![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Caut un Consultant pt obtinerea unui credit imobiliar
Pe scurt: Am un venit de ~2.000 EUR net in cuplu (pe cartea de munca doar 1.400 respectiv 500 RON net), de 11 ani impreuna, nu suntem casatoriti. Vechimea peste 3 luni la ambele carti de munca. Ne-am hotarat sa luam o casa, sau teren pe care sa construim o casa. Bani de avans oha ![]() In schimb avem 2 apt pe care le putem oferi garantie, sau sa vindem unul dintre ele...variante. Ideal ar fi sa giram cu proprietatea cumparata. Deci am nevoie de un Consultant specializat pe credite imobiliare cu ajutorul caruia sa identific cel mai bun instrument financiar care sa-mi permita sa impac si capra si varza. Mai multe detalii in privat. Multumesc.
__________________ Spuneti-va parerea cu privire la viitorul "Proiectului pentru copiii saraci" | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Daca imi dai voie, am doua precizari: singurele venituri care se iau in calcul la o banca sunt doar cele pe care le poti demonstra legal. La 1900 Net, ti se permite, pe familie, o rata de pana in 750-800 ron, cu care nu prea vad ce credit poti lua... A doua precizare se refera la noile reglementari ale BNR, conform careia, incet incet, bancile vor renunta cel putin partial ( uneori chiar total ) la avansul pentru credit. Oricum, venitul tau este o problema in acest caz...
__________________ Vand lenjerie sexy, uniforme si costume sexy aici. Cadouri excelente ptr domnisoare si doamne . Reduceri pentru forumisti | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Exista banci care accepta si comisioane pe langa venitul net de pe cartea de munca, comisioane oficiale care depasesc cu mult veniturile fixe. Oricum, trebuie sa caut un credit ipotecar (sa garantez cu imobilul cumparat) deoarece nu vreau sa ma ating de apartamentele respective sub nicio forma, nici macar la garantie pt credit (le blochez pt vanzare cat timp sunt sub garantie). Astept o varianta, sigur exista una
__________________ Spuneti-va parerea cu privire la viitorul "Proiectului pentru copiii saraci" | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Work_Horse, noi 2 am mai vorbit acum doua luni si n-am gasit o solutie pt un credit mult mai mic. S-a schimbat ceva in ceea ce poti sa oferi?
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Multumesc, dar nu ma ajuta varianta asta, caut fara avans si sa girez cu proprietatea pe care o cumpar.
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2005 |
fa acte "fictive" de inchiriere la apartamentele alea 2 la circa financiara, inchiriaza unei rude / prieten pe bani mai multi (evident el nu o sa iti platesca nimic), si apoi adu dovada la banca ca ai din salariu si inchirieri suma de care ai nevoie, apoi reziliaza contractele de inchiriere, e foarte simplu, dureaza ceva da, decat sa vinzi sau sa girezi cu apartamentul.... mai bine cu casa/terenul pe care il cumperi, apartamentele sunt sigure le ai in mana ca sa zic asa in caz ca nu poti plati rata iti ia banca casa cumparata dar NU si apartamentul, daca girezi cu el ti-l vinde sa isi acopere datoria pe acre o ai la ei. totusi e o decizie care trebuie gandita si razgandita si sa vezi toate posibilitatile si ofertele, nu te arunca la prima banca.
__________________ Prostii mor pentru ideile celor destepti ATENTIE la telefoanele FAKE de pe CG forum | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Problema mea nu este venitul legal (comisioanele si dividendele acopera o plaja destul de mare), doar avansul si garantia ma doboara. Nu vreau sa bag la garantie apartamentele pt ca e posibil sa vand unul dintre ele pt renovare/constructie ulterioara. Multumesc de sfaturi, astept si altele
|
| | #11 (permalink) | ||
|
daca nu sunteti casatoriti nu se pot lua in considerare veniturile voastre impreuna (am intrebat anul trecut la mai multe banci si am primit acelasi raspuns), dar unul din voi poate face un imprumut pentru nevoi personale si celalalt imobiliar, dar apartamentul/casa va fi trecuta pe numele celui care face creditul. despre credite imobiliare vezi ca credit europe bank (fost finansbank) are un credit foarte bun. Ei pot acoperi pana la 95% din valoare imobilului (depinde de multi factori: vechime in munca, nr de angajtori schimbati, salarii, etc) printr-un credit imobiliar in care ai nevoie de avans de 25%, dar ei iti mai acorda un credit pentru nevoi personale care poate ajunge la 20% din valoarea imobilului. nu stiu daca si alte banci pot oferi aceste credite cumulate, poti sa intrebi. eu iti recomand si volsbank pentru ca au rata cea mai mica (comparand 5-6 banci, pt aceeasi suma creditata si acelasi numar de ani). in plus cred ca dobanda fixa este cea mai buna, cea variabila are si o componenta fixa (de exemplu 4%) la care se adauga euriborul (din cate am vazut eu, in ultimii ani a crescut sau mai bine zis a variat, dar are un trend ascendent). oricum dobanda fixa este mai mica decat cea variabila, dar la un calcul facut de reprezentatii bancii platesti o rata mai mica pentru creditul cu dobanda variabila.....probabil este DAE mai mic pentru primul an, ca dupa aceea oricum nu poti sa iti schimbi tipul dobanzii. de asemenea iti recomand creditul pe 15 ani. este adevarat ca vin ratele mai mari, dar daca obtii un desfasurator de rate vei vedea ca desi anuitatea prin primul an este asemanatoare (sau identica) cu cea din ultimul an, diferenta dintre suma cu care rambursezi creditul si dobanda este imens. adica la o anuitate de 250 euro (vorbesc de primul an), achiti 200 dobanda si 50 rambursezi creditul...... deci daca iti faci un credit pe 30 de ani, de exemplu si te gandesti ca il platesti mai repede, adica in 15 ani pierzi multi bani pe dobanda care va reprezenta in acest caz un procent mai mare din anuitate. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Stiu, o sa ne casatorim dupa 11 ani din interes ![]() Multumesc pt info .
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Au venit azi la mine 2 fete frumoase de la Urgent Credit, care mi-au spus ca ma calific la un credit ipotecar la Bancpost de ~70.000 EUR. La ce sa casc ochii? ____________ In afara de decolteu
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Am sa merg si la Volksbank sa vad in ce masura pot rezolva cu ei.
|
| | #16 (permalink) | ||
|
La recomandarea unui forumist am fost azi la Domenia Credit. Au o gaselnita pt faptul ca ofera doar 75% din valoarea imobilului pe care vrei sa-l cumperi, ofera pe langa creditul respectiv si un credit de nevoi personale (pe aceeasi perioada de timp cu creditul de 75% ce acopera valoarea avansului), dar trebuie girat cu ipoteca pe alt imobil. La ~7.000 RON/luna venit declarat pot sa iau cumulat 60.000 eur cu 480eur/luna rata timp de 25 ani (s-au scazut credite in derulare, etc). Dar ma incurca rau ipoteca pt avansul de 25%, sa vad altfel cum rezolv, inca mai caut.
|
| | #17 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2006 |
Daca imi spui clar ce venituri ai (dovedibile) si ce rata, iti gasesc mai bun decat la Domenia (caci lucrez si cu ei si le cunosc oferta). Estimativ, cu 7000 ron venit, ti-am calculat: - un credit Nevoi Personale 20.000 EUR pe 10 ani si - un credit ipotecar aprox. 88.000 EUR, pe 25 ani. Prin urmare, un disponibil de circa 108.000 EUR. Nu stiu insa ce alte rate mai ai. NB: iei credit ipotecar impreuna cu consoarta chiar si daca nu esti casatorit. | ||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
nu e chiar offtopic ca nici valim nu e casatorit ![]() la banca mi-au spus (Raiffeisen) ca trebuie sa fim rude gr I, la fel scrie si pe adeverintele de salariat (diferite banci) si pe site-urile lor (diferite banci). m-ar interesa un raspuns exact de la Horse pt ca ma deranjeaza sa imi fixez cununia civila in functie de momentul proprice pentru credit. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |