![]() |
| | #21 (permalink) | |||
| Registered User Join Date: Sep 2003 Location: Bucuresti, sector 2 | Quote:
Quote:
Quote:
| |||
|
| | #22 (permalink) | ||
|
boo avea ceva dreptate, iti trebuie autorizatie pt cablul aerian, dar nu de la anrc, ci de la ministerul mediului. Roedunet este o organizatie guvernamentala non profit din cate vad eu la ei pe site, asa ca nu vad dc ar avea vreo firma. Problema cu firma nu e din cauza ca dai net, ci din cauza ca oferi servicii si ca ai un profit de pe urma lor. | |||
|
| | #23 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 Location: Cluj-Napoca |
Distribuirea netului intr-o retea nu e obligatoriu sa fie o activitatea generatoare de profit. Daca 10 sau 50 de persoane se hotarasc sa imparta in mod proportional costurile abonamentului de internet, a intretinerii retelei, eventualele investitii initiale si ulterioare etc., acestia se por constitui in diverse forme de organizatii non-profit (club privat, fundatie, asociatie etc... - un jurist ar putea sa zica mai bine asta), in care toate evidentele financiare se tin precis si deschis, fiecare semneaza un statut si asa mai departe... Ca model se poate lua legislatia referitoare la asociatiile de proprietari, care de obicei sunt non-profit... Ca asa ceva e mai greu de organizat, si asta e adevarat... | ||
|
| | #24 (permalink) | ||
|
drept urmare... sa vedem daca am inteles eu corect... ce imi trebuie ca sa am o retea "legala" (ca pana la urma la asta se rezuma ideea threadului): 1)autorizatie de la primarie ca sa trag cablul peste strada (cu toate ca de la primaria de sector m-au trimis la capitala si acolo pana in ultima camera s-au uitat urat la mine doar ca sa imi zica ca RDS-u se ocupa de autorizatii moment in care m-am uitat eu urat la ei). Nu-i nimic... ma mai duc odata. 2)hartia de la ANRC ca reteaua mea (nu) necestita monitorizare din partea lor. (indiferent daca am portiuni pe radio in retea sau nu?) 3)un drum la ministerul mediului ca nu se dau porumbeii cu capul de cablu cand fac curse ilegale printre blocuri 4)un fel de mod de organizare (firma, club privat, asociatie, fundatie....) la care sa "atasez" reteaua pt a-i acorda o identitate legala, in functie de daca se face profit sau nu (desi momentan sunt pe minus cateva milioane din reteaua respectiva) la care se adauga hartogaria necesara. e cat de cat corect? cam ce ar mai trebui adaugat/modificat? | |||
|
| | #25 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 | Quote:
Sau sa iei de la mine un minim de 1.5Mb/extern si te aranjez eu cu tot sa devii legal fara sa mai umblii !
__________________ I'm sick and tired of beeing sick and tired ! | ||
|
| | #26 (permalink) | ||
|
lasa ca putina plimbare n-a omorat pe nimeni.... decat pe cei care au fost calcati de tiruri pe drum... ideea e sa nu ma trezesc cu amenzi prea mari si cabluri taiate dupa si sa ma trezesc ca nu prea am de unde scoate 50 de milioane.... pt macar atata lucru pot sa ma ridic si eu de pe scaun ca doar d'asta mi-am asumat raspunderea pt o retea intreaga | |||
|
| | #28 (permalink) | ||
| Guest | Quote:
| ||
|
| | #29 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2003 |
Astept sa vina cineva si sa spuna ca nu este asa din proprie experienta si sa exemplifice. Eu am dat un pret care il am de la renel - nu este poveste. Ca nu am dat de persoana cea mai potrivita (ci doar de ceea care se ocupa cu asta) sau ca nu am pus problema cum trebuie - se prea poate. | ||
|
| | #31 (permalink) | ||
| Quote:
<!-- / message -->
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| | #32 (permalink) | ||
|
Probabil da net la schimb cu stalpi
__________________ It has been said that the contents of the rules sections of sendmail.cf most closely resemble the effect of line noise on a non-error-correcting modem. It has also been said that capturing such line noise into a text file has about as much chance of resulting in a working sendmail.cf as does any attempt to actually edit that file. | |||
|
| | #34 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2003 |
kilerops - intre renel si rds e o super combinatie care nu o s-o aiba nici o retea de bloc, mica sau mare. Eu ma refer la preturile afisate sau spuse la telefon de cei care se ocupa. NU vorbesc de supercombinatii - la care pot ajunge cateva firme. Repet - astept si sper sa posteze cineva care sa spuna ca el a vb si a primit alte preturi sau cum a rezolvat-o. Cazuri si experiente concrete - nu feelinguri... | ||
|
| | #35 (permalink) | ||
|
Am fost la electrica. Din aprilie au unificat preturile pentru chiriile pe stalpi, au ales din lista pretul cel mai mic de la aceea data, tocmai pentru a sprijini firmele de telecomunicatii . Cred ca a fost lobby puternic din partea cuiva ( nu spui cine, retea importanta) ca sa iasa asa cert e ca acum costa asa: 0,65 euro+tva / stalp/luna 0.50 euro+tva / stalp/luna daca platesti in avans pe 6 luni sau 1 an( nu mai tin minte exact). Procedura e asa: 1. te duci la electrica cu schema retelei desenata pe plan cadastral la o scara suficienta ca sa se vada clar pe ce stalpi ai firele si cum e traseul exact. se face un mic "dosar" in care se adauga o mica schema tehnica cu sistemul de prindere de stalp si locul unde se face prinderea. 2. electrica iti da un acord "de principiu" cu care te duci la primarie la urbanism si depui din nou un dosar cu schema retelei, sistemul de prindere pe stalpi, tot. Astia o sa iti dea si ei un acord de construire si iti vor da certificatul de urbanism si autorizatia de constructie. Autorizatia asta si certificatul de urbanism am impresia ca mai include alte drumuri pe la diferite organizatii si institutii ( ca orice autorizatie de construire trebuie aprobata de toata lumea, sistem RO (TM).). 3. Odata ce ai autorizatia de constructie mergi din nou la Electrica si se face un proiect detaliat cu schema exacta ( mai complexa, facuta profesional) a retelei, sisteme de prindere, etc. Departamentul lor tehnica analizeaza dosarul si iti dau OK-ul de constructie efectiva. O importanta mare are faptul ca toata lumea trebuie sa specifice ca reteaua ta nu influenteaza in nici un fel celelalte retele ( cablu, telefon , electrice) de pe stalpi. Am impresia ca exista inclusiv posibilitatea de a cumpara curent de la Electrica insa aici e alta mancare de peste, cred ca trebuie facute un fel de lucrari de bransare care presupun alti bani si alta distractie. Bottom line: ca sa faci toate astea trebuie sa fii AUTORIZAT de statul roman, sa ai dreptul sa FACI ASTA, LEGAL. Asta inseamna autorizatie ANRC adica te duci la astia si ei zic: da, ai voie sa faci telecomunicatii. Alt dosar, alta distractie. Fara autorizatie ANRC ca ai voie sa construiesti, intretii , extinzi retele de telecomunicatii. Electrica si Primaria nu pot sa iti de tie, Gica care ai retea , autorizatia ca reteaua ta sa fie legala. Exista posibilitatea sa o faci ca persoana fizica sau ca persoana juridica. Ca persoana fizica nu se merita, cine e interesat poate sa studieze problema si o sa vada de ce nu merita sa faci ceva ca persoana fizica in tara asta.
__________________ At my signal, unleash hell! | |||
|
| | #37 (permalink) | ||
|
In principiu pentru electrica trebuie doar "zona" direct afectata de reteaua ta adica stalpii respectivi pe care vei pune cablul. Oricum la ANRC trebuie sa te duci cu toata schema ( daca vrei sa intri in legalitate cu toata reteaua). Totusi nu-mi spune ca daca o retea ajunge atat de mare incat sa se foloseasca de stalpii electrica o sa faca chestia asta intr-un singur loc, folosind doi stalpi... Daca ajungi sa treci bulevardul/strada pe stalpi Electrica cu siguranta o sa faci chestia asta in mai multe locuri si/sau peste mai multe strazi/bulevarde. Asa ca..fa rost de un plan cadastral de la primarie care costa si trebuie sa ii specifici exact cvartalul dorit . Bucurestiul e impartit ca o tabla de sah cu patrate/dreptunghiuri denumite A1, A2..etc.. Bafta! Ce nu am inteles eu prea bine e ca daca ai o retea gata facuta sau una in extindere cum se vor plati chiriile..probabil ca vin ei si mai monitorizeaza. Stiu ca pentru firmele de cablu se considera zona "la gramada". De exemplu pentru o zona de case se plateste pentru toti stalpii si se face si reducere pentru ca nu ai cum sa calculezi exact pe cati stalpi o sa ai cablul..in cateva luni poti sa cablezi tot sau sa ramai la acelasi nivel si e complicat de calculat. In fine..vedem ce o sa iasa..oricum vad ca orasele incepe sa isi faca incet-incet MAN-uri din astea hibrid..Saracia bat-o s-o bata.. :
__________________ At my signal, unleash hell! | |||
|
| | #39 (permalink) | |||
|
Ma ocup de distributia de internet de ceva vreme, ca persoana juridica. Ceea ce a scris Silent Thunder la 5 e corect. Am sa vin cu niste completari: -autorizatiile de construire si urbanism se obtin foarte greu, actualmente primaria este sponsorizata pe vre-o 10 calculatoare cu internet .-acordul locatarilor dintr-o asociatie e si mai dificil de obtinut, ca sunt multi idioti pe lumea asta; procedura a fost urmatoarea: gigi daca vrea net vine cu semnaturile a mai mult de jumatate din locatarii din asociatie, si s-a rezolvat si treaba asta. Quote:
![]() In legatura cu preturile la chiria pt stalpii RENEL: maxim 10$/stalp/an, in functie de stalp si locul de amplasare al acestuia, aici daca dai de o persoana potrivita, se poate negocia. Dupa cate am inteles preturile variaza de la oras la oras. Quote:
Quote:
Nu am prins ideea cu contractul de vanzare-cumparare boo. Daca vrei sa cumperi o firma, putin probabil ca ea sa aiba obiect de activitate distributia internetului (cod CAEN 6420). | ||||
|
| | #40 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |