Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-03-2008, 14:13   #81 (permalink)
Moderator

s.i.m.p.l.u. (damn your dots ) treaba cu rusia nu-i raspunsul la toate intrebarile legate de basescu. fie si pentru ca nu e el singurul presedinte care a lasat in paragina relatiile cu tara respectiva.
e vorba de cel putin 30 de ani pana golful n-o sa mai fie sursa principala de petrol a lumii. dupa care va veni la rand platoul continental al africii. rusia va ramane relevanta ca cel mai mare furnizor de gaze naturale (ceea ce de altfel este si acum). nu pentru ca vor deveni monopolisti pe resurse trebuie sa ne apropiem mai mult de ei, ci pentru ca are sens dpdv economic (e aproape, poate fi ieftin, poate fi in contrapartida cu ceva ce producem noi etc).

ceva mai ontopic: este un truism, insa trebuie pus pe tapet cat mai des, pentru ca nu-i de ignorat asa ceva: reactia aceasta a lui basescu, de altfel intreaga sa atitudine din timpul mandatului, afecteaza imaginea institutiei prezidentiale. cat rau face asta romaniei nu cred ca se poate estima in prezent. se va vedea intr-un bilant de peste vreo 10 ani, la sectiunea oportunitati pierdute/relatii bilaterale firave/rol mic in deciziile strategice ale ue. de-alde astea.

ild12 is online now    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 14:13   #82 (permalink)
dragalash

s.i.m.p.l.u.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by Cosmin2045 View Post
Nu cred ca e adevarat. Romanii sunt in general buni dar nu stiu sa isi aleaga liderii. Sunt sigur ca lumea se va destepta in 2009 si Basescu nu o sa iasa presedinte. Asta daca mergem la vot.
Conjunctura in momentul in care betivul a iesit presedinte a fost extrem de favorabila lui...totusi metehnele si deficientele lui erau cat se poate de vizibile si a fost ales...asta e ceea ce s-a dorit la nivel popular...asta e omul care ne-a reprezentat si ne reprezinta....e exponentul roman in lume....mi se face greata..

s.i.m.p.l.u. is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 14:15   #83 (permalink)
Banned

Pe tine te reprezinta Basescu? Pe mine nu, de asta zic ca nu meritam un asemenea presedinte.

Cosmin2045 is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 14:22   #84 (permalink)
Moderator

cosmin2045, basescu a fost ales in 2004, asadar era la data respectiva cel mai bun (citeste intai de toate reprezentativ) presedinte pentru romania. pentru oricine l-a (sau nu l-a) votat. reiei o discutie absolut inutila si mai ales sustii o cauza gresita, daca mergi pe calea negarii legitimitatii sale. ceea ce se poate spera (de catre cei care sunt nemultumiti de prestatia sa) este ca multa lume sa realizeze ca ceva nu e in regula si sa voteze in consecinta.
in spiritul titlului acestui thread... nu e terminat nici pe departe. daca alegerile s-ar tine anul asta, ar castiga fara drept de apel in fata oricui. din fericire se tin la anul.

Old 16-03-2008, 14:23   #85 (permalink)
dragalash

s.i.m.p.l.u.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by ild12 View Post
s.i.m.p.l.u. (damn your dots ) treaba cu rusia nu-i raspunsul la toate intrebarile legate de basescu. fie si pentru ca nu e el singurul presedinte care a lasat in paragina relatiile cu tara respectiva.
e vorba de cel putin 30 de ani pana golful n-o sa mai fie sursa principala de petrol a lumii. dupa care va veni la rand platoul continental al africii. rusia va ramane relevanta ca cel mai mare furnizor de gaze naturale (ceea ce de altfel este si acum). nu petru ca vor deveni monopolisti pe resurse trebuie sa ne apropiem mai mult de ei, ci pentru ca are sens dpdv economic (e aproape, poate fi ieftin, poate fi in contrapartida cu ceva ce producem noi etc).

ceva mai ontopic: este un truism, insa trebuie pus pe tapet cat mai des, pentru ca nu-i de ignorat asa ceva: reactia aceasta a lui basescu, de altfel intreaga sa atitudine din timpul mandatului, afecteaza imaginea institutiei prezidentiale. cat rau face asta romaniei nu cred ca se poate estima in prezent. se va vedea intr-un bilant de peste vreo 10 ani, la sectiunea oportunitati pierdute/relatii bilaterale firave/rol mic in deciziile strategice ale ue. de-alde astea.
30 ani la arabi? dream on...15 max....prea se orienteaza catre alte chestii baietii...intre timp cresc pretul..

Treaba cu rusii nu e raspunsul dar e relevanta...asta e omul...atat poate...e praf in materie de politica externa...

Rusia va fi urmatorul Kuweit/Irak/etc ca si producator/resurse...au cu ce...si noi suntem la cutite cu ei....

Atitudine/institutie prezidentiala/etc....rad si curcile de noi....vrei bilanturi? nu sunt pentru ca nu au pe ce sa fie facute...marinarul nu a facut nimic....si raul facut de el o sa il simti lunar cand vor veni facturile...

Rusia nu uita niciodata si nu iarta - mai intreaba bunici/batrani daca ai si au prins razboiul. Nu s-a schimbat nimic de atunci...

Momentan Rusia e in asteptare dupa parerea mea...au toate atuurile. Cand va fi momentul vor intra in schema si vor face legea - cel putin pe piata energiei. Noi vom fi exclusi - relatii economice zero - politica zero. Cum iti suna un pret special cu 50-100% mai mare la energie special pentru Romania? Nu e de neconceput la cum sunt rusii si ce atitudine a avut betivul fata de ei..

Old 16-03-2008, 14:25   #86 (permalink)
Banned

Eu cred ca romanii au fost pacaliti in 2004 de o falsa campanie anti Nastase, dusa de presa pe care Basescu o acuza acum. In 2009 sunt sigur ca lucrurile nu vor mai sta la fel. ild92, iti spun sigur ca sondajele sunt trucate. Basescu nu are mai mult de 30% acum.

Old 16-03-2008, 14:33   #87 (permalink)
Moderator

probabil nu sunt pentru ca nu se fac pe patru ani asemenea evaluari. avem de-a face cu o opera in curs de infaptuire, ca sa zic asa. recenziile vin pe urma. iar daca se va descoperi ca nu s-a facut nimic (dupa cum nu e cazul) atunci asta se va consemna.

cosmin2045 asta cu trucajele nu ma impresioneaza prea mult. nu ma preocupa deloc problema. am auzit prea multe racnete despre autobuze cu votanti, despre softuri de calculator smecherite, despre "il mai suspenda o data!". toate sigure. toate venind din partea unor oameni politici presupus responsabili. iti recomand prudenta in acceptarea a orice vine pe media. ild92 nu mi-a mai spus inca nimeni.

Old 16-03-2008, 14:36   #88 (permalink)
dragalash

s.i.m.p.l.u.'s Avatar

Quote:
probabil nu sunt pentru ca nu se fac pe patru ani asemenea evaluari. avem de-a face cu o opera in curs de infaptuire, ca sa zic asa. recenziile vin pe urma. iar daca se va descoperi ca nu s-a facut nimic (dupa cum nu e cazul) atunci asta se va consemna.

cosmin2045 asta cu trucajele nu ma impresioneaza prea mult. nu ma preocupa deloc problema. am auzit prea multe racnete despre autobuze cu votanti si despre softuri de calculator smecherite. toate sigure. toate venind din partea unor oameni politici presupus responsabili. iti recomand prudenta in acceptarea a orice vine pe media. ild92 nu mi-a mai spus inca nimeni.
Tu mai ai nevoie de consemnari sau de recenzii ca sa realizezi care sunt relatiile cu Rusia?

Old 16-03-2008, 14:37   #89 (permalink)
Banned

Quote:

cosmin2045 asta cu trucajele nu ma impresioneaza prea mult. nu ma preocupa deloc problema. am auzit prea multe racnete despre autobuze cu votanti si despre softuri de calculator smecherite. toate sigure. toate venind din partea unor oameni politici presupus responsabili. iti recomand prudenta in acceptarea a orice vine pe media. ild92 nu mi-a mai spus inca nimeni.
Eu iti spun din surse sigure. Scuze, ild12. Nu stiu ce am avut.

Old 16-03-2008, 14:39   #90 (permalink)
Moderator

era vorba despre performantele presedintelui in timpul mandatului, nu doar despre relatia cu rusia. "n-a facut nimic (bun)" e o afirmatie cam neta.

cosmin2045, toate informatiile de acest gen sunt "din surse sigure". este un mijloc de a deturna atentia de la faptul ca, in realitate, trebuie sa credem pe cuvant povestitorul. ori eu nu mai sunt dispus de mult sa cred povestitorul pe cuvant, mai ales atunci cand imi spune lucruri grave si deloc verificabile. nu e vorba despre tine, probabil iti dai seama. e un joc pe care l-au facut oameni (politici, nu versiunea "obisnuit") avand intentii mult mai putin bune decat probabil ai tu.

Old 16-03-2008, 14:40   #91 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
In 2009 sunt sigur ca

[...]

iti spun sigur ca

[...]

Eu iti spun din surse sigure
Alt bufon.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 14:52   #92 (permalink)
Registered User

Erethorn's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tatal Vostru View Post
Notati ce v-a zis tata azi 16 martie: candidatul victorios al coalitiei anti-Basescu la alegerile din 2009 va fi Motocicleanu.
Tata Omida ? Is that you ?

Erethorn is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 14:58   #93 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

Romania e pe val in momentul de fata iar asta nu se va schimba daca se schimba si presendintele asa ca nu prea conteaza pentru toata discutia asta.. politica e tot un business ca si biserica.. basescu & co au ajuns unde au ajuns dupa ce au investit ceva.. nu e cazul sa aiba si ei un ROI ? desi discursul lui basescu a fost cam ciudat .. mie personal mi-a placut faza cu tonomatele ...

ps: vedeti si voi ca e duminica si o zi extraordinara afara ce va ambalati asa din cauza lor.. exista o vorba.. f*tzi nu f*tzi vremea p*li trece

phat_sua is offline    Send Message via Google Talk to phat_sua Reply With Quote
Old 16-03-2008, 14:59   #94 (permalink)
Banned

Quote:
in spiritul titlului acestui thread... nu e terminat nici pe departe. daca alegerile s-ar tine anul asta, ar castiga fara drept de apel in fata oricui. din fericire se tin la anul.
Normal ca problema se punea altfel daca alegerile prezidentiale erau maine, sau macar vara asta. Dar nu sunt .

Tatal Vostru is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 15:09   #95 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

o intrebare: pe forumul asta nu credeti k exista tonomate ?

phat_sua is offline    Send Message via Google Talk to phat_sua Reply With Quote
Old 16-03-2008, 15:34   #96 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Din alea care stiu ele sigur totul, si au mereu doar surse sigure ?

EMI is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 15:44   #97 (permalink)
Banned

Cum sa nu . Ajunge sa te uiti la ce "argumente" exprima martorii

Tatal Vostru is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 16:39   #98 (permalink)
Registered User

Made in China's Avatar

Quote:
Eu cred ca Geoana ar putea sa il bata la presidentiale, daca o sa candideze. Sper sa aflam cat mai multe despre Basescu si ce a facut el pre-2000.
Quote:
Originally Posted by s.i.m.p.l.u. View Post
Geoana e un prostanac....nu are stofa de politician...Basescu e cu 10 clase peste el la capitolul asta cu toate defectele lui...
Fara discutie Geoana nu are nicio sansa in fata lui Base Sa nu se oboseasca, isi pierde si pojghita de imagine pe care si-a facut-o.

Made in China is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2008, 17:53   #99 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by Made in China View Post
Fara discutie Geoana nu are nicio sansa in fata lui Base Sa nu se oboseasca, isi pierde si pojghita de imagine pe care si-a facut-o.
De ce nu are nici o sanse? E mai prezentabil si vorbeste mai frumos decat Basescu. In plus nici nu a furat.

Old 16-03-2008, 18:27   #100 (permalink)
Registered User

Bogdan_P's Avatar

Teoretic daca Basescu este terminat atunci toti sunt, deci se va da o batalie intre terminati...? Deci o sa castige cine e mai putin terminat asta ar insemna sa-l vedem pe Voiculescu presedinte pentru ca doar de el nu se ia Badea ala de la Antena 3?
Cat despre Geoana ma insel. Cu siguranta omul nr. 1 de la PSD si singurul care ar putea castiga alegerile daca ele ar avea loc in acest an in fata lui Basescu e Adrian Nastase. Ca unii zic ca el nu are nicio sansa, eu nu zic decat atat: Mai vedem noi .

Bogdan_P is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules