Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 17-02-2008, 22:19   #101 (permalink)
Moderator

tot ma gandesc cum de a putut spune bush ca pentru linistea balcanilor e nevoie de un kosovo independent. ok, e bush, insa declaratiile astea i le pun in gura oameni presupus destepti.
chiar daca ai interesul sa sustii treaba, nu o faci cu asemenea argumente.

ild12 is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 22:20   #102 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Sennin, Romania e destul de de intreaga, ultima oara cand am verificat. Sarbii au avut nevoie de cateva rasboaie ca sa vada ca Federatia era o tampenie. Ca natie stam foarte bine.
Quote:
vad ca si tu ai spus ca "avem 2 albanii"...deci sa se duca in albania. Nu mai au loc sau ce ??
Ce sa caute acolo? Nu s-au nascut in Albania, sunt doar etnici albanezi. Problema e ca sunt multi, like 90 % plus.

Quote:
Hmmm ... care masacru totuşi ? Ăia de la Haga au avut niscai probleme în procesul lui Miloşevici ( care de-aia a şi trenat atâta până a crăpat ăla în puşcărie ) tocmai pentru a aduce dovezi la capul de acuzare referitor la genocid ...
Nu văd ce sens are să se continue şi acuma cu afirmaţii din ştirile CNN din '99 - care au şi fost ulterior dovedite ca fiind false.
Okay, evitam limbajul jurnalistic si nu-i zicem masacru, ii zicem cum vrei tu, tot un drac. Prosti si aia din Administratia NATO, KFOR si ONU sau cine mai era pe-acolo. In loc sa-l "curete" cumva pe Milo l-au mai martirizat un pic. Si-aici trebuia sa invete de la romani.

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 22:30   #103 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Megalomaniac View Post
Okay, evitam limbajul jurnalistic si nu-i zicem masacru, ii zicem cum vrei tu, tot un drac.
Dar la ce te referi totuşi ?

Singurul act considerat de genocid/masacru în istoria conflictelor din fosta Yugoslavie a fost cel de după ocuparea Srebreniţei de către sârbi ...

Mîtiu Ioan is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 22:33   #104 (permalink)
Registered User

"Declaraţia generalului Zdravko Ponos că provincia Kosovo nu va fi apărată cu armele este o ruşine", a spus Artemije. "Serbia ar trebui să cumpere arme de ultimă generaţie de la Rusia şi de la alte state şi să ceară Rusiei să trimită voluntari şi să stabilească o prezenţă militară în Serbia", a spus el.

"Kosovo a fost şi va fi mereu al Serbiei", a subliniat Artemije, cu câteva ore înainte de declararea independenţei de către provincia sârbă. Totul va trece, ca şi ocupaţia Kosovo", a declarat şeful Bisericii Ortodoxe sârbe din Kosovo, în vârstă de 73 de ani.

Analistul sârb Bosko Jaksici a spus că discursul lui Artemije nu este o surpriză. "În următoarele zile ne putem aştepta la comunicate de presă furioase. Se vor cere şedinţe al Consiliului Naţional de Securitate şi ale Curţii Internaţionale de Justiţie. Nivelul relaţiilor diplomatice cu ţările care vor recunoaşte noul stat din Balcani va fi redus", a explicat el.

"Clopotele vor bate şi ştim că Artemije va repeta că trebuie să luptăm pentru Kosovo încă 500 de ani. Pentru imagine, armata va fi pusă în stare de alertă ridicată, presa occidentală va fi criticată dacă nu va relata declaraţiile dramatice ale refugiaţilor sârbi", a subliniat analistul.

din EVZ

leopardul is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 22:40   #105 (permalink)
Registered User

Erethorn's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mîtiu Ioan View Post

Singurul act considerat de genocid/masacru în istoria conflictelor din fosta Yugoslavie a fost cel de după ocuparea Srebreniţei de către sârbi ...
Si chiar daca ar fi numai ala, nu e destul ? Curtea Internationala de Justitie l-a declarat genocid.

E nevoie de mai multe ? Unul singur nu se pune ? 550 de gropi comune nu ajung ? Opt mii de victime nu ajung ?

Erethorn is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 22:43   #106 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Quote:
Nu mai stiu localitatile, sunt "masacre" mici, la vreo 40 de oameni in medie. Cateva (ma rog, cel putin unul din cate-mi amintesc) au fost denumite masacre si la nivel oficial (European, NATO & all). Nu te gandi la zeci de mii de oameni, kossovarii nu cred ca-s mai multi decat bucurestenii pusi la un loc. Acum depinde ce considera fiecare prin masacru.

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 22:44   #107 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Erethorn View Post
Si chiar daca ar fi, prin absurd, numai ala, nu e destul ? Curtea Internationala de Justitie l-a declarat genocid.

E nevoie de mai multe ? Unul singur nu se pune ? 550 de gropi comune nu ajung ? Opt mii de victime nu ajung ?
Asediul/ocuparea Srebreniţei a avut loc în cadrul războiului bosniac din 1995 - şi a fost "opera" sârbilor separatişti de la Pale din "republica Srpska".
Nu are absolut nici o legătură cu Kossova şi cu statul Yugoslavia/Serbia ...

Dar na ... dacă, prin absurd, oamenii ar avea un minim de informare despre problemele despre care îşi dau cu părerea la modul radical ar fi mult mai bine probabil ... :P

Quote:
Nu mai stiu localitatile, sunt "masacre" mici, la vreo 40 de oameni in medie
Pretextul pentru intervenţia NATO din 1999 a fost un "masacru" despre care s-a descoperit ulterior că a fost o înscenare ( sau în fine, modul de relatare a fost foarte "neprofesionist" ) .
Ulterior - în timpul campaniei de bombardamente a NATO asupra Yugoslaviei - în provincie au avut loc mai multe preupuse atrocităţi ( de ambele părţi ), deoarece atât campania de gherilă a UCK cât şi cea de contra-rebeliune a sârbilor au atins apogeul, însă asta oricum e departe de argumentul folosit iniţial în discuţie.

Old 17-02-2008, 22:48   #108 (permalink)
Registered User

nicolau.cosmin's Avatar

Da, e foarte grav faptul ca unele tari "europene" accepta/valideaza existenta acestei tumori numita "republica" Kosovo!!! Atunci cand ai jeg pe tine sau cand ai o infectie te speli/cureti si in nici un caz nu protejezi asa ceva. "Ungurii" din UDMR se apleaca dupa cum bate vantul, m-am lamurit cu ei, problema incepe atunci cand populatia maghiara din ROMANIA "pune botul" la ceea ce spun cei din UDMR. Acum, subiectiv, eu sunt de partea cuscrilor(sarbii) dim motive pur istorice si personale dar nu trebuie sa uitam ca populatia romaneasca din SERBIA este oprimata. Cat despre albanezi(arnauti), parerea mea este ca sunt un popor de criminali, infractori, putori si cred ca orice alt lucru negativ. Tocmai pentru "calitatile" astea erau angajati pe vremuri ca bodyguards, mercenari etc.

nicolau.cosmin is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 22:54   #109 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by -=Hit-Man=- View Post
Vai de cunostiintele tale, statele sunt urmari ale evolutie omului,daca nu ar fi state nu ar fi legi, nu are avea cine sa impuna legea....ar fi haos.
Natiunea formeaza statul(alege conducatorii etc), diferite popoare pot forma o natiune(natiunea americana, franceza, romanii nu sunt o natiune, sunt un popor.), barem sa stii ce inseamna cuvintele pe care le folosesti.

On topic totusi,

Nu vad de ce ne-ar afecta pe noi, eu nu cred in "master plans", cel putin nu aici, ungurii din Romania se bucura de toate drepturile recunoscute de ONU/EU, nu se poate compara ceea ce Serbia a facut cu situatia noastra.
Sincer sa fiu as fi mai ingrijorat de soarta Romanilor din Serbia(si nu numai), care nu se bucura de nici un drept, "Fraternitatea" asta romano-sarbeasca e de rasul curcii imo.

ps. Nu prea inteleg chestia asta cu rusinea de a fi roman, nu suntem nici mai breji nici mai hoti decat altii, inteleg ,criminalitatea este subiect de campanie electorala prin unele tari dar chiar trebuie sa te simti tu personal pentru ce fac cativa romani (procentual vorbind) ?

care e definitia unui popor? sunt francezii un popor? cum ar trebui sa fim noi ca sa fim o natiune si nu un popor? dupa ce raspunzi la toate astea, du-te la dex si vezi ca sunt sinonime. in afara de situatia in care te referi la popor ca la o forma intermediara intre trib si natiune, situatie in care statul lipseste. ori, noi avem un stat, deci vorbim de natiunea romana.
dupa aia du-te si mai citeste odata ce am scris eu, apropo de rolul statului si vezi ca nu am emis idei anarhice de genul <jos cu statul> ci am spus ca statul national mi se pare perimat.
cat despre ps-ul tau, well, cam cati romani au vazut vamesii aia in ultimele 6 luni (intervalul in care se inregistrasera furturile)? ce crezi, in opinia lui romanii sunt un popor de hoti sau nu? mai gandeste-te si ca in acelasi interval de timp nici o alta nationalitate nu le mai furase masinile si ai tabloul complet. nu e vorba ca ma simt sau nu rusinata de a fi roman, e vorba de frustrarea de a fi tratat ca un potential infractor din cauza ca esti roman. si pt ce? ce idealuri culturale/sociale am eu in comun cu aia 15 hoti?

cat despre kosovo, de unde haos cu UN forces staying si cu 2000 de UE staff? pana una alta era haos in belgrad:P

Last edited by ladyatrix; 17-02-2008 at 23:12..

ladyatrix is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 22:56   #110 (permalink)
Registered User

Erethorn's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mîtiu Ioan View Post
Asediul/ocuparea Srebreniţei a avut loc în cadrul războiului bosniac din 1995 - şi a fost "opera" sârbilor separatişti de la Pale.
Nu are absolut nici o legătură cu Kossova şi cu statul Yugoslavia/Serbia ...

Dar na ... dacă, prin absurd, oamenii ar avea un minim de informare despre problemele despre care îşi dau cu părerea la modul radical ar fi mult mai bine probabil ... :P
A, deci faptul ca sarbii au comis genocid impotriva musulmanilor n-are nimic de-a face, hmmm ? Sau poate asa se definesc la sarbi "cojones", vorba lui Iosefini....

Hai s-o luam altfel. Daca, prin absurd, armata romana ar fi comis, undeva in Ardeal, cele mai mari crime de razboi de la Hitler incoace, masacrand 8000 de unguri, nu ti-ar fi jena sa vorbesti despre dreptul istoric al poporului roman asupra Ardealului ? Mie da. Ei uite tot asa consider ca si sarbilor ar trebui sa le fie jena. Si mi-ar fi jena chiar daca masacrul nu s-ar fi produs in Ardeal, ci, sa zicem, in Banat. Ce mi-e Bosnia ce mi-e Kosovo.

Quote:
Cat despre albanezi(arnauti), parerea mea este ca sunt un popor de criminali, infractori, putori si cred ca orice alt lucru negativ.
Spectaculos. Permite-mi sa iti ofer ca sfat propria-ti idee: Atunci cand ai jeg pe tine sau cand ai o infectie te speli/cureti si in nici un caz nu postezi asa ceva.

Old 17-02-2008, 23:01   #111 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by nicolau.cosmin View Post
{...}dar nu trebuie sa uitam ca populatia romaneasca din SERBIA este oprimata.
Asta e cu totul altceva dar, da, ai dreptate.

Însă la ora actuală "republica Kossovo" e un stat pur mafiot, placă turnantă a traficului de droguri, arme şi carne vie ( cine ştie câte românce au trecut prin infernul de acolo ... ) condus de nişte terorişti şi capi mafioţi numai un pic mai "umani" ca ... ben Laden să zicem - aşa că, în primul rând din acest motiv, recunoaşterea provinciei ca "stat" este nu doar o eroare ci de-a dreptul o crimă ...
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
A, deci faptul ca sarbii au comis genocid impotriva musulmanilor n-are nimic de-a face, hmmm ?
Nu - absolut nimic şi modul în care îţi structurezi "exemplu de răspuns" arată doar că nu vrei să admiţi când habar nu ai şi la aiureli delirante de genul ăla eu unul nu-mi pierd vremea să răspund.

E vorba de sârbii separatişti din Bosnia/organizaţiile lor paramilitare şi nu de Armata Yugoslavă deci argumentaţia ta e complet aiuristică - şi, dacă e aşa, respectivii ar trebui să beneficieze din partea ta de exact aceeaşi compasiune ca şi albanezii din Kossovo că doar şi ei au folosit metode pur teroriste pentru a-şi obţine independenţa în faţa unui "guvern naţional" opresor ( cel bosniac ).

Dar mă cam îndoiesc că eşti capabil de a recepţiona asemenea "subtilităţi" ...

Last edited by Mîtiu Ioan; 17-02-2008 at 23:02.. Reason: Automerged Doublepost

Old 17-02-2008, 23:02   #112 (permalink)
Registered User

Erethorn's Avatar

Pai daca ar fi sa ne luam dupa calitatea conducatorilor, nici Romania n-ar trebui recunoscuta ca stat.

Tu poti sa te indoiesti cat vrei, eventual ai grija sa nu flambezi.

In rest, ramane un fapt. Sarbii au comis genocid impotriva musulmanilor. Curtea Internationala de Justitie a declarat ca vina apartine inclusiv statului sarb, care ar fi putut si ar fi trebuit sa evite masacrul. Iar un stat care a fost gasit partas la genocid ar trebui sa aiba ciocul mai mic.

Old 17-02-2008, 23:03   #113 (permalink)
Registered User

Quote:
Pai daca ar fi sa ne luam dupa calitatea conducatorilor, nici Romania n-ar trebui recunoscuta ca stat.
Ohhh - cât mai multe bălării şi consideraţii colaterale subiectului că doar-doar nu se prinde nimeni cât sunt unii de habarnişti ...

Quote:
Curtea Internationala de Justitie a declarat ca vina apartine inclusiv statului sarb, care ar fi putut si ar fi trebuit sa evite masacrul
Serriooss ??
Tu chiar habar nu ai despre ce vorbeşti sau acuma ţi-e deja prea târşă să admiţi că ai spus o prostie ( deşi văd că oricum ai lăsat-o mai moale ) ?

E tocmai pe dos :

Quote:
In addition, the Srebrenica massacre was the core issue of the landmark court case Bosnian genocide case at the International Court of Justice through which Bosnia and Herzegovina has accused Serbia and Montenegro of genocide. The ICJ presented its judgement on 26 February 2007. It cleared Serbia of direct involvement in genocide during the Bosnian war, but ruled that Belgrade did breach international law by failing to prevent the 1995 Srebrenica genocide, and for failing to try or transfer the persons accused of genocide to the ICTY, in order to comply with its obligations under Articles I and VI of the Genocide Convention, in particular in respect of General Ratko Mladić.
În mare - singura chestie de care a fost acuzată Serbia a fost că nu predă criminalii de război ( ceea ce oricum nu e singura care o face ). Cât despre împiedicatul genocidului ... asta din păcate e o apreciere de ordin moral mai degrabă şi nu juridic.

Quote:
Iar un stat care a fost gasit partas la genocid ar trebui sa aiba ciocul mai mic
... însă oricum decizia de mai sus e clar în contradicţie cu "părtaş" sau aşa ceva - aşa că argumentul tău "de mahala" cu ciocu' mic e aiuristic ...

Quote:
Tu poti sa te indoiesti cat vrei, eventual ai grija sa nu flambezi.
Mai degrabă să mă crucesc când văd ce "raşchetă" s-a reuşit să se aplice prin mass-media internaţională ...

Last edited by Mîtiu Ioan; 17-02-2008 at 23:21..

Old 17-02-2008, 23:15   #114 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by ild12 View Post
tot ma gandesc cum de a putut spune bush ca pentru linistea balcanilor e nevoie de un kosovo independent. ok, e bush, insa declaratiile astea i le pun in gura oameni presupus destepti.
chiar daca ai interesul sa sustii treaba, nu o faci cu asemenea argumente.
Tu chiar crezi ca taranul asta are macar o idee despre istorie, drepturile omului, economie sau orice altceva. Cum este presedintele asa este si administratia. Daca pe acesti ignoranti ii pot intelege , nu stiu ce sa zic despre Germania si Franta cele doua motoare ale UE (+/- Anglia). De unde atata nonsalanta in declararea unui stat a carui singura economie este traficul de arme, carne vie, droguri. Chiar nu pot intelege statele europene care accepta o noua renastere a Rusiei.

Germania sa traiasca cu turcii ei si Franta cu magrebienii atat de placuti ochiului.

stefanap is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 23:23   #115 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by stefanap View Post
Tu chiar crezi ca taranul asta are macar o idee despre istorie, drepturile omului, economie sau orice altceva.
Oricum cred că lui complet i se-nrupe acuma ( la sfârşit de mandat ) de Kossovo - asta dacă a aflat între timp unde e pe hartă.

Poate că a "dat-o la un troc" cu Germania şi Franţa de genul : "Vă faceţi damblaua în Kossovo - şi eu îmi duc finalmente păsărica până la capăt şi pot ataca Iranul" ...

Old 17-02-2008, 23:25   #116 (permalink)
Registered User

Erethorn's Avatar

Quote:
Tu chiar habar nu ai despre ce vorbeşti sau acuma ţi-e deja prea târşă să admiţi că ai spus o prostie
he International Court of Justice on Monday for the first time called the massacre of Bosnian Muslims at Srebrenica in 1995 an act of genocide, but determined that Serbia itself was not guilty of the enormous crime.

Nonetheless, it faulted Serbia, saying it “could and should” have prevented the genocide and, in its aftermath, should have punished the Bosnian Serbs who systematically killed close to 8,000 men and boys in July 1995.
..........
the ruling Monday, which also stressed that other large-scale killings and abuse of Bosnian Muslims had taken place with the financial and military support of Serbia during the 1990s war that broke up Yugoslavia.
............
Serbia thereby violated the United Nations Convention on Genocide to which it is a party, the ruling found. The ruling, Judge Higgins noted, is binding and final, without appeal. Failing to arrest and hand over the Bosnian Serb military commander, Ratko Mladic, was a further violation, the court said.

So, once again, "ciocu mic".

Quote:
În mare - singura chestie de care a fost acuzată Serbia a fost că nu predă criminalii de război
Spectaculos. "In mare" n-au fost acuzati de genocid.

Last edited by Erethorn; 17-02-2008 at 23:36..

Old 17-02-2008, 23:25   #117 (permalink)
Registered User

helium's Avatar

de ce francezii nu agreaza independenta corsicanilor? de ce spaniolii nu agreaza independenta bascilor? de ce englezii nu agreaza independenta irlandezilor? si multe alte cazuri...
de ce adevaratii americani(indienii) traiesc in rezervatii in SUA si Canada si aceste 2 state se dau cele mai democrate? daca hispanicii ar cere independenta Florida?
aceste jeguri cu interese mondiale aplica democratia celei mai puternice tari si celei mai "cotizante" si in nici un caz democratia bazata pe egalitate in drepturi si adevaruri istorice!

de ce UE si SUA nu obliga Rusia sa respecte drepturile omului si autodeterminarea fostelor tari din blocul sovietic?

SUA sa stea pe bucata ei si sa`ti vada lungul nasului si sa lase Europa ca are potential de a`si duce singura destinele...

mereu tensiuni si conflicte din cauza lor...RUSINE spalacitilor, rusine corciturilor de americani!

helium is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 23:26   #118 (permalink)
Registered User

nicolau.cosmin's Avatar

Quote:
Curtea Internationala de Justitie a declarat ca vina apartine inclusiv statului sarb, care ar fi putut si ar fi trebuit sa evite masacrul. Iar un stat care a fost gasit partas la genocid ar trebui sa aiba ciocul mai mic.
Bai "mestere" dupa logica asta ar trebui sa aiba ciocul mic: Germania, Ungaria, Turcia, Rusia, Ucraina si Croatia, nu? Pentru ca si ele au practicat genocidul.

nicolau.cosmin is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 23:26   #119 (permalink)
Banned

Sir Andrew's Avatar

Quote:
Originally Posted by raz View Post
da chiar voi ati vazut cine e Hasim Thaci asta, primul ministru al Kosovo si cat sange are pe maini ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Hashim_Tha%C3%A7i

Incredibil cum s-au aruncat USA si UE cu independenta asta, mi-e scarba.

Dar e printre putinele momente cand sunt mandru ca Romania nu a acceptat chestia asta, chiar daca am facut-o din niste motive evidente.
Exact ce spuneam. stat condus de terorisit...jale.

erethorn...la modul cum gandesti...nici cu "bai" nu meriti sa ma adresez. Banuiesc ca esti facut din tata rus si mama kosovara de nu esti nationalist. Si cauta definitia in Dex sa vezi exact ce inseamna sa fii nationalist. sau dac ti-e greu sa cauti, uitate la americani cum sarbatoresc si ce fel reactioneaza ca popor.
In fine....pierdere de timp...go and walk my puddel...

Sir Andrew is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 23:32   #120 (permalink)
Registered User

Erethorn's Avatar

Quote:
Originally Posted by nicolau.cosmin View Post
Bai "mestere" dupa logica asta ar trebui sa aiba ciocul mic: Germania, Ungaria, Turcia, Rusia, Ucraina si Croatia, nu? Pentru ca si ele au practicat genocidul.
Exact. De exemplu, Germania a avut ciocul mic in ceea ce priveste problema sionista in anii de dupa razboi. Imi place insa ca recunosti implicit ceea ce afirmam eu, si anume ca sarbii s-au facut vinovati de genocid.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules