Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 17-11-2007, 21:58   #1 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Alegerile prezidentiale SUA 2008

Suntem în noiembrie 2007, pe 4 noiembrie 2008 vor avea loc alegerile pentru presidentia SUA (si pt senat si camera reprezentantilor, iar în unele state, pt guvernatori).

Declar discutiile deschise.

PS. rog moderatorii sa protejeze topicul de inevitabilele rabufniri pro/contra SUA, care pot fi dezbatute în alta parte

EMI is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 01:22   #2 (permalink)
Moderator

emi, daca tot o declari deschisa, arunca si tu niste idei, ca initiator.

ca prime idei, fiind inca devreme pentru lucruri prea precise, presedinte cred ca va fi hillary sau obama, care reuseste sa castige nominalizarea democratilor. probabil contra lui giuliani.
oricum, se pot intampla destule pana la anul.

ild12 is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 01:39   #3 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Stai sa ma orientez, cu ideile. Deocamdata stim cu totii ca e premiera mondiala, cu o femeie si un negru cu sanse palpabile de a ajunge presedinte.

Din sondaje, deocamdata femeia conduce detasat, negrul e pe urmele ei, restul sunt figuranti (asta în tabarea democrata).

Cum republicanii sunt un pic în umbra electoratului din cauza desteptului de Bush si a aventurilor lui, ma întreb daca exista vreo valoare adevarata în câmpul republican, care sa se impuna la primare si sa bata adversarul democrat, care în mod sigur va fi dur (Clinton sau Obama).

In orice caz, am deschis topicul ca sa comentam real-time, ca vad ca actiune e, la greu.

Deocamdata e interesant de observat cât accent se pune pe "cât au strâns candidatii", adica banii primiti pentru campanie. Chestie traditionala americana (în alte parti, statul da bani, ca sa evite imixtiunea flagranta a privatilor - chestie cu dus si întors).

Old 18-11-2007, 02:06   #4 (permalink)
Moderator

vazusem zilele trecute pe cnn ca in ceva sondaj recent, in missouri (un swing state care a votat cu castigatorul alegerilor de fiecare data din 1904 incoace, cu o singura exceptie) giuliani are un avans de un procent in preferinte, fata de hillary. sigur, e in marja de eroare, si, la fel de sigur, e prea devreme ca sa poti face prognoze pe baza acelui poll. insa arata macar ca dintre republicani, giuliani ar fi o varianta deloc de neglijat.

Old 18-11-2007, 17:56   #5 (permalink)
Registered User

Bogdan_P's Avatar

As vrea sa iasa Giuliani, in New York a fost foarte apreciat, a facut multa treaba...din pacate este Romano-Catolic si ar fi al doilea dupa JFK...deci ma indoiesc ca va ajunge la Biroul Oval, dar ii tin pumnii in fata altora.
Oricum Hillary aia n-are ce cauta nici macar ca o propunere, nebunia Americanilor. Sincer mor pentru aia, din partea mea...mi se rupe in 50 de tara aia.

Bogdan_P is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 18:24   #6 (permalink)
Registered User

dark_mind's Avatar

Mi-as dori sa candideze Al Gore ar castiga fara probleme, insa eu cred ca dintre cei doi Giuliani va fi cel care va castiga

dark_mind is offline    Send Message via Google Talk to dark_mind Reply With Quote
Old 18-11-2007, 18:34   #7 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Am o întrebare, voi tineti cu ala mai simpatic sau cu ala care propune mai multe avantaje pentru clasa sociala din care faceti parte ?

Old 18-11-2007, 18:43   #8 (permalink)
ţacau

catau's Avatar

Dupa ultimele calcule ale institului meu hancian va iesi marlanca aia de hilari clinton.End of story.
Rocks board: Burton Cruzer.

catau is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 18:44   #9 (permalink)
pow scouter

shakalu2003's Avatar

lupta e stransa intre Hillary si Obama desi cred ca Hillary o sa iasa pana la urma...
personal cred ca ar fi prea tare sa iasa Obama... din pacate "america profunda" e numeroasa

oare nu vrea sa candideze Obama la presedentia Romaniei?
asa as merge si eu la vot si as vota cu ambele maini

normal ca tin cu ala care are programe mai bune pt clasa sociala din care fac parte... doar nu o sa tin cu cel care e mai glumet sau mai frumos imbracat.

shakalu2003 is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 19:41   #10 (permalink)
un stomatologoist

al_de_sus's Avatar

pe gamebookers hilary e data ca un cal favorit :

Next US President 2008

Hillary Clinton 1.70
Barack Obama 3.25
Rudolph Giuliani 5.00
Fred Thompson 5.00
John McCain 5.50
Al Gore 8.00
Mitt Romney 11.00
John Edwards 11.00
Ron Paul 15.00
Sam Brownback 34.00
Newt Gingrich 34.00
Chuck Hagel 41.00
Bill Richardson 41.00
Mike Huckabee 41.00
Joseph Biden 51.00
Condoleezza Rice 67.00
Duncan Hunter 81.00
Exploziile sunt si comprimari ale timpului. Schimbarile observabile in universul natural sunt, toate, intr-un anumit grad si dintr-un anumit punct de vedere, explozive; altminteri ele nu v-ar fi perceptibile. Schimbarile linie si progresive, daca sunt suficient etalate in timp, raman nesesizate de observatori a caror perspectiva este prea scurta. De aceea, va spun ca eu am vazut schimbari pe care voi nu le-ati fi remarcat niciodata.

al_de_sus is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 22:13   #11 (permalink)

Zarzavat's Avatar

si daca candideaza si Jvartzenegher? asta da candidat serios si vanjos!!! bate singur Iranul

Zarzavat is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 22:20   #12 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Daca ma uit la madam Clinton si la Svaiternegru, nu stiu de ce am impresia ca as pune stampila pe al doilea.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 22:29   #13 (permalink)
Intuitive Investigator

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Deocamdata stim cu totii ca e premiera mondiala, cu o femeie si un negru cu sanse palpabile de a ajunge presedinte.
Un mulatru actually - din tata negru african si mama alba americana:

http://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama
"Purtam masti. Unii dintre noi le purtam din cauza unor frustrari sau complexe, altii pentru a ne apara de imperfectiunile lumii in care traim. Purtam masti pentru a ne ascunde defecte fizice sau, mai ales, pentru a ne masca vulnerabilitati psihice. Suntem slabi si stim asta. Insa suntem slabi doar in anumite puncte. In altele, excelam." (© Andrei Rosca de la bookblog)

Mercutio Benvolio is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 22:57   #14 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Daca ma uit la madam Clinton si la Svaiternegru, nu stiu de ce am impresia ca as pune stampila pe al doilea.
Intre un candidat democrat si un candidat republican sunt cam tot atâtea diferente de platforma câte exista între stânga si dreapta (nu vb de mâini).

Sa înteleg ca tu votezi cu ala mai simpatic, indiferent de interesul tau personal (ca si apartinator al unei clase sociale) si indiferent de platforma aluia ?

Nu de alta dar ar fi lafel de amuzant ca studentii bugetari din Ro care voteaza frenetic cu dreapta, ca aia de stânga par mai bulangii.

Old 18-11-2007, 22:58   #15 (permalink)
Registered User

Daisy's Avatar

Arnol Schwartzenegger nu poate candida la presedentia SUA pentru ca nu e nascut in State. Conform constitutiei americane numai cei nascuti acolo pot candida la presedentie.

Daisy is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 23:03   #16 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Stiu, Daisy, era o propunere de relaxare a legii (parca 20 de ani de cetatenie americana) dar din cate stiu a ramas prin Senat.

EMI, si te unde stii matale ce platforma agreez? Ia o pastila, poate te calmeaza. Eventual da-le lectii francezilor tai, ca au nevoie.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 23:09   #17 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Pai n-ai spus singur ca te uiti atent la aia si pui strampila pe Schwaitzer ? Din propozitie reiesea ca Hilary arata naspa, deci nu votezi cu ea. Si daca aia e naspa, deci tu votezi cu dreapta.

(ziceam doar ca e bizar sa votezi cu X pentru ca Y - cu platforma opusa - îti pare ciudat)

daca am înteles gresit, scuze

Old 18-11-2007, 23:27   #18 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Hilara si gasca democrata au bani cacalau. Si eu mi-as pune banii tot pe ea, desi Obama imi e mai simpatic.

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 19-11-2007, 00:08   #19 (permalink)
Moderator

cred ca nevoia de schimbare, justificata sau nu, e mare acolo. democratii trebuie doar sa propuna pe cineva decent, ca sa atraga energiile acelea care vor schimbarea. personal l-as prefera pe obama, imi place calitatea discursului la el (ma rog, atata cat am putut sa apreciez din urmarirea catorva dezbateri). hillary e clar mai politician ca el. pare insa sa nu aiba atat de multa substanta, desi ca stil si disciplina a discursului e un candidat mai solid.

Old 19-11-2007, 23:18   #20 (permalink)

Jigodie's Avatar

da` Bushica nu mai candideaza?

Jigodie is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules