![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
As dori ca aici sa scrie administratorii de retele, si eventual angajati ai ISP-urilor. Propun sa se scrie despre problemele interne dintr-o retea, si nu sa criticati providerii de internet. Daca este cineva care are retea si este legala, are toate actele in conformitate cu legislatia, sa scrie despre problemele prin care a trecut ca sa obtina absolut toate autorizatiile si infiintarea firmei. Va rog frumos fara certuri gen: "X esti un prost nu ai dreptate" sau "Y e de kkt nu da net cum ma asteptam eu". | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Eu nu criticam retelele voastre... eu va criticam pe voi direct ca va plangeti si faceti atata taraboi si pana la urma in mare parte e vina voastra ca nu luati atitudine. Hai totusi sa nu fim rai unii cu altii sa vedem si parerile altora care poate stiu mai multe lucruri din legislatie si care totusi v-ar putea ajuta. Thesefirah... sa stii ca eu pt voi am vrut sa deschid acest tread pt ca eu nu am retea dar se pare ca cu unii de aici cat de bun esti si vrei sa ajuti... tot pici de prost asa ca... | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Nick anterior: thesefirah Join Date: Apr 2004 |
eh adevarat , ideea e buna ... mai ales daca vine cineva si spune amical fiecare pas care trebuie facut si unde pentru a fi in deplina legalitate .. pe mine ma intereseaza mai ales ideea de organizatie nonprofit sau ceva asemanator ... ca firma isi face orice putzoi oricum da , de acord .. ai dreptate dar gandeshtete putin : multi se pot simti lezati cand critici retelarii ( si in unele retele oamenii chiar sunt multumiti ) ... asa ca risti negative feedback ..si cum cei care au facut pasii pentru legalitate sunt retelari ... ma rog ,you get the point | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2003 |
Incerc eu sa punctez cateva dintre problemele legalizarii: - sa fi inregistrat la anrc (fie ca esti persoana juridica sau fizica) si respectii obligatiile unui isp (acte, statistici, dosare, cost monitorizare) - sa declari venitul obtinut din aceasta activitate (fie ca esti persoana fizica sau juridica) - sa obti autorizatie de construire si urbanism (si asta e cea mai mare problema - legea nu e sa e ff incalcita - practic primaria are lege prin care te poate amenda, dar nu are lege prin care sa-ti dea aceste autorizatii) (pentru cei ce nu stiau - trebuiesc aceste autorizatii si pentru retelele private si pentru cele publice) - sa obti acordul proprietarilor (inclusiv renel sau ratb daca e vb de stalpi - la astia mai si costa chiriile) sau al asociatiilor pentru instalarea echipamentelor Astept o discutie constructiva pe baza acestui subiect, interesant ptr multa lume, fara critici, si presarat cu experiente practice. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Dec 2003 |
retelele pot fi publice sau private. Cele private ar fi de exemplu familia proprie, sau firma proprie ( sediul central si locatiile filialelor), sau asociatia intre diverse persoane (fizice sau juridice). Mai departe apar diverse prevederi, in functie de statutul retelei (public/privat), de forma de organizare (pers. fizica, juridica), de tipul de legatura( fire, radio, etc). O chestie curioasa mi s-a parut prevederea conform careia doua retele private se pot conecta doar daca nici una din ele n-are legaturi radio ca mod de conectare.... Cateva lucruri in plus puteti gasi si pe http://retele.dap.ro/legal.html | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2003 Location: Bucuresti, sector 2 | Quote:
| ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
ca persoana fizica nu ai nici o sansa de a obtine vre-un picior de autorizatie de la primarie... lectie pe propia piele... veti fii trimis de la o camera la alta de la o primarie de sector la una de capitala nimeni nestiind despre ce vorbiti pana cand in ultima camera vi se zice ca primaria nu da autorizatii pt tras cabluri peste strazi si ca pt asta ar trebui sa tratez cu RDS.... *la faza asta am ramas buimacit si m-am rezumat la tras retea prin blocuri legate intre ele lasand strazile pe seama vre-unui posibil wireless in cazul in care voi gasi destui amatori de retea....* la faza cu firma m-am interesat si de asta.... iti trebuie in jur de 10 milioane numai ca sa o infiintezi iar pt asta astept suficiente suflete legate intre ele pt a putea continua pe aceasta idee... daca are cineva vre-un sfat cu privire la cum as putea trage niste cabluri bloc-bloc peste ditamai strada ca sa nu trebuiasca sa mai arunc banii pe wireless-uri este bine venit... | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Ati citit ultimele pagini din revista chip special (retele)? Acolo sunt niste sfaturi destul de interesante, pe unde trebuie umblat si ce trebuie facut. Oricum concluzia e ca e cam imposibil de facut asa ceva in mod legal, datorita miilor de autorizatii necesare. Daca vreti sa faceti ceva legal si posibil profitabil (posibil, pt ca tine de fiecare in parte), e indicat sa va faceti o firma. Ca firma, aveti foarte multe avantaje. Daca totusi 10 milioane sunt un obstacol... deja vorbim vorbe. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
nu tocmai... sa o caut... ideea cu profitabilul e ca... pt iti face firma iti trebuie o retea destul de mare cat sa scoti un oarecare profit pt a o justifica... in schimb... pt a iti face reteaua respectiva iti trebuie firma ca sa fii cat de cat legal si sa nu te trezesti cu "impedimente" din partea autoritatilor | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2003 |
Din pacate ceea ce a aparut in Chip este putin sf din prisma retelelor de cartier. 1 Pentru ca la primarie nu te duci cu cererile alea, iar daca te duci cu dosarul cu cereri si schite iti invoca functionarul ca nu are lege cu care sa te rezolve. 2 Preturile pentru stalpii renel - poate or fi valabile in brasov, dar nu cred - sunt gresite. La renel fara nu stiu ce combinatii se plateste 5 usd/stalp/luna la care adaugi si tva. Curios de putine opinii pentru acest subiect. | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
La Electrica de fapt, se platesc 20.000 lei pe stalp + TVA
__________________ 1. A64 2700 XP-120 Papst 120mm | DFI Ultra-D | 2x512 AData PC4800 | HIS X850XT /w ATI5 | 2x74GB Raptor Raid0, 250GB Seagate 7200.8 | CMSTACKER /w OCZ 520W | SB Audigy 2 ZS | DVD-RW Pioneer DVR-108 black | DVD-ROM Asus black | Samsung 193p | HP PS 7960 | Canon Lide 35 | Microsoft IntelliExplorer 4.0 | Logitech UltraX 2. Barton 3200 | KT600 | 1GB VData | Asus 6200@6600 | Maxtor 80 GB | SBLive | Antec 3700BQE | DVD-ROM | CD-RW | Neovo F-419b | UltraX Desktop | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
ceea ce nu inteleg multi este ca o firma presupune niste investitii initiale, din partea..... initiatorului (nu a initiatorilor), in vederea obtinerii profitului viitor, deci intrevine si un factor de risc, dar intervin si niste calcule. Ori cu colecta de la maricica, maricel si ionel va puneti paie in cap. Daca tot asteptati sa faceti la comun, si asteptati sprijin financiar din partea a nspe insi, o sa iasa... nu mai zic ce. Btw, veste buna, in circa 3 saptamani va intra in drepturi o noua lege de creare a firmelor, ceea ce inseamna ca o firma va putea fi facuta in max 3 zile .Si mie mi se par suspect de mici preturile alea cerute de electrica in brasov... Pana la urma, ca sa tragi pe stalpi, e bine sa fii pe bune cu electrica, doar nu vrei sa te trezesti cu cablurile taiate si cu o amenda babana. Cu primaria... mai incolo, cand s-o schimba legislatia asta de 2 bani. | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
sa-mi zicetzi shi mie cand apare legea minune cu 3 zile. Ce alte aprobari mai itzi trebuie, cu cine mai trebuie vorbit? ma intereseaza pt wireless reseller.
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2003 Location: Bucuresti, sector 2 | Quote:
Quote:
In bucuresti nici electrica sau RATB nu am dreptul sa traga cabluri pe stalpi, daca e sa ne luam dupa legiile existente. | ||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Eu o sa pun o intrebare Offtopic, asa ca va rog sa nu ma injurati Pentru o retea care e constituita numai dintr-un bloc si cablurile nu au nici o legatura cu vreun stalp de-al primariei.. Deci cablurile sunt trase pe bloc.. E nevoie de vreo autorizatie in afara de aia de la consiliul blocului?
__________________ Stupid dog .. you make me look bad .. UGABUGABUGA .... | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
atata timp cat nici un cablu de-al tau nu traverseaza vreo strada nu trebuie sa tratezi cu mai mult de asociatia de locatari. In momentul in care vrei sa treci cu ditamai cablaul la vecinii de peste drum aici se impute treaba: iti tot felul de autorizatii ca duci pana si cea mai subtire sarma... (autorizatii pe care nu le vei obtine ca persoana fizica impunandu-si-te, astfel, sa iti faci mica firmulita cu care sa poti incepe sa te certi pe autorizatii) din cate am inteles eu trebuie sa tratezi odata cu primaria ca le treci strada cu cablul, apoi cu RATB-ul si electrica ca treci cablul peste firele lor, iti mai trebuie o mica autorizatie de mediu ca firul tau nu dauneaza la mediul inconjurator (porumbeii nu se aseaza pe el, cablul se rupe iar ei cad si isi rup gatul ducand astfel la un dezastru ecologic) plus auorizatia de la ANRC prin care ai avea voie sa duci un cablu prin care sa circule curent si nu o oarecare sarmulita. (asta in cazul in care vrei sa tragi un cablu bloc-bloc, daca vrei sa il tragi pe stalpi mai intervine si chiria la electrica sau la primarie sau de cine dracu or tine stalpii) ***daca gresesc pe undeva va rog sa ma corectati... sunt si eu curios sa aflu exact cele necesare trasului de cabluri peste strada*** Distribuirea netului e o alta distractie ca sa intri in legalitate cu asta iti trebuie neaparat o firma (daca are careva vreo alta idee despre cum ar putea fii distribuit netul este binevenit sa si-o exprime ca nici eu nu sunt foarte fericit despre ideea de a alerga dintr-un loc in altul ca sa platesc zeci de taxe si impozite in zeci de locuri diferite) - am auzit despre o variante cu contracte de vanzare-cumparare dar nu sunt sigur despre fiabilitatea ideii (daca a pus-o careva in practica astept comentarii). *** din nou, daca gresesc astept sa fiu corectat*** | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |