![]() |
| | #61 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Nicolita-8.0 - A real threat from out wide, producing quality delivery from the right hand side both from open play and from set-pieces. His crossing was world-class at times and he will be left wondering just what else he could have done to try and win the game. | |||
|
| | #63 (permalink) | ||
| Quote:
Mai nou, sarbii sunt pregatiti sa faca ceva pe UE si pe toti cei care recunosc independenta Kosovo. Bravo lor !
__________________ It's always funny until someone gets hurt. Then it's just hilarious. | |||
|
| | #65 (permalink) | ||
|
Si mai departe de 1389 te-ai dus? Cam prin 850 asa, provincie independenta, sau ce era, a fost alipita imperiului Bulgaro-Sarb... Dar este oricum irelevant. Ce ma scarbeste pe mine in toate argumentele astea, fie ca este Kosovo, Transilvania sau alta regiune, este ca cei care vin cu argumente, se blocheaza pe un anumit an (sau perioada) in trecut, cand s-a intamplat ceva (ce le convine lor in argumentatie) si ignora complet restul istoriei... Trebuie sa intelegeti ca tarile evolueaza, se transforma. Si tarile sunt, in mare parte, locuitorii lor. Ca o tara pustie nu este absolut nimic...
__________________ "no doubt some chimp will soon complain that its traditions are disappearing under the steamroller of human cultural imperialism" | |||
|
| | #66 (permalink) | ||
| Quote:
Daca albanezii aia vor avea tupeul sa-si declare singuri independenta, va iesi bubuiala din nou.
__________________ It's always funny until someone gets hurt. Then it's just hilarious. | |||
|
| | #67 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2005 Location: Bucuresti |
Ceea ce nu intelegi tu e ca Kosovo nu a fost si nu este nici o tara. E o provincie care a facut parte organica dintr-un regat (sirbesc), a fost luat cu japca de acolo si alipit unui imperiu multinational si multi-etnic care cuprindea de la pasalicuri pe linga Viena la provincii persane, fara nici o legatura culturala sau etnica - a fost purificat etnic si religios, in multe valuri pe parcursul a sute de ani pe intelesul tau (si tot au ramas un numar semnificativ de sirbi) - dupa care a fost recucerit de sirbi. Simplul fapt ca a facut parte din Imperiul Otoman nu are nici o relevanta fata de statutul sau cultural si national, la fel cum nu are pentru nici una din provinciile cucerite de turci. Statutul sau s-ar putea asemui mai degraba cu Harghita si Covasna, cu diferentele substantiale de rigoare. Daca Harghita si Covasna ar fi avut granita cu Ungaria si acolo s-ar fi intimplat aceleasi lucruri ca in Kosova (rebeliune armata finantata de afara, inscenari mediatice ale presei din vest, crime din toate partile pe care nu le mai poti atribui exact dar pentru care poti usor da vina de ansamblu pe cel portretizat ca 'baiatul rau' - in acest caz noi, majoritarii) - atunci ar fi avut tot dreptul sa se separe de noi, sa lase sute de mii de refugiati pe-afara si sa se transforme intr-o baza de facto a diverselor servicii de caritate - ba inca si noi sa ne facem plinul la bombe pe cap de intreprindere ca prima de fin de siecle. Sau nu ? Sigur ca statutul provinciei Kosovo poate si e chiar recomandat sa faca obiectul unei dezbateri, cit mai juste pentru toate partile implicate. O forma de autonomie e necesara si acceptata de toti. Dar nu sa fie luat cu japca pe niste criterii etnice dubioase (exista multi refugiati sirbi care acum nu se pot intoarce si in cazul independentei nu vor putea niciodata) si sa se joace viata a milioane de oameni dupa interesele de moment ale unor mari puteri. Nu mai vorbim de stabilitatea politica in zona, pe termen lung complet compromisa de prostia sau jocurile diversilor potentati, alesi sau numiti. | ||
|
| | #68 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2004 |
US To Offer Money To Serbia For Kosovo Independence February 13, 2008 AFP WASHINGTON (AFP)--The U.S. will offer economic and other aid to Serbia during the "extraordinarily difficult period" it will face with Kosovo's independence, Secretary of State Condoleezza Rice said Wednesday. "We want a Serbia that is looking to its future and that future is in Europe," Rice told senators, adding she intervened so that Serbia could be offered NATO's Partnership for Peace, a first step toward joining the alliance. "I do know this is going to be an extraordinarily difficult period of time for the Serbian people," Rice said during a hearing at the Senate Foreign Relations Committee. "And what the U.S. is going to do is offer a hand of friendship, saying that the status of Kosovo and its resolution will allow Serbia to look forward, and to move on then with what it needs to do," Rice said. "We hope to be good partners in exchanges, in economic assistance, in all the ways that could reach out to Serbia," Rice said. "But it is a great culture and they are great people. I hope they will look to that future, not to the past," she added. | ||
|
| | #69 (permalink) | ||
|
Eu am impresia ca totul face dintr-un plan gen Yalta, despre care o sa aflam peste multi ani, plan care include cu siguranta si Romania. Cred ca aderarea noastra la UE face parte dintr-un deal mult mai larg, care ne obliga la anumite chestii, sper sa fie si ceva ce o sa castigam (dar gandindu-ma ca cei care puteau negocia sunt baselu si taricelu.... dumnezeu stie). Ne-au bagat in UE, dar tre sa fim de acord cu diverse alte chestii care vor evolua in zona. Cu siguranta toata zona se va inflama, Bosnia se va transforma in altceva sau va disparea, dupa care va incepe tavalugul in zona noastra si la rusi. Ieri am vazut ceva pe Euronews care m-a facut sa vad rosu in fata ochilor - era un reportaj in care prezentau posibile zone secesioniste, in UE. Au prezentat o harta a Romaniei din care lipsea toata Transilvania. Dupa care am auzit la radio o declaratie a unui ungur prin care spunea ca ei nu vor independenta, vor autonomie, pe care vor sa o obtina pasnic, sa fie de acord partidele din Romania... In tot dealul asta care pare sa semene iar cu jocuri de culise intre tarile vestice si Rusia, noi am ales tarile vestice in speranva ca vom recupera Basarabia ? Deocamdata nulitatile care ne conduc declara mare si tare ca se opun independentei, dar pot sa fac pariu ca acest lucru se va schimba in urmatoarele luni. Mi se pare ca dupa ziua de azi totul se va schimba si nu ne va fi deloc bine, indiferent daca se vor radicaliza ungurii sau se va incerca o unire cu Basarabia, fara Transnistria. Cel mai mare regret il am ca suntem condusi de niste papitoi, nu de cineva care e in stare sa dea cu pumnul in masa, nu sa plece ochii si sa semneze orice porcarie. In Slovacia lucrurile sunt mult mai grave decat la noi, ungurii de acolo fac deja totul pe fata de ani de zile. Si acum tin minte ca in 2002, cand am ajuns intr-un orasel de granita cu Ungaria si am incercat sa dorm la hotel. Cand mi-au vazut pasaportul romanesc, pretul camerei s-a dublat. Am plecat spre Bratislava, evident. Chiar ma intreb cum ar reactiona romanii daca am avea o problema similara. Ar sta si ar vedea totul la TV, sau ar face ceva ? Si asa, sunt uimit ca la granita cu Kosovo nu sunt zeci si sute de mii de sarbi care sa se duca sa faca ceva. Last edited by Silviu; 19-02-2008 at 12:21.. | |||
|
| | #71 (permalink) | ||
|
Sa vedem ca tari or sa recunoasca independenta. Eu pun pariu ca UN nu o sa recunoasca asa ceva.
__________________ Nicolita-8.0 - A real threat from out wide, producing quality delivery from the right hand side both from open play and from set-pieces. His crossing was world-class at times and he will be left wondering just what else he could have done to try and win the game. | |||
|
| | #73 (permalink) | ||
|
Spania? Anglia? BELGIA?
|
| | #74 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Ce aduce o astfel de actiune? Tensiuni in rindul populatie civile, o sapca de bani si ceva putere pentru cei inscaunati in noua putere, o posibila scadere a nivelului de trai daca economia noii tarisoare nu mai e sustinuta intr-un context mai larg.
| ||
|
| | #75 (permalink) | ||
|
Kosovo s-a pierdut in 99, astazi nu e decat sfarsitul. Nu are ce nivel de trai sa scada... nu exista nici un fel de economie, veniturile sunt realizate din droguri,prostitutie, coruptia si analfabetismul e la cel mai inalt nivel. In continuare sentimentele anti sarbi exista si daca ai nume de sarb viata iti este in pericol. Si eu abia astept ca Tara Bascilor sa isi declare independenta la fel si Scotia,Irlanda si alte zone din vechiul continent
__________________ "Fie să renască numai cel ce har / Are de-a renaste curătit prin jar / Din cenusa-i proprie si din propriu-i scrum / Astăzi ca si mîine, pururi si acum." Oriunde as fi, Inima Mea Bate Pentru Poli | |||
|
| | #77 (permalink) | ||
|
Romania n-ar trebui sa recunoasca niciodata independenta Kosovo si nici Spania. @Sennin dar de Covasna, Mures si Harghita de ce nu spui ca abia astepti sa isi declare independenta, poate Banatul, restul Transilvaniei? Asa cum s-a intamplat in Serbia se poate intampla si cu Catalunia sau Tara Bascilor... Cel mai bine pentru toti este sa ramana asa cum sunt, nu independente, uniri sau alte chestii. | |||
|
| | #78 (permalink) | ||
|
mie mi se pare ca toata dorinta kosovarilor de a fi independenti e pur emotionala. si nu cred ca e nici un plan "mai mare" (de data asta). sigur, s-or fi apasat niste butoane mai tare, dar altfel vorbim de o mica provinciutza din europa. transilvania nu se va rupe de romania si nici nu va ajunge la unguri (silviu?!). ungurii de la noi nici macar nu se inteleg cu ungurii din ungaria. da, vor autonomie administrativa, poate ar trebui sa discutam despre asta. ce inseamna, cum se impart banii etc. nu sunt atat de convins ca stim cu adevarat ce inseamna stat national unitar si indivizibil. de ce este el definit teritorial? de ce nu punem pe primul loc oamenii? ce inseamna stat unitar? mai e necesar sa avem un stat unitar si indivizibil acum, in realitatea politica prezenta? eu nu astept sa se rupa bascii de spanioli. eu astept sa se rupa flamanzii de valoni . sper sa dea un exemplu de eleganta si politete .
__________________ Well, I'm the best there is. Plain and simple, when I wake up in the morning I piss excellence. | |||
|
| | #79 (permalink) | ||
| Un stat "se vrea" unitar si indivizibil atunci cand toti cetatenii sai, sau macar o larga majoritate, cu raspandire geografica relativ echilibrata, "vor" acest lucru. Atunci cand imensa majoritate a populatiei unei regiuni e de alta etnie si religie; si cand aceasta populatie nu mai "vrea" sa fie parte a statului unitar.... Nemaivorbind despre razboi, maceluri, purificare etnica etc...
__________________ When did I realize I was God? Well, I was praying and I suddenly realized I was talking to myself. | |||
|
| | #80 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 | mai e necesar sa avem un stat unitar si indivizibil acum, in realitatea politica prezenta? intreaba orice tara aflata in pozitia de a evita pierderi teritoriale, daca i se pare ca e nevoie sa-si mentina intregi granitele. ![]() Atunci cand imensa majoritate a populatiei unei regiuni e de alta etnie si religie; si cand aceasta populatie nu mai "vrea" sa fie parte a statului unitar... atunci se poate duce sa-si caute pamant si apa in alta parte. sau sa stea cuminti si sa traiasca al fel ca pana acum. mai putin razboi, maceluri, purificare etnica etc. s-a mai dat exemplul cu venit la mine acasa.. dupa o vreme spus ca e casa ta. iar dup o alta vreme.. spus ca nu mai e casa mea ci doar a ta.
| ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|