![]() |
| | #501 (permalink) | ||
| Join Date: Oct 2003 | Quote:
| ||
|
| | #502 (permalink) | ||
|
daca ai avea bunul simt sa citesti tot ce am postat, ai intelege... ce am vrut sa spun a fost ca: china se confrunta cu o poluare foarte ridicata, cu efecte ploi acide si agricultura afectata (am dat si link+quote). si am speculat un pic (ironic) despre efectul de dimming. cauzalitatea uragane - poluare, nu am afirmat-o niciodata, aia ai inteles tu nefiind atent la contextul discutiei. pt mine totul e f clar asa ca nu ai dreptate. oricat ai abera... stiu ca-ti place sa ai ultimul cuvant asa ca te las sa-mi inventezi afirmatii si rationamente.
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #503 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #504 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 | Quote:
Nu conteaza cine face si unde face barajul. Barajul modifica mediul inconjurator. | ||
|
| | #505 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 | China rejects U.S. powdered milk imports as being too toxic for Chinese http://giggle247.blogspot.com/2006/0...k-imports.html[/QUOTE] asta e buna ) prin comparatie, laptele chinezesc i-a facut sa creasca intr-o zi cat altii in 10: http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/3648583.stm Last edited by ladyatrix; 29-08-2006 at 14:56.. | ||
|
| | #506 (permalink) | ||
|
FDA (Food and Drug Administration) of USA does have strict standard for food and drug. China also has standard for food and drug, but the standards are often not well controlled as in many developing countries. If you go to American market, there are only two or three brands for baby milk by a handful producers. If you go to Chinese market, there are tens or hundreds of brands of baby milk. It is more difficult to check the quality when there are too many producers. Some greedy small producers always want to make quick money by lowering quality standard. | |||
|
| | #507 (permalink) | ||
|
Producţia de motociclete, televizoare şi multe alte bunuri din China ocupă primul loc din lume, din care jucăriile, aparatele electrocasnice şi îmbrăcămintea sunt exportate în aproape toate ţările lumii. Totuşi, unii mici producători de bunuri de proastă calitate, au deteriorat grav prestigiul produselor chinezeşti. Directorul general adjunct al Administraţiei generale pentru supravegherea calităţii, inspecţie şi carantină, Pu Changcheng a relevat că este adevărat că ţara noastră este o mare ţară producătoare, dar este totodată şi o ţară în curs de dezvoltare. Nivelul general al calităţii produselor chinezeşti este încă mult în urma celor din ţările dezvoltate. Economia chineză a realizat un mare salt într-o perioadă foarte scurtă, care a generat problema calităţii produselor, inclusiv falsificarea acestora. Aceasta este o problemă pe care guvernul chinez doreşte s-o rezolve în mod special. Pentru creşterea calităţii produselor chinezeşti destinate exportului, guvernul chinez a luat în ultimii ani o serie de măsuri pentru reglementarea şi normalizarea ordinii economice de pe piaţă şi pentru combaterea produselor contrafăcute. Departamentele de supraveghere a calităţii vor închide imediat întreprinderile bănuite a fi implicate în încălcarea drepturilor de autor prin falsificarea produselor altora. În acelaşi timp, departamentele de supraveghere a calităţii încurajează întreprinderile să ia măsuri de creştere a calităţile produselor prin stimulente şi penalizări. Pentru a satisface noile cerinţe impuse de alte ţări în ce priveşte protecţia mediului, departamentele de resort din China au întărit măsurile de orientare pentru întreprinderile de profil. Pu Changcheng a menţionat că departamentele specializate chineze au impus măsuri mai severe de control pentru produsele chinezeşti de export. Astfel, nu pot trece graniţa produsele falsificate, de proastă calitate, precum şi cele care nu îndeplinesc anumite standarde speciale. Concomitent cu măsurile severe luate la controlul calităţii produselor pentru export, autorităţile chineze adoptă şi măsuri de control la produsele pentru import, prevenind intrarea în ţară a unor boli la animale şi substanţe dăunătoare. În prima jumătate a anului în curs, departamentele autorizate au depistat şi au reţinut la frontieră produse importate în valoare de 11 miliarde dolari SUA. Pu Changcheng a mai afirmat că ţara noastră nu acordă niciunei companii străine statutul supranaţional, inclusiv celor mixte. Produsele acestor companii trebuie să corespundă standardelor de calitate chineze şi trebuie verificate şi testate de departamentele de resort din China. Potrivit aceluiaşi oficial, în prima jumătate a anului în curs, multe întreprinderi străine au fost interzise să mai exporte către China după sesizarea problemelor calităţii la produsele lor. Produsele fabricate pe teritoriul Chinei de către filiale ale unor companii mixte trebuie, de asemenea, să respecte standardele calităţii din China.
__________________ Boris Eltin :"Republica Moldova s-ar putea uni intr-o zi cu Romania." | |||
|
| | #508 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 |
valh, dar este normal. Lipsa fortei de munca calificate ii impiedica sa concureze cu produsele cu valoarea adaugata mare. Dar nu-i nici un bai, atat timp cat exista cerere pentru produse entry-level. Ar fi o problema in cazul in care pretul produselor este prea mare pentru calitatea lor. Nu e cazul. Pe de alta parte, China se diferentiaza prin large scale cost savings. A incepe sa produci bunuri de o anumita calitate, si implicit costuri pe masura in momentul in care cererea interna este neglijabila ar fi o grseala cred eu. Respectivele "departamentele de resort din China" nu vor constitui decat inca o mita de platit. | ||
|
| | #509 (permalink) | ||
|
Barney, China is not a technology leader in most fields now. However, from all data that I have seen, China will emerge as technology power house in next 20 years. The West will be surprised how fast China rises in technology just as the West was surprised and unprepared for how fast China became economic power house in last 15 years. I am not a layman in technology and I am a technologist who worked for the first-class technology companies. I don't do wishful thinking and I objectively read and analyze extensive data. I can write a whole article about it. The economic rise of China in last 15 years not only surprised the rest of the world, but also surprised myself and most Chinese themselves. However, in my position, I don't want to talk too much about the future because it will naturally lead you to believe that I am biased and brag for China. You people are young enough and so you will see it by yourselves in next twenty years. Last edited by ablium; 31-08-2006 at 09:48.. | |||
|
| | #510 (permalink) | ||
Ablium, I do not contest China's potential. What I do contest it is its motivation. The only technology that will find any use in today's China will be a cost saving technology. Without a substantial rise in internal consumption, the rise in quality would be futile. And I do not belive you are much older then we are ![]() Ablium, nu contest potentialul Chinei, ci motivatia. Pana cand nu va exista o piata interna dezvoltata, singura tehnologhie necesara va fi cea care reduce costurile. Cresterea calitatii este inutila. | ||
|
| | #511 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #512 (permalink) | ||
| Quote:
China's internal consumption growth is more than "substantial". The retail has been keeping double-digit growth all times in China. Just to give you some number, currently, China has five shopping malls that are larger than the largest mall in USA. http://www.easternct.edu/depts/amerst/Malls.htm http://www.nytimes.com/2005/05/25/bu...pagewanted=all China is not only investing in cost-saving technology, but also investing in many future technologies and lead world in the field, such as pebble nuclear reactor technology, tokamak nuclear fusion reactor (which will lead the world for ten years before inernational tokamak is built in France in 2016), nanotube and other nanotechnologies, etc. Last edited by ablium; 30-08-2006 at 14:51.. | |||
|
| | #513 (permalink) | ||
Ablium, Chinese spend 65% of their income, 35% is saving. Americans spend 105%. Not to mention the huuuuge difference between the nominal figures. It is not what they are developing, it is what it is gonna find any use in their economy. Scuze Ivan... de la caldura mi se trage... Ablium, chinezii economisesc 35% din venit si cheltuiesc doar 65%, pe cand americanii cheltuie 105% din venit. Asta lasand la o parte imensa diferenta dintre sumele nominale. Nu conteaza ce tehnologii descopera, conteaza ce tehnologii folosesc. Last edited by low_level_superhero; 30-08-2006 at 12:48.. | ||
|
| | #514 (permalink) | ||
|
It is normal that China needs to save money for infrastructure investment because China's infrastructure was too poor while America and EU infrastructures were well built. China needs investment to build houses, road, bridges, etc. and allows more peasants to move to the cities while Western countries have been urbanized for several decades. If China does not save money for investment, they will remain poor forever. Last edited by ablium; 30-08-2006 at 16:31.. | |||
|
| | #515 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 |
ablium, de ce nu vorbesti despre sumele pe care statul le da producatorilor ca sa exporte produse ieftine (si de cele mai multe ori proaste) la pret de dumping pe piata europeana? asta e economie libera nu? de ce nu se lasa moneda chineaza sa se aprecieze liber? sper ca EU sa ia masuri si sa limiteze invazia asta de plastic ieftin, alimentata (perfect adevarat) de boala omului modern de a cumpara in draci tot felul de chestii inutile. stii, nu am mari indoieli, china va fi (este deja) o putere si politica planetara e influentata mult de ceea ce face china. paradoxul e ca, desi atat de influenti, chinezii nu isi pot hotara singuri soarta. statul e totalitar si hotaraste pt ei, incepand de la religie, limba, educatie pana la ce numar de copii sa aiba. sunt atat de indoctrinati incat se prea poate ca sistemul sa dureze o lunga perioada de timp. se prea poate. dar istoria zice ca sistemele totalitare cad invariabil. nu cred ca are nimeni motive sa se bucure de aceasta cadere, de aceea cred ca ideea e sa se puna multe pernitze sub fundul chinei, sa se atenueze impactul | ||
|
| | #518 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 | de ce nu vorbesti despre sumele pe care statul le da producatorilor ca sa exporte produse ieftine (si de cele mai multe ori proaste) la pret de dumping pe piata europeana? poate pentru ca nu e cazul. asazisul dumping facut de china, sau alte state in curs de dezvoltare, e in aproape toate situatiile inexistent. problema tine exclusiv de dorinta de protectie a uniunii(ca de altfel a tuturor marilor economii ale lumii). e mult mai usor sa strigi "dumping!" si sa actionezi ca atare impotriva lui(masuri antidumping) decat sa-ti lasi sectoare ale economiei sa colapseze din lipsa de competitivitate sau sa incerci sa le eficientizezi activitatea. problema pervertirii masurilor antidumping spre o forma de protectionism mascat, e la ora actuala una dintre cele mai mari. comertul liber e impiedicat infinit mai mult(si de nedrept) de antidumping decat de aproape inexistentul(prin comparatie) dumping. cat despre subventiile la export despre care vorbesti, practicarea acestei forme de sustinere din partea statului e interzisa de legislatia omc. china, fiind membru, ma indoiesc ca practica asa ceva. | ||
|
| | #519 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 |
primul exemplu gasit: http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/5298350.stm The argument in favour of tariffs on shoes from Vietnam and China came after the EU's executive found "disguised subsidies and unfair state intervention" regarding leather footwear from China and Vietnam evident, poti sa crezi fie bbc-ul si EU sau poti sa crezi guvernul chinez, care de atatea ori a zbierat ca nici usturoi nu a mancat, nici gura nu ii pute. | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |