![]() |
| ||||||||
| Thread Introduction |
| STALKER: Shadow of Chernobyl Resources @ ComputerGames.ro STALKER: Shadow of Chernobyl Review @ ComputerGames.ro Quicksave / Quickload keys: F6 / F7 Folosiţi tag-uri de Spoiler dacă postaţi informaţii despre finalul jocului, coduri de acces ş.a.m.d |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1004 (permalink) | ||
|
Ma enerveaza. Rau. E gresit din conceptie, designul in sine e gresit la jocul asta. Totul pleaca de la faptul ca li s-a sculat lor sa fie mai "revolutionari" si au bagat "elementele de rpg". Daca in astia 6 ani se opreau putin sa isi si joace creatia, poate ar fi realizat ca multe chestii pur si simplu NU SUNT FUN. Limita de greutate... bad design. Nimanui nu-i place sa faca micromanagement intr-un fps. Faptul ca au decis sa lase toate zonele deschise, i-a fortat sa bage inamici infiniti ca sa "alunge plictiseala" fraierului care alearga ca un disperat dintr-un capat in altul al hartii. Bad design. Traderii la zeci de km distanta, la care trebuie sa te intorci pt un reward inutil sau pt o misiune noua... not fun, bad design. Daca adaugam la asta bugurile legate de pda (nu s-a prins inca nimeni exact cum functioneaza), cele legate de questurile secundare care apar la infinit, ideea cu stashurile (ok in principiu, dar implementata absolut dezastruos), numarul atat de mare de artefacte incat nu ti se pare nimic special sa gasesti unul... ugh! Trecand si pe la grafica, ma vad nevoit sa remarc modelele si skinurile armelor si personajelor, care sunt undeva la nivelul anilor 2001-2002, atunci cand au si fost facute probabil. Intre timp presupun ca GSC a bagat normal mapping pe toti peretii si hdr, ca sa "fie cool" engine-ul, dar de arme si personaje au uitat, parca sunt din alt joc. De mentionat si cele 2 (eu doar atatea am vazut) animatii de impact cu glontul la inamici (una fiind "aoleu m-a lovit" si cealalta fiind clasica "aoleu m-a impuscat in cap si acum trebuie sa sar 15 metri pe spate, intr-un mod spectaculos"). Ca plusuri sunt de mentionat numarul mare de arme si armuri, grafica nivelelor si (oh vai) "atmosfera", care e f misto prima data cand treci printr-o zona. A doua oara... chiar nu pot sa-mi explic de ce au crezut ei ca ar fi distractiv sa treci a doua oara prin aceeasi zona, doar ca sa duci ceva undeva, infruntand pe parcurs interminabilii si eternii inamici respawnabili. In concluzie, pentru 6 ani cat s-au muncit la el, pot sa-l trec la categoria dezastre (ma refer la raportul investitie/rezultat, fiindca altfel jocul e ok, nu e rau.) Daca se tineau de reteta clasica a insiruirii de nivele largi si cu mai multe obiective, si renuntau la stupizeniile alea de idei "revolutionare", ar fi iesit un joc f bun. Nota 7 de la mine .PS : In 6 ani mi-as fi imaginat ca ar fi avut si ei timp sa faca un pic de balancing la economia jocului (alta idee magistrala), astfel incat eventual banii aia sa aiba un scop, o utilitate, ceva, si sa nu primeasca aproape toata lumea cel mai frustrant ending. Mda. | |||
|
| | #1006 (permalink) | ||||||
| Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Tocmai ieri cand l-am snapuit pe unu, s-a invartit pe o parte cu arma tragand in jos si apoi a cazut in genunchi, si pe urma a cazut de tot. Absolut superb. Sau cand omori pe aia care stau sus pe cladiri, cum isi arunca arma si cad si ei. Quote:
Quote:
| |||||||
|
| | #1007 (permalink) | ||
|
Wow... mi-e lene sa incerc sa te contrez quote by quote cum ai facut-o tu cu mine. Stiam eu de ce n-am postat in ultimele pagini, prea sunteti frate impartiti intre fani si dusmani. Bad player sa stii ca nu sunt, si imi place un joc cu care sa ma chinui putin. Altfel as fi comentat la adresa balisticii, nu crezi? Pur si simplu ideea de "provocare" pentru mine nu era sa-mi bat capul cu managementul greutatii. Reteta aia clasica a devenit clasica pentru ca functioneaza foarte bine si nu frustreaza jucatorul. Sa frustrezi jucatorul e cea mai mare greseala pe care poti sa o faci ca dev de jocuri. Iar multe din chestiile "revolutonare" din stalker nu le-a mai implementat nimeni intr-un fps nu pentru ca nu s-au gandit, ci fiindca si-au dat seama ca nu se muleaza bine pe reteta. Dar ma rog. Daca tie stalker ti se pare un joc inteligent, in loc de joc cu potential, dar faultat de decizii gresite... good for you. Eu ma gandeam ca Planescape Torment a fost un joc inteligent. My two cents, FPS-ul prin definitie e un joc liniar. Si cum spunea si Johnny, Stalker e liniar... doar ca te obliga sa faci un du-te-vino exasperant de-a lungul liniei ![]() Oh, si ca sa aveti criterii dupa care sa ma judecati : HL2 mi s-a parut un joc submediocru, Prey mi s-a parut un joc EXCELENT (uite, acolo element nou de design care functioneaza super misto). | |||
|
| | #1008 (permalink) | ||
|
To his defense echilibrul economic al traderilor este hilar. Niciodata nu am vazut la traderi altceva decit itemuri mediocre mult inferioare fata de loot-ul cu care te intorci tu din peregrinari. In plus traderii nu evolueaza citusi de putin si se reseteaza pur si simplu in momentul in care parasesti "nivelulul". Nici macar bijuteriile pe care i le-ai vindut tu inainte nu se pastreaza. Asta, coroborat cu distanta foarte mare de la unul la altul inseamna ca daca vrei sa cumperi ceva serios trebuie sa te duci 2-3 zone departare ca sa cumperi o armura tipica antirad (din swamp de exemplu). Cu exceptia momentului in care eram noob si visam la o armura "merc" de la primul trader niciodata in joc nu am vazut la un trader un item "to wish for".
| |||
|
| | #1009 (permalink) | ||
|
din nou, nu inteleg de ce tot insistati pe chestia cu 6 ani. Alea-s chestii de marketing, de managementu' personalului, treaba lor, ograda lor... eu unul judec, exclusiv din punct de vedere de gamer dornic de joace ca lumea, la fel un joc facut in 2 si unul in 6 ani. E problema lor cat il lucreaza, atata timp cat le iese. Imho, in momentul in care incepi sa apesi wasd si sa dai din mouse, prea putin conteaza raportul timp investit/rezultat... Oricum, ma mira ca nu aduce nimeni aminte cat a fost perioada de productie half-life 2. Good things take time, in general, nu ca ar trebui sa conteze asta prea mult.
__________________ good...bad...I'm the guy with the gun | |||
|
| | #1010 (permalink) | ||
|
Mi-a placut jocul cu toate problemele sale... acum astept moduri ca toata lumea zice ca e modabil... sa vedem daca e asa. 6 ani? dar jocurile produse de blizzard ies pe banda rulata? dar HL2 pe care il laudati (mie personal nu mi-a placut) cat a durat developmentul? | |||
|
| | #1012 (permalink) | ||
| Pentru ca in momentul in care a aparut HL2 nu exista absolut nimic pe piata care sa se apropie macar de progresul tehnologic adus de Source si grafica reusita in HL2. Acum pe linga HL2 care inca se tine foarte bine (iar engineul Source este everchanging prin HL Episodes), mai ai si alte jocuri gen FEAR sau Prey care au prins destul de bine la public si la ochi. Obiectiv Stalker nu aduce cine stie ce peste aceste jocuri in materie de grafica, si daca te uiti la notele review-urilor, acolo unde nota generala e explicitata ca o medie de note pe capitole, grafica este cea mai prost cotata. Pe de alta parte si sunetul este in general prost cotat, desi mie mi se pare excelent deci toate chestiile astea trebuie luate "with a grain of salt".
| |||
|
| | #1013 (permalink) | ||
|
Parerea mea e ca oamenii se incurca in definitii cand vine vorba de "grafica". Daca e referitor la partea tehnica, adica shadere si rahatzishuri de genul, tind sa le dau dreptate, totul arata de parca i-ar fi tras 3 straturi de lac de barca, chestie care imi aduce aminte, cu strambatura din nas de rigoare, de timpurile cand 3dfxul incepea sa se impuna, recte fum verde si discolights peste tot. Eu prefer sa joc Stalker in dx8, e mai appropriate asa, cum ii statea bine si doomului in 320 sau cat naiba era. Daca atunci cand zic "grafica" se refera la chestiile care tin de design vizual, etc, da, stalkerul e sub hl-2, dar nu cu foarte mult. Am mai zis-o , personajele sunt modelate de oameni nu foarte competenti, si asta conteaza _mult_. Sunt tricky de comparat si din cauza ca ating la nervul sensibil est-europenii (blocurile alea din hl-2 .)..Dar daca il scoteau in 2003 probabil devenea x-rayul, macar un an, termen de referinta. Oricum, FEAR-ul depaseste cu mult nivelul de "asa nu" la capitolul modele de personaje, si comparativ cu stalker..
__________________ good...bad...I'm the guy with the gun | |||
|
| | #1014 (permalink) | ||
|
Johnny... FarCry. 6 months earlier? Haha, sigur, parere personala. In orice caz, ideea aia e, anume ca unii dintre noi se leaga de perioada aia de 6 ani tocmai fiindca N-A iesit ce speram sa iasa. Si ca unele chestii sunt inexplicabile, raportandu-le la perioada de development. Pe bune acum, in afara de raz98, mai e cineva caruia II PLACE sa faca backtracking 2 zone, si sa sprinteze ca un disperat (daca are sub 50kg pe el si unul-doua artefacte de +endurance), sau sa se taraie agonizant, prelungind artificial durata jocului (daca are peste 50kg in spate), pentru ca TREBUIE sa ajunga inapoi la trader? WTF? Daca nici asta nu e bad design... eh, poate sunt eu batran si nu mai am rabdare... Intr-un RPG are sens encumbrance-ul, dar acolo exista intotdeauna un teleporter, town portal scroll, CEVA care sa nu te faca sa te intorci atata drum ![]() Si ma plang tocmai pentru ca imi place jocul ca setting, ca desfasurare... si chiar acum as vrea sa joc, dar eu as vrea sa ma duc inainte, in x16, nu sa ma intorc la bar 8-|. | |||
|
| | #1015 (permalink) | ||
|
Nu inteleg voi unde va ingreunati in halul asta, eu foarte rar am peste 50 kile. Eu mananc la bar sau la traderi, nu car cu mine mancare aproapae deloc, nu car alte rahaturi, nici 100 med kit, nici 100 bandaje, doar 2 arme si munitia si vreo 3-4 pietre. Nici nu ma chinui sa aduc toate rahaturile inapoi sa le vand. Despre revenirea intr-o zona sau alta...daca fugi cred ca nu-ti ia mai mult de 1 minut doua asta fara loaduri sa ajungi de la bar la cordon. Nu ca ai avea nevoie sa faci asta de prea multe ori. Da si pe mine ma enerveaza unele chestii in joc, faptul ca mai sunt garduri si nu poti trece dintr-o zona in alta, unele misiuni enervante, sau ca jocul mai are si alte buguri. Dar in schimb sunt pot sa vad vad diferenta intre enginul asta si half life 2 in privinta spatiilor deschise. O fi Stalker mai brut mai din topor, dar spatiile largi sunt randate excelent, mai fotorealist ca sa-i zic asa, mult peste hl2, care da, o fi aratand mai sharp, dar in acelasi timp mult mai "computer like". Last edited by raz; 02-04-2007 at 01:40.. | |||
|
| | #1016 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 |
Fratilor , o mana de ajutor pt un gamer handicapat ! am ramas blocat in laboratorul de unde am luat niste acte. cand dau sa ies , usa e in flacari si imi zice ca cineva blocheaza usa... alta cale nu mai am si niste flacari se tin de capul meu ! naspa ! | ||
|
| | #1017 (permalink) | ||
|
LOL. Cica moare "by script". Bah, baieti, bah, voi jucati fara casti ? N-auziti cum se vaita ? Semn ca vrea un medkit ceva Funny - moare by script. Si inca o chestie, inainte sa v-apucati de questul cu masuratorile, curatati toata harta de mobs. Asa, cand incepeti quest-ul or sa mai fie 2-3 spawned Good luck :P
__________________ Knowledge and experience defines a person, not his mouth ! | |||
|
| | #1018 (permalink) | ||
| Quote:
In alta ordine de idei, pe mine nu m-a deranjat faza cu maratonul intre traderi, decat la inceput cand nu stiam cum sta treaba si alergam dupa bani sa vand rahaturi si mai faceam subquesturi pt traderi care nu meritau facute. Si inca nu aveam artefacte pt stamina si oboseam repede. Cat despre limita de kg si inventarul limitat, da, chestia asta mi-a placut, chiar mult si i se potriveste jocului, imo. Te face sa iei decizii ce arme sa iei cu tine, ce merita aruncat, ce nu, etc, fun stuff pt mine. ![]() Cat despre grafica, repet, este peste HL2 si numai daca luam in calcul iluminarea dinamica care face toti banii, sincer si daca nu ai jucat cu setarea asta, ai pierdut o tona de atmosfera, atat in interioare (unde face pe doom 3 sau fear) cat si la exterioare, atunci cand fulgera spre exemplu sau e soare puternic. Si nu exagerez, diferenta este enorma. Asta hint pt Johnny care nu (prea) joaca cu setarile astea. Asta, plus texturile cu paralax mapping, care capata relief indiferent de unghiul la care sunt privite. Bine, si toate astea combinate cu niste texturi foarte bine alese, fotorealistice in mare parte. Toate astea il pun peste HL2, cu mult peste. Problema jocului este ca anumite texturi si modele sunt sub HL2 si care contrasteaza cu restul graficii si anume modelele de la oameni, texturile de pe ei si texturile de pe arme. Eu cam asta am observat. Cat despre linearitate, ea e prezenta in orice joc, pt ca este foarte greu, daca nu chiar imposibil sa faci un joc neliniar, in adevaratul sens al cuvantului. Toate jocurile sunt liniare, intr-o masura mai mare sau mai mica, daca le iei la puricat. As zice de Stalker ca este pe undeva la mijloc, ca linearitate. Mai putin liniar ca HL2 sau FEAR si mai liniar decat Far Cry. Oricum, pe mine nu ma deranjeaza cantitatea de linearitate, atata timp cat este facuta bine. Si in Stalker se putea mai bine, dar oricum, atat cat e, e ok. Quote:
![]() Oricum, ce s-o mai lungim, e clar ca jocul are si lipsuri si se puteau face mai bine anumite lucruri, cam tot ce e scris in review-ul de pe CG, e adevarat. Din fericire jocul exceleaza la unele capitole, unde multe jocuri relativ recente nu au reusit, asa ca se compenseaza. Asta e. Last edited by Dead Ghost; 02-04-2007 at 02:24.. | |||
|
| | #1020 (permalink) | ||
|
Gata... l-am finishtirat. Am luat finalu doi mai intai cred. Am vut sa fiu baiat de treaba ... apoi daca tot aveam o salvare in camera cu pricina... i-am dat cu flit... ![]() Finalu unu (cred ca ala e ) e marfa rau. Cam greu pe linga centrala aia dar a meritat.Apoi... am zis ca sa "imi pun o dorinta"... Ideea e ca m-am oprit exact in sarcofag cind am zis... "mah... nu asa e bine, too easy". Asa am ajuns la celelalte doua inainte .Anyway... jocul deocamdata este best of teh year. Si unu dintre FPS-urile (RPG ) clasice.Fireste ca are si minusuri... are si ceva buguri... dar eu l-am terminat pe versiunea 1.0 si nu am avut multe probleme. Pentru cei care se simt alienati ca nu lea placut HL2... stati linistiti... sintem mai multi. In anu ala mie mi-a placut cel mai mult Far Cry apoi DOOM3... HL2 a fost al treilea. Cind aud cit de extraordinar si etc a fost HL 2 ma bufneste risul si imi aduc aminte de mascariciul ala de Radio DJ din "The fifth element". HL2 a avut grafica faina la vremea lui... Story? Mai mult un pretext... Hype-ul a facut ca "lumea" sa fie oarba la minusurile lui. Ah... si super duper arma aia? BS Cind o sa apara in jocuri "maini" arma aia penibila o sa para tuturor o gluma buna. Alyx era OK though... dar boul de Gordon e mut si prost... inca un minus nah .Black Mesa... Bu hu huuu.. si un ostatic din CS vorbind incilcit... that's deep. ...iar episodu 1? bwa ha ha ha ha
__________________ D13-th_zaelu | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |