Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

View Poll Results: Sunteti de acord ca Basescu sa fie demis?
Da 146 22.67%
Nu 498 77.33%
Voters: 644. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 21-03-2007, 22:12   #21 (permalink)
Moderator

strangelove, fidelitatea fata de iliescu respectiv basescu are un substrat ceva mai profund decat educatia. e masa care merge dupa liderul autentic. indiferent cat de nociv e, o multime de oameni nu vor realiza asta (educatia n-are legatura, cat puterea de sugestionare ca "de el avem nevoie"). o multime vor interpreta in favoarea liderului iubit conjuncturile ivite. foarte adevarat e ca efectul unui astfel de lider e si asupra opozantilor, care vor tinde sa-l demonizeze mai mult decat e cazul. per ansalblu un zbucium aproape continuu (mai bine zis aflat la buna placere a liderului) de care nimeni nu are nevoie cu adevarat.

ild12 is offline    Reply With Quote
Old 21-03-2007, 22:41   #22 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Buey, recunosc ca-s cam deconectat de la realitatea politica de zi cu zi din Ro, si nu mai cunosc detalii picante.

Din topicurile de aici eu îmi imaginez un Basescu bagat în corzi, prins la coltz de baietzii din cartier, un sac de box în care dau toti, inclusiv portarul de la cotroceni ca sa-i treaca nervii dupa o zi de munca grea.

Ori eu din câte îl stiu (stiam?) pe Baselu, nu e genul de om care sa se lase demis, si nu e genul de om care sa-si menajeze adversarii politici, adica între doua bucati si o suta de bucati, îl prefera pe adversar în a doua prezentare.

Sau ma însel eu ?

EMI is offline    Reply With Quote
Old 21-03-2007, 22:44   #23 (permalink)
Registered User

ild12, teoria ta cade in momentul in care cele doua mase nu se suprapun. si multi dintre sustinatorii lui basescu nu merg pe ideea <de el avem nevoie> ci pe ideea <decat cu petrolistii si cu securistii mai bine cu base>.

ladyatrix is offline    Reply With Quote
Old 21-03-2007, 22:53   #24 (permalink)
Moderator

nu se suprapun ca educatie. firesc, din moment ce nu acesta este numitorul lor comun. exact, variatiuni pe tema "de el avem nevoie". le-am auzit si in presa si in societate si pe forum.

Old 21-03-2007, 22:58   #25 (permalink)
Registered User

what?
ild12, daca raspund la ce ai scris tu aici, <vorbim vorbe>. mai cujeta

bine. ild12, vorbim de voturi=persoane. alea care l-au sustinut pe iliescu sunt unele, alea care il sustin pe basescu altele. prea putine elemente comune au cele doua multimi. end of story.

cand omul zice: ei il votez pe el ca na, altul mai bun nu e, tu vii si zici ca respectivul votant e orbit de aura carismatica a lu baselu. brava!

oricum, eu nu as baga mana in foc ca un basescu revalidat prin vot va fi mai bland si mai supus

Last edited by ladyatrix; 21-03-2007 at 23:09..

Old 21-03-2007, 23:01   #26 (permalink)
Moderator

mai argumenteaza.

"prea putine" e irelevant. il au pe cel pe care l-am precizat. iar din poveste.. mult mai este, din pacate.

"brava" nu e un indiciu suficient. nici cei care-l viseaza noapte pe iliescu nu-si inchipuie ca exista altul mai bun. comportamentul e tipic. prea putin conteaza ca are doua degete tinute doct sub barbie sau sta sprijinit in sapa.

nici eu nu bag mana in foc ca va fi mai bland. pot doar sa sper asta.

Last edited by ild12; 21-03-2007 at 23:44..

Old 21-03-2007, 23:44   #27 (permalink)
Nick anterior: Zgarci

PraSlea's Avatar

in cazul in care basescu o sa fie revalidat o sa fie considerat ca un al doilea mandat ? daca nu, se poate ca din 3 in 3 ani sa i gaseasca niste incalcari ale constitutiei si sa repete procesul ?

Probabil am vazut prea multe filme dar la cata mizerie vad zilnic la televizor nu ma mira sa se inspire si alesii nostrii din hollywood cat de cat. In curand o sa avem cate un post tv pentru fiecare deputat/senator.

PraSlea is offline    Reply With Quote
Old 21-03-2007, 23:49   #28 (permalink)
Moderator

am auzit opinii cum ca basescu ar face o treaba desteapta daca ar demisiona, urmand sa participe la urmatoarele alegeri si sa fie landslide pentru el. nu prea-mi pare in regula logica. ar pierde buna parte dintr-un mandat. mai mult, nu e nevoie de asa ceva pentru ca de castigat tot castiga. iar de promovat vreo agenda anti-clasa politica si asa nu poate.

praslea, nu. daca este confirmat de vot, isi continua mandatul actual.

Old 22-03-2007, 00:01   #29 (permalink)
Registered User

Erethorn's Avatar

A-si da demisia este inacceptabil pentru el. Una este sa se ajunga la referendum pe initiativa PSD-ului si sa castige, va putea acuza PSD-ul ca a cheltuit banii publici de pomana, si alta ar fi sa-si da el demisia - ar insemna ca el nu si-a indeplinit mandatul si a cheltuit banii publici de pomana pentru a demonstra ce tare in **** este.

Erethorn is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2007, 00:34   #30 (permalink)
nostalgic/fabrici şi uzine

nokia2010's Avatar

Nu. Răspunsul ar fi da - asta în caz că am avea cu cine să-l înlcouim.
Se lăuda unul că Băsescu ar trebui demis pentru că parlamnetul reprezintă poporul. La cum parlamentul "reprezintă" poporul, sper că Băsescu o să măture cu ei pe jos!

nokia2010 is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2007, 03:11   #31 (permalink)
Registered User

sigur, ild12, asa e, oricine isi exprima votul democratic (preferand un candidat in dauna altora) are un fond comun cu altcineva care isi exprima votul democratic preferand un candidat in dauna altor candidati. fondul necomun e ca unii isi tin docti doua deshte sub barbie, altii pe sapa si altii se scarpina in nas. evident, si cei care l-au votat pe iliescu si cei care l-au votat pe basescu au in comun faptul ca s-au dus la vot, ca daca n-ar fi fost nu s-ar fi povestit. apoi, alta asemanare era ca toti mergeau pe doua picioare la cabinele de votare, mai putin cativa care venisera in carucioare cu rotile......cum ziceam mai sus, hai sa vorbim vorbe.....

Last edited by ladyatrix; 22-03-2007 at 03:37..

Old 22-03-2007, 06:59   #32 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Quote:
Originally Posted by ild12 View Post
strangelove, fidelitatea fata de iliescu respectiv basescu are un substrat ceva mai profund decat educatia. e masa care merge dupa liderul autentic. indiferent cat de nociv e, o multime de oameni nu vor realiza asta (educatia n-are legatura, cat puterea de sugestionare ca "de el avem nevoie"). o multime vor interpreta in favoarea liderului iubit conjuncturile ivite. foarte adevarat e ca efectul unui astfel de lider e si asupra opozantilor, care vor tinde sa-l demonizeze mai mult decat e cazul. per ansalblu un zbucium aproape continuu (mai bine zis aflat la buna placere a liderului) de care nimeni nu are nevoie cu adevarat.
e un pic fortzat rationamentul. ar insemna ca orice presedinte, din orice tzara, in clipa in care reuseste sa intruneasca mai mult de 50% din optiunile electoratului dupa 2 doi ani (de la alegerea lui ca presedinte) e asemanator cu iliescu . e un silogism fals.

o chestie interesanta totusi: exista, vad, ideea asta ca suspendarea ii face bine, ca oricum o sa fie ales, asa ca de ce nu ii fie dat peste nas un pic. cum ar veni unii nu vor neaparat ca basescu sa plece de la cotroceni, vor doar ca individul sa primeasca o palmutza, asa, sa invete ca e la mana poporului. un gand aproape normal - doar ca exista riscul ca intoxicarea care se petrece in clipa asta pe scena politica sa inceapa sa aiba din ce in ce mai mult efect. lumea se satura de scandalul starnit si intretinut discret de "opozitie" (pnl, psd si pc) si vrea liniste.
daca basescu nu e reconfirmat la referendum? am niste banuieli despre ce va urma, dar sunt curios ce credeti voi .

ps: poll-ul nu intreaba "vreti ca basescu sa fie suspendat?" ci "vreti ca basescu sa fie demis?"

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2007, 09:16   #33 (permalink)
Moderator

nu orice presedinte poate atrage vot aproape exclusiv de imagine. sunt prea putini capabili sa nasca atatea pasiuni ca cei doi. pe un tariceanu, il vad facand campanie mai mult pe realizari, nu pe iepurasi si ursuleti. sigur, il vad si pierzand in contextul asta. e o alta discutie insa.

demiterea.. e in regula si acea eventualitate din punctul meu de vedere. nu ar strica sa "domneasca" mai putin, daca o face in stilul asta. cu cat mai repede vom avea un presedinte potrivit functiei cu atat mai bine va fi. acela poate fi un basescu adus inapoi de pe ogoarele patriei sau un altul.

Old 22-03-2007, 09:57   #34 (permalink)
Banned

Lou, de cate ori ti-ai repetat ca "opozitia" a starnit scandalul? Ia explica-mi te rog, de ce nu Cioroianu? Ii trebuie mai multa experienta? De ce nu Melescanu? Si exemplele pot continua cu cate o declaratie in fiecare saptamana din Ian. 2005. Tin minte cum pana la sfarsitul 2006 va calcati pe picioare incercand sa fiti primii ce in ziua respectiva il alinta pe Tariceanu cu porecla de Moliceanu. Atunci nu era bun ca nu raspunde, acum ca raspunde nu e bun ca provoaca scandal.
Quote:
Originally Posted by AxA
Care Friedman? Eu il stiu pe ala care e economist american. Deci tot US.
Oricum, nu-i asa mare diferenta, parerea mea, in esenta, e aceasi doctrina...
Nu nationalitatea conteaza, ci doctrina. In timp ce Locke a pus bazele mai degraba pietei libere, Roosevelt fiind recunoscut mai ales prin masurile sociale luate, Freidman este fondatorul conceptului laissez-faire care sta la baza liberalismului continental si contrazice doctrina liberal-sociala. Doctrina este nu total opusa, insa foarte departe de a fi aceeasi. Doctrina lui Ilici este corespondentul doctrinei liberale americane.

low_level_superhero is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2007, 10:41   #35 (permalink)

Zarzavat's Avatar

am votat DA, pentru ca m-am saturat de circul asta ieftin. oamenii astia numai la binele tarii/oamenilor nu se gandesc. l-am votat pe basescu + alianta DA (Dorinta de Arivism) si regret. am fost prostit. acelasi circ din 1996 (Conventia Democratica). acum vreau sa merg la vot, si pe fiecare buletin de vot sa scriu "Multa M*** clasei politice din Romania", si votul meu sa fie declarat nul. va sfatuiesc sa faceti la fel. janghinele astea nu merita votate.

Zarzavat is online now    Reply With Quote
Old 22-03-2007, 10:44   #36 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Zarzavat View Post
am votat DA, pentru ca m-am saturat de circul asta ieftin. oamenii astia numai la binele tarii/oamenilor nu se gandesc. l-am votat pe basescu + alianta DA (Dorinta de Arivism) si regret. am fost prostit. acelasi circ din 1996 (Conventia Democratica). acum vreau sa merg la vot, si pe fiecare buletin de vot sa scriu "Multa M*** clasei politice din Romania", si votul meu sa fie declarat nul. va sfatuiesc sa faceti la fel. janghinele astea nu merita votate.
si care va fi rezultatul final in chestia asta? Simt exact ce simti si tu si subscriu la ce ai scris tu, dar daca procedam toti asa cu ce ne alegem? ca sa vina psd iar si sa inceapa iara alt circ, mai penibil, chiar nu vreau.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2007, 10:56   #37 (permalink)

Zarzavat's Avatar

si daca ramane basescu care e rezultatul final? sau daca alegem alianta DA/PSD din nou? acelasi rahat se va intampla. astea nu sunt adevarate partide politice. sunt entitati care au interese economice, sustinute de grupuri de interese. sunt niste hiene care vor sa isi stranga averi cat mai mari in scurta perioada cat sunt alesi, si sa faca legi bune pt grupurile de interese din spatele lor, care i-au ajutat cu bani in campanie.

daca un numar mare de oameni ar face ce am de gand sa fac eu, poate, POATE, ca va fi tras un semnal de alarma, POATE ca se vor gandi ca lumea s-a saturat, ca s-a ajuns la limita suportabilitatii, POATE vor incerca sa-si vada de treaba. poate, se intampla ceva. ALTCEVA.

mi-am promis ca nu voi mai vota decat ce merita votat. nu voi mai vota raul cel mai mic. pentru ca raul cel mai mic, intotdeauna s-a transformat intr-un rau mare.

Last edited by Zarzavat; 22-03-2007 at 11:14..

Old 22-03-2007, 11:10   #38 (permalink)
Registered User

nu exista POATE asta in practica, din nefericire. Nu vor incerca sa isi vada de treaba. E nevoie de oameni cu o cu totul alta mentalitate pentru asta. Poate copiii nostri sa ii apuce pe astfel de oameni.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2007, 11:18   #39 (permalink)

Zarzavat's Avatar

atunci poate ca am ajuns in punctul in care omenirea are nevoie de o revolutie sociala, si lumea trebuie sa-si reorganizeze existenta dupa alte reguli. la fel cum sclavagismul, feudalismul au fost solutii bune la timpul lor, dar intr-un final au fost trepte spre altceva mai bun, poate ca si actuala oranduire a ajuns la punctul in care trebuie sa faca loc pentru altceva mai bun. nu e valabil doar pt romania...

Old 22-03-2007, 11:21   #40 (permalink)
Banned

Settle down Che

Un numar mic de votanti nu ar duce decat la si mai multa ipocrizie: vor incerca sa cucereasca acei votanti prin si mai multe promisiuni.

low_level_superhero is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules