caz peeringul funtioneaza normal, daca noi nu anuntam prefixele atunci pachetele din roedu o iau prin bucuresti si se contorizeaza doar downloadul de la ei, daca ei nu ne anunta prefixele lor atunci pachetele din timisoara ajung pe alta parte in roedu si se contorizeaza upload-ul pt ca prefixele nu se afla in tabela de rutare a core-routerului din timisoara... cam asa sta treba cu peer-ingul... nu are nici o treaba cu garantarile, modemurile, sau alte rahaturi, pur si simplu tine de routare.

Old 30-12-2004, 09:58   #948 (permalink)
Registered User

flafi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mustafa
[Off Topik] Sa vedeti ce chestie amuzanta am auzit recent: ca modemurile de RDS pot fi arse remote (printr-un fel de flood)
bullshit, modemurile se ard daca sunt expuse la temperaturi ridicate, sau la shocurile de tensiune din reteaua electrica...

Old 30-12-2004, 10:34   #949 (permalink)

M1nDH4cK's Avatar

Merci pt. lamuriri. La Multi Ani tuturor !

Old 30-12-2004, 11:06   #950 (permalink)
senior intruder

Acum ca a venit in tara cumnatu' din austria, l-am intrebat inca o data despre preturile de acolo. Evident ca omul, asa cum sunt de fapt majoritatea de afara, nu isi face probleme cu tema asta, deci inclusiv nu stia mare lucru despre ofertele upc din Graz. Adica el s-a dus la sediu, a zis ca are nevoie de net si tv, au venit aia, l-au cablat si gata. Asa ca mai multe informatii am aflat de pe site-ul lor local.

Pachetul standard al upc din Graz care include net, telefonie si tv costa 69,60. Asta inseamna:
UPC Triple Pack Take Two FreeTime
chello classic + Telekabel TV + Take Two FreeTime)
(Festnetz von Priority + Mobilfunk von ONE)

Asta e un pachet complet.
Daca o disecam, chello clasic inseamna:
Download Speed (max): 1536 kbit/s *
Upload Speed (max): 256 kbit/s *
Monatliches Datenvolumen: Unlimitiertes Zeitvolumen (aka nelimitat)
Email Accounts (POP3) 1 Standard-E-Mail-Adresse
Email Aliases 5
Web-based Email ja
Webspace 10 MB
Monatliches Grundendgelt EUR 49 (pretz/luna)

Posibil sa fie asta un motiv pt care upc nu se omoara sa dea drumul la servicii in Ro, in sensul ca preturile cu care s-ar putea lansa la noi nu sunt prea profitabile si atractive, deci nu prezinta prea mare interes. Acum ca RDS le-a stricat si mai mult socotelile, chiar sunt interesat de pachetele lor cu oferta de tv, net si telefonie si cand vor aparea ele.

Magnum is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2004, 12:08   #951 (permalink)

M1nDH4cK's Avatar

Scump. Oferta de la http://adsl.free.fr/ mai merge pt buzunarele noastre.

Last edited by salrom; 30-12-2004 at 12:41..

Old 30-12-2004, 13:29   #952 (permalink)

M1nDH4cK's Avatar

Chiar ca-i bullshit aia cu arsu modem-urilor. Mai bine bagi coaxialu in priza si arzi nodu optic (kiddin)

Old 30-12-2004, 14:38   #953 (permalink)
senior intruder

Pana ajungem noi sa ne ardem modemuri si placi de retea din cauza vitezei de trafic mai este mult... deocamdata e o gluma buna, pt uni poate un vis

Old 30-12-2004, 18:10   #954 (permalink)

M1nDH4cK's Avatar

Ok Hawkie, e almost 1 ianuarie. Sneak preview ceva ... ?

Old 30-12-2004, 18:15   #955 (permalink)
senior intruder

lol, tu chiar crezi in upc si seriozitatea lor...

Old 30-12-2004, 18:28   #956 (permalink)

M1nDH4cK's Avatar

Intr-o oarecare masura... da. Sunt curios cu ce super-oferta vor sa contracareze oferta RDS.

Old 30-12-2004, 18:45   #957 (permalink)
senior intruder

Credinta e buna Insa de la o oferta pana la super oferta e cale lunga, mai ales pt ei. Pai tu chiar crezi ca ei o sa ofere si telefonie in curand? Sa fim seriosi. Hawkie a si anuntat deja marele eveniment... o sa dea drumu' la robinet in Lipovei. Eu zic ca atat este destul pt ianuarie 2005 (!)

Old 30-12-2004, 19:26   #958 (permalink)

M1nDH4cK's Avatar

Haha. Eu nu cred. Ca sa ramana competitivi trebuie sa ajusteze si preturile (scazandu-le of course )

Old 30-12-2004, 19:54   #959 (permalink)
senior intruder

lol, competitivi cu cine? Eventual cu pinet. Sa scada preturile, sa faca pachete... pana servicul lor devine public si accesibil in tot orasul, pana baga si telefonie, pana o sa aiba peering valabil... o sa stam noi in Parcul Rozelor la un sah in timp ce nepotii baga un paintball...

Old 30-12-2004, 20:39   #960 (permalink)
Registered User

nu stiu de ce dar astia de la upc m-au facut asa curios ca astept cu nerabdare sa vad oferta de pachete cu care o sa vina de la anul, poate o sa vedem marea minune la upc preturi mai mici ca si rds, viteza mai buna si trafic nelimitat....... hai ca deja am inceput sa aberez

La Multi Ani la toti

cheloo12 is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules