Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > First/Third Person Shooters

Notices

Thread Introduction
Ghost Recon Advanced Warfighter v1.06 Patch @ ComputerGames.ro

Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 Review

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 29-04-2006, 17:27   #41 (permalink)
Registered User

west1785's Avatar

Au dusmani si prieteni cu bani(dar fara sisteme)
LE:La naiba,nu am vrut sa iasa cu rime

west1785 is offline    Reply With Quote
Old 29-04-2006, 20:12   #42 (permalink)
Registered User

droopy_ro's Avatar

Quote:
Originally Posted by Raziel01
Pai la cat am evoluat grafic n-ar trebui sa evoluam pe toate planurile concomitent? Eu pun mult pret pe gameplay, iar la gameplay intervin mai multi factori printre care si AI-ul dc nu e dezvoltat la fel de bine precum grafica ce rost mai are jocu? Dc vreti efecte vizuale de ultima generatie scoateti capu pe geam si aveti cele mai tare efecte existente in momentu de fata. Dar dc vreti sa aveti parte de alte experinte, tre sa apelati la un joc(legea nu ne permite prostii ). Deci cam asta e conceptu meu si d-aia critic jocul.
Si revenind la oile noastre. AI-ul nu tre sa faca treaba ta? Ok atunci de ce e un joc cu team? De ce dai ordine unora care nu te ajuta sa-ti rezolvi ordinele tale? Jocul vrea sa fie tactic pai odata ce AI-ul nu te ajuta sa dezvolti tactica se transforma intr-un simplu FPS si avand in vedere ca numarul inamicilor este mare si sunt bine pozitionati (gandit pt o munca de echipa), o dam in Serious Sam. Cred ca e cam mare graba producatorilor sa faca un ban, decat sa faca un joc calumea. Se pune prea putin accentu pe calitate. Si iata dovada...

Oricum sa nu zica lumea ca am ceva cu jocu, sunt f multumit de sunet. Este bine lucrat ce mai .
OFF-topic: Pai nu cred ca la fotbal ... o echipa de 10 castiga un meci ... intelegi ce vreau sa zic ?
AIul trebuie sa te ajute nu sa faca treaba in locul tau ...
Si eu nu stiu de un AI in orice joc care sa iti faca treaba

droopy_ro is offline    Reply With Quote
Old 29-04-2006, 20:21   #43 (permalink)
Registered User

Raziel01's Avatar

Eu nu zic ca nu exista, dar zic ca e mult inferior pe langa ce-ar trebui sa fie.

2.

NU ofer consultatii pe NICI un domeniu, gen: hardware, gaming, software, sex etc.

Raziel01 is offline    Reply With Quote
Old 30-04-2006, 11:48   #44 (permalink)
Registered User

cateva observatii proprii.
dupa mine ai-ul individual al inamicilor e acceptabil dar se putea si mai bine. de exemplu dupa ce tragi asupra unui inamic si acesta se ascunde, el nu iese afara decat dupa ce incep sa trag in alta parte. e adevarat ca chestia asta nu mi s-a intamplat decat in vreo 2-3 cazuri. in schimb nu exista un team ai fiecare inamic actionand total independent de ceilalti. de asemenea n-am vazut nici un inamic aruncand vreo grenada pana acum.
dintre toate team ai-ul ghost-ilor e cel mai execrabil. nu se poate ca atunci cand dai un ordin de cover sau follow si treci printr-un spatiu ingust intre doua ziduri cel putin unul sa ocoleasca zidul pe partea cealalta. asezarea automata la un ordin de cover e de cele mai multe ori total idioata. trebuie de fiecare data sa le dai ordin fiecaruia in parte unde sa stea si in ce directie sa faca cover. de asemenea daca ii asezi prea aproape unul de altul pe harta tactica de multe ori nu vor de nici un fel sa stea acolo unde-i pui.
o chestie naspa a fost ca inamicii vad perfect noaptea cu toate ca nu au nici un nightvision. unii mai au cate o lanterna dar nu prea cred ca duce lanterna aia la cateva zeci, sute de metrii.
in privinta fizicii uneori inamicii cad destul de artistic, iar alteori cad si raman in niste pozitii absolut imposibile. mi-a placut in schimb ca mediul e partial destructibil. de exemplu poti sa tragi printr-un gard de lemn sau prin frunzele unui copac. gloantele trec prin gard si daca tragi suficient de mult el se rupe. iar la copaci frunzele se misca destul de fain cand tragi (sau trag altii) prin el.
grafica arata absolut bestial pe unele harti si absolut execrabil pe altele.
in schimb cerintele de sistem sunt inacceptabil de uriase. e adevarat ca in principal e vina exterioarelor, dar daca la Quake4 s-a putut optimiza cred ca se putea si aici.
sistemul de salvari e absolut imposibil si combinat cu team ai-ul absolut execrabil sau cu cate vreun tanc care arunca bombe pe unde are chef te face sa te apuce toti dracii aproape la fiecare misiune. daca asta inseamna realism atunci inseamna ca soldatii astia care n-au la ei nici macar niste painkillere sunt roboti nu oameni.
cea mai ciudata chestie pe care am vazut-o a fost ca dupa explozia ambasadei americane, dupa ce ca ambasada arata mai degraba a apartament de 3-4 camere, 2 soldatei au mai si supravietuit fara nici o rana ceva. cat despre rani uneori dupa un glont incasat cate un soldat mai merge schiopatand chiar daca eu l-am impuscat in umar si nu in picior.
oricum per total jocul e mult sub asteptarile mele. din pacate Ubisoft o ia din ce in ce mai mult pe urmele EA.

blueghost is offline    Reply With Quote
Old 30-04-2006, 13:47   #45 (permalink)
Registered User

droopy_ro's Avatar

Quote:
Originally Posted by blueghost
cateva observatii proprii.
dupa mine ai-ul individual al inamicilor e acceptabil dar se putea si mai bine. de exemplu dupa ce tragi asupra unui inamic si acesta se ascunde, el nu iese afara decat dupa ce incep sa trag in alta parte. e adevarat ca chestia asta nu mi s-a intamplat decat in vreo 2-3 cazuri. in schimb nu exista un team ai fiecare inamic actionand total independent de ceilalti. de asemenea n-am vazut nici un inamic aruncand vreo grenada pana acum.
dintre toate team ai-ul ghost-ilor e cel mai execrabil. nu se poate ca atunci cand dai un ordin de cover sau follow si treci printr-un spatiu ingust intre doua ziduri cel putin unul sa ocoleasca zidul pe partea cealalta. asezarea automata la un ordin de cover e de cele mai multe ori total idioata. trebuie de fiecare data sa le dai ordin fiecaruia in parte unde sa stea si in ce directie sa faca cover. de asemenea daca ii asezi prea aproape unul de altul pe harta tactica de multe ori nu vor de nici un fel sa stea acolo unde-i pui.
o chestie naspa a fost ca inamicii vad perfect noaptea cu toate ca nu au nici un nightvision. unii mai au cate o lanterna dar nu prea cred ca duce lanterna aia la cateva zeci, sute de metrii.
in privinta fizicii uneori inamicii cad destul de artistic, iar alteori cad si raman in niste pozitii absolut imposibile. mi-a placut in schimb ca mediul e partial destructibil. de exemplu poti sa tragi printr-un gard de lemn sau prin frunzele unui copac. gloantele trec prin gard si daca tragi suficient de mult el se rupe. iar la copaci frunzele se misca destul de fain cand tragi (sau trag altii) prin el.
grafica arata absolut bestial pe unele harti si absolut execrabil pe altele.
in schimb cerintele de sistem sunt inacceptabil de uriase. e adevarat ca in principal e vina exterioarelor, dar daca la Quake4 s-a putut optimiza cred ca se putea si aici.
sistemul de salvari e absolut imposibil si combinat cu team ai-ul absolut execrabil sau cu cate vreun tanc care arunca bombe pe unde are chef te face sa te apuce toti dracii aproape la fiecare misiune. daca asta inseamna realism atunci inseamna ca soldatii astia care n-au la ei nici macar niste painkillere sunt roboti nu oameni.
cea mai ciudata chestie pe care am vazut-o a fost ca dupa explozia ambasadei americane, dupa ce ca ambasada arata mai degraba a apartament de 3-4 camere, 2 soldatei au mai si supravietuit fara nici o rana ceva. cat despre rani uneori dupa un glont incasat cate un soldat mai merge schiopatand chiar daca eu l-am impuscat in umar si nu in picior.
oricum per total jocul e mult sub asteptarile mele. din pacate Ubisoft o ia din ce in ce mai mult pe urmele EA.
inseamna ca nu ai jucat GR 1 ... GR 3 are parti bune si rele (nu am jucat vers full) dar in principiu este peste GR 1.

Old 30-04-2006, 14:27   #46 (permalink)
Registered User

Raziel01's Avatar

Au trecut 5 ani de la GR1, nu putem sa facem comparatii cu "este peste GR1". In 5 ani trebuia sa avem un gameplay, bazat pe concepte noi, mult ramificat si f dinamic. Trebuia sa avem multe. Asta nu e un argument ca "n-ai jucat GR1". Pai cand a aparut GR1, jocul a fost f apreciat si avea si de ce. Dar acum?

2.

NU ofer consultatii pe NICI un domeniu, gen: hardware, gaming, software, sex etc.

Old 30-04-2006, 14:37   #47 (permalink)
Registered User

droopy_ro's Avatar

GR 1 nu a fost apreciat la vremea sa .. stiu ca lua ceva de genul 7-8.5 maxim prin review-uri si in Romania cu exceptia mea .. mai stiu de vreo 2-3 oameni care il jucau ... a avut succes datorita modurilor si a comunitati (BTW poate ati auzit de Enemy Realism Mod) dar numai in strainatate.

Din putinul jucat in demo .. GR 3 mi se pare un joc bun peste R6 LD.

ma omule .. tie iti place ceva ? orice ? sau totul te nemultumeste ???
sincer ... aia nu iti place ,aia e prea nu stiu cum ... daca ar fi sa se faca un joc dupa cum vrei tu .. s-ar vinde vreo 2 bucati in toata lumea.
pace.

Old 30-04-2006, 14:52   #48 (permalink)
Registered User

Raziel01's Avatar

Pai eu desfiintez jocurile astea care sunt prea asteptate, prea ludate si in final. Si ti-am zis sunt f multumit de sunet. Nu-ti fa griji, cand traia Black Isle, tot ce vroiam se regasea in ce gandeau sau creeau. Si da, nu s-au vandut destule jocuri incat sa traiasca, dar asta nu inseamna ca jocurile n-au fost bune .(nu ma cunosti tu pe mine sa stii ce-mi place si ce nu, aparentele inseala...)
Si nu inteleg de ce te ataci, am spus tot ce-am vazut rau in jocul asta, deci n-am facut decat sa-l disec.

2.

Old 30-04-2006, 19:21   #49 (permalink)
Registered User

west1785's Avatar

Quote:
Pai eu desfiintez jocurile astea care sunt prea asteptate, prea ludate si in final
Tu nu poti desfinta nimic.Poti sa ne impartasesti o parere cu care putem sa fim sau nu de acord in functie de argumentele tale.Atat.Niciodata nu va exista un joc perfect,super real sau nu mai stiu ce...Daca vrei realism pur,inroleaza-te in armata si du-te in Irak.Si o sa vezi ce si cum.La ce te asteptai?AI-ul sa faca toata treaba?Sa te uiti la un film?Evident ca mai gafeaza,ca doar nu e un jucator real.Si prea de tot sunt comentariile de genu 'l-am impuscat pe unu in cap si nu murea' sau 'am tras pe langa unul si a murit'.Si cu grafica ce e?Mai nou orice joc are o grafica execrabila fata de cerintele hardware.Uita-te pe orice forum si la FEAR,Oblivion,etc o sa vezi aceeasi replica de la fiecare frustrat la care are un fx5200 si vrea sa aiba min 50fps fara sa faca vreun upgrade,ca doar jocurile trebuie optimizate sa mearga si pe o rasnita...Sa fim critici,dar cu masura.Mi se pare mie sau tie chiar nu iti place nimic?Nu vad ce urmaresti.Tocmai de aceea trebuie incercate jocurile,ca daca te iei dupa unu-altu(nu e vorba despre tine) atunci joci numai ce le place altora si vezi numai filme care iau note mari pe imdb.

Old 30-04-2006, 19:26   #50 (permalink)
Registered User

@droopy_ro
am jucat gr1. in general insa am tendinta ca la primul joc dintr-o serie sa trec mai usor peste minusuri daca jocul e interesant. insa in acest caz dupa ce gr2 nu a iesit decat pe console ma asteptam ca gr3 sa fie mult mai mult decat o simpla portare.
comparatia cu r6 e o prostie pentru ca jocul ala a fost de-a dreptul un dezastru de joc.
eu cel putin am fost foarte dezamagit de jocul asta. ma asteptam ca dupa r6 Ubisoft sa-si spele rusinea cu gr3 mai ales dupa ce a aparut la distanta atat de mare dupa varianta pe console. tipii se mai laudau pe deasupra si ca jocul a fost dezvoltat independent de versiunea pe console. eu cred ca a fost o minciuna sfruntata.

@west1785
in primul rand FEAR are o grafica super.
in al doilea rand in timp ce pe un 6800GT FEAR mi se misca in 30-40 frameuri nu mi se pare normal ca gr3 sa nu treaca de 30 de frameuri.
in al treilea rand cred ca in curand o sa ajung la concluzia ca e mult mai ieftina o consola pe care o schimbi la 3 ani decat un upgrade anual al pc-ului.

Last edited by blueghost; 30-04-2006 at 19:36..

Old 30-04-2006, 19:57   #51 (permalink)
Registered User

west1785's Avatar

Quote:
in primul rand FEAR are o grafica super.
Asta zic si eu dar multa lume abereaza ca ofera prea putin fata de cerinte.
Quote:
in al doilea rand in timp ce pe un 6800GT FEAR mi se misca in 30-40 frameuri nu mi se pare normal ca gr3 sa nu treaca de 30 de frameuri.
Cu siguranta din cauza texturilor.Mie pe un 6600GT imi merge cu peste 25 fps(in orice situatie,orice aglomeratie e pe ecran,cel putin in demo) cu toate pe High,1024x768,16xAF(am obs ca scade cam 2-3 fps de la 4x),texturile pe low in meniul jocului.Dar am editat fisierul renderer_settings.xml si acolo poti edita texturile pt toate 'obiectele'.De ex am pus medium la cladiri,personaje,high la arme ,low la sky,etc.

Old 30-04-2006, 20:04   #52 (permalink)
Registered User

droopy_ro's Avatar

Mda .. pai ce ar fi putut schimba la el de e asa de rau ??? stati ca o sa apara patchuri .. poate si moduri si situatia se va schimba.
Iar faza sa-mi vand PCul si sa iau un Duron si o Xbox 360 ... e subiect de discutie ... si chiar o sa ma gandesc bine ...

Old 30-04-2006, 21:27   #53 (permalink)
Registered User

Raziel01's Avatar

Mod-urile nu tin de joc. Se vb despre jocul in sine, nu despre moduri. Dc ne-am lua dupa moduri Hl2, Bf2 si altele ar fi de nota 11.

Mi se pare enervanta faza cu rachetele si pozitionarea inamicilor cu lansatoare. Nu numai ca au rachete "fara numar" (Zeus, lansatorul din dotare e servit doar cu 1), dar sunt pusi si f enervant, ok am inteles ca tre sa fii atent, sa fii tactic, dar dupa ce mergi 400m si te uiti pe harta din satelit si nu apare nici o urma de inamic si te trezesti dintr-odata cu unu pe o casa dupa un palmier cu un lansator care ploua cu rachete si fie ca te omoara pe tine fie ca iti omoara echipa, nus cum sa va zic, dar devine enervat si deja te gandesti la cantitate...
Am vazut si o faza tare la AI, dc sunt balcoane sau zone la inaltime intr-o locatie unde se pregateste o ambuscada si ai un om dupa tine, se urca automat si umple inamici de gloante. Faza asta mi s-a parut de remarcat, m-a ajutat sa trec de o intersectie incarcata de inamici.

2.

Old 01-05-2006, 02:02   #54 (permalink)
Registered User

harta tactica din satelit combinata cu drona mie mi s-a parut foarte utila. din pacate drona nu apare decat in cateva misiuni si ca totul sa fie perfect comunicatiile mai sunt uneori si bruiate. bruiajul asta functioneaza cam ciudat insa. nu prea inteleg cum bruiaza comunicatiile vocale si identificarea inamicilor dar nu bruiaza comunicatiile cu satelitul si nici cu drona. si oricum ma asteptam la mai mult de la soldateii astia hi tech.
harta tactica satelit e utila insa trebuie sa fi foarte atent ca sa poti identifica inamicii. cred ca un zoom mai mare si eventual cateva filtre in infrarosu (pentru vedere nocturna), in raze X (pentru vederea in cladiri) si de caldura (pentru identificarea inamicilor) ar fi fost chiar faine.
daca stau sa ma gandesc mai bine soldateii astia nu prea au mai nimic hi tech. cu exceptia faptului ca au un gps mai destept si ca au legatura video cu baza (asta cand nu-i bruiaza vreun post de radio pirat) tipii astia sunt cam nuli. au arme putine si de rahat, au un costum foarte permeabil pentru gloante si alte corpuri contondente (si eventual explozive) si pe deasupra nici pe sub casca nu prea au mai nimic cenusiu. de cele mai multe ori a trebuit sa am mai multa grija de echipa decat de mine. mai ales la close combat ai-ul e total batut in cap. mi s-a intamplat de vreo 3 ori in locuri diferite ca vreun soldat sa o incaseze de la un inamic aflat la 2 metri de el. cand am ajuns acolo am ramas perplex cum se uita la ala care il umplea de gloante si tipa ca boul ca o incaseaza. asa ca dupa ce l-am capacit pe inamic, l-am curatat si pe cretin. inteleg ca team-ul nu trebuie sa-mi faca mie treaba, nici macar nu am pretentia sa-si faca partea lor de treaba, dar macar pot sa nu moara ca boii si sa nu-mi stea in cale tocmai cand nu trebuie.

Old 01-05-2006, 13:35   #55 (permalink)
Registered User

Raziel01's Avatar

Interesant e ca numarul inamicilor e gandit pt o echipa. Si sunt momente cand te trezesti ca te lupti de unul sigur.

2.

Old 02-05-2006, 16:36   #56 (permalink)
Banned

Raziel,dar si la primul dusmanii vedeau perfect noaptea si pe ceata(era o misiune intr-o mlastina lituaniana... ).Cat despre mirarile voastre referitoare la saracia tehnologica si lipsa gadget-urilor,pai unul din principiile filosofiei militare americane(aplicate chiar si trupelor speciale,si Droopy poate sa va confirme asta)este standardizarea.Toti soldatii au acelasi echipament si n-o sa intalniti diversitatea de arme si echipamente pe care o aveau...nu stiu,germanii in WWII(de pilda).Nu e ca in filme,stati linistiti.

pawn is offline    Reply With Quote
Old 02-05-2006, 17:24   #57 (permalink)
Registered User

Raziel01's Avatar

E vb de Hi-tech soldiers. Si le cam lipseste tehnologia, in schimb inamicii au destula incat sa-ti pun capac. Macar tehnologia putea sa ajute, in schimbul prostiei coechipierilor...
Nu inteleg ce mai aparati atat prostia producatorilor, in fond toata prostia lor ne afecteaza pe noi, noi dam banii, noi jucam si tot noi ne enervam, deci ar trebui sa ne permitem sa atragem atentia asupra bug-urilor si conceptelor f proaste.

Rectific ce-am spus mai sus despre grafica, arata destul de bine si nu e chiar asa pretentios. Am fost subiectiv, eram f nervos pe AI . (pt mai multe setari editati : renderer_settings.xml)

2.

Old 02-05-2006, 17:24   #58 (permalink)
Genetic Dwarf

Korn's Avatar

Quote:
Originally Posted by pawn
Raziel,dar si la primul dusmanii vedeau perfect noaptea si pe ceata(era o misiune intr-o mlastina lituaniana... ).
Imi aduc aminte misiunea aia; nu stiu cit de perfect vedeau aia, dar stiu ca puteai sa-i cureti cu lunetistul inainte sa traga ei. Pe deasupra, puteai cu un recon sa intri printre santinele in tabara si sa curati o gramada cu mp5 silenced fara sa fii detectat.
Pe asta nou nu l-am jucat, nu ma tine hardware-ul, dar jocurile din prima serie Ghost Recon au fost excelente. La fel si Rainbow Six, seriile 1, 2 si 3. La lockdown s-a terminat benzina.

Korn is online now    Reply With Quote
Old 02-05-2006, 23:41   #59 (permalink)
Registered User

droopy_ro's Avatar

Quote:
dusmanii vedeau perfect noaptea si pe ceata
Depinde de cate puncte avea personajul la Stealth ...
Bine in GR 1 si tu vedeai bine noaptea fara NVG ... depinde de monitor
Quote:
pai unul din principiile filosofiei militare americane(aplicate chiar si trupelor speciale,si Droopy poate sa va confirme asta)este standardizarea.
dap ... de exemplu in WW2 toate avioanele americane aveau mitraliere de .50 ... si eventual tunuri de 20mm ... pe cand cele rusesti de exemplu ... aveau de 7.6,12.7 ,14.5, 20,23,30,37,40 mm ... mult mai complicat dpdv logistic.
Si ce am vazut eu in demo XM-8, SCAR, M249 ... sunt arme standard ... nu si-ar fi avut rostul G-36,Ak-74 sau MP-7 decat in MP.

Quote:
E vb de Hi-tech soldiers. Si le cam lipseste tehnologia, in schimb inamicii au destula incat sa-ti pun capac. Macar tehnologia putea sa ajute, in schimbul prostiei coechipierilor...
Depinde ... adica ce ai vrea heartbeat sensor ca in RvS, raze X ... ce tehnologie poate avea un infanterist mai mult decat GPS,camere individuale,comuicatii satelit si un palm top/laptop ...

Ma rog sunt foarte off-topic... o sa revin cand fac rost de versiunea full ... apropo de cumparat originala se gaseste in .ro ? ca eu nu am gasit

Old 03-05-2006, 13:08   #60 (permalink)
Registered User

west1785's Avatar

Angry

Nici eu nu l-am gasit.Si deja ma cam mananca degetele Dar stiu ca daca-l joc pirat,sigur nu-l mai cumpar,ca,vorba aia,dupa ce...?Asa ca mai dau o data misiunea din demo(cred ca deja stiu si nr de frunze din copaci)

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Gaming > First/Third Person Shooters

Thread Tools

Posting Rules