![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| 2006 Subaru Impreza WRX
Masina este cumparata de la Subaru din Valcea livrata prin SMT. Am cumparat-o in noiembrie anul trecut la 38.000km, acum avand 57.000. Are garantie pana in 05.2009 si au fost schimbate pe garantie pana acum un far (care facea condens) si diferentialul spate (care s-a spart cred eu ca din cauza fostului proprietar inteligent care a mers un set de gume cu 215/40/17 fata si 215/45/17 spate). Fostul proprietar nu avea vreo mare legatura cu aceasta masina, el facand mai mult naveta cu ea (Valcea-Ploiesti-Valcea) din moment ce intr-un an si putin a facut 38.000km. L-am intrebat de ce si-a luat subaru si mi-a spus ca-i place brandul si ca este 4x4, deci sub nici o forma nu era vreun cursant sau sa-si bata joc de masina. Si eu am mers cu ea ceva, nu am omorat-o pe la curse (cine ma cunoaste stie ca m-am plictisit de liniute dinainte sa dau golful; bineinteles mai rar pe ici pe colo o cursa mica intre prieteni face oricine si desi am subaru prefer sa ma dau din mers chiar daca suna penibil ). Mici Modificari : Nu are cine stie ce pe ea ca n-am vrut sa investesc foarte mult stiind ca n-o s-o tin foarte mult. - evacuare turbo back pe 76mm (cred ca singura evacuare aftermarket cu racord flexibil pe downpipe pe subaru din ce-am vazut) + silencer pt cine ar vrea sa-l foloseasca (tot downpipeul imbracat in banda termoizolanta) - admisie K&N Typhoon (sound foarte misto, exact ca un blow off si raspuns incredibil) - soft din USA (www.xpttuning.com si pt cine vrea sa citeasca feedbackuri gaseste destule pe nasioc sau pe clubwrx) un soft normal, nimic agresiv, puterea fiind impartita foarte bine pe toata plaja de turatii nimic brutal super bun pentru transmisie - jante OZ Ultraleggera Gold 8x17" cu gume noi Dunlop SP Sport Maxx - shortshift Cobb ajustabil cu tot cu bucsi (super upgrade as putea spune) La 45.000 am facut revizia, am schimbat si uleiul in diferentiale iar pe la 40.000 am schimbat discurile fata + placute ferodo ds2500 (cele pe spate le am dar inca n-a fost nevoie sa le schimb). Are si cauciucuri de iarna noi Nokian WR-G2 XL cu indice de viteza V (xl si v mai rar la iarna si mai ales la dimensiunea asta putin atipica). La muzica am umblat foarte putin am schimbat HU-ul si boxele. Mai sunt 18 de rate a 450euro incluzand casco la allianz (123euro/luna), valoare reziduala si tva. Pretul la care ma gandesc este in jur de 15.700euro discutabil (deci ar iesi o suma totala de aproximativ 23.800euro si trebuie luat in calcul ca sunt RATE si este inclusa dobanda si foarte important casco care numai el face vreo 2.500euro; personal cred ca este un pret corect). Motivul vanzarii : upgrade bineinteles Revizie recenta : 55.000km + inlocuit kit ambreiaj (40mil) complet PS : imi cer scuze ca m-am lungit atat dar am vrut sa explic tot ce trebuie Contact : 0740 271 530 - Cristian (ym : zgb_ro) | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Sa-mi fie cu iertare dar n-am puse poze cu interiorul ca in nici un caz nu e vreun maybach e urata pe interior un fel de cielo putin mai evoluat inca n-am poze dar voi face!Ca dotari are xenon spalator de faruri, proiectoare, 4 geamuri electrice, oglinzi electrice, inchidere centralizata si aer conditionat. Motorul este 2.500 boxer turbo (de cand a aparut in castiga motorul anului in fiecare an la categoria lui) 230cp de fabrica si undeva la 280cp +/- acum. 0-100km/h e undeva la 5.2-5.5secunde in functie de suprafata de rulare. Masina chiar merge extraordinar mai ales de cand am schimbat ambreiajul si volanta. O sa revin cu poze cand o sa le fac | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Sigur ca da! Desi sunt 99% convins ca nu te intereseaza ce se intampla pe acest topic, iti pot raspunde cu o deosebita placere : consuma intre 14-17 in oras si eu merg destul de intepat (consum facut la pompa) [da stiu, consuma mai putin ca un GTI/FR etc softat] ... seara cam 13. Chiar ieri am facut un mic calcul si mi-a luat 16.2 in conditiile in care merg destul de "intepat" cu ea. Consumul nici nu se compara cu unul de STI masina fiind mult mai user friendly in oras decat un STI. Cred ca si softul de america isi spune cuvantul in consumul asta destul de mic dupa parerea mea! Cel mai rau mi-a consumat aproape 20% (19 si ceva parca) dar am alergat-o intruna ca facusem un ECU reset
| |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2008 |
Scuza-ma ca nu postez ce ai astepta tu, dar eu am deja un wrx (model 2008). Chiar n-am gasit pe nimeni sa intreb si am vazut ca tu ai avut problema. E vorba de volanta. Am vazut ca masina e inca in garantie si ai schimbat ceva piese cu garantia. Volanta a fost schimbata in garantie? Sau a fost considerata ca parte a ambreiajului si a trebuit sa o iei tu? Cat a costat? E tot din aceea dubla presupun, ca nu e mare diferenta la mecanica intre modelele astea doua. Multumesc mult. Inca ceva? Cum ti se manifesta cu volanta inainte de a schimba-o? Mie imi trepideaza la plecare de pe loc si parca are un mic zgomot la relanti si in turatie relativ mica. Stiu ca is offtopic aproape total si imi cer iar scuze, dar chiar n-am gasit pe cine altcineva sa intreb ;( | ||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
salut...cum ai reusit sa distrugi volanta asa repede? eu de cand am luat masina la 38.000km avea pedala de ambreiaj foarte tare si aia n-au zis nimic de la service...iar pe la 53-54k km a inceput sa-mi caraie a 4-a daca o schimbam la turatii mari (din 3 spre 4 la peste 5500rpm)...mi-au recomandat sa schimb ambreiajul...39 de milioane a fost devizul vezi ca scrie mai sus...complet + manopera (piesele de la ei, volanta <masa simpla> a fost 19mil iar manopera vreo 7-8) ps : volanta mea nu ar fi avut nimic daca schimbam ambreiajul mai repede, doar ca niturile din el au inceput sa faca sant in volanta...n-aveam nici un fel de trepidatie | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2008 | Quote:
. Nu trepida pana atunci la plecare. Azi mi-au schimbat kitul de ambreiaj. Prinde super acum, dar... pedala de ambreiaj la plecarea de pe loc se simte nasol, la fel si trepidatiile masinii la respectiva plecare. Baietii erau si ei suparati la service, au presupus ca e volanta, desi normal ar fi trebuit sa faca si inainte. Unul mi-a zis ca se poate ca inainte, discul patinand putin, sa preia din sarcina volantei si sa nu dea trepidatiile alea la plecare. Oricum, din cat m-am documentat pe net volanta are legatura directa cu ambreiajul, prin functionalitate, insa nu este parte integranta a lui; de fapt se mai numeste si volantul motorului. Asa ca maine ma duc sa-mi schimbe si volanta, in garantie... chiar de-ar fi sa-i dau ceva spaga groasa sefului de service ca sa rezolve treaba la importator ![]() La mine a avut ambreiajul beton de la inceput; am crezut ca asa e la modelul asta , dar acum vad, dupa schimbarea ambreiajului, ca pedala e normala. Cine stie...
| ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|