![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: Este sistemul capitalist aproape de final? | |||
| DA. Capitalismul isi traieste ultimii ani. | | 54 | 23.18% |
| NU. Capitalismul va trece triumfator peste criza | | 81 | 34.76% |
| Nu-mi pasa. I'm a survivor, baby !!! | | 59 | 25.32% |
| Comunistule !!! | | 39 | 16.74% |
| Voters: 233. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #161 (permalink) | ||
| Quote:
puneti umarul tare, ca e pentru o cauza buna (... NOT). munciti, munciti, munciti. pe mine nu asta ma ingrijoreaza, era previzibil... ma ingrijoreaza suprapopularea si presiunea asupra resurselor naturale. "balaurii" s-ar putea sa "reseteze" si din punct de vedere demografic "lucrarea" si nu prea m-ar incanta aceasta perspectiva
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #162 (permalink) | ||
|
Aia cu banii virtuali e o abureala neadevarata - muscata doar de aia care umbla cu teorii conspirationaliste... Era mai demult filmuletul ala de propaganda comunista, cu bancile care creaza bani virtuali - o mare gogorita. Daca te referi la altceva, scuze.
__________________ "no doubt some chimp will soon complain that its traditions are disappearing under the steamroller of human cultural imperialism" | |||
|
| | #163 (permalink) | ||
|
din punctul meu de vedere ban virtual este orice ban aparut din nimic. orice ban din specula. orice crestere de pret a unui "ceva" fara valoare adaugata sub pretextul "pretului pietei" (exemplu piata imobiliara). orice ban aparut fara sa aiba ceva concret in spate (bun, serviciu, manopera). acesti bani se "imprumuta" din viitor. cata vreme cresterea economica exista, treaba merge. garantezi cu viitorii bani. treaba devine urata cand economia nu mai creste si incep sa trebuiasca sa fie achitate datoriile cu bani fizici. daca maine s-ar spune STOP JOC, si toata lumea ar trebui sa-si plateasca datoriile, ghici daca ar fi suficienti bani fizici?
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #164 (permalink) | ||
| Quote:
Axa, au impachetat frumos "rahatul" din viitor si l-au tranzactionat. Piata derivatelor este de 4xx trilioane USD. http://www.bursa.ro/on-line/s=print&...col=33342.html LE: cred ca este cineva aici sa explice intr-un mod simplu ce inseamna produse economice derivate si diferenta dintre LEH de exemplu si Bank of America - o banca clasica). Last edited by stefanap; 17-09-2008 at 17:20.. | |||
|
| | #165 (permalink) | ||||
| Moderator Join Date: Oct 2003 | Quote:
![]() Quote:
). nu au creat nimic.Quote:
Quote:
mai ieri exista un acord aproape general legat de faptul ca va da faliment...e un business in mare parte viabil. ar putea iesi din incercarea asta serios restructurat, departe de statutul de lider de piata, insa pe picioare. Last edited by ild12; 17-09-2008 at 19:13.. | ||||
|
| | #167 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ "no doubt some chimp will soon complain that its traditions are disappearing under the steamroller of human cultural imperialism" | |||
|
| | #168 (permalink) | ||
| standalone Join Date: Apr 2000 | Quote:
AIG-ul trebuia sa cada, interventia Fed a fost un lucru exceptional, unic in istoria US. Nu stiu cati se mai asteptau la asta, mai ales dupa ce duminica Fed-ul a cam ridicat din umeri. Totodata s-a creat si un precedent, efectul domino pare ca a invalidat regulile de joc ale pietei, iar asta nu stiu cat de bine este.Quote:
| ||
|
| | #169 (permalink) | ||
Quote:
![]() trebuia sa cada in conditii de neinterventie a fed-ului. era insa foarte probabil ca acesta va interveni, dat fiind ca a mai facut-o de trei ori in ultimele 6 luni (nu e asadar un act exceptional). si sunt convins ca o va mai face daca va fi nevoie. se pare insa ca momentan nu exista cineva suficient de important care sa fie in pericol. nu a ridicat din umeri ci a asteptat ca piata sa rezolve problema. cum nu a vrut/putut nimeni sa finanteze aig... fed si-a asumat rolul sau firesc, cel al creditorului de ultima instanta. | ||
|
| | #170 (permalink) | |||
| Quote:
ca un astfel de sistem sa mearga ai nevoie din cand in cand de "crize" sau ajustari pe fata ca-n economia centralizata, pentru a "scapa" de acei bani "inventati"... oricum ar fi, tot contribuabilii platesc pretul intr-un final. jocul e simplu si cu acelasi rezultat. mereu ![]() Quote:
Quote:
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | ||||
|
| | #171 (permalink) | ||
Quote:
| ||
|
| | #172 (permalink) | ||
|
recesiune economica => debitorii bancii nu-si mai pot plati datoriile => banca nu-si mai poate plati creditorii => incapacitate de plata, faliment? atunci tre' sa achiti toata datoria, nu rata/dobanda.va dati seama ce viata grea au bancile? daca vor, pot sa-ti creasca dobanda si implicit rata cat au chef. daca vor pot sa-ti micsoreze dobanda pentru depozite cat au chef (ma rog, exista depozite la termen cu dobanda fixa, dar rar depasesc un an). teoretic, n-au cum sa piarda decat daca recesiunea economica distruge populatia. altfel camatarii legali bancile prospera.
|
| | #173 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 |
pai in caz de faliment se executa activele. daca alea acopera datoriile e ok. daca nu, creditorii raman cu pierderea. tot nu vad insa necesitatea aceea de 1:1. dau toti faliment in acelasi timp, sau cum? ![]() al doilea paragraf nu l-am prea inteles (ca sa nu zic de-a dreptul ca mi se pare gresit). | ||
|
| | #174 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Oct 2007 |
Daca nu ar exista "falimente in acelasi timp" nu ar mai exista asigurari si reasigurari interbancare. Gen JP Morgan si alti monstri ce se clatina acum. Spalatoresele au fost victime sigure cand FED-ul a inceput sa "tipareasca" bani/ lase bancile ca sa umfle piata. Cum altfel o ar fi ajuns o casa la periferie de 5 6 ori valoarea ei initiala de constructie? Iar pe baza evaluarii ei, orice individ cu bad credit history isi putea lua orice chinezarie sau bling bling, ca avea de unde. | ||
|
| | #175 (permalink) | ||
| standalone Join Date: Apr 2000 | Quote:
Quote:
| ||
|
| | #176 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Zarzavat: de ce nu faci tu o bancă socială dacă tot te pricepi ? Cine te impiedică: masonii, illuminati, bubulii ? Ah nu ai bani. Hm. Ce coincidență, toți cei cu bani sunt niște fiare egoiste iar Zarzavat cel fără bani e un mare altruist. Teorie cu ață albă. Eu zic așa, poate că ar fi mai bine pentru toată lumea ca numai aceia care înțeleg mecanismele economice, riscurile și beneficiile acestora, numai aceia care știu să citească un contract și să deschidă gurița ca să-l negocieze - să aibă acces la credite, debite, investiții. La restul, interzis - banii la ciorăpel și atât. Cred că maxim câteva mii de oameni din iubita noastră țărișoară s-ar califica. Restul: doar mărunt, bancnote, bonuri de masă - fără "bani virtuali" ca să nu cumva sa dăuneze. Aceste vorbe ne doare ? mda. Confirm că în cazul băncilor există niște norme destul de clare privitoare la raportul dintre debite și credite, pe care le impune și verifică BNR-ul. Asta nu înseamnă că nu aștept cel puțin un faliment de bancă românească (sau filială) în 2009. Totul în numele igienizării mediului bancar, desigur. | ||
|
| | #177 (permalink) | ||
|
(offtopic si scuze pentru asta) Adi[CG], sunt curios: tu, ca persoana fizica, ti-ai negociat vreodata vreun contract de credit cu vreo banca? daca da, atunci nu pot decat sa presupun ca aveai un pistol la tine.
__________________ Well, I'm the best there is. Plain and simple, when I wake up in the morning I piss excellence. | |||
|
| | #178 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Oct 2007 |
Poti sa-l negociezi cu directorul bancii printr-un club. Majoritatea sunt tinerei acum, pensionarii de altadata s-au retras. Pentru sume mari (5 sute de mii/milioane) oricum ajung in bucuresti unde ti le verifica alt tinerel ce sta prin vitan sau timpuri noi. | ||
|
| | #179 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Eu nu fac credite la băncile din România, tocmai pentru că știu cum merge sistemul. Doar depozite. Ca persoană fizică nu am avut sume suficient de mari pentru a negocia cu băncile. Tot ca persoană fizică, am negociat în Franța o dobândă acum ceva ani. PS Tot ca fapt divers, îi căinăm pe americani că au permis spălătoreselor să cumpere case, dar la noi noua clasă de mijloc face credite cu rata "la maxim" în valoare totală de 100.000 EUR pentru 60mp locativi. Asta, bazându-se pe supoziția că salariul va continua să crească în același ritm susținut de 30% pe an până când rata va deveni un mărunțiș. După care se căinează pe forumuri că bancherii sug sângele poporului. 2009 va fi un an interesant. | ||
|
| | #180 (permalink) | ||
| Si eu am negociat, la telefon, un imprumut pe care l-am luat de la banca... Adica mi-au zis ca imi dau imprumut cu dobanda X; eu am zis ca-i mare, el a zis ca da, dar... bla bla; eu am zis ca de la banca Y pot sa iau cu alta dobanda, si pana la urma mi-au dat cu cat am vrut...
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|