Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 14-12-2007, 23:10   #10001 (permalink)
Registered User

face masa, nu am improvizatii (cel putin la mine in apartament niciunde). poate afara, pe undeva. televizor am unul singur, am un spliter bun (pentru net), e nextra, si pe un flomatik face la fel. mufele sint bune, cablul iar de calitate (cel putin asa sustin cei de la upc). tunerul e unul dintr-un video vechi (dar suficient de calitativ, la vremea respectiva era o scula calumea). ideea e ca video respectiv e foarte greu, are mai mult de 10 kg si are atata metal in el, incat ecraneaza foarte bine. Am incercat si pe calculator, si calculatorul e ecranat bine (am tabla de 2mm si aluminiu), la fel face. Si pe televizor daca bag cablul face la fel, dar televizorul are mult plasticarai, de asta nu-i folosesc tunerul. Deci, cel putin de la mine nu cred sa fie. Dar face rar si numai pe unele programe (de ex. pe protv).
Acuma e adevarat ca nimic din toata instalatia nu e legata la pamant, dar cati dintre noi avem priza cu impamantare (si care sa si functioneze intr-un bloc vechi comunist) in camere ? Am, dar cred ca mai mult de decor si pe hol si in bucatarie.

sizan, am raspuns la pm. merci.

farmer_john is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 23:14   #10002 (permalink)
HLP
Registered User

btw: cum adica 'din lipsa de spatiu pe satelit digitv le comprima?

Adica pt a da cit mai multe programe pe satelit digi inghesuie 15 programe pe un TP . De ex ei preiau Nat Geo de p\de pe un TP pe care sunt numai 6 programe aruncate pe satelit. b\Binenteles ca exista si alti parametri dar intotdeauna semnalul original de pe satelit nu e pastrat intrucit acest lucru nu ar fi economic pt digi. Pt a putea introduce aceste 15 programe pe un TP se face rabat la rezolutie si alti parametrii astfel ca sursa de pe satelit e de f multe ori mai buna decit cea oferita de pachetele DTH . In aceste conditii constati cu stupoare ca semnalul analogic de la protv oferit de upc/rcs coax e peste digi iar lucru acesta se vede mai ales la meciurile de fotbal
--------------------

HLP is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 23:53   #10003 (permalink)
Registered User

merci de pm hlp, am raspuns.

Old 15-12-2007, 15:51   #10004 (permalink)
Registered User

flafi's Avatar

Quote:
Originally Posted by mariandstan View Post
Flafi se anunta o marire de banda ceva ?pe extern? ca de la o vreme prind 5Mb pe extern.
tot ce-i posibil
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by HLP View Post
dpdv al rezolutiei la Tv semnalul care iti vine de la upc are o rezolutie mai buna intrucit ei preiau direct de pe satelit si il retransmit analogic pe retea de FO si coax.Aceasta retransmitere nu reduce rezolutia dar in cazul unei retele proaste pot sa apar perturbatii. Pe satelit exista doar merge sau nu

Digi preia aceste programe de pe satelit (aceasi sursa ca si cea de la upc) dar din lipsa de spatiu pe satelit le comprima ! (moment in care la unele scade rezolutia) si ti le retrimite.
avantajul e ca oricind ai aceasi rezolutie (nu ai acele perturbatii) insa la unele programe rezolutia e mai mica decit rezolutia oferita pe coax de upc ( cu conditia ca reteaua sa fie OK) iar lucru acesta se vede in special la imaginile in miscare

ce multe sti tu HLP si ce mai face DIGI cu semnalul ?
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by farmer_john View Post
merci de reply.

la punctul 1, digital, dar calitate a imaginii si sunetului superioara, fata de analogic ? tot semnal SD, adica care sa intre in tv ? voi primi un receiver care se va conecta la tv ?

la punctul 2, am inteles ca ProTV se transmite HD si am luat d epe net niste emisiuni de sport, de asta am intrebat. Calitatea acestor transmisii e bestiala fata de SD.

la punctul 3, sint abonat RDS de 3 ani. Deci, primesc telefon ?
--------------------
Editare ulterioară
--------------------

merci, HLP. deci acelasi lucru ca la upc. nu am probleme cu macroblocuri sau alte probleme de genul asta la UPC. singurul lucru care ma deranjeaza uneori si pe anumite programe sint perturbatii de factura analogica, care nu stiu de ce apar, datorita ecranarii slabe, inghesuirii programelor, nu stiu. e vorba de dungi oblice, care se suprapun semnalului util si se misca de la dreapta la stanga. am cabluri bune, mufe bune, tunere ok, bine ecranate. nu stiu unde e problema. dar nu apar tot timpul si numai pe anumite canale. si nu e nici de la interferenta cu PC sau alte echipamente.
dar daca nu am, cum spuneam mai sus si lui flafi o rezolutie mai buna, nu merita sa iau si digi, nu ?

flafi: lucrezi la rds cumva ? stii de ce de doua-trei zile tot imi cade netul si sta deconectat cu ceasurile ? am cablelink, locuiesc pe str. circumvalatiunii, vizavi de kaufland. e neplacut, pentru ca nu merge telefonul si la celular am cartela si costa mult. nici acum (ora 18:00) nu merge. scriu de pe upc (am si rds si upc). merci.
vezi pm

Last edited by flafi; 15-12-2007 at 15:51.. Reason: Automerged Doublepost

flafi is offline    Reply With Quote
Old 15-12-2007, 17:56   #10005 (permalink)
Registered User

Am raspuns. Merci.

Old 16-12-2007, 12:44   #10006 (permalink)
Registered User

badsykes's Avatar

Quote:
Originally Posted by flafi View Post
tot ce-i posibil
--------------------
Editare ulterioară
--------------------

ce multe sti tu HLP si ce mai face DIGI cu semnalul ?
--------------------
Editare ulterioară
--------------------

vezi pm
Salut flafi... Ce mai fac Arris-urile?..

http://www.tcniso.net/Nav/Video/

va recomand vizionarea la filmuletul 5 din lista aia...

badsykes is offline    Reply With Quote
Old 16-12-2007, 12:54   #10007 (permalink)
Registered User

flafi's Avatar

Quote:
Originally Posted by badsykes View Post
Salut flafi... Ce mai fac Arris-urile?..

http://www.tcniso.net/Nav/Video/

va recomand vizionarea la filmuletul 5 din lista aia...
nu stiu ce fac sizan stie, eu fac scandal cand nu-mi merge

Old 16-12-2007, 18:16   #10008 (permalink)
Registered User

2 zile de cand nu am net la rds. s-o fi stricat modemul ? s-o fi rupt vreun fir pe afara ? maine merg sa vad despre ce e vorba.

Old 16-12-2007, 23:05   #10009 (permalink)
PhaRaon

nypd's Avatar

Tot prost merge netul noaptea..Paginile web se incarca cu latente mari si tot IP de tipul 79.114.xx.xx am.. Sa fie din cauza ca au dat drumul si la semnal tv??Ca nu ma pricep la chestiile astea.

nypd is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2007, 00:03   #10010 (permalink)
Nick anterior: salrom

M1nDH4cK's Avatar

eu am 79.118 de peste 3 luni. What's the big deal ? E o clasa de ip-uri ca oricare alta. Garantarile (sau ma rog, lipsa lor) conteaza. Semnalul pt. TV vine pe alte frecvente decat downstream-ul la Internet, deci cel putin teoretic nu ar trebui sa se influenteze reciproc.

Sau mai stii, poate inghesuie rdsu prea multe stream-uri pe aceeasi frecventa, ca la GIGI, cum zicea cineva mai sus

P.s. : Bravo Poli

M1nDH4cK is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2007, 00:06   #10011 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by nypd View Post
Tot prost merge netul noaptea..Paginile web se incarca cu latente mari si tot IP de tipul 79.114.xx.xx am.. Sa fie din cauza ca au dat drumul si la semnal tv??Ca nu ma pricep la chestiile astea.
nypd: imi cer scuze ca intreb, da ce are IP-ul daca incepe cu 79 ? poate sa inceapa cu "3,14" si cred ca dpdv al tau, nu ar conta. stii aia ..cu rabdarea treci marea?

sizan is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2007, 00:15   #10012 (permalink)
sdr
Registered User

Quote:
Originally Posted by M1nDH4cK View Post
eu am 79.118 de peste 3 luni. What's the big deal ? E o clasa de ip-uri ca oricare alta. Garantarile (sau ma rog, lipsa lor) conteaza. Semnalul pt. TV vine pe alte frecvente decat downstream-ul la Internet, deci cel putin teoretic nu ar trebui sa se influenteze reciproc.

Sau mai stii, poate inghesuie rdsu prea multe stream-uri pe aceeasi frecventa, ca la GIGI, cum zicea cineva mai sus

P.s. : Bravo Poli
de ce nu treci pe upc !! ai viteza mai mare, netul se misca mai bine si cel putin un ban de-al tau merge ca si sponsorizare la Poli

sdr is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2007, 01:41   #10013 (permalink)
Registered User

badsykes's Avatar

Sizan: ce mai fac arris-urile ? Mai merg ventilatoarele de pe ele?

badsykes is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2007, 10:07   #10014 (permalink)
PhaRaon

nypd's Avatar

Quote:
Originally Posted by sizan View Post
nypd: imi cer scuze ca intreb, da ce are IP-ul daca incepe cu 79 ? poate sa inceapa cu "3,14" si cred ca dpdv al tau, nu ar conta. stii aia ..cu rabdarea treci marea?
O stiu..

Old 17-12-2007, 10:20   #10015 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by badsykes View Post
Sizan: ce mai fac arris-urile ? Mai merg ventilatoarele de pe ele?
se invart calumea, ia uite:
[]
Fan 1 Status rotating...
Fan 2 Status rotating...
Fan 3 Status rotating...
[/]

)

sizan is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2007, 13:15   #10016 (permalink)
Registered User

flafi's Avatar

Quote:
Originally Posted by nypd View Post
catv sau fttb ? poate ne zici mai bine numele de contract...

Old 17-12-2007, 15:17   #10017 (permalink)
senior intruder

Mey, la voi cat va tine bateria la digi.mobil.. ca la mine fiecare a 2-a zi tre sa o reincarc .. parca nu e normal asa.

Magnum is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2007, 15:24   #10018 (permalink)
Registered User

OzTm's Avatar

Da, e "normal"... Eu am si de la RDS un U120, si de la Vodafone un Vodafone 715, care e acelasi telefon (mi l-am luat inainte de a afla macar de Digi.mobil)

Sunt unii, foarte putini, care ziceau ca ii tine bateria 4-5 zile. Dar majoritatea sunt ca ale noastre: o zi-doua.

Btw, unii il scot de la incarcat dimineata, pleaca la lucru, si seara deja e stins (cu vorbit 10-15 minute si atat). Deci se poate si mult mai rau.
Eu deja m-am obisnuit sa le pun la incarcat foarte des.

Abia astept ofertele de date de la Digi.mobil

OzTm is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2007, 15:53   #10019 (permalink)
PhaRaon

nypd's Avatar

Quote:
Originally Posted by flafi View Post
catv sau fttb ? poate ne zici mai bine numele de contract...
Fttb.
Numele..pe PM .

@ Magnum: si la mine moare bateria dupa O ZI.Nasol...

Old 17-12-2007, 17:25   #10020 (permalink)
Registered User

cooldeep's Avatar

same here cu bateria o zi in cel mai bun caz (

cooldeep is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules