Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-12-2007, 21:10   #21 (permalink)
Registered User

Conflictul exista oricum legitimat sau ba. Iar sarbii aveau grija sa-l atenueze cu timpul prin masacre in masa. Vina coalitiei este de a nu-i fi lasat sa-si desavarseasca opera de impacare cu etnicii albanezi. Atitudinea asta de copil rasfatat care isi arata muschii la cei mai mici decat el a avut-o fata de toate fostele republici iugoslave. Faptul ca au avut in frunte un tovaras de nadejde pe nume Milosevici, de extrema dreapta, adica nationalist si violent, fara legatura cu comunismul, este o pura intamplare.

evilgheorghe is offline    Reply With Quote
Old 12-12-2007, 21:43   #22 (permalink)
Moderator

evident, nu era in regula politica de curatare a provinciei de albanezi. solutia nu mi se pare insa independenta acesteia. o oarecare forma de autonomie, da. insa dezmembrarea teritoriala e cam mult. si nu pentru ca n-as mai putea de grija sarbilor si a pamanturilor lor stravechi. ci pentru ca banuiesc ca nu vor accepta linistiti situatia. rezulta probleme pentru regiune, care se puteau evita printr-o abordare care sa le lase si alora demnitatea.

asa cum sta situatia acum, am avut niste "negocieri" in care albanzeii au spus "independenta sau.. independenta". sarbii au spus nu (ce dumnezeu sa fi zis? ). asa ca va fi.. independenta. pai cum sa nu li se zburleasca alora penele mandriei nationale..

ild12 is online now    Reply With Quote
Old 12-12-2007, 23:01   #23 (permalink)
Registered User

Pai chestia este ca prea li s-au zburlit penele in toate directiile. Daca ar fi fost Kosovo un caz unic poate se punea problema altfel. Dar cand faci pe Gigi durul cu toti vecinii, mai rau nu poate sa iasa. De fapt regimul tovarasului Milosevici a exacerbat un nationalism de ale carui rezultate au "beneficiat" toate fostele republici iugoslave.

evilgheorghe is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 12:04   #24 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

http://www.hotnews.ro/Actualitate/Es...nta_Kosovo.htm

De ce oare nu ma mir? Cred ca foarte putine tari dintre cele care au un teritoriu "fierbinte" o sa aiba “curajul” sa recunoasca independenta Kosovo… Pacat ca si acum, in secolul 21, conducatorii nostrii gandesc tot ca in Evul Mediu…

Regards,
A.

AxA is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 12:23   #25 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Axa, nu ai dreptate. Deloc. Kosovo a fost mereu teritoriu sarbesc in care sarbii au fost majoritate. Asta pana cand au venit albanezii si i-au batut cu p... Adica au facut mai multi copii decat sarbii si acum sunt majoritari. Daca asta e motiv de independenta atunci si pakistanezii pot sa ceara independenta Londrei in cativa ani.
Nicolita-8.0 - A real threat from out wide, producing quality delivery from the right hand side both from open play and from set-pieces. His crossing was world-class at times and he will be left wondering just what else he could have done to try and win the game.

Double Jay is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 15:32   #26 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Quote:
Originally Posted by AxA View Post
http://www.hotnews.ro/Actualitate/Es...nta_Kosovo.htm

De ce oare nu ma mir? Cred ca foarte putine tari dintre cele care au un teritoriu "fierbinte" o sa aiba “curajul” sa recunoasca independenta Kosovo… Pacat ca si acum, in secolul 21, conducatorii nostrii gandesc tot ca in Evul Mediu…

Regards,
A.
de ce secesionismul e un atribut al secolului 21? chiar nu inteleg, dat fiind ca trendul, in europa, e reprezentat de UE. adica EU. adica european union.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 15:40   #27 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Double Jay View Post
si pakistanezii pot sa ceara independenta Londrei in cativa ani.
De ce, pentru ca asa scrie la Libertatea? Sau The Sun? Hm...

Old 14-12-2007, 15:42   #28 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Zic asa, daca la un moment dat or sa fie majoritari in Londra. Ar trebui sa aiba voie sa ceara independenta, nu?
Nicolita-8.0 - A real threat from out wide, producing quality delivery from the right hand side both from open play and from set-pieces. His crossing was world-class at times and he will be left wondering just what else he could have done to try and win the game.

Double Jay is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 15:45   #29 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
de ce secesionismul e un atribut al secolului 21? chiar nu inteleg, dat fiind ca trendul, in europa, e reprezentat de UE. adica EU. adica european union.
M-am exprimat insuficient de clar probabil, scuze. Libertatea, este un atribut al secolului 21. In plus, ai pervecta dreptate: European Union. Tocmai de aia ar trebui sa o lase mai bland cu nerecunoasterea independentei... Daca ii lasi sa se desparta, vor fi mai fericiti, mai multumiti.

Mai devrme sau mai tarziu tot ne vom uni toti in UE, intr-un singur stat. Mai multi si mai mici - si multumiti, e mai simplu. Mai demult ii ziceau "divide et impera". Daca te impotrivesti, ca si conducator, vei simti tot timpul resentimente din partea celor pe care vrei sa-i conduci.

Pozitia lui Basescu din Africa este de zece ori mai inteligenta si benefica Romaniei decat pozitia lui Tariceanu in Kosovo... Si imaginea...

Regards,
A.

Old 14-12-2007, 15:58   #30 (permalink)
Former WoW Addict

Greg's Avatar

Dupa ce ca am permis avioanelor NATO sa-i bombardeze pe sarbi acuma sa fim de acord ruptura asta? AxA tu esti constient ce tragedie nationala a fost 1940 la noi cand am pierdut pe rand Basarabia, Transilvania de NE si Cadrilaterul? Si atunci tot "Marile Puteri" au arbitrat adica noua ne-au dictat. Daca Europei ii mai pasa cat de cat de sarbi ar trebui sa se opuna ferm acestei independente. Daca ii considera europeni de mana a 14a sa nu se mire daca Serbia se va orienta catre o contrapondere a UE, Uniunea Rusia-Belarus.

Greg is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 16:02   #31 (permalink)
Moderator

kork's Avatar

Axa, ai senzatia ca separatistii din statele unite care sustin Republica Texas pot face ce vor ?
Sau crezi ca hispanicii pot sa-si faca o cubă mai mare in sua ?

http://www.texasnationalist.com/independence/index.php

.-- .-- .-- .-.-.- .. -- .--. .-. .. -- .- -.-- --- -. .-.-.- -.-. --- --

kork is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 16:06   #32 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Quote:
Originally Posted by AxA View Post
M-am exprimat insuficient de clar probabil, scuze. Libertatea, este un atribut al secolului 21. In plus, ai pervecta dreptate: European Union. Tocmai de aia ar trebui sa o lase mai bland cu nerecunoasterea independentei... Daca ii lasi sa se desparta, vor fi mai fericiti, mai multumiti.

Mai devrme sau mai tarziu tot ne vom uni toti in UE, intr-un singur stat. Mai multi si mai mici - si multumiti, e mai simplu. Mai demult ii ziceau "divide et impera". Daca te impotrivesti, ca si conducator, vei simti tot timpul resentimente din partea celor pe care vrei sa-i conduci.

Pozitia lui Basescu din Africa este de zece ori mai inteligenta si benefica Romaniei decat pozitia lui Tariceanu in Kosovo... Si imaginea...

Regards,
A.
libertatea aia e un concept abstract. cel mai important lucru este fericirea locuitorilor. iar independenta nu le asigura fericirea, asta e clar. kosovarii nu or sa fie o natie fericita cand or sa fie independenti. or sa fie multumiti pe moment - euforia va fi efemera. in plus, vor suporta presiunea constanta a serbiei - pentru ca, nu-i asa, noul vecin va fi destul de nervos si suparat.
mult mai inteligent ar fi fost sa se fi ajustat parametrii ce definesc mediul in care traiesc cei din kosovo (scuzati exprimarea). un cadru legal reciproc avantajos, o autonomie partiala, incurajarea investitiilor, supraveghere si asistenta judiciara internationala etc.

tu spui ca "daca ii lasi sa se desparta, vor fi mai fericiti, mai multumiti". esti sigur? serbia nu va fi mai fericita. si nici mai multumita. si, dupa un timp, probabil nici Kosovo. sigur, se va putea replica celor din kosovo ca "voi ati vrut-o". dar e o solutie infantila.

cat despre Divide et Impera... haos, nu inteleg nimic din ce ai vrut sa spui.
Divide et Impera spune ca trebuie sa-ti dezbini dusmanii, sa ii faramitezi si sa ii asmuti intre ei. mai mici, mai usor de cucerit cu armele. atat. tu de-ai dus in balarii.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 16:11   #33 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

@Greg: Nu consider ca a fost mare tragedie... Granitele mi se par o prostie, o incalcare a drepturilor omului. Nimeni nu ar trebui sa fie obligat sa faca ceva ce nu vrea, in cazul in care nu incalca legea sau libertatea altuia... Stiu, e o idee ce tine de anul 4000, asta e.

Daca am avea norocul sa fim atacati de o specie extraterestra, ati vedea ce bine se poate convietui intr-un stat unic, planetar, printr-o conducere colectiva, ca la furnici. Din pacate aici vorbim de aniul 9000 sau cam asa...

LE: @Lou: Ok, am folosit prost "divide et impera" - la altceva m-am gandit...

Old 14-12-2007, 16:18   #34 (permalink)
Former WoW Addict

Greg's Avatar

A fost o mare tragedie chiar daca tu nu consideri, iti recomand sa te documentezi, si exact la fel va fi si la sarbi. Sarbii se vor simti calcati in picioare a nush cat oara. Chiar vrem asta unui popor vecin, prietenos in general, de aceeasi religie ca si noi, cu o istorie asemanatoare?

Greg is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 16:29   #35 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

E posibil, nu contest. Dar aia e parerea mea, asta e. Tu ai parerea ta, eu am parerea mea.

Aceiasi religie, din nou, ma lasa rece. Cat despre istorie asemenatoare...? La ce conteaza (chiar daca ar fi asa)?

Old 14-12-2007, 16:31   #36 (permalink)
Registered User

Quote:
Englezii de exemplu sunt gata sa ofere independenta Scotiei oricand scotienii o cer. Doar ca scotienii inca nu sunt siguri daca o vor sau nu, daca sunt in stare s-o poarte
esti sigur?? poate nu ai inteles bine reportajele / articolele din ziar....

Quote:
Fii sigur ca nu se simtea "jignit" daca ii spuneai ca e "britanic".
ai fost in scotia? daca nu iti recomand sa o vizitezi (e super , mi-a placut Edinburgh dar iti recomand sa ajungi la Linlithgow sa vezi castelul de acolo) si sa vorbesti cu cei de acolo...

leonardd is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 16:33   #37 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Greg View Post
A fost o mare tragedie chiar daca tu nu consideri, iti recomand sa te documentezi, si exact la fel va fi si la sarbi.
Nu e chiar exact la fel si la sarbi. Cadrilaterul de exemplu nu si-a castigat independenta, a fost anexat Bulgariei. E o diferenta, nu crezi?

leopardul is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 16:39   #38 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by Greg View Post
popor vecin, prietenos in general
Asta e mai mult folclor. De fapt sintagma in sine tine de folclor. E ca o infloritura suplimentara pe costumu' national care oricum e suprasaturat de brizbrizuri d'astea. Nu cred ca (mai) exista popoare "prietenoase". Auzisem ceva de niste triburi prietenoase prin jungla amazoniana. Poate acolo.

stiller is online now    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 16:59   #39 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Quote:
Originally Posted by leonardd View Post
esti sigur?? poate nu ai inteles bine reportajele / articolele din ziar....

ai fost in scotia? daca nu iti recomand sa o vizitezi (e super , mi-a placut Edinburgh dar iti recomand sa ajungi la Linlithgow sa vezi castelul de acolo) si sa vorbesti cu cei de acolo...
Da, sunt sigur. Am inteles reportajele. Vezi ca e un canal TV unde se transmite live, non stop, tot ce se intampla/discuta in parlament.

Am fost in Scotia. Am prieteni scotieni.

Esti inscris pe listele electorale (in Anglia)? Daca da, cu cine ai de gand sa votezi?

Old 14-12-2007, 17:33   #40 (permalink)
Registered User

Quote:
Esti inscris pe listele electorale (in Anglia)? Daca da, cu cine ai de gand sa votezi?
da sunt inscris....
nu stiu cu cine, laburistii s-au facut de toata jena in ultimul timp, pe de alta parte, cameron si ai lui doar arata cu degetu, nu vin cu solutii..poate ca nu sunt (re Northern rock, cd-uri pierdute, ''british jobs for british workers'' ).
tu?
Quote:
Da, sunt sigur. Am inteles reportajele. Vezi ca e un canal TV unde se transmite live, non stop, tot ce se intampla/discuta in parlament.

Am fost in Scotia. Am prieteni scotieni.
mie mi-au lasat alta impresie scotienii, ca ar fi cam sucariti sa li se spuna britanici.
mai nou sunt fan bbc radio 4, mai ales ca fac naveta zilnic stafford-manchester

leonardd is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules