![]() |
| | #1641 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 | Quote:
http://english.sina.com/china/1/2005/0901/44440.html asta dintr-un ziar chinez, in 2005, vorbind despre tibet, Dumnezeu cu mila cat e adevar si cat e propaganda. anyway, un tv la 3 case si o masina de spalat la 25 de familii. ah, de fapt, scuze, era vorba de china, nu de tibet:P | ||
|
| | #1642 (permalink) | ||
|
^ ^ Please also more carefully read the same report about the urban area in Tibet. Tibet is considered a backward region in China. The population density is very low in Tibet, only about 4 millions in about a fifth land of China. Riding horses, the rural Tibetants are mostly shepherds. Some of them even do not have a fixed residence. Many of them even can not get electricity and they would probably need satellite dishes to get TV signal in the sparsely populated plateau areas. Nation wide, the recent statistics shows that there are 87.3 color TV sets per 100 rural households and about 133 color TV sets per 100 urban households. Early this year, China started a program to subsidize rural household for applicance purchase. http://www.chinadaily.com.cn/bizchin...nt_6395483.htm Last edited by ablium; 28-08-2008 at 07:10.. | |||
|
| | #1643 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 | asta dintr-un ziar chinez, in 2005 Ziarul ala era dezinformat. In cei patru ani care au trecut s-au indeplinit doua planuri cincinale si numarul masinilor de spalat la suta de locuitori a crescut de la 4 la 5. Sa zica bogdaproste ca le au si pe alea. Inainte sa-si dea seama China ca Tibetul ii apartine nu aveau nici atat. Iata, ca nu au intrat degeaba acolo! Ba le-au si livrat la domiciliu cu ajutorul politistilor chinezi. Astia sunt cam 50 la suta de locuitori, pentru a compensa celelalte lipsuri. Si la urma urmei ce vor? Sunt niste analfabeti ciobani. Daca sunt cuminti, minunatii conducatori le vor aduce si curent electric. Ca sa poata functiona televizoarele. Si le baga si antene satelit in curand, fiindca se terminase cablul. Pana acum tineau televizoarele pe post de bibelouri. Eu zic sa-i elimine pe aia 4 milioane de tibetani. Ca sa iasa mai bine statistica. Daca omori populatia saraca creste bunastarea, iar sistemul devine superfunctional. Ablium, ai uitat sa prezinti dovada pentru cifrele alea.
__________________ "Oamenii nu resping Biblia fiindca gasesc greseli in ea, ci fiindca ea gaseste greseli la ei" (John Blanchard) | ||
|
| | #1644 (permalink) | ||
| This is the data at the end of 2006 about rural life in China http://www.stats.gov.cn/english/news..._402464541.htm Quote:
http://www.chinability.com/Durables.htm Color TV and air conditioners are not big deal for most Chinese urban residents. Only car ownership is still low in China. However, in last five years car ownership has drastically increased. It is expected China will become world largest auto manufacturer in 2010. Last year, China produced 9 million autos. (US and Japan produced about 11 millions). The auto industry of China was growing at about 20% annually in last five years. Last edited by ablium; 28-08-2008 at 14:30.. | |||
|
| | #1645 (permalink) | ||
|
Si uite asa imi vine din nou sa ascult Watching TV a lui Waters...
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||
|
| | #1648 (permalink) | ||
|
China is big. Accordingly, there are a lot of Chinese in China and around the world. We all know that. It is not big deal. Please name 10 world known Chinese scientists, 10 painters, other artists, architects, famous engineers etc. People THAT MATTER. And stop counting bloody phone lines!
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||
|
| | #1649 (permalink) | ||
|
Ma bucur Ablium isi face, dezinteresat bineinteles, datoria de cetatean chinez model, insa parca nu predica in biserica potrivita. Io am inteles ca in China e beton, insa sint putin dezamagit ca, in marea lui intelepciune, statul chinez (praise the mao dude!) nu reuseste sa aduca adevarul la urechile acelor multi chinezi ignoranti care, ca prostii, pleaca din extraordinara bunastare chineza in lumea larga, de-au ajuns sa ma trezeasca din somn certuri in chineza de pe strada (really - nu ca ma pling, e mult mai bine decit urlete de manele). Btw , ati vazut faza cu gimnastul chinez care si-a schimbat numele? Avea acelasi nume cu prim-ministrul chinez (sau pe-acolo) si, fireste, a fost de datoria lui patriotica sa rectifice aceasta eroare a parintilor sai, care au indraznit sa-i ofere acelasi nume cu al marelui om de partid si de stat. Tot inainte!
__________________ and anarchy smiles in the Royal Mile | |||
|
| | #1650 (permalink) | ||
|
BTW, nu stiu ce conteaza mai mult: cate televizoare Sansung si Samyo are chinezul de rand, sau ce programe poate urmari la ele, de exemplu, stiri necenzurate, CNN, poate, cine stie, chiar OTV...anything but propaganda... Credeti ca stirile despre mica chinezoaica prea urata ca sa reprezinte patria, partidul si poporul si-au facut loc pe multele televizoare ale poporului chinez ? ![]() P.S. Apropo de ce spunea AxA: Stiti cati laureati ai premiului Nobel are China ? Ghici gicitoarea mea....
__________________ When did I realize I was God? Well, I was praying and I suddenly realized I was talking to myself. | |||
|
| | #1651 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 |
hehe s-a spus ca nu sunt televizoare. s-a demonstrat ca de fapt sunt. in aceste conditii desigur se spune ca e irelevant faptul ca sunt si trecem la next level, calitatea programelor. ![]() cam asta este in mare parte discursul anti-china. plin de gauri datorate necunoasterii situatiei (ceea ce e oarecum normal), de prejudecati care atunci cand sunt demontate se intorc in alta forma. pentru ca, nu-i asa?, nu se poate ca in china sa fie lucrurile relativ ok si in progres fata de trecut. acolo trebuie sa fie rau, pentru ca e comunism. | ||
|
| | #1652 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Boris Eltin :"Republica Moldova s-ar putea uni intr-o zi cu Romania." | |||
|
| | #1653 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2004 |
O chestie interesanta pe care o citisem in ziarul financiar acum vreo doi ani: se spune ca Sua ii tot fute pe arabi de frica sa nu cumva sa calculeze Opec petrolul in functie de euro si sa darame economia americana. De fapt frica americanilor cea mai mare e de Banca Centrala a Chinei. Au strans ca harciogii foarte multe miliarde de $ si daca maine guvernatorul Bancii Chinei hotaraste sa-i schimbe in euro, America a dat faliment. Ceea ce si lamureste de ce americanii ii pupa in fund acum pe chinezi cu Independenta Tibetului cu tot: daca tineti minte, acum vreo 'douaj de ani tot faceau declaratii carter si nixon impotriva chinezilor. In Koreea chiar s-au batut. Taiwanul era super sustinut de Sua. Acum, sunt aproape de acord sa reia China Taiwanul. La un moment dat aveau restrictii economice fata de China. Nu numai ca le-au ridicat dar le-au dat repede si clauza natiunii celei mai favorizate. Asta referitor la Sua care are motive sa aiba frica de chinezi. Nu mai adaug ca s-au cumparat cu capital chinezesc 10% din propietatile din Sua. Europenii, in schimb, au inceput sa aiba o politica restrictionista fata de China. Si cu toate restrictiile si cu toate taxele vamale, tot iei mai ieftin un produs chinezesc decat unul made in EU. Stiu ca si maica-mea a dat faliment din cauza chinezilor. Avea o afacere cu un american si exporta incaltaminte pentru calarie. S-a gandit americanul ca le ia mai ieftin in China. A inchis afacerea, mama a dat faliment, dar cand a vorbit cu chinezii, aia i-au spus: facem foarte ieftin, dar vorbim de la un milion de perechi in sus. Ceea ce nu putea sa sustina afacerea lui, asa ca a dat si el faliment. Stiu ca acum cativa ani se spunea ca ce e facut in China=gunoi. Dupa ce am iesit si eu prin alte tari, m-am lamurit ca in China nu se fabrica numai porcarii de calitate dubioasa. Probabil ca noi in Ro importam numai gunoaie si de asta a aparut termenul "chinezisme". Daca stati sa va ganditi, toate echipamentele cu care intrati acum pe net sunt "made in China". Daca aveti net sau telefon RDS, trebuie sa stiti ca toate echipamentele lor sunt de pe alibaba.com. Chiar m-am mirat acum un an cand a aparut o gagica de la Rds la usa cu o clona de Nokia care costa cateva milioane in magazin si mi l-a dat pe gratis. Au inceput chiar sa aiba si tehnologie de ultima ora: dupa ce le-au cazut vreo doi sateliti pe niste sate de-au prajit mii de oameni, au reusit sa lanseze sateliti cu succes si chiar si misiuni spatiale. Ce-i drept, in China viata unui om e ieftina. Tin minte ca si calambur cand au copiat chinezii Airbus: un avion cu 10 000 de repere copiat fidel pana la cel mai mic detaliu. Avea o singura hiba: nu putea sa zboare. Cred ca la fel sunt si rachetele nucleare chinezesti: o data lansate, tot in china cad. Si ca sa explodeze, trebuie sa vina repede un chinez sa bage surubelnita in ea si sa rebooteze calculatorul care are "kernel panic". Si-or facut si o strategie IT bolnava. Au copiat un procesor MIPS la facultatea de stiinte din Shangai si au inceput sa le produca in serie. Nu le-a spus nimeni ca Mipsurile nu sunt performante. Dar asa au facut si ei primul "supercalculator cu tehnologie autohtona". Ca era mai ieftin si mai performant cu Intel sau Amd, e ceva secundar. Pana si ICE Felix copiase in Romania in 80 si ceva procesoarele 8086 si 80286... Sunt buni chinezii la tehnica. Dar doar la tehnica copiata de la altii. Asa cred ca am kilograme de dvd-playere chinezesti, stb-uri, mp3-playere, etc. In principiu tehnologia se inventeaza in Eu, e pusa in fabricatie in Sua si apare de 5 ori mai ieftin la chinezi peste 2 ani. Orice ar fi. Pana si cladirile show-off de la olimpiada au fost concepute de altii. Totusi, desi nu au o gandire inovatoare pot produce la pret de dumping si nu neaparat de proasta calitate. | ||
|
| | #1654 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 | hehe s-a spus ca nu sunt televizoare. s-a demonstrat ca de fapt sunt. Imi vin in minte, involuntar, raportarile productiei de porumb la hectar din ziarul Scanteia, inainte de 1989. Cum picau toti occidentalii in cur de uimire, cu toata tehnologia lor, in fata productiilor noastre record. Patriotismul era cel mai bun ingrasamant. Aveam o rata de crestere fenomenala, o productivitate iesita din comun, lumea era multumita, economia superfunctionala genera bunastare si daca nu venea revolutia, in cativa ani ii intreceam si noi pe americani.
__________________ "Oamenii nu resping Biblia fiindca gasesc greseli in ea, ci fiindca ea gaseste greseli la ei" (John Blanchard) | ||
|
| | #1655 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2004 | Quote:
Nu cred ca este cazul Chinei, totusi. Spre deosebire de Romania aia chiar produc ceva in afara de betoane, vile, blocuri, audi si mertane. Spre deosebire de Romania, atunci cand politia descopera ca un oficial a luat spaga, nu umbla cu jumatati de masura: il impusca. In China, Bombonel nu putea sa aiba patru case. Era deja impuscat si ingropat. | ||
|
| | #1656 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
Nu contest rezultatele fenomenale ale Chinei. Totusi, cand vine vorba de statistici, prefer niste surse neutre si cat de cat credibile. Ca realizari epocale am vazut destule.
|
| | #1657 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 |
pai ia un world trade report sau un international trade statistics si vezi informatii neutre. Quote:
| ||
|
| | #1659 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
In acelasi timp, probabil, stau mult mai prost decat incearca sa le prezinte activistii de partid. Aia cu drepturile omului inca nu mi-au bagat fortat propaganda pe gat, cum au facut ceilalti.
|
| | #1660 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 | Quote:
![]() chiar stand (mult) mai prost decat ar vrea sa arate unii activisti (daca s-ar preocupa de opiniile oamenilor de pe cg) stau mai bine decat in trecut. pana la urma ceea ce poti pretinde in mod realist de la o tara e progresul. iar asta se intampla in china. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |