Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-12-2004, 03:12   #41 (permalink)
Nick anterior: nimeni

Bogdan's Avatar

pana una alta, pcnet are peering si chiar mai mult, ghici prin cine iese afara?

1 vl50-gige50-th0.pcnet.ro (213.154.128.67) 4 msec 0 msec 0 msec
2 81-196-1-121.rdsnet.ro (81.196.1.121) [AS 8708] 0 msec 0 msec 4 msec
3 buh1-gsr2-ge5-0.3.rdsnet.ro (62.231.127.130) [AS 8708] 0 msec 4 msec 4 msec
4 fra2-cr1-pos2-0.rdsnet.ro (193.231.252.22) [AS 8708] 44 msec 44 msec 44 msec
5 de-cix.net.google.com (80.81.192.108) [AS 8708] 60 msec 60 msec 60 msec

Bogdan is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 03:18   #42 (permalink)
Registered User

Cam nasol pentru PCnet daca iese prin RDS nu ?
RDS = Monopol , maine poimanine o sa ma duc la WC si o sa fie unu de la RDS care o sa-mi ceara taxa de transport a ,,deseului,, de unde l-am nascut pana la canalizare , dabea astept hehe

Cristianu is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 05:07   #43 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by StarForce
Nu s-a refacut in totalitate peeringul cu Mediasatul. Sunt inca anumite locatii Mediasat pe unde o ia prin Frankfurt. (si da locatiile respective apartin unor retele de cartier )
pana ieri siturile gazduite pe rds se incarcau in 10 min, azi merg normal da pe serverele de jocu p..a tot ping 3000-4000

deci e ciudat cum au refacut peeringu

casablanca is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 08:27   #44 (permalink)
Registered User

Talking

gureah

santetzi pe langa
loazelor

sizan is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 11:32   #45 (permalink)
Registered User

UndertakeR's Avatar

retele de cartieri = pa pa

UndertakeR is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 11:43   #46 (permalink)
>d(oO)b<

asta`i parerea ta, eu zic ca o sa fie asha doo tabere.. una RDS-ul shi una ceilaltzi provideri care dau fibra la retzele ! Lucrurile evolueaza, shi cum retzelele locale se pot numi shi ele evolutzie nu vad cum sa faca cineva ceva ca ele sa dispara, chiar daca asta`i intentzia rds`ului care vrea sa cablelinkuiasca tot bucureshtiu`

bHz One is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 11:53   #47 (permalink)
Registered User

Mi se pare o atitudine stupida sa saluti masuri monopoliste. Cei care fac asta ori sunt reprezentanti ai RDS-ului, ori sunt frustrati ca nu exista alternative la RDS in zona, ori le plateste tata internetul si ii doare la basca de concurenta, preturi, oferte, etc...
Monopolul este RAU pentru noi toti. Monopol inseamna preturi mari, servicii proaste, reactivitate scazuta. Ca sa preiau un exemplu de pe un topic adicent, facind o paralela cu telefonia monopol inseamna Romtelecom, concurenta inseamna Connex+Orange. Judecati singuri cum e mai bine.
Sper, pentru binele tuturor, ca se vor lua masuri si RDS vor fi obligati cumva sa revina la normalitate.

sradu is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 11:55   #48 (permalink)
Registered User

else's Avatar

retelele de cartier, cel putin cele bine facute si legale nu prea au cum sa dispara. Poate doar sa fie cumparate. Eu mai repede as face o analogie intre retelele de cartier si retelele CATV pe la inceputurile lor.
M-o fi mintit profa de romana?

else is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 12:14   #49 (permalink)
>d(oO)b<

exista un temei legal in baza caruia rds`ul sa fie acuzat de practicarea monopolului prin taiarea peeringurilor cu altzi provideri ?

bHz One is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 12:21   #50 (permalink)
Registered User

else's Avatar

nu cred. Poate doar consiliul concurentei sa zica ceva. Sunt intelegeri intre persoane juridice, nu? Sau cum functioneaza un astfel de peering? Exista contract? Se fac decontari?
M-o fi mintit profa de romana?

else is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 14:58   #51 (permalink)
foo
Nick anterior: thesefirah

pai pt rds peering = aia ne violeaza reteaua noastra sau nu platesc corespunzator pentru asta , nu vad useri rds care sa intre pe siteurile evolva .. ma rog

parca piata monopolista nu e acelas lucru cu piata de monopol

foo is offline    Send Message via Google Talk to foo Reply With Quote
Old 22-12-2004, 17:04   #52 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by disorder
Intre timp peering-ul cu Mediasat s-a refacut si probabil si cel cu Idilis [...]
incearca sa ma faci sa inteleg.. pt tine (sau RDS) peeringul e UNIDIRECTIONAL ? RDS a supt-o in privinta Idilisului de cand si-a facut bagajele si a iesit din Ronix; in permanenta traficul a fost prin Frankfurt, sa n-o mai frecam oral, ca nu are rost.

nu pot taia peeringul cu nimeni pe ideea "domle, aia chiar fac trafic de cat au banda in contract". taie doar ca asa vor muschii de monopol. peering "indirect" ? mai da-ma dreaq ...

Cain is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 17:10   #53 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Cain, la ce luam de pe idilis aveam rate de transfer de ordinul zecilor de mbps. Ma indoiesc ca era trafic extern pentru ca nu aveam extern chiar asa de mare

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 17:22   #54 (permalink)
Registered User

UndertakeR's Avatar

Quote:
Cain, la ce luam de pe idilis aveam rate de transfer de ordinul zecilor de mbps. Ma indoiesc ca era trafic extern pentru ca nu aveam extern chiar asa de mare
Sper ca e vorba de mbps adica megabiti/sec, pentru ca altfel, mi-e teama ca ai fi avut un joc de lumini in carcasa.

Despre peering, cred ca realizati ca nu se poate face nimic, e doar o intelegere intre ISP-uri... Cat despre spargerea monopolului... slabe sanse, doar cu cateva retele de cartier, care probabil vor ramane si mai putine.

Quote:
Mi se pare o atitudine stupida sa saluti masuri monopoliste. Cei care fac asta ori sunt reprezentanti ai RDS-ului, ori sunt frustrati ca nu exista alternative la RDS in zona, ori le plateste tata internetul si ii doare la basca de concurenta, preturi, oferte, etc...
Monopolul este RAU pentru noi toti. Monopol inseamna preturi mari, servicii proaste, reactivitate scazuta. Ca sa preiau un exemplu de pe un topic adicent, facind o paralela cu telefonia monopol inseamna Romtelecom, concurenta inseamna Connex+Orange. Judecati singuri cum e mai bine.
Sper, pentru binele tuturor, ca se vor lua masuri si RDS vor fi obligati cumva sa revina la normalitate.
Corect, e bine sa existe concurenta, dar te-ai intrebat vreodata care este marea problema a acestor retele de cartier? Pirateria! Dorinta de a trage cat mai multa muzica, cat mai multe filme, cat mai multe jocuri, etc. Ti se pare ca abonamentele minime de 9$ si 12$ ale RDS si respectiv Astral (ISP-urile dominante din Bucuresti) sunt inaccesibile? Binele tuturor ar fi daca nu s-ar mai congestiona atat de mult reteaua, din cauza ilegalitatilor.

UndertakeR is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 17:29   #55 (permalink)
Registered User

Shreku, m-am jucat cu niste servere de ftp cu un fost coleg de servici (care iese pe idilis), cu diverse metode de transfer, si toate au fost jenante; luam mai repede de la astral decat de la el (si invers; si inca e la fel) ... nu mi-e ca ma contorizeaza, ca nu am limita de trafic; e vorba pur si simplu de banda... merge ca porcu. a, si de unde aveam (ca negarantat) dld din rds (CG de ex) peste 100 k, acum daca am 20 .. zic ca am zi buna. ma rog, am inteles ideea, ori platesc minim garantat, ori schimb providerul; nu mi-ar fi jena sa il schimb, insa .. dupa cum vedem, multe resurse sint inca pe rds; ce naiba fac, daca "celalalt provider" nu a batut laba cu rds ? daca mai zic ca vreau si un server de videoconferinta (sau macar audio, dar ala sa fie cristal), deja ma apuca groaza gandindu-ma la ce peering exista in ro ... mai bine il tin dracu afara !

Cain is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 17:36   #56 (permalink)
Registered User

@UndertakeR: Te asigur ca pirateria e la fel de prezenta in toate colturile lumii. Nu am inventat noi nimic in sensul asta. Nici macar un program de file-sharing, ca tot sunt la moda.
Te mai asigur ca exista mecanisme de evitare a congestiei si de alocare dinamica, totul e sa vrei. De putut se poate. Asta 1 la mina.
A 2-a la mina este faptul ca abonamentele cu trafic limitat sunt de toata jena, nu cred ca mai exista pe undeva chestii d-astea prin lumea civilizata. Dar uite ca tocmai eceste abonamente inseamna o gramada de bani pentru RDS. Cei mai suparati cu taierea peeringurilor ar trebui sa fie clientii RDS de cablelink care au impresia ca trag de pe metro si de fapt fac trafic extern. Nu cred ca sunt anuntati in prealabil despre schimbarile de peeringuri. Ma gindesc ce facturi vor avea unii...

sradu is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 18:09   #57 (permalink)
Registered User

Mammuth's Avatar

Angry

Conducerea ce lor de la RDS este format din niste "idioti" care au inpresia ca tot omu trebuie sa se conecteze la net pe cablu de la usa asta nu mar deranja neparat dca ar avea niste abonamente decente si ca pret si ca cantitate downlodta iar retele de cartie exista si vor exista mult si bine ata timp cat se vor practica preturi foarte mari la abonamente pentru useri individuali iar ce sa intamplat acuma cu mediast (sunt poate mai neobiectiv ca sunt conecta prin MSAT) este o dovada de prostie din patea RDS eu unu am inteles ce au avut cu evolva pentru evolva practica preturi de dumping pe piata era prea ieftina o fibra de la ei dar MSAT totusi nui Evolva oricum nu cred ca DRS are chef sa isi puna Media Pro Grup in cap nu ar da deolc bine la tel sa dea reportaje nefavorabile despre RDS nu de lata dar ar speria si asa putini oameni care vor sa isi bage cablu la usa

Mammuth is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 18:14   #58 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by UndertakeR
Sper ca e vorba de mbps adica megabiti/sec, pentru ca altfel, mi-e teama ca ai fi avut un joc de lumini in carcasa.
Eu vad ca am scris mbps, tu ce crezi ca sunt aia ?

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 20:10   #59 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by nimeni
pana una alta, pcnet are peering si chiar mai mult, ghici prin cine iese afara?

1 vl50-gige50-th0.pcnet.ro (213.154.128.67) 4 msec 0 msec 0 msec
2 81-196-1-121.rdsnet.ro (81.196.1.121) [AS 8708] 0 msec 0 msec 4 msec
3 buh1-gsr2-ge5-0.3.rdsnet.ro (62.231.127.130) [AS 8708] 0 msec 4 msec 4 msec
4 fra2-cr1-pos2-0.rdsnet.ro (193.231.252.22) [AS 8708] 44 msec 44 msec 44 msec
5 de-cix.net.google.com (80.81.192.108) [AS 8708] 60 msec 60 msec 60 msec
Pai normal ca iese prin RDS din moment de PC-NETUL este al RDS-ului.

trebor is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2004, 20:16   #60 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by StarForce
Nu s-a refacut in totalitate peeringul cu Mediasatul. Sunt inca anumite locatii Mediasat pe unde o ia prin Frankfurt. (si da locatiile respective apartin unor retele de cartier )
Intr-adevar, stiu cel putin doua retele de cartier (sau reselleri MSat, cum preferati - sunt destul de bine organizate d.p.d.v. logistic si legal ca sa fie considerate mai mult decat obisnuita retea de cartier) care au traficul cu RDS redirectionat prin extern (si asta se intampla pe intreaga clasa de IP-uri cumparata de respectivii, nu doar pe IP-ul comun, shared)...

duku is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Networking & Internet

Thread Tools

Posting Rules