![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: Este sistemul capitalist aproape de final? | |||
| DA. Capitalismul isi traieste ultimii ani. | | 54 | 23.08% |
| NU. Capitalismul va trece triumfator peste criza | | 81 | 34.62% |
| Nu-mi pasa. I'm a survivor, baby !!! | | 60 | 25.64% |
| Comunistule !!! | | 39 | 16.67% |
| Voters: 234. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #61 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2004 | Quote:
anii 70 http://en.wikipedia.org/wiki/Stagflation Ontopic: http://www.guardian.co.uk/environmen...enewableenergy Sunt convins ca adevarul e undeva la mijloc. Intre 75% si 3%. Last edited by leopardul; 05-07-2008 at 09:57.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #62 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2007 | http://www.zf.ro/articol_179453/burs...r_doi_ani.html http://www.tmctv.ro/articol_43902/pi...nationala.html si cel mai dureros http://money.cnn.com/2008/07/11/news...ex.htm?cnn=yes sau http://www.zf.ro/articol_179316/sua_...annie_mae.html Daca nici acum nu este criza cand in sfarsit se anunta inceperea recesiunii in SUA, pretul aurului ajungand la cote inimaginabile, pretul barilului de petrol ajungand la 147 , atunci cand spunem ca este criza. | ||
|
| | #63 (permalink) | ||
|
In cazul asta nu ar fi logica o crestere in productia interna muncind mai mult? Eventual o anumita separare de dependenta fata de economia externa? Ma refer la relatiile import-export s.a. Nu am facut decat un curs de specialitate, asa ca parerea celor mai indreptatiti decat mine are prioritate; insa taierea consumatorilor externi care secatuiesc, privitor la oricare alt stat, nu numai al nostru, nu ar indruma catre rectificarea economiei? Daca fiecare ar face la fel, respectiv populatia sa puna mana sa munceasca mai mult, nu credeti ca s-ar indrepta lucrurile? Personal, consider ca s-a ajuns in aceasta situatie datorita cresterii numarului de consumatori si a scaderii numarului producatorilor. Pana la urma cred ca avea dreptate si profesorul de management cum ca banii sunt facuti sa circule, iar daca cineva agoniseste, ii ia din circulatie, banii pentru restul populatiei sunt mai putini si acest lucru duce implicit la lipsuri economice. Nu este scris cu termeni de specialitate, dar am dreptate in ceea ce am scris? | |||
|
| | #64 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2007 |
Nu cred ca mai are sens sa postez stirile negative ca nu mi-ar ajunge pagina, dar este o criza puternica. Dar in tarile unde exista o cultura economica si investitionala lumea incepe sa faca economii , sa mearga pe cash, aur, perol, noi romanii cheltuim, cheltuim din ce in ce mai mult.
| ||
|
| | #65 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 |
ei, pai are grija watchdog-ul sa nu cheltuim chiar atat de mult cat am vrea. insa e adevarat ca suntem oarecum decuplati de ceea ce se intampla in restul lumii dezvoltate. probabil pe noi ne va lovi partea descendenta a ciclului atunci cand restul lumii se va afla pe relansare. | ||
|
| | #66 (permalink) | ||
|
"Lumea" prin traditie & definitie e o turma de prostovani. Nu e suficient ca "lumea occidentala" sa mearga pe o chestie, mereu doar câtiva din "lumea aia occidentala" vor ajunge cu surplus la sfârsit. Iti prezint o alternativa la comportamentul de turma. 1. "Lumea începe sa faca economii". Economii care într-o criza nu vor mai folosi la nimic, gratie unei inflatii galopante. In orice criza, sistemul (& statele) se serveste cu banii celor care îi au, gratie inflatiei. Poate nu stiai de ce nu dau niciodata faliment statele. Pentru ca atunci când nu mai pot plati, devalorizeaza tot (doar ele au controlul asupra inflatiei) si platesc datoria în dopuri de pepsi. La sfârsit câstiga statul si pierd toti cei care împrumutasera statul cu bani grei, primind înapoi dopuri. 2. "Sa mearga pe cash". Se va merge aiurea pe cash, acesta fiind devalorizat. In plus, citeste sfârsitul. 3. "Aur, petrol". Ia vezi curba aurului în ultimii 10 ani. Dar lasa asta, tu crezi ca daca turma se orienteaza asupra unui domeniu, va câstiga turma ? Nu, câstiga întotdeauna un pumn de oameni pe faza, turma da cu capul în bula speculativa creeata ad-hoc. Propun o chestie care va soca turma : cheltuiala si îndatorare la maxim, traiul pe credit la greu. De ce ? Pentru ca iei bani care valoreaza ceva ACUMA, bani pe care îi cheltui pe chestii concrete. Evident cu dobânda fixa, si rambursezi creditele în rate constante, sau nici macar nu rambursezi ci platesti doar dobânda. Când vine criza (de fapt e deja peste noi, dar e doar la început) banii se devalorizeaza, tu continui sa platesti rate de doi bani la banca, ramânând cu produsele sau investitiile strong cumparate cu ei. Criza arde si se consuma mereu cu banii celor care îi au, nu uitati asta. E o chestie perversa de care se tem toti marii granguri planetari cu lichiditati. De aceea foiesc aia acum asa de energic, pentru ca daca stau cu banii în cont se alege praful de ei gratie devalorizarii (vorbesc de puterea lor de cumparare, adica de valoarea lor, nu de cifra lor care poate chiar creste putin). Si nu se apuca sa-i bage în chestii unde se repede tot bizonul sa alimenteze bula speculativa. Deci ideea e ca daca ai un job stabil în perioade naspa (întotdeauna vor fi), merita mai mult sa te îndatorezi la greu cât timp iei bani cu valoare, si sa rambursezi când aceiasi bani nu vor mai avea valoare. Cu alte cuvinte sa cheltui cât mai mult, ceea ce colegul de mai sus condamna cu pathos.
__________________ Negrişorul roz | |||
|
| | #67 (permalink) | ||
Mi, 50 % dintre americani au legatura directa sau indirecta cu NYSE. ( prin fonduri de pensii, obligatiuni , etc) . Dca ma uit la CAC 40, FTSE 100, DAX este un dezastru. Se intra in recesiune Emi si atunci ai nevoie de cash nu de credite la banci. Economia franceza este reprezantata de CAC 40 care este la minimul ultimilor doi ani.Sa cazi intr-un an de la 6200 la 4200 este enorm. Cat mai este dobanda la SG? | ||
|
| | #69 (permalink) | ||
Dar GM de exemplu da afara peste 10.000 de oameni. Job-ul de azi nu mai este sigur , ce faci atunci cand ai o ipoteca si banii bagati intr-un fond mutual cu pierderi mari ? Stai sa intre zona euro in recesiune si mai vorbim. In Spania, Fadesa a intrat in incapacitate de plata ( exista si Fadesa Romania) unul dintre cele mai mari grupuri imobiliare. Romanii isi pierd locurile de munca din sectorul constructiilor. Ce spun ziarele din Franta despre ziua de azi. | ||
|
| | #70 (permalink) | ||
|
GM nici n-are nevoie de criza mondiala ca sa mearga spre groapa. Nu stiu daca ai observat, dar ma refeream la joburi sigure. Nu extraordinar de bine platite ci sigure. Iti ia câteva ore sa analizezi diferitele crize economice din antichitate si pâna azi si sa vezi cam care ar fi joburile sigure (si alea care nu-s). Faptul ca îmi dai exemple cu fonduri mutuale si bursa care sunt în picaj (si deci saracesc oamenii care au pe cealalta parte datorii la banci) nu face decât sa confirme ce spuneam eu : nu-ti tii banii în ceva speculativ, ca face poc. Mai bine folosesti aceiasi bani ca sa iei credite, partea frumoasa la credite e ca atunci când planeta face poc, le dai înapoi cu profit. Dar pentru asta trebuie sa ajungi sa realizezi ca luatul unui credit nu se rezuma la a ajunge sclavul bancii pentru x ani, ca mai e o parte greu de sesizat pentru majoritatea, foarte bine ascunsa, si anume purcoiul de bani cu care pleci. Iei purcoiul de bani cu valoare si dai înapoi doua purcoaie de bani cu care nu mai faci nimic (dar pastrezi tot ce ai realizat cu purcoiul de bani cu valoare). In acelasi timp zâmbesti malitios privind cum cetatenii vrednici care au ascultat sfaturile de a face economii si care-si tineau cashul la banca, descopera ca tot cashul ala nu mai valoreaza mare lucru. Nimic nu se pierde în economie.
|
| | #71 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2007 |
[quote=EMI;38555931 Deci ideea e ca daca ai un job stabil în perioade naspa (întotdeauna vor fi), merita mai mult sa te îndatorezi la greu cât timp iei bani cu valoare, si sa rambursezi când aceiasi bani nu vor mai avea valoare. Cu alte cuvinte sa cheltui cât mai mult, ceea ce colegul de mai sus condamna cu pathos.[/quote] Hmm nu sunt de acord cu afirmatia ta . In primul rand nicio banca nu garanteaza ratele asa zis fixe la credite . In caz de colaps financiar de obicei dobanzile urca galopant si acestea vor afecta retroactiv pe toti cei care au credite . Dc citesti cu atentie asa zisul contract pentru credit cu rata asa zis fixa vei realiza ca ea e fixa atata timp cat se respecta exact conditiile din momentul acordarii creditului si ATAT orice modificare ma rog normal nu vorbesc de 1-2% vorbesc de ceva serios sa zicem peste 5% va afecta si ratele si normal de preferat in sus ....... Creditele eu zic ca aduc beneficii atata timp cat ti le permiti dar dc te lasi furat de ele ajungi foare rau si poti sa pierzi tot ce ai . Sistemul bancar este doar o forma de indatorare rapida pentru cei mai multi o forma de a priva omul de o anumita forma de libertate ....mai grav folosind conditii trecatoare favorabile in prezent poti lua decizii foarte paguboase pentru viitor . Eu personal nu recomand creditele pentru nimic altceva decat pentru investitii orice altceva nu e o idee buna . In caz de criza cei inglobati in datorii cad primii iar ultimii cei fara datorii si cei cu bani multi . Eu sunt de principiul o viata fara datorii o viata fara griji poate gresesc dar nush eu ma feresc de credite ..... Dc economia mondiala va fi lovita de o criza economica majora e bine sa ai cat mai putine rate de platit in momentul respectiv sau ai ramas fara casa ........... | ||
|
| | #72 (permalink) | ||
|
Uah ce pledoarie completa anti-credite. ![]() Cum nu pe acest gen de topice îmi etalez eu prietenia fata de banci & credite, ma rezum la a-ti semnala ca dobânda fixa & rata fixa la credite sunt chestii omniprezente. Nu toata lumea face credite la BRD, majoritatea omuletilor din planeta capitalista iau de la SG (& echivalentul de la concurenta). In final sa ma servesc de un Quote pentru a sublinia înca o data diferenta dintre turmaci si selferi. Quote:
E absolut normal ca turma sa mehaie ca turma, e jobul ei. Ea are întotdeauna dreptate, situatia privita la lungul nasului îi da dreptate din toate pozitiile. Fara turma, o gramada de oportunisti ar fi saraci si azi.
|
| | #74 (permalink) | ||
|
Pai e evident ca n-o sa investesti creditele în bursa, fix când aceasta cade (1929 s-a datorat tocmai turmei care a încins bursa cu bani luati pe credit), sau n-o sa-ti cumperi câte o plasma în fiecare camera (ai iesi cel mult cu plasme luate în final ceva mai ieftin, mare scârtz - oricum îsi pierdeau rapid valoarea). Ideea e sa folosesti creditele pentru a obtine o situatie avantajoasa. Nu ma refer la vise umede cu super bizznissuri în care întorci banii cu lopata ci la ceva adaptat unor 'vremuri grele'. De aici mai departe facturez.
|
| | #75 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2007 | Quote:
Asa cum am spus dc tu ai acum un credit cu rata fixa luat pe 10 ani sa zicem la dobanda de 10% iar peste 3 ani datorita crizei economice (da in caz de criza economica toti se vor feri sa pompeze bani intr-o economie bolnava deci si bancile ) dobanda va ajunge la 30% sa zicem atunci tu iti imaginezi ca vei plati in continuare rata ta "fixa" care era la dobanda de 10% ?! nu nu prietene vei plati in continuare o rata fixa desigur dar ajustata la dobanda de 30% .......va fi inflatie deci da si preturile vor creste aberant dar asa cum probabil stii venitul tau nu va creste dc economia e in criza stii asta nu ? dar vei avea de platit asa zisele "dopuri de pepsi" dar putin mai "umflate " oare cum o sa te descurci ? dar dc iti pierzi jobu cum le mai platesti stii dc e criza de regula nu mai sunt nici joburi ...................Razi de cei cu economii dar crezi ca te va ajuta cu ceva dc iti spun ca bancile sunt obligate prin lege sa acorde dobanzi ajustate cu rata inflatiei ? ca depozitele pana la o anumita suma sunt garantate ? atunci cand dobanda la credit va fi de 30% si dobanda la depozite va fi mare normal se ajusteaza cu rata inflatiei ....... Cat despre ce iti cumperi tu cu creditul si zici ca ramai cu ce ai luat pai sa stii ca in caz de criza economica majora ai fi surprins care vor fi lucrurile cu adevarat pretuite de societate vrei sa ti le enumare da ? uite : apa , mancarea si metalele pretioase ...nu ma crezi ? nu iti dori sa imi dai dreptate ........ Apropo de turma nu face ce zici tu sa faca ? majoritatea iau credite pana nu mai stiu de capul si nu nu numai la noi in toata lumea abia gaseste o mana de insi sa nu aiba unu doua credite deci ce ziceai de turma ? Last edited by EmyG; 15-07-2008 at 19:38.. | ||
|
| | #76 (permalink) | ||
|
"prietene", mai repet odata - creditele cu dobânda fixa sunt la ordinea zilei în lumea tumultoasa capitalista, si cu un pic de efort si în oaza de liniste România (nu-mi cere la care ghiseu). Inteleg (adica ghicesc) ca esti marcat de un credit din ala cu litere mici în josul paginei, dar nu e cazul sa tragi concluzii planetare din experienta ta. Majoritatea bucurosilor de credite cu litere mici nu reusesc sa înteleaga un tabel de amortizare de capital, ce sa le mai ceri ? - multumesc pentru enumerarea bunurilor pretioase în caz de criza majora, am luat nota. Turma deja e calare pe aur, ce astepti, baga-te repede si tu. Trebuie sa traiasca si smecherii care vând aur la momentul oportun, pe lumea asta.
|
| | #77 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2007 | Quote:
| ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|