![]() |
| | #121 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2004 | in botosani ca la nimeni
In botosani conducerea psd din legislatura trecuta la propunerea primarului (psd-ist) trecuta a dat urmatoarea lege: retele existente pana in martie 2004 au un termen de 5 ani pt a ingropa firele, neavand voie sa mai fie trase pe terasele cladirilor.Retelele noi nu mai au voie sa puna cabluri pe terasele cladirilor ci numai ingropate in zona spatiilor verzi , trotuare , etc sau pe stalpii electrica si ceilalti apartinand primariei etc... In Botosani exista un singur operator catv si este mai mult decat evident ca aceasta hotarare a consiliului local a fost data pentru a-i pastra monopolul , pt ca nici un alt operator nu are bani (mai ales la inceput ) sa isi ingroape firele. Momentan operatorul de catv (UPC) nu ofera servicii de internet iar oamenii se cam plang de costurile mari ale abonamentelor. | ||
|
| | #122 (permalink) | ||
|
apropo de ce zice nightwolf, am o intrebare...totushi, noi ne indreptam spre UE (vrem-nu vrem). Totushi cat tzine tzigania asta? Unde te uitzi stalpi infectzi shi fire trase peste tot. In vest nu gaseshti nici un fir, NICI DACA CAUTZI. Ce sa mai vorbim de stufarisu renel-ului sau cum s-o numi acuma. Dom'le, nici un fir, tot ingropat. Shi va spun ca-i solutzia cea mai buna, shi ca aspect, shi chiar shi ca intretzinere. Cei care nu sunt de acord cu chestia asta, inseamna ori ca nu au nici un pic de simtz estetic ori nu au fost niciodata pe altundeva. Intzeleg ca e scump sa ingropam tot stufarishu, dar daca nu s-a facut chestia asta la momentu potrivit, asta este...
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| | #126 (permalink) | ||
|
Intrebare : Ce fel de cablu UTP imi rezista sa il trag intre doua blocuri ? (vreo 30 de m ) Am inteles ca exista unul cu miez metalic , care nu mai trebuie dublat cu sarma sa reziste ? Cum sa cer la vanzator si cum il recunosc ca e de ala ?
__________________ ** Sa fim iubitzi !!! ** | |||
|
| | #128 (permalink) | ||
| Viitor inginer chitarist Join Date: Jan 2000 Location: Amsterdam, Olanda |
@skyblue mergi pe strada maica domnului si du-te la vanzatorii de cabluri de prin zona. sondeaza piata si vezi care sunt cei mai ieftini (majoritatea au cam aceeasi marfa cand vine vorba de cabluri). In genere 1m de cablu ftp cu sufa costa cam 1-1.1 RON. Cam atat am dat acu vreo 2 luni. Foloseste-l cu incredere.
| ||
|
| | #129 (permalink) | ||
|
Ok , mersi . Si am mai inteles ca se poate face un fel de impamintare la ftp. Dupa ce traversez cu cablu intru in celalat bloc intr-o chestie plina cu tzevi de apa . Deci as avea la ce sa fac impamintarea (la teava bineinteles ) Dar stie cineva cam cum se face ?
__________________ ** Sa fim iubitzi !!! ** | |||
|
| | #130 (permalink) | ||
|
Impamantare s face in felul urmator sarma de fier d la cablu ftp s leaga la tija de impamantare este o tabla care pleaca cumva jos (SARMA S LEAGA LA TABLA DOAR LA UN CAPAT !!! ) si alimentare la switch s face tot in acelasi fel adik iei al 3-lea fir de la alimentator sau prelungitor inc are itnra switch care sta degeaba si s leaga la tabla in felul asta sunt 0.001 sanse dupa mine :P sa fie probleme. Pana la urma in romania dk vrei sa faci ceva o retea si sa mai scoti si un ban nu ai nevoie de aprobarea ANRC doar dk vrei sa tragi cablurile pe stalpi .... pana aici bine intre blocuri alaturate aflate departe de strazile si blv mari merge ideea cu ilegal cu administratori si ceva bani acolo dar intrebarea mea este s poate traversa un blv. doar cu o autorizatie de la primarie ? ... sau sa recurg la o combinatie cu un provider peste drum ?. | |||
|
| | #131 (permalink) | ||
Pe scurt : daca am acordul asociatiei de proprietari in a trage cabluri utp si a distribuii internet in bloc inseamna aceasta ca eu sunt singurul ? cum pot face acel acord scris astfel incat doar eu sa am voie sa fac lucrul acesta ?
__________________ tel. 0745 458 062 Last edited by Maniax; 14-04-2006 at 09:54.. | |||
|
| | #133 (permalink) | ||
|
problema. Suntem aproximativ 10 oameni cu calculatoare pe o strada ( doar case ) dorim sa ne facem o retea si sa avem internet, cum se poate face acest lucru legal ? deja am inceput sa cablam reteaua vezi date AICI PS Daca cablarea se face de pe o proprietate privata pe alta mai avem noevoie de ceva aprobari de la primarie ? ( daca avem aprobarile proprietarilor ) ?
__________________ tel. 0745 458 062 Last edited by Maniax; 08-05-2006 at 14:57.. | |||
|
| | #134 (permalink) | ||
|
lol Nu imi vine sa cred ca nu a mai scris nimeni de un an >> 1 AN << nimik despre un subiect care zic eu e destul de arzator..... dar asa e romanul ..... o lasa balta cu timpul, mai ales cand pune o intrebare si nu are un raspuns .... pacat..... chiar eram curios sa stiu cum se poate legaliza o retea de cartier....
__________________ | |||
|
| | #135 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 Location: Cel mai mare sat in RO ... |
Raspunsul e simplu ... Multi oameni au alergat sa afle lucrurile astea si acum nu au chef sa "dea" gratis informatia asta. Nu ma includ in categoria aia, dar noi am facut ONG si nu cred ca e Romanul interesat de o forma legala din care nu ies bani ![]() www.anrc.ro Te duci la ei (sau le scrii) si spui ca vrei informatii. Te dirijeaza si iti spun cam de tot ce ai nevoie. Bafta!
__________________ Fallout 3 never came out. Let's hope it's developer awakes from the Jet addiction and gets it. | ||
|
| | #136 (permalink) | ||
|
pai pe scurt ai nevoie de firma, notificare anrc, contract cu electrica dc tragi cabluri pe stalpii lor si ... net bun... ca sa ai clientzi. Restu.. totul vine de la sine. O sa mai ai nevoie de diverse aprobari si certificate de urbanism and so on, dar cei care au nevoie de ele (in spetza anrc) or sa-tzi spuna exact de unde le potzi obtzine si cum.
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |