![]() |
| | #221 (permalink) | ||
| Quote:
pentru ca rooterul face ce facea un server.idea e asta: providerul iti da internet , adica iti aloca o clasa de ip'uri pe care trimite o anumita conexiune pe care ai contractat-o tu. transmisia intre tine si provider poate fi facuta prin Radio(adica 2 antene una la tine una la provider) prin ADSL (adica 2 mediaconvertoare unu la tine unu la provider) sau prin fibra optica (la fel ca adsl numai ca un alt model de mediaconverter) si nu zic de providerii care dau net prin cablu utp... aia is de 2 lei. dar. tie iti trebuie un server care sa spuna: internetul vine pe ip asta, si de la asta merge la ip ala ala ala si ala. treaba asta o poate face orice server adica ori un calkulator pe linux ori unu pe xp ori pe orice sistem de operare, sau un rooter, adica un aparat care are sistemul lui de lucru si nu foloseste un sistem de operare cunoscut. cat despre servere... ele pot fi de la 486 cu 66mhz cu 8 ram pana la ultimul p4 cu 6 procuri la 5000. pentru ca sistemul de operare dicteaza necesitatile serverului. idea e ca poti avea un server simplu pe un UNIX care se poate pune pe un calculator 486 minim fara hdd si sa iti faca rootarea de pe discheta, sau poti sa obtezi pentru un server cu foarte multe resurse pe care sa poti face muuuulte treburi inafara de simpla rootare a ip'urilor. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
ceva raspuns de la Valve ati primit in legatura cu problema mea?
__________________ Best Games In Cluj-Napoca! Last edited by Arthy; 17-05-2007 at 21:51.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #222 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2007 |
mersii de raspuns. arthy pt muonline lineage sau wow iti trebuie liceenta pt servere private cum d e exemplu este al tau daca il mai ai tu aveai liceente pt clientul e la mu sau cum? era? PS: in legatura cu pc din strainatate de ex: DELL SAU COMPAQ cele care au si liceenta de windows pe ele as vrea sa stiu daca acea liceenta este valabila in cluburile noastre de internet daca m-as duce sa iau compuri cu liceente pe ele din strainatate?? mersii mult o zii buna | ||
|
| | #223 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2007 Location: bicaz |
licenta inseamna factura pe societate, cd original si eticheta , pt windows In plus acum ORDA vrea si aprobarea Microsoft prin care te autoriyeaya sa utiliyeyi licemtele in sala. Vorbesti la microsoft romania si se rezolva. Pt WOW ai nevoie de atatea licente pe cate calc ai instalat WOW. Asa spune ORDA. Si dupa cum ai contracte de autorizare de la Valve pt steam, tot asa iti trebuie contracte sau crisori de autorizare pentru toate jocurile din sala. Firma de unde cumperi jocurile trebuie sa te indrume catre cei care iti dau si autorizatiile sa le folosesti. Si impreuna cu multe alte documente, le trimiti la ORDA care, daca esti in regula, iti da Certificatul de inregistrare. Dar daca vrei sa fii in regula suna la ORDA si te vor lamuri. POti avea toate licentele, daca nu ai si avizl ORDA este ca si cum nu ai nimic. Despre licentele din strainatate vb tot cu ei sau cu cei de la microsoft. Dar sa stii ca nu iti ajunge doar eticheta sa spui ca ai licenta. Trebuie si CD original si factura. Bafta | ||
|
| | #224 (permalink) | ||
SE MERITA SA MAI AI DESCHIS AZII UN CAFE NET CU TOATE LICEENTELE CARE ITI CER EI PT FIECARE JOC ..SI nici macar nu apara drepturile pt cei care avem i cafeuri .. eu daca asa avea puterea as aduna pe toti cei care au icafeuri in romania si sa incercam sa schimbam ceva pt ca acesti numitii:" providerii de internet si cei care distribuie internet" da un internetla un pret de nimica si piata icafeurilor cam scade .. dar noi trebuie sa platim taxe, impozite liceente ..dar cei de acasa care au net ei ce platesc ironic nu? PS: pt CONSOLE CUM SUNT XBOX SI PS2 ce liceente iti trebuie pt ca alea nu intra la programe de calculator?:: eu zic ca toti ar trebuii sa facem o scrisoare si sa ne adresam pt ca nu e CORECT ASA BAFTA SI SPER SA FIE MAI BINE p
| ||
|
| | #225 (permalink) | ||
|
angelwiz tu ai sala? si cati ani ai tu? pentru ca se spune "licente" si "povideri care da net" e incorect. intradevar salile de net & games nu sant o afacere foarte buna daca faci un calcul ce investitie majora trebuie. cei care o fac o fac din pasiune zic eu... nu pentru profit. sala mea a costat un miliard. cu banii astia puteam sa imi fac un club suuuuper tare si scoteam poate de 5 ori mai multi bani. de ce am ales afacerea cu internetu'? pentru ca imi place. pentru ca e ceea ce stiu sa fac. daca in romania ar fi 1 euro ora... ca si in alte tari din EU... poate ar merge mai bine salile si poate ar fi mai multe si mai tari. insa azi in romania, majoritatea salilor au 15 sisteme maxim, de alea luate la pachet din metro, puse aiurea cu mousi si tastaturi second si fara nici un interes fata de ambianta. in majoritatea salilor pute si e mizerie neagra, clientii is de cea mai joasa speta si adminii is satuli de tot si de toate. ca sa se schimbe ceva e nevoie sa creasca pretul de vanzare, adica ora aia pe care o petrece clientul la calculator trebuie sa fie undeva la minim 4lei.
__________________ Best Games In Cluj-Napoca! | |||
|
| | #226 (permalink) | ||
Arthy in primul rand am scris "liceente" de distractie si am 27 de ani si am sala si am si lucart adica mai corect am fost rugat sa il ajut pe cineva timp de 4 ani cu compurile. eu am compuri bune iti zic ca am dell .. athlon 64x2 si 1 gb ram si asa mai departe .. daca o faci din pasiune inseamna ca trebuie sa ai destui bani "acasa" ca sa poti sa traiestii si aiccea sa pierzi:P si degeaba ai creste ora tu la internet 4 lei ca ar mai venii atunci nici asa nu prea vin pt ca .. de aia am zis de acele firme de internet deschise peste noapte si asa mai departe ca ele au stricat mult.. pt ca acasa cineva nu e obligat sa cumpere liceente:PP | ||
|
| | #227 (permalink) | ||
|
io ziceam de salile de joace. de muuuulte ori am dat exemplul asta: poti sa mergi la ABC sa iti cumperi Tuborg cu 2 lei si sa il bei acasa cu pretenii. si totusi sant muuulte baruri cu Tuborg cu 5 lei care au vanzare buna. asa si cu joacele... poti sa stai singur acasa sa joci "pa net" cu net de la s.c. internet-tare s.r.l. dar intotdeuna salile calumea de joace o sa aiba clienti. e alta treaba ca joci din sala sau ca joci de acasa. numa ca trebe si sala aia... sa fie cat de cat... sa atraga clientii. si daca sala-i calumea... o sa vina si clienti care sa plateasca 5 lei /ora.
|
| | #228 (permalink) | ||
Asa e ..dar conceptia romanului + "MULTA SI FRUMOASA BIROCRATIE" din Romania .. hmmm.. ce sa mai zic .. si sincer aceste firme de internet care nu au nici un criteriu impus nu crezi ca strica mult.. Eu zic ca normal ar fii cei de la orda sau garda si aasa mai departe sa faca si controale pe acasa la omenii asa din cand in cand sa vedem atunci sau in momentul cand isi trag internet sa ii fie impusa cumpararea liceentei de windows si poate a cateva jocuri care se joaca asa cel mai mult in general.. Ps: EU AM intrat pe siteul ORDA si m-am uitat la programele inregistrate ..dar acolo nu am vazut NFS mostwanted sau fifa 2007 si multe alte jocuri .. pt allea de explu iti mai trebuie licenta? sau numai pentru cele inregistrate acolo? PS: chiar tu ce jocuri ai in sala? si de unde ai cumparat licentele .. Stii ceva de console ..pt ca ele nu fac parte din programe de calculator.. oricum daca ar fii sa faci de exemplu un 3 mil pe zii eu zic ca ar fii bine si ai avea si profit ..normal nu cum ar avea un bar sau fastfood dar ai avea.. bafta .. | ||
|
| | #229 (permalink) | ||
|
pai io fac medie de 4 mil la zi... si nu raman mai cu nimica. chiria e extrem de mare... 800euro /luna sistemele is luate cu credit de la banca inca 800 euro/luna. curent platesc minim 1500ron/luna mai pune distrugeri si alte cate cele... si o sa iti dai seama ca e o afacere f paguboasa. plus ca... un sistem luat azi cu 1000ron peste un an o sa coste 500ron si daca e din sala de joace o sa fie doar 350ron. console inca nu am pus, vreau sa pun dar nu imi permit deocamdata, tv pt consolele alea is f scumpe. dar pe cd'urile de ps2 parca nu scrie ca sant doar pt homeuseri. anyway... trebuie sa intrebi firma de la care le cumperi ce si cum si sa le ceri lor in scris faptul ca le poti folosi in net cafe. eu am in sala multe joace... si majoritatea luate de prin metro, cora sau hollywood muzic & film. daca o sa ma verifice BSA sper sa nu faca mutre, pentru ca la urma urmei, am cumparat cu bani grei joacele alea, si am cumparat destul de multe.
|
| | #230 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2007 Location: bicaz |
mai putin conteaza de unde comperi jocurile cat daca ai autorizatie sa le folosesti in sala. si de ex, eu am cumparat majoritatea jocurilor de ******** si tot iei mi-au dat scrisori de autorizare pt ele, prin care aveam dreptul de le folosesc in sala. Daca as fi cumparat aceste jocuri din magazine, nu primeam aceste autorizari. Mai nou pt jocurile de la EA si inca cateva, iti face contract o firma de avocatura din Buc, reprezentantii firmelor respective. Eu am priit de la EA contract pt NFS mostwanted si fifa 2006 si 2007.
| ||
|
| | #231 (permalink) | ||
pacat ca ai asa mare chiria si platesti asa mult curentul daca nu .. cu 4 mil .. In Tm sunt sali care sunt jalnice si au profit ce sa mai zic ca nu au licente de jocuri .. de ex: o cunostina de a avut club 4 ani nu a avut nici o licenta in afara de windowsuri. ataa si nu a avut nici un control.. si din cate stiu eu cam 99% nu a fost inregistrat la ORDA . asa cum trebuie parca .. Tu esti inregistrat la ei? sau ..ai avut vreu control de cand ai sala? | ||
|
| | #232 (permalink) | ||
|
io am intrat in afaceri cu sali de net in 2000 si in 7 ani nu am avut nici un control si nici nu am auzit vreunul in cluj-napoca. dar sant destul de inregula cu licentele dupa parerea mea. sigur ca daca vrei sa cauti nod in papura gasesti... si sigur ca daca vine control voi fi amendat indiferent cat de in regula ma voi stradui eu sa fiu. banii pe care-i platesc lunar pe joace si internet imi dau mie un confort psihologic, in sensul ca eu ma cred inregula la capitolul licente. oricum... eu consider treaba cu licentele ca pe un baubau pentru cei care nu sant in domeniu sau nu se pricep la sali. daca as face un sondaj... cred ca peste 80% din salile din romania nu au nici macar licente pe windows... daramite pe joace. cel putin in cluj asa e.
|
| | #233 (permalink) | ||
Asa e sa stii ca nu stiu .. si asta cu licentele e facuta pt .. "aia" de sus sa mai ciupesca si ei ceva .. si vezi cum sa nu fi revoltat atunci cand tu bagi cateva mii de euroo si aia imparte internet de tot "cacatul" acuma scuze de expresie .. si ei acasa nu platesc nici o licenta:PP TU platesti o suma lunar pt licentele de jocuri sau le-ai luat odata si gata? Ps: tu ai chiat pe toate jocurile licenta si chiar ce jocuri ai poti sa imi zici daca nu te superii .. mersii | ||
|
| | #234 (permalink) | ||
|
Arthy,aia 80% au cam disparut...dupa marele fâs de acu 6-7 ani,cand erau jdemii de sali,s-a constatat ca nu e nicio halvitsa - ma refer la cei care vor afacere suta-la-suta - e vorba de a presta o munca cam ca oarecare,iei un beneficiu cam ca oarecare,ai zis bine,cine mai e in domeniu o cam face din pasiune ; si stati linistiti ORDA lucreaza... mai ales de cand a devenit treaba penala e cam groasa (eu am furat'o acum vreo 8 ani,cand era doar contraventie,ma rog,amenda - la vreo 350 titluri pe vremea aia am avut 6 titluri depistate nelicentiate - plata amenda de 7 ori valoarea pagubei ) cine nu e la oara asta cu acte in regula,ori nu doarme bine noaptea ori este inconstient
__________________ ...si ultimu ,pentru mama | |||
|
| | #238 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2007 |
salut.domnule silviu am o problema.incepand de ieri steam-ul da o eroare:"an unknown error has ocurred.restart and try again". am reinstalat steam-ul si certificatele si nu am reusit sa rezolv problema.va rog sa ma ajutati dumneavostra sau oricine s-a mai confruntat cu acesta problema.va multumesc.
| ||
|
| | #239 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2007 | Buna ziua!!
Am si eu o rugaminte:vreau sa-mi afac abonament la Valve pentru o sala de net de 7 calc.E micuta ,dar vreau sa fiu in legalitate.Vreau sa ma informeze cineva despre costul unui abonament si sa mi se aduca la cunostinta tot ce implica acest abonament.Va multumesc!
| ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|