![]() |
| | #382 (permalink) | ||||||
| copac ocrotit de lege. aici s-a kkt gheorghe doja. Quote:
2. Pai si Strangelove vrea acelasi lucru (ma rog, el e naiv mai de demult). De fapt asteapta reincarnarea lui Churchill in versiune mioritica si intre timp se antreneaza votindu-l pe Basesque. Mie personal mi se pare ca greseste, da' dupa ce m-am uitat mai atent la virgulele tale am constatat (si eu) ca are intotdeauna dreptate ![]() Quote:
Quote:
Quote:
Altfel, in mare iti dau dreptate, dar in felul meu - intr-adevar, o populatie este cu atit mai 'autentica' cu cit este mai primitiva si/sau mai putin permeabila la influentele unei populatii exterioare; aceasta impermeabilitate este fie un fenomen natural (izolare fizica fata de alte populatii), fie unul artificial, intretinut prin granite "spirituale" pur arbitrare, impuse de sfatul batrinilor fanatici, sau, in anumite cazuri, hotzomani Facem vorbire, asadar, despre un grup care, dintr-o cauza sau alta, fie nu se confrunta cu aculturatia, fie se confrunta cu ea la un nivel care nu il afecteaza sesizabil.Pe de alta parte aculturatia este, intr-o societate deschisa, inevitabila si determinanta. SUA sint un exemplu minunat in acest sens. Grupurile mici (sau pur si simplu indivizii) stramutate in interiorul unor grupuri mari sint asimilate rapid, fara a influenta grupul adoptiv. Cind multe grupuri mici provenite din aceeasi populatie formeaza comunitati mai mari, nu mai avem de-a face cu o pierdere instantanee a "identitatii" culturale iar influenta celor doua grupuri devine reciproca (difera evident gradul de influentare). Lord Raptor poate sa-ti dea si el o gramada de info interesante din experienta lui franco-araba, numai sa-l rogi sa se limiteze la informatii si sa nu treaca la concluzii, ca e jale mare daca ajunge la ele ![]() <parantezalarga>Rationamentul asta se aplica diferentiat si unor subgrupuri apartinatoare aceleiasi populatii: eu unul n-am nici o indoiala ca taranii din Oas sint romani autentici in comparatie cu gepizii (getii stupizi - © 1986-2008 stiller) pe care-i gasesti in discofrectiile din Bucuresti, sleiti si lingindu-se formal cu patzchine ingropate-n silicon si celulita, pe ritm indracit de Salam Fermecator. Exemplul e (voit) la limita absurdului, dar se'ntelege unde bat saua. In acelasi timp insa, nu stiu cum sa-l situez (si pe ce criterii?) pe un oarecare doctor Raed Arafat in opozitie cu celebrul chirurg Ciomu. Care din ei este un roman autentic? ![]() Si ce este, in ultima instanta, romanul? Este ce i se nazare unui optimist incurabil ca este, este ce-mi imaginez eu ca ar trebui sa fie, sau este doar ceea ce este, adica un tip care n-are nici in clin nici in mineca cu ce cred x si y despre el? Si care sint criteriile obiective care sa confirme, dincolo de dubiu, ca ai identificat in mod corect un roman? Buletinul? Credinta nestramutata in Stefan cel Mare? Vesnica tinguire care cheama natia la lege si ordine, "cum era in vremea lui Vlad Tepes"? Asiduitatea halucinanta cu care isi cultiva indepartarea de si dispretul pentru aceasta conventie numita formal "limba romana"? "Noi sintem romini, noi sintem romini", Traiasca Rominia </parantezalarga>Bine, situatia nu e chiar atit de patetica cum o prezint eu; vreau sa precizez din capul locului ca mai sus am fabulat cu gratie (din spirit de solidaritate cu interlocutorul) si ca, din pacate, realitatea din teren este sensibil mai scîrboasa: Quote:
____ Quote:
__________________ Everybody becomes so completely cynical about the election process that voter turnout drops to 2 percent (families and relatives of prospective politicians) until finally the "democratic process" is abandoned in favour of a lottery system. Everything immediately improves. (thanks lou ) | |||||||
|
| | #383 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2005 Location: Bucuresti | 1. Ca si cum asa ceva ar fi posibil (iata-l pe omul cu cablul in varianta obosita - descoperit, vulnerabil si naiv; omg, el vrea lucruri asemenea muritorului de rind). 2. Pai si Strangelove vrea acelasi lucru (ma rog, el e naiv mai de demult). De fapt asteapta reincarnarea lui Churchill in versiune mioritica si intre timp se antreneaza votindu-l pe Basesque. Mie personal mi se pare ca greseste, da' dupa ce m-am uitat mai atent la virgulele tale am constatat (si eu) ca are intotdeauna dreptate ![]() Ar fi posibil, arunca un ochi in istorie sau cauta pe la scarile de bloc din jur. Iata cum emulatia pune violent stapinire pe tine si scoate la iveala niste secrete demne de o emisiune mai buna (think Mircea Radu). Strangelove doreste un om, eu doresc un conducator chiar daca pozitia e vacanta. Mai uita-te odata la virgule ca spun intodeauna altceva. Trecind, de dragul povestii, peste amanuntul dureros ca fiinta colectiva este reprezentativa si prin doza de borhot pe care o contin, in cantitati indestulatoare, parte din indivizii care o formeaza, pot sa afirm ca asta e o fantezie acceptabila, in masura in care confirma un anumit lucru despre nivelul de toleranta de care este capabil, in pofida aparentelor, un individ. De ce spun asta? Pentru ca un biped in care sa regasesti diplomatia unui Titulescu, eruditia unui Iorga si vioiciunea spirituala a unui Kogalniceanu este, in ultima instanta, un hermafrodit. Ori un accident genetic, poate chiar un robot sau un extraterestru. Asta in literatura; in afara ei, e doar o naluca. Din momentul in care inversezi si confunzi rolul fiintei colective cu al individului din colectivitate vorbesti intr-adevar despre naluci. Colectivitatea nu poate reprezenta individul, oricum nu aici. Ceea ce vezi tu sub forma de borhot e expresia a altceva intreg la un etaj mai sus, dar ai nevoie sa iesi din odaita de la parter. Uneori este o dovada de ignoranta. Alteori este doar expresia unei ne/multumiri cronice, care-si este siesi suficienta, avida a se autointretine cu fiecare (fals) prilej. Sa stii ca si (ne)multumirea creaza ignoranta. Dar numai daca te neglijezi in favoarea altor interese. In civilizatia de tip european 'autenticul' pe care il pomenesti e din ce mai palid, lately; daca (te prefaci ca) n-ai observat asta, e cam nasol Altfel, in mare iti dau dreptate, dar in felul meu - intr-adevar, o populatie este cu atit mai 'autentica' cu cit este mai primitiva si/sau mai putin permeabila la influentele unei populatii exterioare; aceasta impermeabilitate este fie un fenomen natural (izolare fizica fata de alte populatii), fie unul artificial, intretinut prin granite "spirituale" pur arbitrare, impuse de sfatul batrinilor fanatici, sau, in anumite cazuri, hotzomani Facem vorbire, asadar, despre un grup care, dintr-o cauza sau alta, fie nu se confrunta cu aculturatia, fie se confrunta cu ea la un nivel care nu il afecteaza sesizabil.Pe de alta parte aculturatia este, intr-o societate deschisa, inevitabila si determinanta. (...) Faptul ca un lucru e palid nu il face mai putin conturat. Doar mai greu de vazut. Apelul la cultura si la dinamica ei pentru a aborda mai departe de suprafata problema identitatii si in ultima instanta a fiintei colective dovedeste cantonarea intr-un spatiu ingust si formal(izat) in care orice incercare de apropiere de fond ramane futila. Romanismul este un mod specific de exprimare sau de asumare a umanitatii. Daca vrei sa intrebi ce e umanitatea sau in ce fel exact o ducem noi cred ca mai indicat ar fi o plimbare afara. Bine, situatia nu e chiar atit de patetica cum o prezint eu; vreau sa precizez din capul locului ca mai sus am fabulat cu gratie (din spirit de solidaritate cu interlocutorul) si ca, din pacate, realitatea din teren este sensibil mai scîrboasa: Referitor la situatie: ea este naspa (tm). Sau cum ai spune tu, de cacat. Aici se vorbesc vorbe si recita poezii, afara Roma arde si bineinteles ca ai nostri vajnici si-au luat suficiente produse beauty sa se spele pe cap (si apoi pieptene in liniste). Dar uneori pare o crima mai mare sa reciti un vers prost decit sa stai afara din foc cu gindul la propria blana. Este doar o parere. | ||
|
| | #384 (permalink) | ||
| Quote:
O caracatita (ce se manca pe sine cu toate virgulele celea) cu naratiune si poanta de final.Nice. Carry on.
__________________ The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed. Lucre Colonist Frame #14 | |||
|
| | #385 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2007 |
Asta nici la nunta de diamant nu a fost invitat? Merge Iliescu si nu merge luptatorul numarul 1 impotriva comunismului , Basescu? Sa fiu in locul lui m-as simti groaznic, noroc ca ma gandesc mai mult la asfalt. O lovitura necomentata de deontologi care sustineau acum 2-3 zile ( turcescu) ca PD-L o sa obtina 50 % la parlamentare. Tristetea lui Hurezeanu si comentariul acid al liberalului Dinescu l-au adus pe turcescu intr-o stare de melancolie incurabila. Mare analist... | ||
|
| | #386 (permalink) | ||
|
eu una nu cred ca ar fi facut bine sa se duca la o petrecere unde participa si iliescu. regele e aproape senil daca l-a invitat el pe iliescu la nunta de diamante. a uitat ca iliescu nu l-a lasat sa intre in tara dupa revolutie si l-a intors de la aeroport.
__________________ "You can't live in fear!" | |||
|
| | #387 (permalink) | ||
|
Mihai si Ion s-au "impacat" acum multi ani. Din pacate nu stiu dedesubturile, insa cred ca a fost un schimb reciproc avantajos.
__________________ Everybody becomes so completely cynical about the election process that voter turnout drops to 2 percent (families and relatives of prospective politicians) until finally the "democratic process" is abandoned in favour of a lottery system. Everything immediately improves. (thanks lou ) | |||
|
| | #389 (permalink) | ||
|
Inca o dovada ca regele nu e neam de manivela ca multi ilegalisti crescuti prin depou sau case cu activisti de partid. Mare lucru sa stii sa ierti insa niciodata sa uiti. Spre deosebire de ilici, care face exact invers. | |||
|
| | #392 (permalink) | ||
|
Eu care sunt un "fan" Basescu si "fan" PDL, nu il consider terminat. El o sa mai castige un mandat. mai mult ca sigur. In general cei care dau cu gura bine au numai de castigat.
__________________ faraonu - in noul an vreau sa il fac pe sir andrew sa fie banat asa cum a fost sir alex ice. http://forum.computergames.ro/39134958-post47.html Last edited by Sir Andrew; 13-06-2008 at 09:44.. | |||
|
| | #393 (permalink) | ||
| Quote:
Ca si Pufosul si Sir Andrew cred ca Basescu e departe de a fi terminat. Are bune si rele, dar daca la anul, la prezidentiale, am aceeasi oferta ca acum patru ani, evident ca nu am alta varianta.
__________________ Ion Luca Caragiale: „Noi, românii, sîntem o lume în care, dacă nu se face ori nu se gîndeşte prea mult, ne putem mîndri că cel puţin se discută foarte mult.“ aide ca deja deviu nervoz, care va doresc si voua! | |||
|
| | #395 (permalink) | ||
|
Se pare ca Mihai I nu s-a ocupat de pregatiri. Familia le-a facut mai multe surprize, de ex. cartea lansata cu ocazia nuntii de diamant. Ginerica cel veleitar si neam prost s-a simtit sa-i faca si el o surpriza, dar a iesit sulfuroasa rau. Gafa a facut-o duda dar pata e pe obrazul casei regale, al carei sef (de jure...) este Mihai I. Base (ala cu gaozarii si tiganca imputita, ce mai conteaza ca ambele in privat...) a dat dovada de un tact demn de admirat. Raspunsul sau, ca nu a avut asta in program poate insemna multe, inclusiv "eu nu-mi programez petreceri fisiite" sau "n-am fost invitat, dar nu vreau s-o declar eu, ca mi-e rusine mie de gafa topirlaneasca pe care a facut-o Casa Regala; o las asa." Interpretari vor fi de tot felul, dar sa-l inviti pe Ilici (care te-a fugarit pe autostrada ca pe traficantii de Vegeta) nu e dovada de iertare senioriala, Extra300, ci ori de prostie, ori lipsa de onoare. Sunt foarte inclinat sa cred ca sunt valabile ambele la duda. Mihai I e foarte batrin, nu pare decrepit, dar pare ca nici nu va avea energia sa-l dea cu curu' de pamint pe ginerica, din pacate. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
-------------------- Editare ulterioară -------------------- Nu mai stiu unde am vazut-o: Miscare inteligenta, daca-l invitau pe Base se termina whiskey-ul prea repede.
__________________ Ion Luca Caragiale: „Noi, românii, sîntem o lume în care, dacă nu se face ori nu se gîndeşte prea mult, ne putem mîndri că cel puţin se discută foarte mult.“ aide ca deja deviu nervoz, care va doresc si voua! Last edited by ovidiugrecu; 13-06-2008 at 14:27.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #396 (permalink) | ||
|
Mda, Basescu e persona non grata pt. toata politica romaneasca, deci e neprihanit, pe cand regele e evident senil iar ginerica un cacanar. E fascinant pana unde poate merge treaba asta.Ovidiule, orice ti-ar place tie sa crezi, Presedintele nu a fost invitat la un eveniment major al casei regale a Romaniei. Este un mesaj cat se poate de clar al casei regale. | |||
|
| | #397 (permalink) | ||
|
Oricum este o greseala majora si pentru Casa Regala, "Da-te-n pixul meu" se spune altfel in lumea civilizata.
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #398 (permalink) | ||
| Quote:
Nu sunt partizan, dar imi pare ca tu esti; daca e asa, explica-ne cu ce e mai vinovat Base decit Ilici fata de Casa regala. Si, dupa parerea ta, Mihai I era la curent cu lista invitatilor? Quote:
__________________ Ion Luca Caragiale: „Noi, românii, sîntem o lume în care, dacă nu se face ori nu se gîndeşte prea mult, ne putem mîndri că cel puţin se discută foarte mult.“ aide ca deja deviu nervoz, care va doresc si voua! | |||
|
| | #399 (permalink) | ||
|
Voiam sa-l completez pe atalbu, atat. Chiar daca ce zice el ar fi 100% adevarat, tot o greseala ramane.
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #400 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 1999 Location: Bucuresti |
el, individul basescu poate si cred ca va reusi sa mai ia un mandat ca presedinte.. insa presedintele basescu va fi terminat daca PSD, PNL si restu haitei de hiene va lua peste 50 la suta la parlamentare si ceva-mi spune ca vor face asta.. viseaza base sa-si puna premier? sa viseze mai departe, baietii deja il lucreaza sa-i mai faca o suspendare si cat e suspendat, presedintele intermediar numeste primul ministru.. vor urma alti 4 ani in care base latra anemic dintr-un colt si haita isi vede de golaneala mileniului (vin la bani europeni in urmatorii 4 ani de vor intra in istorie astia cu jaful lor) pnl si restu haitei daca se tin bine de psd vor invata multe smecherii, ca au experienta oamenii cu tradafirul. stiu sa fure bine de tot timp in care arunca la populatie cate un os din cand in cand, totul din spatele cortinei, bine regizat.
__________________ Linux User ID: 327811 | ||
|
| Advertisment | |
Treci prin porţile şcolii de magie şi devino cel mai puternic vrăjitor al tuturor timpurilor în Tales of Magic | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|