Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 14-12-2007, 17:42   #41 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Sunt sucariti daca li se spune englezi, de catre cei de pe continent, da. Pentru ca nu sunt englezi. Sunt scotieni. Si britanici. Si pamanteni.

Eu ca principiu sunt liberal, nu stiu cu cine sa votez, nu prea sunt liberali pe aici Poate votez cu aia care promit ca reduc impozitul de 40%...

AxA is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 17:50   #42 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Quote:
Originally Posted by AxA View Post
@Greg: Nu consider ca a fost mare tragedie... Granitele mi se par o prostie, o incalcare a drepturilor omului. Nimeni nu ar trebui sa fie obligat sa faca ceva ce nu vrea, in cazul in care nu incalca legea sau libertatea altuia... Stiu, e o idee ce tine de anul 4000, asta e.

Daca am avea norocul sa fim atacati de o specie extraterestra, ati vedea ce bine se poate convietui intr-un stat unic, planetar, printr-o conducere colectiva, ca la furnici. Din pacate aici vorbim de aniul 9000 sau cam asa...

LE: @Lou: Ok, am folosit prost "divide et impera" - la altceva m-am gandit...
Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva. Eu nu as vrea. Da, granitele sunt o limitare a libertatii si sunt de acord ca ar trebui sa fi liber sa mergi fara viza oriunde in lume. Dar e o direfenta intre asta si independenta Kosovo. Tot nu mi-a raspuns la intrebare: daca in 100 de ani pakistanezii sunt majoritari in Londra, au voie sa ceara independenta? Pt ca asta e cazul Kosovo.
Nicolita-8.0 - A real threat from out wide, producing quality delivery from the right hand side both from open play and from set-pieces. His crossing was world-class at times and he will be left wondering just what else he could have done to try and win the game.

Double Jay is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 17:58   #43 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Nu e nici pe departe cazul Kosovo. Ai fi putut intreba despre Irlanda de Nord... dar si acolo, este mult mai simplu decat in Kosovo. Nu te uita doar la partea de istorie la care iti convine tie sa te uiti...

Old 14-12-2007, 17:59   #44 (permalink)
Former WoW Addict

Greg's Avatar

@Leopardul: Cadrilaterul l-am bagat in contextul anului dezastruos 1940. Cadrilaterul a fost anexat de Romania dupa al 2lea razboi balcanic in 1913 si s-a intors la bulgari septembrie 1940. In mod normal nu ar fi fost nici o tragedie dar a fost un fel de sare pe rana pentru Romania dupa ce in vara pierdusem Basarabia si NE Transilvaniei.

Greg is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 18:32   #45 (permalink)
Registered User

Sare pe rana pe dracu'. Ce treaba aveam noi cu Cadrilaterul. Ce cautam noi acolo? Am declarat razboi bulgarilor fara motiv, in buna traditie a intelegerii intre tarile vecine, ca sa confirmam ideea idioata ca noi am purtat numai razboaie de aparare.

Si cu prietenia sarbilor, lasati-o mai moale. In 1918 au invadat in mod violent Banatul. Si la urma urmei de ce sa ne ingrijoram atata pentru sentimentele lor. Este evident ca o solutie contrara nu ar multumi albanezii si le-ar jigni sentimentele acestora.

evilgheorghe is offline    Reply With Quote
Old 14-12-2007, 19:39   #46 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Greg View Post
@Leopardul: Cadrilaterul l-am bagat in contextul anului dezastruos 1940. Cadrilaterul a fost anexat de Romania dupa al 2lea razboi balcanic in 1913 si s-a intors la bulgari septembrie 1940. In mod normal nu ar fi fost nici o tragedie dar a fost un fel de sare pe rana pentru Romania dupa ce in vara pierdusem Basarabia si NE Transilvaniei.
Tu vorbesti de "plimbarea" acestui teritoriu intre Romania si Bulgaria. Ignorand care dintre tari are dreptate, vroiam doar sa subliniez diferenta dintre aceasta situatie si Kosovo care cer independenta, nu alipirea la alt stat.

leopardul is offline    Reply With Quote
Old 15-12-2007, 05:26   #47 (permalink)
Registered User

Buhuhu ... faza cu timpenia asta de sustinere a independentei e cam de speriat - si in primul rind pentru ca se permite/sustine la greu aparitia in Europa a unui "failed state" controlat de Mafie in fapt ...

Mîtiu Ioan is offline    Reply With Quote
Old 15-12-2007, 15:13   #48 (permalink)
Registered User

Asta din ce joc era?

evilgheorghe is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2007, 13:23   #49 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Quote:
Nu e nici pe departe cazul Kosovo. Ai fi putut intreba despre Irlanda de Nord... dar si acolo, este mult mai simplu decat in Kosovo. Nu te uita doar la partea de istorie la care iti convine tie sa te uiti...
Ideea e aceasi: eu vin la tine in casa, ma pun intr-o camera si apoi zic ca aia e a mea pt ca sunt majoritar acolo.
Nicolita-8.0 - A real threat from out wide, producing quality delivery from the right hand side both from open play and from set-pieces. His crossing was world-class at times and he will be left wondering just what else he could have done to try and win the game.

Old 19-12-2007, 20:33   #50 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Depinde de conditiile in care ti-am permis eu sa stai in camera respectiva...

Old 20-12-2007, 00:21   #51 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

La inceput am venit singur. Apoi am chemat toata familia fara voia ta.

Old 20-12-2007, 15:51   #52 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Nu este valabila comparatia. Nici pe departe.

Old 20-12-2007, 16:53   #53 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Sau am facut mai multi copii decat tu si am devenit majoritar in camera aia. Poate asa e mai buna comparatia. Apropo, stateam cu chirie acolo dar acuma zic eu ca camera aia ar trebui sa fie a mea. De ce? Pentru ca stau acolo de mult timp si am devenit majoritar.

Old 20-12-2007, 17:10   #54 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

eventual "am facut mai multi copii decat tine"...

Esti absolut ridicol cu aceste comparatii. Cand au venit "kosovenii" si s-au instalat (apoi inmultit majoritar) in Serbia? De ce imparti istoria in perioade distincte dintre care apoi sa ignori, repet, dupa bunul plac, ce nu iti place tie sa iei in calcul? Cand anume au venit kosovenii la sarbi acasa? La sfarsitul anilor 1800 cand sarbii s-au otarat sa alipeasca Kosovo?

Nici Kosovo nici Serbia nu s-au infiintat ieri-alaltaieri, ci au o istorie destul de veche, de mii de ani. De-a lugul carora au fost cand intr-un imperiu, cand in altul,cand independent, cum s-a "intamplat" sa fie...

Acum vor independenta. Foarte bine, dreptul lor... Mai ales ca au si luptat pentru ea in '99.

Old 20-12-2007, 17:46   #55 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Quote:
eventual "am facut mai multi copii decat tine"...

Esti absolut ridicol cu aceste comparatii. Cand au venit "kosovenii" si s-au instalat (apoi inmultit majoritar) in Serbia? De ce imparti istoria in perioade distincte dintre care apoi sa ignori, repet, dupa bunul plac, ce nu iti place tie sa iei in calcul? Cand anume au venit kosovenii la sarbi acasa? La sfarsitul anilor 1800 cand sarbii s-au otarat sa alipeasca Kosovo?

Nici Kosovo nici Serbia nu s-au infiintat ieri-alaltaieri, ci au o istorie destul de veche, de mii de ani. De-a lugul carora au fost cand intr-un imperiu, cand in altul,cand independent, cum s-a "intamplat" sa fie...

Acum vor independenta. Foarte bine, dreptul lor... Mai ales ca au si luptat pentru ea in '99.
Parca vorbesti de Transilvania.

Old 20-12-2007, 17:58   #56 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Da, fie ca iti place, fie ca nu, istoria nu incepe cand te-ai nascut tu... E mult mai complicat de-atat, si nu poti sa gandesti atat de simplist, decat daca esti superficial. Ceea ce sunt convins ca nu vrei nici sa lasi impresia, macar. Lucrurile sunt complicate, sunt nuante de gri. Nu exista alb si negru decat in foarte putine cazuri, if any.

Old 20-12-2007, 18:49   #57 (permalink)
Moderator

tocmai pentru ca nu e bine sa privesti lucrurile simplist nu poti spune "Acum vor independenta. Foarte bine, dreptul lor... Mai ales ca au si luptat pentru ea in '99." faptul ca ei vor ceva e absolut irelevant fara sustinerea din exterior. tocmai aceasta interventie, care afecteaza integritatea teritoriala a unui stat, e in discutie. e oportuna o asa miscare? de ce i-am sustine pe albanezi in demersul acesta? nu e nimic de castigat intr-o asemenea afacere.

ild12 is offline    Reply With Quote
Old 20-12-2007, 19:00   #58 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Pai mie mi se pare ca au mare sustinere, tocmai. Inafara forumului, vreau sa zic . E mai de "bun simt" sa-i lasi decat sa le "interzici", parerea mea...

Old 20-12-2007, 21:21   #59 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

cum adica de "bun simt"? aici nu e vorba de bun simt, aici e vorba de niste precedente, poate de un trend, poate de o victorie "simbolica" sau, dimpotriva, o infrangere "simbolica".

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 21-12-2007, 02:31   #60 (permalink)
Moderator

Pai mie mi se pare ca au mare sustinere, tocmai. Inafara forumului, vreau sa zic . E mai de "bun simt" sa-i lasi decat sa le "interzici", parerea mea...
asta spuneam ca e discutia. de ce aceasta sustinere? pot fi ei acolo 99% din totalul populatiei, fara sustinere externa nu ar putea face nimic. in alte parti nu functioneaza logica aceasta a numerelor (dupa cum mi se pare firesc sa nu functioneze). e normal sprijinul acesta pentru separare? care e motivatia lui? presupunem ca e bunastarea minoritatii albaneze?

ild12 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules