![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 | Am adus aici partea din conversatia de pe topicul cu Saddam care a dat ideea topicului (multumesc bogdan george pentru ajutor). Enjoy. Ivan Baaaa - tu vrei sa ma prostesti pe fata ? De ce nu reproduci in intregime ce scrie pe-acolo ?? Sa vinzi arme conventionale unui stat aflat in razboi in principiu nu e nici o problema. Dar sunt citeva aspecte mai duioase aici ... Quote:
Last edited by Ivan; 04-01-2007 at 20:33.. | ||
|
| | #2 (permalink) | ||||
|
I'm back. Quote:
![]() Quote:
Ai subliniat United States in citatul tau. Iti citez tot de acolo: Quote:
Din ce-ai citat mai avem un articol dintr-un ziar despre implicarea CIA in Iraq (buna dovada, n-am ce zice*) si implicarea unui arab emigrat in SUA, care nu lucra in colaborare cu statul american si a fost chiar oprit de acesta: Quote:
* Atentie! Nu afirm ca e fals, doar ca nu e o dovada solida. Presupunand ca articolul ala e adevarat, rezulta ca puternicul sprijin american pentru Saddam se reduce la o colaborare de 18 luni, in care le-au furnizat irakienilor informatii despre tintele militare iraniene. Nu am afirmat ca americanii nu s-ar fi implicat in Iraq. Dar cu siguranta ajutorul dat de multe alte state a fost mai important decat cel al SUA. care, de altfel, s-a spalat pe maini de Saddam dupa ce a vazut ce-i poate pielea. Si aici ma opresc.
__________________ Viteazul priveşte pericolul, cutezătorul îl caută, nebunul nu-l vede. | |||||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Why, oh, why is my cat dead? Couldn't that Chrysler have hit me instead?! ... In fond si Matrix a fost furat dupa ideile lui Sergiu Nicolaescu.. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Nu stiu cum sunteti voi, da' io as da tot petrolul din tara decat sa mor de foame din cauza unui presedinte dus cu capul...
__________________ Why, oh, why is my cat dead? Couldn't that Chrysler have hit me instead?! ... In fond si Matrix a fost furat dupa ideile lui Sergiu Nicolaescu.. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ d*L*b | |||
|
| | #9 (permalink) | |||
| Quote:
Quote:
Quote:
Preşedintele american George Bush şi-a convocat comandanţii militari la o discuţie pe tema strategiei din Irak. Potrivit experţilor, este un semn că Statele Unite şi-ar putea schimba tactica. Întâlnirea lui Bush cu generalii vine după o lună în care armata americană a înregistrat pierderi grele în Irak iar insurgenţii au început proclamarea statului islamic, în şase provincii irakiene. Conform declaratiilor facute zilele trecute de directorul de buget al Casei Albe, Rob Portman, costurile razboiului din Irak vor depasi 110 miliarde de dolari in anul fiscal 2007, facand astfel ca preturile operatiunilor militare din regiune in ultimii trei ani sa ajunga la 300 de miliarde de dolari. Sa fi nebun sa crezi ca iti faci singur pierderi imense ca sa domini ce? Cand deja domini juma' din petrolul mondial. D'ale constipationistilor.
__________________ Boris Eltin :"Republica Moldova s-ar putea uni intr-o zi cu Romania." | ||||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 | Quote:
| ||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
LOL valh, dacă tăceai... În fine, fiecare e liber să dea ce explicaţie vrea acestui război. Cine vrea să creadă că Bush s-a dus în Irak să scape asupritul popor irakian de un dictator sadic, şi să scape lumea de pericolul armelor de distrugere în masă (asupra cărora "informaţiile" erau atât de detaliate încât s-au dovedit a fi false şi armele de distrugere în masă inexistente) treaba lui.
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Sa afirmi ca americanii au intervenit in Iraq pentru petrol e una. Sa afirmi ca instabilitatea cronica ar fi produsa de ei sau in interesul lor, asta e de domeniul fantasticului. Ei nu-si doresc altceva decat un sistem democratic (pentru a-si putea justifica interventia in fata electoratului propriu si a comunitatii internationale), stabil si favorabil lor.
__________________ Viteazul priveşte pericolul, cutezătorul îl caută, nebunul nu-l vede. | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Cred ca multi dintre "conspirationistii" cei mai efervescenti fac parte din grupul de oameni care daca sunt dati afara de seful lor pentru incompetenta ,justifica totul printr-o conspiratie mondiala impotriva lor. Stati linistiti fratilor ,sa iti conduci familia este greu ,dar o tara de 300 de milioane si mai ales cand vrei sa faci pe Jandarmul Mondial.
__________________ Boris Eltin :"Republica Moldova s-ar putea uni intr-o zi cu Romania." | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Adica republicanii sunt sinucigasi din punct de vedere politic? Pentru ca rezultatul instabilitatii irakiene a fost pierderea alegerilor de catre republicani si nu cred ca e cineva surprins de rezultat. Americanii au dorit o schimbare de regim cat mai linistita posibil, ca sa nu aiba probleme nici acasa, nici pe plan international. Ca nu le-a iesit, asta e partea a doua.
__________________ Viteazul priveşte pericolul, cutezătorul îl caută, nebunul nu-l vede. | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
bogdan george, Bush e încă la putere. Şi pentru ei momentan asta e tot ce contează. Om vedea ce se întâmplă la alegerile viitoare.
|
| | #17 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 | Quote:
Sper ca am fost destul de clar acuma. | ||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
(Comanche)Ca nu mai am ce zice ...la ce? Ce ai prezentat tu au fost argumente? Si eu zic ca un anumit cutremur din Turcia a fost provocat pentru ca Papa sa fie ucis de penticostali. Ai argumente impotriva? Cred ca argumentele voastre impotente din punct de vedere politic se rezuma la:AAAAmmmeericaniiiii ,ne fura petrolul!!!! In Vietnam ce dracu' au vrut sa fure?Si din ultimele declaratii ale lui Bush ,au scapat deja analogii intre Irak si Vietnam. Cheltui 400 de miliarde ,iti ucizi mii de soldati pentru ca sa te retragi intr-un tarziu lasand Irakul sub dominatie islamista. Tie nu ti se pare ca lipseste ceva? ....sau nu?
__________________ Boris Eltin :"Republica Moldova s-ar putea uni intr-o zi cu Romania." | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Ba da, din teoria ta lipseşte ceva. Petrolul. Admit să spui "nu cred că pentru petrol stau ei acolo, nu cred că pentru petrol s-au dus acolo, nu ai dreptate, etc", în definitiv e opinia ta, cu drepturi egale cu a mea, dar nu începe cu "teoria conspiraţiei" că nu există nicio legătură. Nu începe să-ţi numeşti interlocutorii "conspiraţionişti" că te abaţi grav de la o discuţie serioasă.
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Si lumineaza-ma si pe mine de o chestie; cum beneficiezi de petrolul unei tari ,total instabila d.p.d.v politic si militar ? Sau petrolul asta e o chestie ca iarba ,o culeg soldatii de pe strada ,o arunca in camioane si o trimit la America? Nu trebuie sa ai stabilitate, firmele de extractie sa isi desfasoare activitatea in regim de siguranta ,rutele de transport sa fie sigure, muncitorii sa munceasca intr-un mediu sigur,sa fie niste rapoarte economice (unde ,sa zicem dupa teoria ta ,americanii sa il cumpere la sfert de pret)? Sau cheltuiesti mii de miliarde ,iti omori oamenii ..ca asa e kul?Si nu ai nici macar siguranta ca beneficiezi de ceva. Nu e mai simplu sa fi partener ,decat inamic? Ia zii? LE: Matiu,explica-i lui Bush ca este o alta chestie ,pentru ca in ultimul sau discurs chiar el a facut analogia. Ca atunci era vorba de comunism si acum de dictatura locala ,pentru multi nu importa.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |