Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > First/Third Person Shooters

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-01-2006, 12:40   #1 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

Sniperelite Sniper Elite

N-a jucat nimeni Sniper Elite, de nu exista topic pentru el ?
Mi se pare un joc excelent, in ciuda unor buguri sau probleme de AI.
Pentru prima data, FPS nu mai inseamna First Person Shooter, ci First Person Sniper. Atunci cand sunt folosite celelalte arme, devine 3rdPS.
Aveti rolul unui lunetist american de elita trimis in Berlinul asaltat de rusi pentru a impiedica NKVD-ul sa puna mana pe planurile bombei atomice. Imbracat intr-o uniforma germana, trebuie sa va faceti griji numai cu soldatii rusi, desi exista si misiuni cand "va luptati" si cu rusii si cu nemtii. Va luptati, adica ii impuscati de la distanta. Dar daca ajungeti sa va luptati de aproape, situatia devin brusc foarte dramatica, ciclul save/load devenind foarte folosit.
Ce mi-a placut in joc:
Realismul tragerilor cu pusca cu luneta - pe nivelul maxim de dificultate trebuie tinut cont de traiectoria balistica a glontului, de vant, chiar si de respiratie.
In cazul unor lovituri exceptionale, vedeti "kill-ul" din perspectiva unei "bullet camera", care insoteste glontul pana la tinta.
Mascarea impuscaturii cu o explozie in timpul unui atac de artilerie.
Unele reactii incredibile ale inamicilor, care nu par scriptate.
Grafica decenta care arata foarte bine chiar si pe un GF4 MX440. Inclusiv reflexii & stuff.

Ce nu mi-a placut:
Sunetul din prima misiune, calcator pe nervi datorita tipetelor si urletelor de groaza ale civililor din orasul bombardat, repetate obsedant. Chiar daca orasul e practic pustiu.
Precizia inamicilor, care te impusca cu mitraliera de la 100 m printr-o fanta de 2 cm. Cam in asta consta "inteligenta" AI-ului. Pe nivelul maxim de dificultate te impusca de nu te vezi.
Materializarea (spawning) scriptata a inamicilor. Intr-o misiune am ajuns intr-un loc unde n-ar fi trebuit si vedeam cum apareau soldatii din neant. Tot in aceeasi misiune am impuscat un soldat, si in bullet cam mode glontul a trecut pe langa un soldat care astepta sa se materializeze, invizibil cu ochiul liber.
Limitarea miscarii. Exista o libertate relativa in deplasarea printr-o zona a orasului, dar nu pot sa intru decat in cladirile in care vor creatorii jocului, deci caile de rezolvare a unei misiuni sunt foarte limitate.
O oarecare latenta a tastelor. Trebuie sa apas o tasta cel putin o secunda ca sa-si indeplineasca functia.

Cam atat. Sunt abia la misiunea 3, mai am timp destul pentru descoperirea amanuntelor sau .

And so, it begins

Ghost is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2006, 14:16   #2 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

nu era topic? hmm...parca vazusem unul..
l-am bagat si eu dar parca e prea lent, mie imi plac mai alerte jocurile, sau FPS-urile. tarsaiala aia ma omoara, cum ridic capul , poc una in cap. altfel nu am jucat mult ca au aparut altele pe gustul meu.

Laur is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2006, 14:33   #3 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

Mie tocmai asta imi place, ca e lent. FPS-uri alerte sunt cata frunza, cat iarba. Dar cele in care mai mult planuiesti si indeplinesti misiunea cu cat mai putine focuri trase, sunt mult prea putine. Iar acesta e singurul joc in care faci asta de unul singur, ca un lunetist ce se respecta.

Nu mai zic ca e singurul joc in care un inamic poate muri intr-o asemenea pozitie.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dead.jpg
Views:	283
Size:	63.7 KB
ID:	74945  

And so, it begins

Old 10-01-2006, 17:39   #4 (permalink)
Harvester of Sorrow

[stryder]'s Avatar

engine de q3 cumva?

[stryder] is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2006, 18:35   #5 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

Habar n-am. Banuiesc ca e de Q3, dar nu bag mana in foc. Si nimeni nu spune ce engine foloseste jocul. Iar site-ul lor, daca era o idee mai sarac, era pagina de 404.

Inca ceva ce nu-mi place deloc: nu poti sa sari, chiar daca poate fi vorba de o banala treapta.

And so, it begins

Old 11-01-2006, 08:55   #6 (permalink)
Registered User

Silviu Mihaila's Avatar

Am jucat mai multisor, este interesant, ofera o perspectiva relativ noua fata de restul FPS-ul de pe piata. Insa dupa mai multe misiuni incepe sa o dea in balarii, parca devine shoot-em-up. Iar ingradirea de miscare devine agasanta, te lovesti non-stop de ziduri invizibile. Quick load e la putere pana iti dai seama cum trebuie sa termini o misiune in modul gandit de designeri, iar inamicii apar tot timpul din acelasi loc in acelasi numar.

P.S. Ah, si ce mi-a lasat un gust amar a fost misiunea din turnul bisericii, care iti ofera o priveliste pana la marginea orasului de unde incep gif-urile jenante cu imprejurimile.

Silviu Mihaila is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2006, 18:07   #7 (permalink)
Genetic Dwarf

Korn's Avatar

L-am terminat eu azi. Playtime 55h (sniper elite, instant binoculars off), intr-adevar e frustrant sa mori pentru ca n-ai vrut sa consumi o salvare, insa tocmai asta te tine sub tensiune si te forteaza sa fii extrem de prudent (si dubleaza lungimea joculuii ). Dar nimic mai satisfacator decit sa termini un nivel fara o singura incarcare...
Jocul are o gramada de smecherii pe care nu le-am vazut remarcate in review-urile pe care le-am citit, de exemplu explozia grenadelor atirnate pe adversari (sigur ca nu-i prea usor sa le nimeresti ), explozii in lant (grenada - TNT - etc). Bullet time-ul foarte satisfacator, nu m-am plictisit niciodata, si apropo, o singura data mi s-a intimplat ca proiectilul meu sa treaca pe linga cel tocmai tras de inamic. Pretty cool.
Asta e al doilea joc (dupa Call of Duty) in care vad trimiteri la Enemy at the Gates, de data asta halele cu tuburile alea uriase.
Traiectoria proiectilului e ok, din pacate vintul prea putin prezent in nivele (doar la ultima misiune am vazut un vint de intensitate 6 pe scala lunetei). De fapt cel mai mare defect al jocului este level designul: nivele prea mici, belsug de baricade nefericite, putine sniping points. Cred ca n-am avut nici o lovitura la >200m, ceea ce e mult mult prea putin. Iar pentru un joc de sniperi mediul urban e potrivit numai daca reusesti sa oferi suficienta libertate de actiune, adica multe cladiri accesibile si, cum am zis, nivele mult mai mari. Dupa parerea mea era mult mai simplu si mai bine un mediu a la Ghost Recon, cu spatii largi outdoor.
Mai avea nevoie de un first person view si pentru restul armelor, ca si scaderea preciziei AI-ului, ma refer la focul automat din alergare care te nimereste de la 70m daca ridici putin capul peste marginea ferestrei. Like give me a break... Scripting la greu, spawning, dar macar nu spawning din neant.
Iarasi marfa sistemul de punctaj, si destul de motivant. Bine ca mai pot sa ciuruiesc si altceva decit nemti intr-un ww2 shooter.

Una peste alta un joc bun, chiar daca are ceva puncte slabe, frustrant pe alocuri daca joci cu save-uri limitate, dar si oferind momente de satisfactie. In 2005 au aparut citeva shootere bune si Sniper Elite* e unul dintre ele, cu un gameplay chiar original si tensionat. Probabil ca totusi e prea dificil pentru casual gamers, nici publicitate nu prea i s-a facut, asa ca nu stiu in ce masura poate fi un succes comercial.

*ptiu, am scris Silent Storm, am observat abia la preview. Talking about best games no one played...

Korn is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2006, 18:18   #8 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

Pacat ca multe misiuni o iau pe aratura, adica numai sniper nu mai esti. Doar daca folosesti luneta la 6 metri. Cred ca producatorii s-au gandit sa nu devina jocul prea plictisitor numai cu misiuni pentru lunetist. Mare greseala. Asta demonstreaza, pe langa realizarea neglijenta a jocului, ca nici ei nu credeau ca va fi un best seller, si au preferat sa incerce marea cu degetul, facand un shooter in care poti sa fi si lunetist, dar cu un realism crescut al balisticii. Pacat. Ar fi putut deveni un joc cult. Asa e doar inca un alt joc cu un concept iesit din tipare, ce ar fi putut fi extraordinar, dar esueaza datorita neglijentei, grabei si chiar a neincrederii producatorilor in propria creatie.
E si mai iritant ca pe site-ul lor n-au nici o cale de a primi feedback de la jucatori, un forum, ceva... In cazul asta o sa trimit acest feedback la Infinity Ward (CoD), poate vor face ei un FPSniper mai bun, evitand greselile celor de la Rebellion. Ma rog, asta e deja wishful thinking, dar cine stie.

And so, it begins

Old 15-01-2006, 21:18   #9 (permalink)
Registered User

LightSpit's Avatar

Ghost, am 11 ani de gaming "in spate" (Castle Wolfenstein a fost primul dar Quake 1 este benchmark-ul) si cand ma intorc acasa joi incep sa-l joc (sper ca Bitcomet-ul il da jos pana atunci).
Daca atunci cand termin jocul, thread-ul asta mai este deschis te anunt, daca nu trimit un PM (private message nu pistol mitraliera ).
Funny, dar pe web reclama zice actiune nonlineara . Ramane de vazut, scuze, de jucat.

LightSpit is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2006, 09:51   #10 (permalink)
Registered User

Silviu Mihaila's Avatar

Quote:
Originally Posted by Korn
*ptiu, am scris Silent Storm, am observat abia la preview. Talking about best games no one played...
Ah, ce mi-a placut joculetul asta, nu-l lasam din mana. Pana cand au bagat balaria aia cu armele extra-mega-giga. Mi-a lasat asa un gust amar in gura de l-am lasat balta. Pacat, a fost o incercare meritorie pana cand va aparea JA 3.

Silviu Mihaila is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2006, 14:57   #11 (permalink)
Registered User

droopy_ro's Avatar

Acest joc face parte din categoria ... jocuri pt pasionati ...
Problema mea e ca imi iese pe desktop la 5-10minute in misiune ... si am citit in readme ca ar fi o groaza de probleme si incompatbilitati.
Sa fie de la o/c ???
Pacat vroiam sa joc asa ceva ... astept un patch

droopy_ro is offline    Reply With Quote
Old 21-01-2006, 02:45   #12 (permalink)
Mezzoman

cyfaws's Avatar

L-am jucat acum vreo doua luni. Grafica e mediocra si culorile spalacite dar asta din urma se poate scuza prin prisma starii jalnice a Germaniei in momentele alea.
Mi-a placut ca in unele misiuni chiar trebuia planuita actiunea, nu puteai sa te arunci pur si simplu in lupta. Oricum nu se compara nici asa cu Operation Flashpoint dar merge pentru o saptamana.
Misto si fazele realiste cand te trezesti cu un inamic la cativa metri si tu ai pusca cu luneta la mana. Cred ca e cosmarul oricarui counterstrike-er(nu fac parte din specia asta) sa ii ia cateva secunde bune pana isi poate schimba arma.

AI-ul inamicilor e ok insa jocul nu merita jucat decat pe nivelul de dificultate maxim, "sniper elite". Altfel nu are nici un farmec si nici asa nu mi-a dat multe batai de cap.
The most terrifying thing about the Universe is not that it is hostile but that it is indifferent. If we can come to terms with this indifference and accept the challenges of life within the boundaries of death, our existence as a species can have genuine meaning and fulfilment. However vast the darkness, we must supply our own light.
Stanley Kubrick

cyfaws is offline    Reply With Quote
Old 21-01-2006, 13:29   #13 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

Pacat ca pe nivelul maxim de dificultate AI-ul triseaza cu nesimtire, adica te nimereste cu mitraliera, de pe loc sau din alergare, si de la 200 m.
Pana acum, cea mai solicitanta misiune a fost apararea GRO de un tanc si trupe NKVD care urmau sa traverseze un pod. Si eu eram la etaj intr-o cladire, chinuindu-ma sa-i gauresc pe rusii care alergau pe cealalta parte a râului, cu un vant de gradul 3/4 pe scara lunetei. Hard as hell, dar ce satisfactie aveam cand ii nimeream. Btw, am reusit un 218 m la cea mai indepartata lovitura.

And so, it begins

Old 21-01-2006, 16:36   #14 (permalink)
Registered User

DjLeco's Avatar

Thumbs up Hmm

Mie mi-a placut, chiar daca sint pareri pro si contra...
Parerea mea, este PRO.
GAMING:E8600@4,46Ghz/1,304 Vcore||Scythe Ninja2||Gigabyte GTX280||Asus Rampage Extreme||2Gb DDR3 SuperTalent 1750Mhz 7.6.5.15/1T 1,90V||3xWD800 HLFS VelociRaptor Raid0 + 500Gb Storage||Creative X-Fi Platinum Fatal1ty Champ1on||Corsair TX650W||HP LP2475W||Antec Twelve Hundred||Win Vista

DjLeco is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 14:13   #15 (permalink)
Registered User

LightSpit's Avatar

Thumbs up

L-am terminat acum o saptamana si pot zice ca este neasteptat de bun.
Jocul chiar merita jucat si desi s-a spus ca Operation Flashpoint este mai bun, as zice ca sunt ceva mai diferite. Sniper Elite pune accent pe lunetist iar in Operation Flashpoint poti juca cam cu orice (depinde ce arma "culegi").
As fi dorit ca locatiile sa fie ceva mai mari si parca as fi vrut mai mult decat o misiune in afara oraselor.
Mai vreau!!!

LightSpit is offline    Reply With Quote
Old 16-02-2006, 15:42   #16 (permalink)
Registered User

bizzare80's Avatar

Despre sniper elite....am vazut ca l-ati finalizat...
eu m-a, blocat copilareste la misiunea a doua, stage 2: Assasinate Bormann.....intr-o piateta tre sa aperi GR's care tre sa distruga niste tancuri....ei bine, aia nu mai apar, am incercat sa distrug eu tancurile dar nu am decat 2 TNT-uri, si sunt 3 tancuri, dupa aia...poti sa astepti linistit al treilea razboi mondial...poate mai faci cate ceva. HELP!!!!

bizzare80 is offline    Reply With Quote
Old 16-02-2006, 22:55   #17 (permalink)
Registered User

bizzare80's Avatar

am reusit dupa doua ore...asta e.
...speram sa nu ma mai blochez...

bizzare80 is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 10:37   #18 (permalink)
Registered User

Max_Kool's Avatar

Am terminat si eu jocul. Pe nivel Sniper elite. Cred ca altfel ar fi fost destul de plictisitor.

Mi-a placut la nebunie si mi-a parut foarte rau cand s-a terminat. Poate ca intr-adevar ar fi fost mia bine daca erau mai multe scene de sniper in el. Si acum pentru cei care se mandresc cu ce LONG SHOT au bagat ei atasez acest print-screen (m-am plictisit pana a ajuns glontul la el in time-bullet).

Iti trebuia ceva tactica la un moment dat in anumite misiuni. Si ai dracu NKVD-isitii aia din ultimele misiuni cum te rad cu mitralierele cand tu te chinui sa pui luneta pe ei.

Artuncarea de grenade mi s-a parut misto (adica ii maietrisem si le aruncam binisor).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	longest shot.JPG
Views:	480
Size:	78.8 KB
ID:	83870  

Proud pig of THE PIG LEAGUE

Max_Kool is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2006, 19:31   #19 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

OMFG ! Dar pe cine ai impuscat la distanta aia, bre ? Nu stiam ca pot fi impuscate si veveritele din padure.

And so, it begins

Old 01-03-2006, 10:34   #20 (permalink)
Registered User

Max_Kool's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ghost
OMFG ! Dar pe cine ai impuscat la distanta aia, bre ? Nu stiam ca pot fi impuscate si veveritele din padure.
Uite-te in imagine lanaga artilerie ca e un om intins pe jos mort. Tinta a trebuit sa o pun in padure din cauza gravitatiei si a vantului.

Proud pig of THE PIG LEAGUE

Max_Kool is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > First/Third Person Shooters

Thread Tools

Posting Rules