Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

View Poll Results: Este sistemul capitalist aproape de final?
DA. Capitalismul isi traieste ultimii ani. 54 23.08%
NU. Capitalismul va trece triumfator peste criza 81 34.62%
Nu-mi pasa. I'm a survivor, baby !!! 60 25.64%
Comunistule !!! 39 16.67%
Voters: 234. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 15-07-2008, 22:13   #81 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
.. De aici mai departe facturez.
Pfff, zi ca te-ai bagat si tu pe energie ca toata lumea care se respecta, 319 fara tva pe ora?? Urmatorul pas dupa imobiliare?

Nu prea meriti sincer sa fiu.

Extra3OO is offline    Reply With Quote
Old 15-07-2008, 22:34   #82 (permalink)
Registered User

Problema ar fi doar daca nu cumva o sa ajungi in incapacitatea de a intretine ceea ce ai cumparat pe "bani buni" inainte de criza cu "banii rai" ( sau devalorizati ) din timpul crizei ...

Mîtiu Ioan is offline    Reply With Quote
Old 15-07-2008, 22:39   #83 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

De acord.

Insa principiul de baza ramâne : criza (care e inflationista) loveste în creditori si în cei cu cash si avantajeaza datornicii (cu conditia pe care ai remarcat-o).

Ar mai fi si riscul unei crize deflationiste, dar daca stii care erau parametrii si problemele Japoniei, care nu se regasesc actualmente, dormi linistit.

(e de remarcat ca marii creditori fac mereu lobby pentru deflatie - hehehe )

EMI is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2008, 00:16   #84 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Pastrati va rog un ton coborat. Ar fi pacat sa prindeti criza economica offline.
Pai suntem in plina criza de un an de zile.

Mi: Oficial Europa nu este inca in recesiune conform definitiei, este in stagflatie. ( acuma sincer ce mai conteaza, cand criza financiara si-a intins tentaculele in Europa )

Ai vazut imagini cu Indymanc Bank?

stefanap is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2008, 00:24   #85 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Apropo de banci, alta chestie misto, în ziua de azi daca ai o banca nu risti sa dai faliment. Afacerea-minune. Pentru ca gratie lanturilor capitaliste, guvernele nu vor lasa o banca sa o ia la vale, ca altfel o iau toata prin efect domino.

Aproape zilnic aflam despre noi si noi banci din occident (SUA cât si UE) care se declara falimentare (alta faza tare e ca o fac peste noapte ), anuntul fiind urmat de cifra pe care Fed sau BCE o injecteaza ca sa ramâna totusi în picioare.

Eu daca vând pesti si nu-mi mai merge afacerea, nu sare nimeni cu purcoiul de bani sa ma sustina.

Old 16-07-2008, 00:40   #86 (permalink)
Banned

Pentru ca sunt interconectate si falimentul unei banci ar determina un crah bursier si o recesiune de 5-10 ani.

Daca cele doua firme de care nu a auzit nimeni in Europa sau CG ( Fanny Mae si Freddie Mac) ar da faliment cele 5 trilioane de USD ( 5000 de miliarde de USD) s-ar vaporiza determinand un crah ca cel din 1929. Din fericire , nu o sa se produca , de aici injectia cu lichiditati a bancilor falimentare.

Sistemul este comunist dar de pierdut vor pierde micii investitori si cei care au ipoteca. Nu va bucurati de scaderea pretului petrolului - este doar din cauza scaderii cererii SUA in perspectiva urmatorului trimestru.

Mi , daca vrei sa te bucuri uite aici: www.bvb.ro .

Sau sa te bucuri si mai tare impotriva rentierilor autohtoni: http://www.zf.ro/articol_179831/inve...mld__euro.html

Cum il chema pe senatorul ala ungur care avea 10.000.000 de euro in actiuni la BVB: Attila , Verestoy,..?

Old 16-07-2008, 00:53   #87 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Stiu prea bine de ce în sistemul bancar esti ferit de falimente oricât de dumb ai fi.

Sa revenim la CEM si la îndemnurile pe toate canalele de a avea cash. (ca de la asta m-am bagat în discutie)

Mi se pare fix o propaganda de la vârf spre baza, astfel încât baza, sub acoperirea unor intentii nobile oarecum logice la prima vedere, sa genereze sacrificiul necesar ca vârful sa-si scoata pârleala înca o data. Oricum ai lua-o, într-o criza unii (putini) "se scot" gratie devalorizarii valorilor altora (multi).

De "micii investitori" - termen politicos pentru turma de mici idioti utili la bursa, nu-mi fac nicio grija, erau avertizati din start ca o investitie înseamna risc. Daca ar falimenta doar astia ce bine ar fi, însa bulgarele a luat-o la vale.

România o sa fie relativ slab afectata, pentru ca e o tara cu forta de munca (înca) ieftina, cu somaj practic inexistent, si neimersata puternic în capitaluri. Sunt alte tari dezvoltate în situatie mai fragila.

Old 16-07-2008, 01:16   #88 (permalink)
Banned

Mi totusi nu mi-as face probleme dupa ce am urmarit discursul lui G.W. Bush despre starea economiei.

Ne speriem de pomana, soldatii americani se intorc acasa, prospectiuni noi in SUA in cautare de petrol, injectii de capital in Freddie si Burney. Doamne , ce presedinte au putut sa aleaga. Castiga usor Obama , chiar daca este ruda cu Osama.

La 90.000 de conturi active pe BVB ( asta este un maxim ), avem o economie si o educatie economica demna de anii 1950 in Spania.

Old 16-07-2008, 03:35   #89 (permalink)
Registered User

Quote:
erau avertizati din start ca o investitie înseamna risc.
Spre deosebire de banci, care mai mult sau mai putin oficial, stiau ca vor salvate. Si asta a dus la acordarea de credite cu risc foarte mare, credite pe care, nebazandu-se pe acest back-up din partea statului, nu le-ar fi acordat. Moral hazard. Ba chiar in cazul Fannie Mae si Freddie Mac chiar statul a facut posibila situatia in care oamenii si-au cumparat case cu mult peste posibilitatile lor.
Si la asta ce solutii se gasesc? O doza mai mare din acelasi medicament care a provocat criza de la bun inceput. Pe mine ma depaseste aceasta logica.

Si pentru ca daca tot s-a adus vorba de 1929, sunt foarte multi (si numarul lor creste) cei care sustin (argumentat) ca refacerea dupa criza a fost incetinita de masurile luate.

leopardul is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2008, 09:30   #90 (permalink)
Registered User

Ideea e ca o criza economica similara celei din 1929 acum in conditiile actuale ar avea efecte de 1000 de ori mai nasoale . Deasemenea se stie ca in caz de crize economice se generalizeaza conflictele .
Unii din sa zicem "pilonii" unei economii sunt bancile insa desi am putea spune ca sistemul bancar reprezinta "ultima" linie de aparare in cazul unei crize serioase si acest sistem va da rateuri .
De exeplu te afli intr-o economie in plina recesiune (afacerile nu mai merg cum trebuie , preturile cresc etc) in acest context nici bancile nu mai functioneaza normal ...dobanzile cresc aberant deci nu se mai acorda credite ( nu mai acorzi credite scad sursele de venit) dar vor creste dobanzile la depozite deci pt banca o cheltuiala . Dc nu se mai acorda credite nici investitiile clasice nu mai sunt rentabile nici chiar cele mai sigure considerate dintre ele de ex cele imobiliare atunci bancile ne mai putand sa faca plasamente vor ajunge rapid la un dezechilibru in favoarea cheltuielilor si dc situatia se prelungeste sa zicem cativa ani colapsul devine de neevitat.
In astfel de situatii ai nevoie de supape(adica de modalitati prin care sa pui "motorul" in miscare adica sa generezi consum implicit nevoie de bani s.a.m.d) aici intervin de exemplu conflictele acestea pentru o economie reprezinta o supapa sigura pt ca genereaza mult consum implicit plasamente si se reia procesul deci dc apare o criza economica majora un conflict major nu e departe..........Economia in criza cauta tot timpul supape adica generatori de consum de oriunde , de orice fel si de orice natura ....putem spune de ex ca dupa 1989 tarile din Europa de Est au reprezentat o supapa ......pentru economia europeana si de ce nu pt cea mondiala la fel cum dupa 1999 economia din China a reprezentat o alta "supapa" ....etc .

EmyG is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2008, 19:51   #91 (permalink)
Registered User

Uite un comentariu foarte pertinent:

http://online.wsj.com/article/SB1216...n_commentaries

Old 17-07-2008, 01:05   #92 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Noi ne credeam ultimii africani când am înghitit galusca Bancorex, acum putem sa realizam ce mici copii eram.

@leopardul : partea cea mai interesanta e simplitatea si previzibilitatea acestei crize. Ai fi tentat chiar sa spui ca daca cineva dorea sa dea un tun legal de câteva zilioane, lasând restul planetei financiare în chiloti, ar fi procedat exact cum s-a întâmplat.

Old 17-07-2008, 06:51   #93 (permalink)
Registered User

Quote:
@leopardul : partea cea mai interesanta e simplitatea si previzibilitatea acestei crize. Ai fi tentat chiar sa spui ca daca cineva dorea sa dea un tun legal de câteva zilioane, lasând restul planetei financiare în chiloti, ar fi procedat exact cum s-a întâmplat.
Din cite realizez eu sursa de baza a problemei pare sa fie existenta/aparitia de pe la mijlocul deceniului trecut a citeva mii de miliarde de dolari ... fara acoperire, care de atunci sunt tot plimbati de la o "bula" la alta ... si tot mai umflata devine urmatoarea ...

Old 17-07-2008, 19:38   #94 (permalink)
Registered User

http://www.theonion.com/content/news...nation_demands ( sa nu ignoram totusi sursa :P ).

"What America needs right now is not more talk and long-term strategy, but a concrete way to create more imaginary wealth in the very immediate future," said Thomas Jenkins, CFO of the Boston-area Jenkins Financial Group, a bubble-based investment firm. "We are in a crisis, and that crisis demands an unviable short-term solution."

..."Perhaps the new bubble could have something to do with watching movies on cell phones," said investment banker Greg Carlisle of the New York firm Carlisle, Shaloe & Graves. "Or, say, medicine, or shipping. Or clouds. The manner of bubble isn't important—just as long as it creates a hugely overvalued market based on nothing more than whimsical fantasy and saddled with the potential for a long-term accrual of debts that will never be paid back, thereby unleashing a ripple effect that will take nearly a decade to correct."

"The U.S. economy cannot survive on sound investments alone," Carlisle added.

Cum era cu plimbatul ala de la o bula la alta?

Old 17-07-2008, 19:40   #95 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

http://en.wikipedia.org/wiki/The_onion

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 19:45   #96 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Am editat chiar in timp ce scriai tu, sa fiu sigur ca se intelege mesajul. Oricum, dupa ce scrisese Mitiu Ioan mi s-a parut si mai amuzant.

Old 17-07-2008, 19:53   #97 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

OK, sorry, credeam ca nu stii.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2008, 21:03   #98 (permalink)
Registered User

E amuzant - dar si trist pe undeva.

De ex. abia acuma incep sa se agite si statisticienii americani pe faza ca salariile in SUA cam stagneaza din 2001 incoace ( in cel mai bun caz ).

Desi sper sa nu am dreptate pe undeva ... mi-e teama ca adevaratele "miscari seismice economice" provocate de ( inevitabila ) restructurare a economiei mondiale in ansamblu si a celei americane in special abia-abia acum incep.

Old 18-07-2008, 23:24   #99 (permalink)

Zarzavat's Avatar

sunt doua aspecte explozive, care vor face aceasta criza mai "nasoala" decat cea din 1929:
- globalizarea
- consumerismul
efectele vor fi devastatoare
ma tot gandesc daca sa ma bucur sau sa ma intristez. ma intristez pentru ca-mi merge foarte bine in prezent si nu se stie cum va evolua criza (mi-e teama ca sunt premisele pentru cativa ani de anarhie pana se reorganizeaza "lucrarea"). ma bucur pentru ca s-ar distruge partial piramida rentierilor si a negrisorilor si la reconstruire sunt sanse sa urci cateva trepte spre varf, daca esti suficient de "centaur" oricum, sunt convins in ca in 5 ani, lumea in care traim se va schimba radical.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
ca tot veni vorba de consumerism
http://www.hotnews.ro/stiri-internat...consumiste.htm

Last edited by Zarzavat; 18-07-2008 at 23:24.. Reason: Automerged Doublepost

Zarzavat is offline    Reply With Quote
Old 19-07-2008, 00:12   #100 (permalink)
Registered User

lordandrey's Avatar

Eu zic ca ne salveaza chinezii din criza economica
Si sincer sunt optimist. Dupa orice criza, a urmat o perioada de expansiune mai puternica decat criza. E ca si cum facem doi pasi inapoi si 3 inainte. Pana la urma va fi bine

Acum as avea si eu o intrebare, ca un novice ce sunt: in caz de criza majora, daca am credit(nu ipotecar) si nu mai rambursez ce se intampla?

lordandrey is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules