Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-05-2007, 16:03   #1 (permalink)
Registered User

Prime's Avatar

Vot in alt oras

Cum pot sa votez in alt oras? Pe 19 este posibil sa fiu plecat in tara, dar vreau neaparat sa votez. Care este regulamentul? Merg la orice punct de vot cu buletinul si atat?

Prime is offline    Reply With Quote
Old 10-05-2007, 16:14   #2 (permalink)
pow scouter

shakalu2003's Avatar

cu cartea de alegator daca ai desi merge si cu buletinul
te va pune pe o lista separata

shakalu2003 is offline    Reply With Quote
Old 10-05-2007, 16:33   #3 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

De regula se infiinteaza sectii de votare pentru "rataciti". Eu sunt in situatia asta since 1992, ma duc si votez pe unde se organizeaza de-astea de turisti. In 2004 n-am putut sa ma lipesc de sectia din sectorul 2 (era macel) si m-am repezit pan'la Otopeni la aeroport unde erau vreo 3 persoane.
Uneori m-am lipit si de sectia cea mai apropiata de blocul meu, dar la unele alegeri nu am putut.

De regula in gari si aeroporturi n-ai cum sa dai gres. (Desigur, nu in Gara de Nord unde sunt cozi de zici ca imparte becali bancnote).

Pe scurt, intra in prima sectie pe care o vezi si daca nu te lasa acolo in mod cert te vor indruma catre o sectie "valabila".

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 10-05-2007, 16:52   #4 (permalink)
Registered User

Prime's Avatar

Perfect, nu as rata votul asta pt nimic in lume (sau aproape nimic) Mersi baieti.

Prime is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 06:51   #5 (permalink)
Registered User

CAlex's Avatar

Verifica Legea Electorala, am citit ceva ca la referendum se voteaza numai in orasul de resedinta, iar in strainatate numai daca ai permis de sedere.

CAlex is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 09:06   #6 (permalink)
Registered User

Daisy's Avatar

nu e adevarat cu permisul de sedere pentru cei din strainatate. ba chiar daca nu ai pasaport valabil sau carte de iD te poti duce la ambasada si ti se va face un titlu de calatorie de urgenta.

Alegatorii voteaza in sectia de votare pe raza careia domiciliaza. Cei care se afla in alta localitate decat cea de domiciliu pot vota in orice sectie de votare, unde vor fi inscrisi pe o lista suplimentara.

Romanii din strainatete fara acte valabile pot vota numai daca obtin titluri de calatorie

Ministerul roman al Afacerilor Externe sfatuieste persoanele care nu mai poseda documente de identitate valabile care sa le permita exercitarea dreptului de vot sa se prezinte inainte de data referendumului la oficiile consulare ale Romaniei din strainatate in vederea obtinerii titlurilor de calatorie.

Procedura de eliberare a titlurilor de calatorie este simplificata daca persoanele interesate prezinta pasapoarte expirate de mai putin de un an sau alte acte de identitate cu fotografie (ex. permise de conducere auto). In acest caz, titlul de calatorie se elibereaza in aceeasi zi.

In situatia in care persoana in cauza nu se poate identifica cu astfel de documente, este nevoie de confirmarea identitatii de catre autoritatile romane competente, iar aceasta procedura poate dura cateva zile.

Pentru obtinerea titlurilor de calatorie persoanele interesate vor trebui sa prezinte documentele cu care se identifica si doua fotografii color, recente, de 3,5 x 4,5 mm, urmand ca la oficiile consulare sa primeasca formularele necesare, se precizeaza in comunicatul MAE.

Daisy is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 17:39   #7 (permalink)
vreausa@plec.din.ro

skyblue's Avatar

Quote:
Cum pot sa votez in alt oras? Pe 19 este posibil sa fiu plecat in tara, dar vreau neaparat sa votez. Care este regulamentul? Merg la orice punct de vot cu buletinul si atat?
Contacteaza eventual cea mai apropiata filiala PSD , poate mai au locuri in autocarul cu turisti electorali.

skyblue is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2007, 08:48   #8 (permalink)
Love & peace!

bogdan george's Avatar

Aviz amatorilor: am auzit la radio in dimineata asta ca nu se vor mai infiinta sectii speciale de votare in gari si aeroporturi. In schimb calatorii vor putea sa voteze in sectiile normale, pe liste speciale.

bogdan george is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2007, 08:58   #9 (permalink)
Registered User

apciu2006's Avatar

Si merge doar cu buletinul? Eu habar nu am pe unde imi este cartea de alegator...

apciu2006 is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2007, 13:59   #10 (permalink)

szebah's Avatar

Eu voi fi in Sinaia pe 19 mai. Pot vota acolo daca am domiciliul in Bucuresti?

Multumesc. A si o sa votez DA pentru ca sunt pro Basescu

szebah is offline    Reply With Quote
Old 15-05-2007, 21:01   #11 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

szebah, nu ne intereseaza cu cine vei vota, cel putin nu pe topicul asta. In schimb ar putea aparea certuri si discutii, pentru care vei fi facut direct raspunzator

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 16-05-2007, 05:10   #12 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by bogdan george View Post
Aviz amatorilor: am auzit la radio in dimineata asta ca nu se vor mai infiinta sectii speciale de votare in gari si aeroporturi. In schimb calatorii vor putea sa voteze in sectiile normale, pe liste speciale.
Asa e, s-a anuntat si la TV si prin ziare.

apciu2006, nu se mai voteaza cu carti de alegator, trebuie sa ai CI sau BI la tine.

stunn is offline    Reply With Quote
Old 16-05-2007, 07:48   #13 (permalink)
Registered User

axterix's Avatar

cam asa sta treaba cu votul:

Reguli la referendum
Pentru a vota in tara este necesar buletinul sau cartea de identitate. Nu se va putea vota cu cartea de alegator.

Alegatorii care se afa in localitatea de domiciliu trebuie sa voteze in sectia de votare unde sunt inscrisi in lista electorala. Cei care care se afla in alta localitate decat cea de domiciliu pot vota in orice sectie de votare deoarece vor fi inscrisi pe o lista suplimentara. Nu se va vota in gari.
MSI K9N | DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+| Asus GeForce 8600 GT 256/128 | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N

axterix is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules