Pe vremea cand crysis 1 era in voga, un Q6600+8800GTX,+4Gb ddram2 la 800+hdd, sursa,carcasa si ce mai trebuie, eu am iesit cu 6500 ron, fara monitor,fara nimic, doar unitatea centrala . Mai adauga si samsung 931bf care atunci a fost 850 Ron, era unul din cele mai bune monitoare de 19, mai tarziu cumparasem T220HD, mai adauga si logitech Z5500, tastatura, mouse....
Nu stiu de cei 2500 Ron, dar iti garantez ca depasesti cel putin de 3 ori acea suma cu un sistem high end din acele vremuri

Doar placa video a fost 1900 Ron, un 8800Ultra era intre 2400-2600 ron,depinzand de marca..
Si asa inca trebuia sa ma uit pe youtube incat ce trebuie sa fac sa mai pot stoarce un pic din sistem deoarece nu puteam duce absolut totul la maxim. Insa nu m-am pus la oc la modul serios, altii cu 2x8800Ultra+q6600 dus la 3.4, ramii la fel oc cat incape si abia asa puteau juca de la 1680 catre 1920 cu totul dus la highest. De 2560 nici nu vorbesc,acolo nu avea rost nu exista inca ceva destul de puternic sa reusesti sa joci la maxim...
Acum cati is vor cumpara ultimele i7 cu 680GTX cele mai bune ddr3 si SSD-uri ce incep de la 500 ron+sursa cat china pentru acest powerhouse+monitor performant, doara nu te vei juca pe 1024X768+ ditamai carcasa, doar pentru un Crysis 3 cu ultra graphics? Tare ma mira ca ar fi asa de multi ca prin "anii de glorie"
De aia ma intorc to my original point, nu mai avem atatia bani cati aveam pe atunci, nu ca nu sunt bani, dar nu mai au oamenii muncitori atatia bani, acum au alte griji si alte preocupari decat sa isi cumpere sau sa cumpere la copil un sistem de mii de euro doar ca sa se bucure si sa se dea mare ca el e cel mai tare din parcare si poate rula crysis la maxim. Normal cand producatorii de jocuri vad asta, nu vor face jocuri ce ar merge doar la aia putini care o duc bine,ci vor face jocuri cu grafica slaba sa ruleze si pe sisteme vechi si forjate...
Bookmarks