![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: Vi se pare intrebarea formulata corect? | |||
| DA! Este corect formulata si nu duce la confuzii! | | 42 | 48.28% |
| NU! Este usor de interpretat deci poate duce la confuzii! | | 40 | 45.98% |
| Putin ma intereseaza formularea intrebarii cat si a situatiei din politica! | | 5 | 5.75% |
| Voters: 87. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1 (permalink) | ||
| Referendum national! Va place cum este pusa intrebarea? Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului Dupa cum se vede in linkul de mai sus exista un articol ce ne arata o intrebare: Art. 9. Cetatenii care participa la referendum au dreptul sa se pronunte prin "DA" sau "NU" la urmatoarea intrebare inscrisa pe buletinul de vot: "Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?" La prima vedere intrebarea pare clara insa daca privim atent formularea ei si ne readucem aminte de "campania trecuta" se poate intrezari o incercare de manipulare a raspunsului! Sa ne gindim nuami la cei ce la oar asta sint pe cimp in campanie ce au informatii asa din gura in gura...ei ce vor sti? "Ba l-au dat pe Basescu jos si trebuie sa mergem sa spunem ca-l vrem presedinte!" Urmarea fireasca va fi votul DA! Iar scenarii de acest gen fara riscul de a cadea in paranoia se pot "vedea" destule! Personal consider ca ar fi fost corect o alta formulare a intrebarii din buletinul de vot! Eventual ceva de genul: " Doriti ca TRAIAN BASESCU sa ramana presedintele tarii? " sau " Sunteţi de acord ca TRAIAN BASESCU sa ramana in functia de presedinte?" etc.
__________________ Intrucat am ramas fara "scula" cer anticipat scuze pentru eventualele probleme aparute! Am schimbat parolele cam peste tot insa poate am uitat ceva! PS SCULA=>un Acer TravelMate (Asta ca sa nu se interpreteze!) | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Nu. Legea spune ca dupa suspendarea presedintelui se organizeaza referendum pentru a se vedea daca populatia este de acord cu demiterea lui. Nu mergem sa-l votam pe Basescu presedinte, ci mergem sa ne dam (sau nu) acordul la demiterea lui. Este absolut ok intrebarea.
__________________ "no doubt some chimp will soon complain that its traditions are disappearing under the steamroller of human cultural imperialism" Last edited by AxA; 24-04-2007 at 16:59.. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Lmao, deja s-au depasit toate limitele ridicolului. Pai daca nu esti capabil sa intelegi o intrebare atat de simpla, ce spune asta despre IQ-ul tau si despre capacitatea de a vota in cunostinta de cauza? Din aceeasi categorie: azi cativa pd-isti se dadeau de ceasul mortii ca referendumul are loc sambata si nu duminica.
__________________ Suntem un popor în lume/ Strâns unit şi muncitor/ Liber, cu un nou renume/ Şi un ţel cutezător. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Si mie mi se pare ok. Totusi, se putea formula mai clar, pentru masa de oameni care nu sunt foarte scoliti. Rivaldo, nu poti nega faptul ca se poate exploata o eventuala confuzie.
__________________ OFERTA SERVICII: Imprimare, indosariere, legare carte, carti de vizita Y!m: korkfoto | 0723.306.158 .-- .-- .-- .-.-.- .. -- .--. .-. .. -- .- -.-- --- -. .-.-.- -.-. --- -- | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Nu, eu cred ca deja devenim paranoici. Sigur ca exista si oligofreni/retardati sau hai sa folosim un eufemism, naivi, care nu inteleg despre ce e vorba, dar aia sunt statistic insignifianti, si, fiind din ambele tabere, probabil se compenseaza intre ei.
__________________ Suntem un popor în lume/ Strâns unit şi muncitor/ Liber, cu un nou renume/ Şi un ţel cutezător. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Si sa nu uitam ca poate fi confuz pentru ambele tabere. Iar cum simpatizantii lui Basescu sunt cu cateva clase in plus fata de PSD-isti, n-ar trebui sa ne facem prea multe griji, decat daca TOATA LUMEA ar vota pe dos. Atunci ar iesi Basescu demis de 75% dintre alegatori, acestia prezentandu-se la vot in proportie de 60%. Astea sunt predictiile mele, apropo. Demiterea va fi respinsa de 75% dintre cei prezenti la vot (60% din electorat).
__________________ "no doubt some chimp will soon complain that its traditions are disappearing under the steamroller of human cultural imperialism" | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Jul 2003 Location: Bucuresti | Quote:
__________________ Mourrons pour des idées, d'accord, mais d'une mort lente | ||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Jul 2003 Location: Bucuresti | Quote:
Quote:
__________________ Mourrons pour des idées, d'accord, mais d'une mort lente | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
AxA si Rivaldo..recititi ce spune mad_grll si incercati sa vedeti NEUTRU cetateanul de rand! Nu sint paranoic insa am fost in comisia de supraveghere si am asista la numarare intr-un sat ce e destul de aproape de civilizatie sa spun asa si tot Iliescu cautau sa voteze! In aceasta perioada majoritatea taranilor se afla pe camp...nivelul de informare este destul de scazut...la ei informatia cu ce e acum la buc e simpla se rezuma la "l-au dat pe Basescu jos" nu inteleg de ce trebuia dat jos...sau de ce nu trebuia dat jos! Nu au timp de asa ceva iar politica o fac la birtul din sat duminica dupa ce ies de la biserica! Confuzia va veni tocmai din acesta directie a slabei informari si la o mica gaselnitza de formulare! Votul din poll reprezinta punctul personal de vedere...acordat de NOI cei ce desfacem in 4 firul si-l comentam...insa in lumea lor e simplu! Nu toti sint analfabeti dar e greu de inteles anumite cuvinte mestesugite! Ce inseamna suspendare? "Heh l-au dat jos ca s-a luat de aia tari" "Sa mergem sa-l puna la loc sa le aratam ca noi vrem sa fie presedinte" "Sa votam cu D.A." Cam asa sint dialogurile in zona! Incercati sa priviti realist lucrurile!
__________________ Intrucat am ramas fara "scula" cer anticipat scuze pentru eventualele probleme aparute! Am schimbat parolele cam peste tot insa poate am uitat ceva! PS SCULA=>un Acer TravelMate (Asta ca sa nu se interpreteze!) | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: Earth |
Eu cred ca tu subestimezi grav nivelul taranului roman...Intrebarea ar trebui sa fie clara (si in cazul de fata este clara) pentru orice cetatean cu drept de vot. In alta ordine de idei, procentul prezentei la vot mai conteaza ? Ca daca da, e indiferent ce intrebare e pusa acolo | ||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
AIWA, cei despre care vorbesti evident nu sunt informati sau doritori de a se informa, caz in care nici n-ar trebui sa voteze. Raman la parerea ca scenarita a atins deja un nivel inimaginabil, am impresia ca traiesc intr-o tara de nebuni.
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|