![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2007 | despre economia romaneasca
Inflatia a urcat, in octombrie, la un nivel anual de 6,8% (cel mai inalt nivel al ultimelor 16 luni) . Standard&Poor’s a coborat, in 5 noiembrie a.c. , perspectiva ratingului atribuit Romaniei de la stabil la negativ .Oare ce parere au ministrul roman de finante si guvernul Romaniei despre aceste "performante"?! | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Orice guvern minoritar face concesii tuturor pentru a se mentine la putere - chit ca e vorba de opozitie sau de sindicate. Problema se acutizeaza deoarece si 2007 si 2008 sunt ani electorali. Iar cu privire la cursul de schimb, e cu dus si intors: daca scade leul creste inflatia insa pe de alta parte se bucura exportatorii.
__________________ Just little old me | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
O radiografie dupa parerea mea coerenta si competenta a economiei romanesti actuale si a unora din cauzele de regres din ultima vreme. Quote:
http://www.zf.ro/articol_149184/euge...ai_duduie.html
__________________ Zwischen Lipp' und Kelchesrand, schwebt der dunklen Mächte Hand... | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Negrişorul roz | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Pai votul uninominal incearca sa faca asta (sper). Apoi de ce trebuie sa avem doar 2 partide mari? Problema acum e ca nimeni nu vrea sa riste nimic. PSD, PNL, PRM, UDMR sau PC nu vor sa cada guvernul pt ca nu le convine alegeri anticipare, PD si PLD vor. La urmatoarele alegeri lucrurile vor fi mult mai clare.
__________________ Nicolita-8.0 - A real threat from out wide, producing quality delivery from the right hand side both from open play and from set-pieces. His crossing was world-class at times and he will be left wondering just what else he could have done to try and win the game. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Traiasca politica economica a lu' Tariceanu, si balacarelile lui continue cu Basescu. Cand pe vremea PSD-ului a fost crestere economica sustinuta, nu a convenit nimanui, ca erau "comunisti". Sa vedem capitalistii cum se descurca, pentru ca au mai multe "studii" in domeniu, se pare.
__________________ Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not fish they are after. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Mi se pare o prostie sa crezi ca economia va merge doar spre mai bine. Sunt multi factori care influenteaza cresterea si sunt convins ca tendinta pe un interval de timp mai mare este in sus. Iar de valuta vin muncitorii din strainatate acasa de sarbatori si se mai schimba putin cursul.
__________________ Ma leshi?™ | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Pai din cate stiam eu, Romania inainte de ultimele alegerile din (am uitat anul), a avut crestere economica de aproape 6%. Acum daca era numai pe hartie sau nu, UE-ul au recunoscut si ei cresterea respectiva. Efectele acestei cresteri economica nu sunt imediate, si nu sunt vazute "cu ochiul liber" de catre consumatorul de rand. E nevoie de o oarecare perioada de timp pentru ca aceasta sa se faca simtita. O crestere a puterii de cumparare, sau mai stiu eu ce indici economici extrem de complecsi, pe care nu ii cunosc, pentru ca nu sunt in domeniu. Dar acum, aceasta crestere economica, nu mai exista nici macar in rapoartele astora de la guvern. Deci "nici macar pe hartie". Sau probabil incurc eu in mod grosolan cresterea economica, cu scaderea inflatiei. Care era o realitate inainte de alegeri.
__________________ Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not fish they are after. | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Romania leads in European construction sector's growth http://news.xinhuanet.com/english/20...nt_7108060.htm This is a very good sign. | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Interesting presentation of Romania historical economic data. You can click the title of x-axis or y-axis to change to a different statistical index. http://www.gapminder.org/world/#$maj...ds=ROM_dHkbWau http://www.gapminder.org/ Last edited by ablium; 30-11-2007 at 19:40.. | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Romania also has the lowest standard of living out of all the EU member states, from another statistic. This was presented to me by a czech friend from Paris.
|
| | #19 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Sure, it's obvious from the charts. All the other EU countries are better placed from a GDP point of view. But the increase *is* there. And the increase was even higher after 2004, but will slow down this and probably the next year (elections, schmelections) ...
| ||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
From the animation chart, most East European countries, including Romania, Hungary, Bulgaria, Slovakia, Russia, Belarus, Ukrain went through strong economic recession during 1990s when these countries were in the transition period of changing polical economic system.
| |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|