![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Este sistemul capitalist aproape de final? | |||
| DA. Capitalismul isi traieste ultimii ani. | | 151 | 25.77% |
| NU. Capitalismul va trece triumfator peste criza | | 178 | 30.38% |
| Nu-mi pasa. I'm a survivor, baby !!! | | 178 | 30.38% |
| Comunistule !!! | | 79 | 13.48% |
| Voters: 586. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| LinkBack | Thread Tools |
| | #5021 (permalink) | ||
|
Va rog sa ma scuzati, am citit pe-aici, dar nu chiar tot. Despre ce decuplare e vorba? Multumesc.
__________________ Ion Luca Caragiale: „Noi, românii, sîntem o lume în care, dacă nu se face ori nu se gîndeşte prea mult, ne putem mîndri că cel puţin se discută foarte mult.“ Ideile sar de la o persoana la alta, ca puricii. Dar nu-i pisca pe toti. | |||
|
| | #5022 (permalink) | ||
| Quote:
![]() 01st1 - era vorba de o decuplare intre burse si aur/petrol care pana acum mergeau la unison, adica scadeau si cresteau cam simultan si cam in acelasi ritm. Unii dintre noi urmarim cu interes evolutia respectiva si o eventuala decuplare a lor. In ideea ca momentul in care bursele scad iar aurul continua sa creasca poate semnaliza startul migrarii masive din actiuni si bani "virtuali" de hartie (dolar, euro etc.) in bunuri tangibile sau "bani reali" adica metale pretioase. Asta pentru unii ar insemna startul valului doi, posibil chiar cel final al crizei economice, ceea ce ar aduce cu el deflatie si falimente serioase. Acestea ar fi urmate dupa mine si altii (nu si Stagirioritic) chiar cu blocajul sistemului financiar cu totul. Abia dupa aceea putem spune ca e "gata criza" si va incepe sa fie mai bine pentru toata lumea.
__________________ Nothing smart to say ... | |||
|
| | #5024 (permalink) | ||
|
Pardon maestre, am citat din memorie... ![]() Nah, acuma ca se duse si guvernul de tehnocrato-economisto-croitori ce urmeaza ? Guvernul Croitoru a fost respins la vot cu 250 de voturi contra si 189 pentru. Care este urmatoarea nominalizare a presedintelui Traian Basescu? Lapte, miere, euro la 3.99... anyone ?
__________________ Nothing smart to say ... | |||
|
| | #5025 (permalink) | ||
| România nu va putea depăşi criza economică, scrie un ziar austriac - Mediafax Quote:
Quote:
__________________ galofob | |||
|
| | #5026 (permalink) | ||
|
Desi aurul a crescut dolarul se tine bine. In cazu aurului sa fie oare valabila buy the rumor, sell the news ? The International Monetary Fund has sold 200 tons of gold to the Reserve Bank of India for $6.7 billion, quietly executing half of a long-planned bullion sale. -old news- uk a vandut aur cand era ieftin | |||
|
| | #5027 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Aia cu bugetul e cea mai mica problema, pina miine dimineata poate fi gata. Oricum vor mai face inca 3-4 rectificari in cursul anului 2010. Existenta bugetului nu rezolva problema crizei. De ex., partea cea mai distractiva e faptul ca au gasit o solutie prin care sa faca economii la bugetari fara sa micsoreze salariile si fara sa dea pe nimeni afara. Au descoperit ca sint "bugetate" peste 100.000 de locuri de munca, dar sint neocupate. So, le sterg din inventar si nu vor mai fi "bugetate". Asa se rezolva prima problema cu FMI-ul... ![]() ![]() | ||
|
| | #5028 (permalink) | ||
| EVZ.ro -- CCR dă verde legilor lui Boc me happy! Quote:
|
| | #5029 (permalink) | ||
Si mai tare: "Guvernul Boc considera ca fiind neconstitutionala solicitarea Parlamentului ca guvernul Boc se elaboreze si sa depuna un proiect de buget..., doar un guvern cu puteri depline poate face asta..." Pupu buget pe 2010 pina cind Parlamentul valideaza un guvern legitim... ![]() ![]() Base wins!
| ||
|
| | #5031 (permalink) | ||
|
Teoretic au ceva dreptate. Un buget se elaboreaza de catre un Guvern care isi asuma niste politici. Faci bugetul pe anumite sume, pe o anumita valoare a euro stiind ca ai de gand sa relansezi/dai in cap IMM-urilor, sa incurajezi/stagnezi importuri si tot asa. In momentul asta Parlamentul a mandatat Guvernul sa fie un carator de hartii (sa il depuna formal, fiindca asa i se cere dpdv legislativ, ca Guvernul sa depuna proiectul de lege) urmand ca viitorul Guvern sa aplice ceea ce i-a spus asta. Si dupa aia se va invoca bugetul facut prost, greaua mostenire si tot asa. Juridic, daca Curtea Constitutionala considera solicitarea Parlamentului constitutionala, Boc poate sa se dea cu fundul de pamant pana scoate scantei.
__________________ Rover over ! | |||
|
| | #5032 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
| ||
|
| | #5033 (permalink) | ||
|
Eh, nu e chiar asa. Poate sa nu depuna, n-a zis nimeni ca nu poate. Putea sa nu-l depuna si cand avea puteri depline, la urma urmei. Buba va fi ca i se va deconta toata mizeria asta. Care nu-i a lui, dar ce mai conteaza. Ideea e ca Boc poate sa spuna ca e neconstitutionala pana raguseste. Daca CC hotaraste ca e constitutionala, nu poate invoca argumentul neconstitutionalitatii pt. nedepunere. Ca altfel ajunge ca in butada mea favorita vizavi de prostia politicienilor: "Stiu ca legea ma obliga sa fac asta, dar eu nu sunt de acord cu aceasta lege, asa ca nu fac." Oricum, cel mai probabil e ca CC se va spala pe maini si va spune ca nu e de competenta ei. Un alt articol de bun simt (bine unora nu le place ca e prea mult bun simt si nu se mai pot lansa fumigene. Mineriada Aliantei Anti in Parlament - Opinii - HotNews.ro) Spicuiesc: Solicitand Guvernului sa transmita in cel mai scurt timp Parlamentului bugetul de stat, PSD, PNL si UDMR au anulat fara sa le tremure mana un punct din Constitutie care spune ca un Guvern cazut "indeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice". Or, cerandu-i degraba bugetul, Parlamentul hotareste ca Guvernul interimar Boc are voie sa incalce putin Constitutia. Pana si pesedistii recunosc abuzul, cu argumentul aiuritor ca la cate ilegalitati se produc, unul in plus nu mai conteaza. Unii juristi spun ca hotararile Parlamentului nu pot fi atacate la Curtea Constitutionala si ca ele nu sunt obligatorii pentru Guvern. Asta ar fi vestea buna. Hotararea adoptata prin votul Aliantei Anti va ramane asadar o simpla marturie a unui mod politic de actiune: mineriada impotriva Constitutiei.
__________________ Rover over ! | |||
|
| | #5034 (permalink) | ||
| EVZ.ro -- A treia tranşă de la FMI nu mai vine Quote:
|
| | #5035 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Bucuresti | Quote: Ce banuiam din vara ca se va intampla s-a intamplat deja.Suntem noi doomeri sau pesimisti?! Sau pur si simplu vedem realitatea altfel decat majoritatea? Sau mai bine zis...vedem realitatea, in timp ce altii prefera sa fie indiferenti, isi pun mainile la ochi si isi trag caciula pe urechi? Eh...acu e acu ! Si probabil in ianuarie va fi acelasi kkt.Deci sa nu se mai agite...pot sa doarma linisti, cum au facut-o timp de 20 de ani. Nu stiu daca am mai zis-o,dar ptr 2010 oricine ar iesi presedinte, ceva imi spune ca nu va rezista un an de zile.E imposibil anul viitor sa nu se lase cu vreo revolta la cum merg treburile.Mai ales cu a doua jumatete a anului.
__________________ Viteza maxima cu care poti accelera un PC este de 9,81 m/s^2 --------------------------------------------------- Nu dati ADD!Doar specificati in legatura cu ce,atat! Last edited by M4V3RiCk_; 06-11-2009 at 11:40.. | ||
|
| | #5036 (permalink) | ||
FMI au indeplinit dorinta sindicalistilor (a o parte din ei) de a amina imprumutul pentru a da o lectie politicienilor. E o "mutare" foarte buna pentru a face "filmul" mai interesant. A venit timpul ca si romanii sa accepte ca va fi criza si in Romania. Bugetarii au tot sperat ca va trece de la sine criza, impreuna cu valul, iar salariile lor vor continua trendul vesnic ascendent...
| ||
|
| | #5038 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Bucuresti | Quote:
O lectie?!Eu cred ca deja li s-a acrit de noi si de labareala de la noi !Au chemat FMI-ul, pana si reprezentatii bancilor din Romania la Bruxelles.Un fel de..."vedeti ce faceti, nu cumva sa le dati astora vreun ban!" Deci ceva imi spune ca...sunt really pissed off. Ma mir cum au fost asa toleranti in vara.Iarta o data...dar nu la infinit.Baietii de la FMI mi s-au parut mai mult decat toleranti.Asta e ... nu-s romani sa suporte la nesfarsit.Daca politicenii din Romania au crezut ca cu astia merge ca cu romanii, sa-i duca de nas si doar sa promita fara sa faca nimic, s-au cam inselat. Ptr ce sunt chemate la Bruxelles bancile din Romania?Pai s-ar putea sa le spuna sa isi reduca expunerea pe Romania, daca nu au facut deja.Eventual sa paraseasca tara asta de kkt.E clar ca n-au cu cine.
__________________ Viteza maxima cu care poti accelera un PC este de 9,81 m/s^2 --------------------------------------------------- Nu dati ADD!Doar specificati in legatura cu ce,atat! | ||
|
| | #5039 (permalink) | ||
E "rezolvata" problema cu Base, au spus ca e nevoie de un guvern legitim care sa ia masurile necesare in urmatoarea perioada. Liviu Negoita trebuie sa formeze un guvern care sa isi asume raspunderea politica pentru ceea ce urmeaza... (= guvern de uniune nationala, daca PSD si restul se opun, raspund de ceea ce urmeaza...)
| ||
|
| | #5040 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Bucuresti | Quote:
__________________ Viteza maxima cu care poti accelera un PC este de 9,81 m/s^2 --------------------------------------------------- Nu dati ADD!Doar specificati in legatura cu ce,atat! | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |