Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-03-2008, 01:41   #41 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
Basescu a pus la cale ordonanta? in calitate de ce? stii ca a participat la elaborarea respectivei ordonante? era in pozitia s-o faca? ce functie si influenta avea in 1997 in PD?
Sa-ti reimprospatez memoria: in 1997 era ministru al transporturilor in Guvernul care a emis ordonanta respectiva. Si slava Domnului, nu poate fi acuzat ca-si tinea gura cand nu-i convenea vreo decizie a respectivului Guvern . Si nici in PD nu era vreun aurolac, dupa Roman era cam cea mai cunoscuta/populara/importanta figura.

Quote:
si nu in ultimul rand: pentru 200 000 dolari? mai tii minte ce jaf era in 1997 in Romania? imi e greu sa cred ca Basescu a "devalizat" Banca Agricola de 200 k dolari pe care i-a investit in firma de inghetzata. pana si Miky fura cu mai mult talent.
200.000 de dolari erau la vremea aia 20 de apartamente cu trei camere, in zone bune gen Drumul Taberei pana-n Moghioros. Pe vremea aia dolarul era ceva, nu ca acum, 2.4 lei. Mai baga o fisa.

Quote:
si ce aflam intr-un final? ca Basescu (sau mai exact firma de inghetzata, mi se pare foarte important) a platit creditul la BA. JN acuza ca "familia actualului preşedinte a luat până la urmă creditul aproape gratis". adica n-a platit aproape deloc dobanda. de ce? din cauza fluctuatiei cursului valutar. creditul insa a fost achitat.
ce s-a intamplat cu creditul ala? a fost investit intr-o fabrica. adica in productie.
Ai omis partea aia importanta cu:

"Problema a apărut un an mai târziu, când FMI şi Banca Mondială au reclamat aceste afaceri ilegale făcute "pe sub masa Guvernului", aşa cum îi place astăzi preşedintelui să spună, uitând, evident, că a fost unul dintre cei care a prestat astfel de acţiuni în beneficiul propriu. După protestele organismelor financiare internaţionale, Guvernul a trebuit să anuleze şmecheria pusă la cale de Băsescu."

A dat banii inapoi dupa ce FMI si BM i-au dat peste degetelele furacioase.

Sa nu mai vorbim de alt pasaj, la fel de semnificativ:
"Dacă în 1994 cursul de schimb era de 1.655 lei pentru un dolar, în 1998 acesta era la jumătate, 875 lei. De asemenea, în 1998-1999, dobânzile pentru creditele în lei ajungeau şi la 250%, dar familia preşedintelui obţinuse creditul cu doar 140%."

Quote:
tu acum o sa balmajesti ceva gen: "pai da, un martor de-al lui Basescu nici n-ar putea scrie altceva. esti platit bla bla". poti sa nu te mai obosesti, oricum n-ai fost capabil sa aduci vreun argument in vreo discutie, martore imi sunt toate posturile tale de cand te-ai reincarnat.
Baiete, nu joci in liga mea, nu te mai obosi sa incerci sa anticipezi ce-o sa zic . Te ia durerea de cap de pomana.

Tatal Vostru is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 05:05   #42 (permalink)
dragalash

s.i.m.p.l.u.'s Avatar

Reactia Pro TV la acuzele marinarului: cine nu gusta serialul lui calinescu se poate uita la tom si jerry...

A ajuns bashescu de rasu curcilor...

s.i.m.p.l.u. is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 09:09   #43 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

bun.
Quote:
Originally Posted by Tatal Vostru View Post
Sa-ti reimprospatez memoria: in 1997 era ministru al transporturilor in Guvernul care a emis ordonanta respectiva. Si slava Domnului, nu poate fi acuzat ca-si tinea gura cand nu-i convenea vreo decizie a respectivului Guvern . Si nici in PD nu era vreun aurolac, dupa Roman era cam cea mai cunoscuta/populara/importanta figura.
dar tot nu reusesti sa demonstrezi ca Basescu a pus la cale ordonanta. daca nu ma insel, prim-ministru era Ciorbea? pe care Basescu l-a criticat public ca nu face destule reforme?
deci nu era o atomosfera de furat pesedista, in care toti tac si bag in buzunare. si totusi tu sustii ca Basescu a facut intr-un fel, nu stii exact cum, si l-a determinat pe Ciorbea sa dea respectiva ordonanta. e, hai...

in PD nu mai tin minte ce era pe vremea aia, dar presedinte a ajuns 4 ani mai tarziu. calcandu-l pe Petre Roman pe cap. dar tu sustii ca in 97 el avea puterea deja sa treaca peste capul lui Roman? nu prea cred asta.
Quote:
200.000 de dolari erau la vremea aia 20 de apartamente cu trei camere, in zone bune gen Drumul Taberei pana-n Moghioros. Pe vremea aia dolarul era ceva, nu ca acum, 2.4 lei. Mai baga o fisa.
alo, domnu', apartamentele erau jenant de ieftine pe vremea aia. garsoniera mea costa 9000 de dolari. nu inteleg de ce imi dai astfel de exemple.
vorbim de un credit luat de o intreprindere pentru investitii. si care a fost achitat!
si vorbim de o perioada in care baietii destepti furau de la 1 milion in sus. pana si Catalin Botezatu a bagat mana mai adanc - 350 k dolari.
Quote:
Ai omis partea aia importanta cu:
"Problema a apărut un an mai târziu, când FMI şi Banca Mondială au reclamat aceste afaceri ilegale făcute "pe sub masa Guvernului", aşa cum îi place astăzi preşedintelui să spună, uitând, evident, că a fost unul dintre cei care a prestat astfel de acţiuni în beneficiul propriu. După protestele organismelor financiare internaţionale, Guvernul a trebuit să anuleze şmecheria pusă la cale de Băsescu."
articolul e scris foarte tendentios. "şmecheria pusă la cale de Băsescu"? pai n-au nici o dovada in privinta asta. nu zic ca poate nu e adevarat, dar nu se obosesc sa aduca dovezi.
FMI a protestat fata de ordonanta si mismashuri, dar JN omite sa spuna ce alte manareli au fost facute atunci la adapostul ordonantei si care, probabil, au atras atentia FMI-ului. nu-mi spune ca baietii de la Banca Mondiala s-au sesizat cand au auzit de creditul de 200 000 dolari luat de o fabrica de inghetzata la care unul din ministrii avea 20%...
Quote:
A dat banii inapoi dupa ce FMI si BM i-au dat peste degetelele furacioase.
aici esti la fel de tendentios ca JN (lucrezi acolo?).
Quote:
Sa nu mai vorbim de alt pasaj, la fel de semnificativ:
"Dacă în 1994 cursul de schimb era de 1.655 lei pentru un dolar, în 1998 acesta era la jumătate, 875 lei. De asemenea, în 1998-1999, dobânzile pentru creditele în lei ajungeau şi la 250%, dar familia preşedintelui obţinuse creditul cu doar 140%."
deci Basescu a influentat economia la nivel macro si a determinat fluctuatia cursului valutar si a dobanzilor in romania pentru a fura 200 000 dolari?

vezi tu, genul asta de stiri entuziasmeaza orice adversar de-al lui Basescu. cand le citesti insa mai atent - puf! sunt doar niste fumigene.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 09:35   #44 (permalink)
Nick anterior: Radiera

Doişpe's Avatar

Ancheta la JN
Muahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

Doişpe is offline    Send Message via Google Talk to Doişpe Reply With Quote
Old 16-03-2008, 10:01   #45 (permalink)
Banned

Strangelove, spusesem prea clar acolo ca Basescu a guitat ori de cate ori nu i-a convenit ce facea alde Ciorbea. Toata lumea (care are varsta necesara, desigur) isi aduce aminte chestia asta, asa ca nu te mai zbate ca pestele pe uscat: e limpede ca lumina zilei care a fost pozitia lui Basescu.
Tema pentru acasa: ce era Roman pe vremea aia?

Apartamentele sunt cel mai potrivit exemplu pentru a demonstra ce bani erau 200.000 de dolari la vremea aia. Se mai pot da zeci de alte exemple. In 2008 suma pare o bagatela, atunci erau bani grei.

Quote:

deci Basescu a influentat economia la nivel macro si a determinat fluctuatia cursului valutar si a dobanzilor in romania pentru a fura 200 000 dolari?
OMG. Nu mai e nimic de adaugat.

Old 16-03-2008, 10:17   #46 (permalink)
Love & peace!

bogdan george's Avatar

Quote:
De asemenea, în 1998-1999, dobânzile pentru creditele în lei ajungeau şi la 250%, dar familia preşedintelui obţinuse creditul cu doar 140%
Sincer, nu mai tin minte care ar fi fost dobanzile normale acum 10 ani, insa 70% din dobanda maxima a perioadei nu mi se pare o valoare iesita din comun. Pisici, daca stau si ma documentez un pic, si eu as putea lua un imprumut cu o dobanda la 60% din valoarea maxima actuala (care probabil e valabila pentru imprumutati cu grad mare de risc, doar la anumite banci bla bla bla), fara a dispune de pile si relatii prin banci.

bogdan george is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 10:34   #47 (permalink)
Banned

Ancheta nu cred ca se adreseaza celor care aveau 7 ani in 1994 si habar n-au ce insemna sa-ti aprobe cineva un credit la vremea aia, darmite sa-ti mai si dea dobanda preferentiala.

Old 16-03-2008, 10:35   #48 (permalink)
Registered User

Made in China's Avatar

Quote:
Basescu a gafat enorm cu declaratiile de ieri.
dar si ancheta din JN e o manipulare ordinara.
Basescu gafeaza enorm prin insusi prezenta sa, dar in special de cand a ajuns presedinte... si cu fica-sa, si cu armenii (nu sunt pnl-ist), si cu tiganca imputita, muuuult prea multe pentru un presedinte, parerea mea. Dar le-o zice, e din popor, rough, nesimtit, asa ca lumea il voteaza. Ce imagine si-a creat. E prea tare, oricum.

Dar una peste alta are succes. Si pe internet
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	www.google.com-trendsq=ceausescu%2C+iliescu%2C+constantinescu%2C+basescu-16.03.2008.png
Views:	54
Size:	64.4 KB
ID:	321759  

Made in China is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 10:43   #49 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Quote:
Ancheta nu cred ca se adreseaza celor care aveau 7 ani in 1994 si habar n-au ce insemna sa-ti aprobe cineva un credit la vremea aia, darmite sa-ti mai si dea dobanda preferentiala.
Nu iti bate capul cu martorii ca nu or sa recunoasca niciodata ca Marinarul a furat.

Bai martorilor, 200 000$ pe vremea aia e ca 200 milioane $ acu. Numai ca voi aveati 7 ani atunci si nu stiti cum era. Va rog eu, recunoaste-ti si voi odata ca Marinaru e furat ca un pungas din averea poporului.

Abia astept sa devina dl. Becali presedinte si sa ii bage la parnaie pe toti hotii astia gen Marinarul.
Nicolita-8.0 - A real threat from out wide, producing quality delivery from the right hand side both from open play and from set-pieces. His crossing was world-class at times and he will be left wondering just what else he could have done to try and win the game.

Double Jay is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 11:00   #50 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by Double Jay View Post
Bai martorilor, 200 000$ pe vremea aia e ca 200 milioane $ acu.
Moaaa, ce tare. Eu zic ca face 2 miliarde.

BTW, de ce nu recalculezi si valoarea terenurilor manarite de idolul tau Jiji?

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 11:11   #51 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Moaaa, ce tare. Eu zic ca face 2 miliarde.

BTW, de ce nu recalculezi si valoarea terenurilor manarite de idolul tau Jiji?
Manarite? De ce manarite? Daca Seniorul e dastept si a facut o afacere buna cu statu inseamna ca e furt? Oricum tu cat aveai pe vremea aia? Vezi de asta nu stii cat valora 200 000$. ERA O AVERE. Cu banii aia in 1997 puteai cumpara 33.33% din tara.
Nicolita-8.0 - A real threat from out wide, producing quality delivery from the right hand side both from open play and from set-pieces. His crossing was world-class at times and he will be left wondering just what else he could have done to try and win the game.

Old 16-03-2008, 11:13   #52 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by Double Jay View Post
Manarite? De ce manarite? Daca Seniorul e dastept si a facut o afacere buna cu statu inseamna ca e furt? Oricum tu cat aveai pe vremea aia? Vezi de asta nu stii cat valora 200 000$. ERA O AVERE. Cu banii aia in 1997 puteai cumpara 33.33% din tara.
Lolo, deci la unii e furt, la altii e "afacere inteligenta".
Bati campii copios, "pe vremea aia" SIDEX Galati aducea pagube de 1 milion de dolari zilnic. Calculati va rog de cate ori ne-a pierdut SIDEX tara intr-o singura zi.

In final, pe "vremea aia" eram cu 9 ani mai batran ca tine, cum sunt si astazi, dealtfel.
Mai incearca o data sau suna un prieten.

Old 16-03-2008, 11:17   #53 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Quote:
Lolo, deci la unii e furt, la altii e "afacere inteligenta".

Pe "vremea aia" eram cu 9 ani mai batran ca tine, cum sunt si astazi, dealtfel.
Mai incearca o data sau suna un prieten.
Nu te cred, tu minti. Eu cred ca aveai 9 ani, altfel, cum a spus si TV, ai fi stiut cat valora 200 000$ pe vremea aia. ERA ENORM. PIB-ul era de vreo 600 000$, deci gandeste-te si tu ce insemna banii aia.

PS: Pai normal, ca Seniorul e mai dastept decat Marinaru.

Old 16-03-2008, 11:19   #54 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

In mod sigur mint, de fapt am 16 ani, si sunt o blonda cu tate mari.

Old 16-03-2008, 11:20   #55 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Pai asa cred, daca nu stii cat valora 200 000$ pe vremea aia.

Eu nu inteleg cum, acum ca am aflat de furtaciunile Marinarului, nu il linsam in piata revolutiei.

PS: You have man tits.

Old 16-03-2008, 11:22   #56 (permalink)
Banned

DJ, lasa-ne cu seniorul tau care trebuia sa fie de mult la puscarie impreuna cu Babiuc (Ah, PD-ul asta ) si cativa generali MApN.

Pig face insa gat degeaba, sunt convins ca-si mai aminteste ce era suta de parai in 1994. Cu 300 faceai circuit de 12 zile prin Italia, de genul alora care sunt acum 1200-1400 de euro .

Old 16-03-2008, 11:24   #57 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Sure, dar de la 3-7 ori la 1000 de ori este o "mica" diferenta.

Old 16-03-2008, 11:25   #58 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Quote:
DJ, lasa-ne cu seniorul tau care trebuia sa fie de mult la puscarie impreuna cu Babiuc (Ah, PD-ul asta ) si cativa generali MApN.

Pig face insa gat degeaba, sunt convins ca-si mai aminteste ce era suta de parai in 1994. Cu 300 faceai circuit de 12 zile prin Italia, de genul alora care sunt acum 1200-1400 de euro .
Ca ai tu dovezi. Hai sa nu mintim acum lumea.

Eu am facut cu 100$ circuit in Maroc, prin 1997.

Old 16-03-2008, 12:10   #59 (permalink)
Banned

Quote:
Sure, dar de la 3-7 ori la 1000 de ori este o "mica" diferenta.

Lasa ma ce zic admiratorii "seniorului". La apartamente era de 10+ ori, la excursii de 6-7 ori etc. Aia 200.000$ inseamna lejer de tot 1 milion de euro in banii de acum, ca putere de cumparare. Ca aport de capital inseamna mult mai mult decat atat, foarte putini puteau investi sume de-astea in 94.

Old 16-03-2008, 12:17   #60 (permalink)
Banned

Nu prea imi place sa ma bag in discutii pe forumuri dar trebuie sa spun asta. Tatal Vostru are mare dreptate. Basescu a furat. Cat valora 200 000$ nu conteaza. Putea sa valoreze si 200 de mil sau 1 mil, important e ca un membru al guvernului a furat. Pentru asta ar trebui suspendat. Sper ca Geoana sa depuna inca o motiune. Sunt sigur ca acum ar reusi.

Cosmin2045 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules